Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Stredoveká Bratislava

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Hircanus
Bežný tlachal

Založený: 09 Jan 2007

PríspevokZaslal: Ne Feb 18, 2007 1:15 pm    Predmet: Stredoveká Bratislava Odpovedať s citátom

Kedze som po dlhej drine na nete nic nenasiel, obraciam sa tuná na ctené dámy a pánov, ci nemajú nejaky link, resp. nepoznaju nejaku knihu, kde by sa vyskytla mapa Bratislavy zo stredu 13- do stredu 14. str. Vopred dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: Ne Feb 18, 2007 3:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokial viem, tak taká mapa neexistuje. Jediné čo by sa dalo nájsť sú vyobrazenia mesta dobovými maliarmi a cestovateľmi. Ja som videl iba Nitru a aj to bola oveľa mladšia ilustrácia.
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ne Feb 18, 2007 4:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tusim sa to vola pamiatkovy urad (alebo ustav) v okoli patronky. tam take urcite je.
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Herrin
Bežný tlachal

Založený: 13 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 9:04 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Medzi autorov najstarsich vyobrazeni Uhorska patri Lazarus. Mozno tam bude aj Ba? A mimochodom vo vela knihach o Ba su vyobrazenia Ba teda nie len malby ako take ( budov ) ale aj uzemi. Ja ked som pisala o Stredovekej Ba, tak som toho nasla habadej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tarkil
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 10:14 am    Predmet: Re: Stredoveká Bratislava Odpovedať s citátom

Hircanus napísal:
Kedze som po dlhej drine na nete nic nenasiel, obraciam sa tuná na ctené dámy a pánov, ci nemajú nejaky link, resp. nepoznaju nejaku knihu, kde by sa vyskytla mapa Bratislavy zo stredu 13- do stredu 14. str. Vopred dakujem

mam niaku mensiu kniznicu o bratislave doma, cize link ti neponuknem, ale mozme sa eventualne dako dohodnut a kuknem to doma, naskenujem atd... alebo si to prides ofotit... aj ked teraz som si neni isty ci zrovna z tohto obdobia mam plan mesta, minimalne ritiny vsetkych mestskych bran a cast opevnenia tam bude, ale rozmiestnenie ulic, neviem. uz mlacie isto mam, ale ako hovorim teraz som si neni celkom isty kuknem to... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Regis
Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 12:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam mapu BA z roku 1820 ... Starsiu som nezohnal Mr. Green
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Hircanus
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Feb 19, 2007 1:37 pm    Predmet: Re: Stredoveká Bratislava Odpovedať s citátom

tarkil napísal:
Hircanus napísal:

mam niaku mensiu kniznicu o bratislave doma, cize link ti neponuknem, ale mozme sa eventualne dako dohodnut a kuknem to doma, naskenujem atd... alebo si to prides ofotit... aj ked teraz som si neni isty ci zrovna z tohto obdobia mam plan mesta, minimalne ritiny vsetkych mestskych bran a cast opevnenia tam bude, ale rozmiestnenie ulic, neviem. uz mlacie isto mam, ale ako hovorim teraz som si neni celkom isty kuknem to... Wink

Dopredu dakujem, mestské brány by som urcite chcel....Do leta som za hranicami ale keby si mal cas a náladu naskenovat to, pls posli na adresu hircanus@gmail.com. Potrebujem obrázky striktne z danej doby, mozu byt aj trochu novsie, s predpokladom ze zmeny v uliciach, hradbách atd nie sú znacné.
Herrin: Nepamatás sa na názov nejakej publikácie, abo autora?
Návrat hore
Dano
Bežný tlachal

Založený: 16 Jan 2007

PríspevokZaslal: Po Feb 26, 2007 11:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

existuje jedna kniha ze Bratislava mestana Wocha (Vocha) je o blave v 15.st je to sice mladsie ale .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hircanus
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Feb 26, 2007 5:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dano napísal:
existuje jedna kniha ze Bratislava mestana Wocha (Vocha) je o blave v 15.st je to sice mladsie ale .

Ale moze byt....Hlavne ak je tam mapa-opis-hocco z raného 15. str...Zaznacím si názov
Návrat hore
tarkil
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Feb 28, 2007 9:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

nasiel som doma, najstarsie zachovane vyobrazenie mesta. je to len taka primityvna krezba (niekedy okolo roku 1200-či 1300?), ale mam aj mladsie plany ktore su uz vpodstate mapami (to je ale cca 1500 az mladsie...). teraz ale nemam moc casu s tym pracovat, kazdopadne je mrtne zdrojov kde sa to da zohnat. Wink
Návrat hore
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Feb 28, 2007 10:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujímavé sú aj archeologické mapy, teda mapy s vyznačenými archeologickými náleziskami a nálezmi. Z toho sa tiež dá vyrobiť obraz o tvare a aglomerácii mesta, ale väčšinou sú to staršie mapy - 9.-11. storočie.
Hircanus
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Feb 28, 2007 1:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vdaka, ludia. Len co sa vraim do BA, dám sa do práce....Len Tarkil: Este by som potreboval dajaky orientacny bod, kde sa nachádza to vyobrazenie, resp kto je autor.... Inac vdaka
Návrat hore
tarkil
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Feb 28, 2007 1:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Hircanus napísal:
Vdaka, ludia. Len co sa vraim do BA, dám sa do práce....Len Tarkil: Este by som potreboval dajaky orientacny bod, kde sa nachádza to vyobrazenie, resp kto je autor.... Inac vdaka

vpohode, jak prides do bratislavy sa niako spojime, a poviem ti oki. Wink
Návrat hore
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

He-man napísal:
tusim sa to vola pamiatkovy urad (alebo ustav) v okoli patronky. tam take urcite je.

ano, a este chcem doplnit, ze vedla starej radnice sa nachadza velmi podobna institucia, kde mozes najst (vraj) vsetky podorysy domov v starom meste, tak hadam nejaka ta mapa by tam mohla byt. ale jedno zobrazenie Bratislavy je na mape Viedne, ale nic presne. zalezi od toho, co presne potrebujes?
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Máj 02, 2007 2:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tarkil napísal:
nasiel som doma, najstarsie zachovane vyobrazenie mesta. je to len taka primityvna krezba (niekedy okolo roku 1200-či 1300?)

jo, to bude ono, z tej mapy Viedne
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Hircanus
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: So Máj 05, 2007 4:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dik vsetkym, uz som nasiel co som chcel.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: