Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Ženy a šerm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 25, 26, 27  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 10:34 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kakac: k Molierovi - myslim, ze je to este doznievanie commedie dell arte, ktora sa zaoberala vykreslovanim ludskych charakterov - Lakomec je samozrejme o lakomosti a nehovor mi, ze ludia v dnesnej dobe uz taki nie su. Iste, situacie su ine, ludia su ini, ale zakladne atributy ludskeho chovania ostavaju a tak sa aj dnes da na tomto (nielen na tomto) diele zasmiat.

Neodpovedal si mi, kde boli v antike v dramach vtipne momenty... Ano, mas pravdu, aj dodramy sa da zapasovat humor... Ale to si zas mozu dovolit len umelci. Ja sa zanho nepovazujem a tak ked napisem (podla mna) schopny dramaticky scenar, nepokusim sa dat donho humor, lebo je velka pravdepodobnost, ze by som ho sprznil.

A k vystupeniu v rifliach - recesia od nas pre nas, ako spominal Olaff Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 10:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to Sphinx: nahodou nasa (moja a konanova) mamina s tatinom nam tlieskali Twisted Evil

a neboj, mame spatnu vazbu aj od profikov (ved sme to s nimi konzultovali), takze sa asi bat nemusime, aj ked nie sme od profikov z via casa ale len z beznej SHS

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Melgurth
Bežný tlachal

Založený: 10 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 11:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Melgurth napísal:
... raz sme na 1 sukromnom vystupeni ...

citujem samu seba - na surkomnom, ale asi som mala napisat an internom, aby to bolo jasne
tam sme totizto boli len my sermiari
dufam ze vysvetlene dostatocne a dufam zo to bude spravne pochopene

"chlapi su podradna rasa..."
"... som uzasna..."
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 11:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Servant, namakana vec, ta tema... Ale ked ju zriadis ty, mozes tam aj skopcit veci, ktore sme tu uz pohadzali, nie?

Triarius: My nie sme profici, my sme ako profici... Ale vdaka za uznanie... Ja osobne vam ale drzim palce, aby ste sa vymanili z ramca beznych SHS a aby vam tlieskali nielen vase mamy...Cool

Este Servant: My sa nehadame ani neurazame, vymiename si komplimenty a vieru v zlepsenie urovne historickeho sermu na Slovensku, nie je tak, Triarus?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 11:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom

jasnacka, presne tak...

jo a este nam tlieskala moja frajerka, jej seternica a par desiatok inych ludi, ale to je nepodstatne - mamina a tatino tam boli

www.kompania.sk
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 11:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Mne napriklad tato nikdy v serme netlieskal, u neho to konci tym, ze mame divne dresy, hehe... Takze v tomto ste lepsi... Wink
Návrat hore
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 11:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No, v antickej tragedii naozaj nenajdes vtipne pasaze, prave preto je ich hoodne tazke dnes inscenovat a mat s tym uspech u divaka. Jednoducho musis absenciu tych "zabavnych" pasazi nahradzovat niecim inyn - napr inovativnym spracovanim.
Co sa tyka toho kukania na hodinky - nepisal som o starych grekoch, ale o dnesnom divakovi a dufam ze sa zhodneme na tom ze to tak byva.

Jasne ze nemozes vkladat humor na silu do uz vytvoreneho scenara - to potom vazne posobi ako past na oko. Ale ked pises vaznu dramu uz s tym ze pri pisani do nej zakomponujes humorne postavy na odlahcenie da sa to. Ako priklad (ja viem ze nikto z nas nie je Shakespeare, ber to len ako navod na sposob akym by sa to dalo spravit) uvediem Burku kde mas paralelny "komicky" pribeh dvoch stroskotanych sluhov, v podstate nezavisly, ale previazany aj s hlavnym dejom.

Poznat vyvin divadla a nejake principy ako co moze fungovat nemusi byt pre tvorcu scenara nutnost, minimalne to moze byt inspiracia, alebo moze najst sposob ako nieco urobit ked nema predstavu ako na to.

Moliere uz nie je commedia dell arte, aspon som nikdy nepocul ze by sa k nej priradoval. Commedia dell arte ma svoje specificke postavy, ktore sa v Molierovi uz neobjavuju (Capitano, Dottore, Harlequin..). A nie som si isty ci vobec existuje nejaky netaliansky autor ktory by sa dal zaradit do commedie dell arte. Lakomec je sice lakomy a to mas pravdu ze ludia aj dnes mozu byt taki, ale to neznamena ze ta hra je dnes aktualna. Sam si napisal ze situacie, ludia su ini, aj dialogy by dnes vyzerali inak, barz aj parodizovane ako v Lakomcovi. Jedine co zostava su tie aspeekty ludskeho chovania a to je nieco co sa v case nie velmi meni.
Návrat hore
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarius napísal:
to Sphinx: nahodou nasa (moja a konanova) mamina s tatinom nam tlieskali Twisted Evil

a neboj, mame spatnu vazbu aj od profikov (ved sme to s nimi konzultovali), takze sa asi bat nemusime, aj ked nie sme od profikov z via casa ale len z beznej SHS

A ja som vam tlieskala najviac. Vy dvaja ste dokazali spravit show na 30 minut o dvoch ludoch s jednou truhlicou a ja som sa na tom nenormalne chlamala.... uz sa tesim, kedy si to pozriem znovu. Chlapci patri vam moj uprimny obdiv. A nepotrebovali k tomu ani brutalny scenar, ani brutalne kulisy a kostymy...... tomu sa povie prirodzeny talent, alebo talent od prirodzenia? Laughing Laughing Laughing Laughing
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed ...tento rok asi nie, ale stale ju mame v repertoari

www.kompania.sk
Návrat hore
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarius napísal:
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed ...tento rok asi nie, ale stale ju mame v repertoari

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad fnuk
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ked budes posluchat, tak spravime jedno specialne predstavenie len pre teba Cool Cool Cool Cool

www.kompania.sk
Návrat hore
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 4:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to lenka:

dakujeme pekne, my ti to este zahrame... sice nie na devine, ale urcite si na teba cas najdeme Exclamation

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Jana
Regrút

Založený: 25 Okt 2006

PríspevokZaslal: So Máj 05, 2007 10:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ach jaj.
Okrem toho, ze povodna tema sa tu maskuje uz za vselico, len aby sa o tych zenstinach nemuselo pisat ani hovorit, vsak co nechapu, ze maju byt ticho a nemontovat sa do tak vaznych veci ako je serm, tak mam z toho pocit, a to by som vam, damy odporucala si premysliet:
niekori pani tu na fore sa proste rozhodli, ze zemy sermovat nevedeli, nevedia a ani vediet nebudu, a budu vsetkych okolo presviedcaju o svojej pravde (a niekedy naozaj ubohymi argumentami), na co konieckoncov maju pravo, ale v skupinach, kde sermuju sa ku zbrani v scenke nedostanete, ani keby ste boli fantasticke proficky.
Takze skuste dve moznosti: alebo ich skopte do gulicky (lebo inak nepochopia, ze medvedica bola vzdy nebezpezpecnejsia ako medved), alebo ich slusne pozdravte, a chodte sermovat do skupin, kde su ludia, ktori si tam nechodia liecit komplexy alebo sa hrat na bohov.
Jana
Regrút

PríspevokZaslal: So Máj 05, 2007 1:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie, deCarabas, nejajkaj. Ak je niekto dobry, tak je uplne jedno, ci je to muz, zena, papagaj alebo termit. Jednoducho je vecou cti, aby si to ti slabsi uznali a makali na sebe. Netvrdim, ze momentalne je na Slovensku sermiarka, ktora by vas vsetkych strcila do vrecka, ale pycha vzdy predchadzala pad, takze pozor na ten Tvoj povysenecky postoj, nemusel by sa Ti vyplatit. Minimalne nim urazas kopec ludi, ktorych ani nepoznas, co ale chce odvahu, to uznavam...
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: So Máj 05, 2007 5:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jill napísal:
no neviem že či bude mať Navi nervy ešte na chalanov... Razz

bude musiet mat.
deCarabas
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Máj 06, 2007 3:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jana: neviem, co je povysenecke na mojom nazore ohladom Xien v serme... Zdoraznujem tu Xenu, vieme dufam vsetci, co tym je myslene. Ak nie, som na sukromnej sprave alebo icq.

Naposledy upravil deCarabas dňa Ne Máj 06, 2007 4:14 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
minue
Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006

PríspevokZaslal: Ne Máj 06, 2007 4:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jana: neviem kde pisal deco ze zeny sermovbat nesmu, odporucam ti si najprv omrknut skupinu a potom hodnotit kto sermuje alebo nie...... a ak tvoja dusicka utrpela tym, ze niekto napisal ze zeny nemaju sermovat za kazdu cenu, tak necitaj prispevky v teme zeny a serm Wink
Jana
Regrút

PríspevokZaslal: Ne Máj 06, 2007 6:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Neboj, skupiny a ich scenky mam omrknute, prave preto si mozem dovolit takyto nazor, zatial som zmercila asi tri scenky, kde zeny sermovali serioznu rolu so serioznym partnerom (a automaticky nevyhrali), ale hlavne, bolo na nich vidiet, ze sami serm tvrdo trenuju, a nielen glorifikuju svojich milych a ich kamosov ustrkujuc seba do uzadia.
sphinx
Bežný tlachal

Založený: 05 Feb 2007

PríspevokZaslal: Ne Máj 06, 2007 10:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jana ma pravdu. hoci s deCarabasom v istych veciach suhlasim a teda nejde mi o to, aby som mu za kazdu cenu odporovala, ale zrejme sme vsetci, co s nim nesermuju ,nadobudli pocit ze je proti zenam v serme, hoci to nikdy priamo nenapisal
deCarabas
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 07, 2007 8:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

sphinx: to sa mi stava casto, ze kym to nenapisem ako basen, ludia nepochopia alebo co... Rolling Eyes
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 25, 26, 27  Ďalší
Strana 22 z 27

Prejdi na: