Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Ženy a šerm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 25, 26, 27  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 2:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

sphinx napísal:

a inak poculi ste o zenskej vzbure? bola. a dokonca na slovensku. a dokonca v bojniciach. a dokonca trvala peknych par dni kym bola potlacena. islo o prozaicky dovod.bojnicke zeny nosili na prievidzsky trh palenku a tym prievidzankam kazili kseft. tie sa nastvali a vyhnali ich odtial. dokonca aj poslanych vojakov ktori to mali utisit. dokonca aj samotneho nejakeho velmoza co to prisiel utisit, smarili do vody. ozbrojene po sedliacky a sakramentsky nazurene. a ze zranit dokazali poriadne. a muzickovia sa len tichucko prizerali, na par vynimiek.
kym niekto stihne namietat ze zasa len bola vzbura potlacena, bolo to preto ze dotycny muz mal na potlacenie prostriedky, nie preto ze bol muz. keby vladla zena, potlacila by to rovnako a to by este len vznikla debata...mohla zena porazit zenu?

co dokazu zeny a alkohol Laughing Laughing Laughing nepodavajte spolu......
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ivanka "Atika"
Tlčhuba

Založený: 19 Mar 2007

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 3:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
olaff a murko tvrdia, ze zeny v podstate na podium nepatria,

No ja neviem, ci prave toto Olaff tvrdi.....ja som tomu porozumela tak, ze ked je dobry scenar moze sa bit aj zenska.... (slachticna s jedenajpolkou mlatiaca chlapa nie je ten prípad Rolling Eyes )
iste sa "senkarkam" v ich malej vzbure chvílu darilo....a je len a len na tých, co tuto udalos podavaju divákovi, ktorú cast celeho sporu ukazu....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 3:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja neviem, co chcel olaff tvrdit, ale ako napisala sphinx, zamotal sa v tom dobre...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
minue
Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 6:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

sphinx: mala by si citat prispevky asi poriadne, olaff nikde nepisal o tom, ze zena na podium nepatri Rolling Eyes
sphinx
Bežný tlachal

Založený: 05 Feb 2007

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 6:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

minue: nenapisal to konkretne, pravda. odpust moju domyslavost ktora plynie z toho ze vo vsetkom co napisal potlacil akykolvek navrh na scenku, ci vystupovanie zeny pred publikom. ale olaff vie najlepsie co cim mysli, tak sa mu do toho nebudem pliest.
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 6:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

praveze sphinx to evidentne citala...ale kazdy ma samozrejme svoj nazor a pohlad na vec a nema zmysel sa o tom hadat

www.kompania.sk
Návrat hore
Ivanka "Atika"
Tlčhuba

Založený: 19 Mar 2007

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 7:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarius: tu nikto nikomu jeho nazor neberie.....
Sphinx: ironia?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 7:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja netvrdim, ze niekomu niekto berie nazor, akurat ze sa tu na tu istu vec pozerame kazdy po svojom a nema zmysel sa tu siahodlho hadat...aj tak nam vsetkym (skoro) ide o kvalitu nasej prezentacie

www.kompania.sk
Návrat hore
sphinx
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Apr 25, 2007 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

atika: presne. ale uz budem dobra, len som dnes trochu nabrusena
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 7:28 am    Predmet: Odpovedať s citátom

V skratke a velmi strucne... U nas je cca desat dievcat, ak nie viac... A kazda sa na podium dostane... Ci uz ako senkarka, alebo ak slachticna, ak je dobre a logicky urobeny scenar, tak aj sermuje, dievky mame evidovane ako bubenicky ci dokonca musketierky v jednotkach... Len sa to musi vediet patricne divakovi podat...

Nidke som nepisal, ze zena na podium nepatri... Dokonca som sa v tom ani nezamotal, kedze to nemam vo zvyku... Jedine, co som napisal, je to, aby zeny nesermovali na ukor kvality predstavenia ci konkretnej scenky len preto, ze sermovat vedia... Ak vedia, samozrejme, ehm...
Návrat hore
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 7:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff napísal:
... Jedine, co som napisal, je to, aby zeny nesermovali na ukor kvality predstavenia ci konkretnej scenky len preto, ze sermovat vedia... Ak vedia, samozrejme, ehm...

Trosku mi to pride divne, ked vsermiarskej skupine nema niekto sermovat, ked sermovat vie. = resp. ako moze osoba, co vie sermovat, negativne ovplivnit kvalitu vystupenia SERMIARSKEJ skupiny ? nie je to potom o tom, ze je zly scenar, reps. nema ta skupina trosku vadny pristup vystupovaniu ? (samozrejme ze mam na myslis sermiarksu scenku, nie nejake hudobne vystupenie (ak nahodou robite v ramci skupiny aj take hudobne - alebo ine nesermiarske) vstupy).

PS: Ber to len ako mozny pohlad na vec. Nikoho neodsudzujem, ze ma zle scenare, pripadne ze ma zly pristup....
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 8:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

myslim ze tu nebola spominana - Eliška, dcera Václava 2.
v nejakych tych 12-tich sa prezliekala do muzskych satov, mavala kratke vlasy a sermovala (asi celkom dobre)
Very Happy
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 10:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

He-man: Uvediem priklad....

Zena v pseudogotickom kostym s jednorucnym mecom napochoduje medzi dvoch borcov v pseudogotickych kostymoch: Ja som strasna zlodejka a kradnem kolko len viem. Ak mi nedate podobrotky, dostanete pozlotky... Vzapati ten jednorucny mec chyti do dvoch ruka a masti to hlava-nehlava do borcov, najlepsie stylom byk-byk-kanec-kanec-strecha-strecha... A samozrejme, musi vyhrat, pretoze divaci si to ziadaju...

Aj keby ta kocka (a chalani, samozrejme) mala silene namakany kostym, silene namakany mec a silene namakany serm, je to koniec koncov predsa len a stale koko*ska scenka, s tym nenarobi nikto nic...

Dalsi priklad, madam de Maupin (ktoru sme si dovolili pouzit v scenke napriklad my, aby sme predosli vsetkym veciam, ktore vy prehlasujete za moje "sranie si do huby" (samozrejme, obrazne)...

De Maupin je skutocna historicka postava z cias baroka, obliekajuca sa do muzskych siat a zabavujca sa tym, ze takto provokovala muzov a prijimala ich vyzvy k subojom (alebo ponukala), tam im to natrela a spokojne sa chechtala, kym si nevyhliadla dalsieho dobraka... A tak dame na scenu zenu v muzskych satach, ktora vie sermovat a moze sermovat (jednak to zodpoveda pribehu, jednak schopnostiam dievky), pritom sermuje tak malo, aby bolo akurat vidiet, aka je desne dobra aj v porovnani s chalanom, s ktorym sermuje... K tomu pridame pekne dialogy a slovne hracky (kde samozrejme divakovi vysvetlime nie naucnou formou ci formou prednasky, kto je to dievca a preco je oblecene a sprava sa ako chlap), rezisera, ktory na to dohliadne, mesiac az dva driny a hura s tym do sveta...

A mame na scene serm aj dievca, ktore dokonca moze porazit v suboji chalana... Tamtarara, ta, ta...

Dufam, ze tentoraz uz sa chapeme lepsie, pretoze uz ma to skutocne nebavi vysvetlovat stale dookola... Idea
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 11:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff napísal:
He-man: Uvediem priklad....

Zena v pseudogotickom kostym s jednorucnym mecom napochoduje medzi dvoch borcov v pseudogotickych kostymoch: Ja som strasna zlodejka a kradnem kolko len viem. Ak mi nedate podobrotky, dostanete pozlotky... Vzapati ten jednorucny mec chyti do dvoch ruka a masti to hlava-nehlava do borcov, najlepsie stylom byk-byk-kanec-kanec-strecha-strecha... A samozrejme, musi vyhrat, pretoze divaci si to ziadaju...

neviem, ale mne sa zda, ze toto sme zamietli hned na zaciatku debaty a bavili sa v intenciach kvalitneho vystupenia, tak ja uz to tu prestavam chapat uplne o com sme tu potom tocili...alebo mam pocit, ze niekto ma pocit, ze len on vie spravit dobry scenar, ale asi sa mylim (dufam)

www.kompania.sk
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 11:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarus: Uvadzam na pravu mieru... A vychadzam z toho, co som videl neraz... A vlastne je mi to jedno, snazil som sa "sirit osvetu", nevyslo... Tak nech sa dari... Rolling Eyes
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 12:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

osveta je nahodou dobra vec a myslim, ze tu jej treba sirit hoooooooooooodne, len sa stale nestacim divit, ako sa nevieme medzi sebou dohodnut (ale to uz by bolo na inu debatu a nemam to srdce to servantovi spravit a zalozit ju...este by nahodou omylom zmenil scenar pocas nasho suboja na vystupeni a obetou by som bol ja a nie on Twisted Evil Twisted Evil )

www.kompania.sk
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 1:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Podla mna sa vieme... Ja hovorim o forme, v akej je nami serm divakovi predvadzany, a to nielen v pripade zien... Stojim si za tym, ze kvalitne divadlo, postavene na dobrom a co najpreciznejsie vypracovanom pribehu pod dozorom odbornikov, je podla mna ten najlepsi sposob, ako posunut uroven hist. sermu opat o cosi dalej... A zeny, ktore sa okolo sermu motaju, su len sucastou tohto kolotoca...
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 1:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak s takouto jasnou definiciou mi nezostava nic ine, len suhlasit

www.kompania.sk
Návrat hore
sphinx
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 1:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ale koniec koncov, stale tu akosi zaznievalo : ked babenka nabehne proti dvom machrom a oboch ich vymasti... a co tak cisto zensky suboj? kde su sily vyrovnane? ten tu nikto nespominal a pritom je asi viac pravdepodobnejsi...
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 26, 2007 1:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ved som vravel, ze sa dohodneme... Wink
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 25, 26, 27  Ďalší
Strana 19 z 27

Prejdi na: