Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

filmy
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
sphinx
Bežný tlachal

Založený: 05 Feb 2007

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 12:04 am    Predmet: Odpovedať s citátom

NESKUSAJ MI UTOCIT NA BUBA Very Happy ale vazne, mozno mas pravdu, videla som to dost davno, tak sa nebudem hadat, ale ze to bolo dost pokrokove, to musis uznat.
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 6:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

hmm...nebude to tym,ze mu ho vyrobil Hefaistos?
...len teraz neviem,ci to tak bolo vo filme,alebo v knihe (nemozem tu knihu ako si najst...asi ju mati odvliekla deckam do skoly) Confused
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 10:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

servant: tusim, ze hefaistos, ano, lebo Atena sa bala o svojho vlastneho Buba... Ale aj tak si myslim, ze Hefaistos by urobil nieco menej pripominajuce kuchynsky robot Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sphinx
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 10:13 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tiez ma napadol hefaistos. preco nie, ked jeho vyhna vyzerala tak, ze mechy samy duchali do ohna a kladiva same kuli. hadam sa boh nebude namahat. aj ked ho vpodstate vyhnali z olympu, to este neznamena ze pouzije fyzicku namahu
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 11:03 am    Predmet: Odpovedať s citátom

...no,tak asi prave kvoli Hefaistovi si tvorcovia filmu mysleli,ze ta sova ma vyzerat ako dalsie Cislo 5 zije
Very Happy
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 1:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Treba si uvedomit ze film Suboj titanov je z 1981, kedy este trikova technika nebola taka vyvinuta ako dnes - mozno preto vyzerala mechanicka sova ako kuchynsky robot (inak cislo 5 zije bolo nakrutene az 5 rokov po Suboji Titanov:)).
Návrat hore
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 1:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kakac
hmm...5 rokov im trvalo,kym z Buba spravili cislo 5?
...inak pekna praca
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 1:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kakac: to nebol zly efekt, to bol chybny dizajn Buba Laughing
Návrat hore
sphinx
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Jún 26, 2007 1:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

servant: coby pat rokov, ta sova je jeho seternica zo stvrteho kolena
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Jún 29, 2007 12:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

co hovorite na toto?
http://www.csfd.cz/film/221421-bathory/trailer/
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miso
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Jún 29, 2007 2:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nevidel som,ale zatial som na to nic dobre nepocul
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 8:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

He-man napísal:
co hovorite na toto?
http://www.csfd.cz/film/221421-bathory/trailer/

TESIME SA AJ KED SOM TIEZ ZATIAL NEPOCUL VELA CHVÁL STALE MAM VELKE OCAKAVANIA .... ze to hadam nedopadne ako s Pribinom

Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Po Júl 02, 2007 2:21 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
minue
Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 12:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

som k tomu vytvoru dost skepticka, nepacili sa mi ani ukazky a nejak ma odradilo aj rozpravanie rezisera. neviem ci sa vobec odhodlam si to pozriet. Rolling Eyes
woden
Tlčhuba

Založený: 24 Máj 2006

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 1:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nema niekto slovenskeho pribinu. Davnejsie som tovidel na stv1 a neviem to teraz zohnat.
Návrat hore
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 1:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nazdar Jelienok, samozrejme ze Pribinu mam. Ozvi sa mi nejak cez vikend, skusim ti ho pozicat, ale upozornujem ze je to len na VHS. Inak s pribinom to nedopadlo vobec zle, mne osobne sa pacil, treba zobrat do uvahy ze to nebol film, ale televizna inscenacia (videofilm), a jednoducho v porovnani napr. s televiznou produkciou Hallmarku je to hodnotne umelecke dielo.
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 2:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kakac napísal:
Inak s pribinom to nedopadlo vobec zle, mne osobne sa pacil, treba zobrat do uvahy ze to nebol film, ale televizna inscenacia (videofilm), a jednoducho v porovnani napr. s televiznou produkciou Hallmarku je to hodnotne umelecke dielo.

ajko to beriem ze sa ti to pacilo, lebo to je pocitova zalezitost, teda kazdy od filmu ine veci ocakava, a preto co sa mne nepaci ty mozes povazovat za pekne, mne sa pacit nemusí (a nepaci) ...ak len preto aby Kramar sa nemusil strapnit v "boji" sa to hodi na to ze si kedysi v bojoch zranil ruku a teraz nemoze bojovat.....beriem je to herec ....zaujimave videl som to dávno a je to jedna z mala veci ktora mi utkvela z celeho filmu

a k tej druhej casti treba povedat ze mam v okoli troch znamich ktory robili rozne propagacne videa a video klipy a podobne veci nik z nich to nevystudoval mali na to rozpocet ako na výlet s kamaratmi , strihali to na PC a ozvucovali to cim prislo dosiali kvalitu o 100 % lepsiu ako to co som vzhliadol ja ....ako jeden z nich hovori .....ja tocim malou kamerou a pomaham si jak viem a stale je to kvalitnejseie ako to co robia oni ....fakt netusim kde prichadza ku strate kvality....Smile (ja dodavam ze to je asi o ludoch) vidiet tam klasicky vykvet hercov - moderatorov mi teda moc nepomohlo......proste nech je to TV film ....aj ten by mal mat nejaku pozeratelnu uroven tie interiery snad boli nakaširovane zo sadri a nejaky ZUŠkari im ich malovali ...som si pripadal ako v divadelnej hre.....ak su toto schopny spravit nasi "odbornici" tak klobuk dole .... (vyprava-v zmysle obsadenie, rekvizity tie staticke - rozumej interiery a stavby v exteriery.... ) mne sa to skratka nepacilo ale je to len moj osobny nazor ... kamera na úrovni Ordinacie v Ružovej záhrade...ci ako sa to vola ....

nakoniec dodavam ze je to aj tak vlastne bomba lebo je natoceny na rozdiel od ostatnych 2 na ktore boli este vyclenene peniaze a to je Svatopluk a Janošik ....filmy niet a peniaze tiež

Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Po Júl 02, 2007 3:51 pm, celkom upravené 2 krát
Návrat hore
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 3:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem, co si videl ty, ale v 98 ked bol natoceny tento film tak Kramar nic nemoderoval, tak isto si nepamatam ze by niekedy nieco moderoval Gogal, Milan Bahul alebo Fero Javorsky. Vsetko su to herci z SND co je kvalita ktora je aspon podla mna dost vysoko (Kramar, Bahul). Pokial viem scenar bol napisany na zaklade scenara Peta Kozu, takze to asi nebolo vymyslene koli Kramarovi, okrem toho scenar sa akosi pise najprv a az potom sa film obsadzuje. Neviem sice kto su tvoji kamarati ale pochybujem ze kameramansky sa chytaju na Jozefa Šimončiča, ktory tocil VAZNE kinofilmy a nie nejake scenky v lese. Co sa tyka tej dekoracie, chcel by som sa ta opytat ci si vobec niekedy videl TELEVIZNU dekoraciu. Ja som konkretne videl aj tuto a bolo to z dreva, ako omietky boli samozrejme zo sadry alebo niecoho podobneho, vazne nechapem naco by niekto v studiu staval kostol z kamena Smile. Vacsina filmu bola tocena v atelieri, a to je to preco sa ti to zda byt ine ako Statocne srdce - rozdiel je prave v rozpoctoch. Televizia si nemoze ani nikdy nemohla dovolit take rozpocty ako film a to plati vsade na svete. Okrem toho film je toceny na VIDEO, nie na FILMOVY MATERIAL, takze rozdiel nie je v kameramanskej technike ale vybaveni a urceni tohoto filmu. Inak aby sme sa bavili este presnejsie film sa vola KNIEZA (1998).
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 4:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ok vnechajme scenar a obsadenie postav (teda celu obsahovú stranku filmu)
a budem sa tvarit ze neviem o deji nic a pozeram to ako clovek co videl mnoho inych TV filmov (nie historickych) teda necakam ze potecie krv (lebo to nakladne je)

a pozriem sa na to len ako na výtvarne dielo (filmove) no darmo sa ohanaš menami od filmu, nepochybujem ze maju za sebou vela inej peknej a prinosnej roboty .... hovorim konkretne o tomto diele ....mne sa nepači .... a hadzat to na videozáznam nestací, je to vizualne nie pekne....

ze velke limity v rozpočte tomu skor verim .......
Návrat hore
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Júl 02, 2007 4:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Limity v rozpocte su problem. Predsa len si ale myslim ze film je kameramansky velmi kvalitne spracovany. A ako nechcem rypat ale porovnavat pracu takeho kameramana ako Jozo Simoncic s ordinaciou v ruzovej zahrade, kde sa tlacia tri casti za dva tyzdne a nie je cas ani priestor na robotu, je podla mna trosku mimo. Zabery su postavene spravne a aj svietenie je kvalitne a putave. Nechapem co na tom komu nemoze sediet. Samozrejme nie je to kamera z Barryho Lyndona (to je vazne masterpiece), ale poctiva remeselna praca - nemas tam zabery ktore su cez os ako v Piratoch z Karibiku alebo Statocnom srdci. svietenie ma hlbku, proste neviem co konkretne sa ti na tom nezda.
Inak film rozhodne vytvarne dielo nie je - ale to vobec nie je podstatne, to len tak na margo;).

Inak videl si Piatu pecat ?- o El Grecovi - spanielsko, koniec 16. stor - odporucam kuknut.
Návrat hore
Erling
Regrút

Založený: 06 Apr 2007

PríspevokZaslal: Št Júl 05, 2007 5:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pribina - nieje to nahodou to co islo neska o pol 12tej na dvojke? Len sa to volalo "knieza"..
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Ďalší
Strana 11 z 14

Prejdi na: