|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 3:57 pm Predmet: |
|
|
Nehovoriac uz o prvej a podstatnej chybe - Slachticna sa malokedy pohybovala sama, cize len tak by ju asi rytier neobtazoval - bud mala okolo seba nejake svoje priatelky ci dvorne damy, pripadne napadnika alebo sprievod... V kazdom pripade by k obtazovaniu nedoslo. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 4:15 pm Predmet: |
|
|
Olaff
na tvoje otazky lahka odpoved
hoci pred odpovedou este maly predhovor...uviedol som to ako jednoduchy priklad...to mas ako s hlinou...dobre namiesana, a ty uz si z toho vytvaruj,co chces
odpoved na otazku 1: mozno si pamatas par tem dozadu, spominal som,ze som sa docital,ze habsburgske zeny ucili sermovat,nie len buduce kralovne,ale aj lavobockov (a lavoboke dcery...tie casto koncili ako slachticne)...rovnako to vedeli aj zeny niektorych kumanskych bojovnikov(ktori boli v uhorsku)
odpoved na otazku 2: tato otazka je uz po vysvetleni otazky 1 zbytocna (upozornujem ale,ze ak chce dievca robit slachticnu,treba dobry kostym)
odpoved na otazku 3:nemusi ho trafit prave kutacom...pripadne prave po hlave (moze ho trafit dzbanom,poharom...moze to byt do rebier...trebars aj kolenom medzi nohy...to bol len priklad)
to vytahovanie meca nie je z dovodu suboja-predstav si: si vysokopostavena dama, to obtazovanie je velka urazka...ak sa sklati na zem,vytiahne mu ten mec a chce vediet jeho meno (aby uz zajtr sedel vo vezi)
ale diky,ze si ma na to upozornil...vidis stacil by dlhsi dialog a scenka so zenou by mohla vzniknut (hoci uznavam,casto su scenky so zenami len preto,ze je voci babam,ktore sa snazia rovnako ako chalani,nefer,ked nemozu vystupovat) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 4:23 pm Predmet: |
|
|
Jasne, ze som to vzal ako jednoduchy priklad, inak by som pisal toho viac... Beriem aj tvoje odpovede, v pohode, tak by to malo vyzerat... Za dalsie, ked uz ale mame odpovede, dochadza k dalsiemu problemu, ktorym je sposob, ako vsetky tieto fakty (najma vysvetlenie zenskej schopnosti sermovat) podat divakovi tak, aby sa jednak on nenudil, jednak aby to cele nevyznelo... no...minimalne hlupo... Pochybujem totiz, ze zena pocas toho, ako masti opilca mu este vysvetluje, kde sa to naucila, hehe...
A dalsi faktor je aj ten, ktory spominal deCarabas - spolocnost slachticnej... Tiez to, ako sa k nej dostane ozbrojeny chlap, hoci priopity....
Sakra, uz s tym idem prestat, nebudem kazit priklad...  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 4:24 pm Predmet: |
|
|
servant: budes v tej scenke vysvetlovat divakovi, ze ona slachticna je lavobocek toho a toho panovnika, aby pochopil, ze to, co sa pred nim odohrava naozaj nie je blbost? |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 4:24 pm Predmet: |
|
|
Ved to sa da, len sa to musi urobit na urovni... Vid vyssie... |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 4:31 pm Predmet: |
|
|
Olaff: no pochybujem, ze uprosted suboja sa zrazu opilec zarazi a spyta sa "Kde si sa toto naucila??" (nebude jej vykat, pretoze je aj tak opity a ked uz ju obtazoval, vykanie nema zmysel, vsak ano). A kocka mu na to odveti "Ja som z habsburskeho rodu a som lavobocek. U nas sa vsetky lavobocky ucia sermovat a teraz sa bran, uaaaaa!" a vyrazi dopredu a zakerne ho dorazi, potom ho podla nepisanych zakonov slovenskeho sermiarstva zrazi kolenom do guli alebo aspon kopne do zadku a odide zo sceny. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 5:05 pm Predmet: |
|
|
deCarabas
ty vysvetlujes na zaciatku predstavenia,co si za postavu a preco mas na sebe to,co mas a kde si sa ucil sermovat a bla,bla,bla?
vacsine divakov je jedno,ci sermuje zena,alebo chlap a ti,ktorym to jedno nie je(pripadne ich to aj zaujima) sa mozno po predstaveni pridu opytat...koniec koncov,ved ak nejaku postavu stvarnujes,tak davas aj kostymom najavo,kto si(cize honosne sety...je to slachticna...divoky vohoz,je to kumanka)
este nejaky problem? chapem,je lahke hladat dovod,preco sa nieco neda a vzdy sa da este nieco skrytizovat...ale ja hladam dovod,preco by sa prave nieco malo dat
navyse netvrdim,ze zena musi suboj vyhrat (ono by bolo aj zaujimave a netradicne,keby vyhral muz) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 5:09 pm Predmet: |
|
|
servant: nie, nevysvetlujem, vacsinou to nejak vyplynie z dialogov resp. monologov herca na scene. A stavat sceny s tym, ze sak koho to zaujima sa pride opytat je teda riadny ulet... Nic v zlom, ale to musi byt teda vtipne predstavenie... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 5:14 pm Predmet: |
|
|
Servant: Pozor, pozor! My nehladame sposob, ako to nespravit, prave naopak... Hladame sposob, ako to urobit na urovni a tak, aby za nami divaci nemuseli chodit po vystupeni sa pytat co, preco a ako, skratka, aby bolo vysvetlenie sucastou pribehu, ale zaroven, aby v nom neposobilo rusivo, co nie je take lahke, ako sa ti zjavne zda, je mi to luto...
Vacsine divakov mozno je jedno, ci sermuje muz alebo zena, ale su tam aj divaci, ktorym to jedno nie je, ty musis vyhoviet vsetkym (je to sice nemozne, ale cim vyssie percento, tym lepsie), pochybujem o tom, ze ludi potesi bezduchy pribeh a zaujme ich len a len mastenica... Ak by ich mala zaujat len mastenica, este aj to musis mat spracovane na urovni, nie len par divnych a nezmyselnych, vacsinou intonacne nezvladnutych viet a hrrrrrrr, do boja... Ee, divak si zasluzi viac...
Takze ani deCarabas, ani ja neprovokujeme ani nekritizujeme (hoci sa to moze zdat), akurat poukazujeme na veci, ktore si je viac nez vhodne ujasnit, kym spises a nacvicis nejaku scenku... Ked sa ti nas postoj ci nazory nepacia, je to v pohode, ale ver tomu, ze uz sme napisali niekolko scenarov (a blbosti tiez nespocetne, hehe), pricom sme uz hravali nase veci aj v divadlach a pred divadelnymi publikom (a to je skutocne krute publikum, ach-jaj)...  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 5:18 pm Predmet: |
|
|
Olaff: no dovol, ja ze som pisal blbosti?  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 5:19 pm Predmet: |
|
|
Oprava: My sme nikdy nepisali blbosti!
Lepsie?  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 8:28 pm Predmet: |
|
|
v poho...znamena to,ze zeny teda nikdy v gotike sermovat nebudu?
dal som aspon nieco...skuste dat vy...ak to bude lepsie,len sa potesim
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 8:34 pm Predmet: |
|
|
Ze nikdy nebudu, to netvrdim.... A ani deCarabas nie... Na nieco sa urcite prist da a verim tomu, ze ked to bude aktualne, prideme na to... Ale zatial to dost aktualne nie je, kedze nasou prioritou je barok (kde to mimochodom so zenskym sermom tiez az take ruzove nie je, neboj sa, hehe)... Ak na nieco prideme, dame vediet... Teda, na nieco sme prisli, pracuje sa na tom, ale je to zase len a len ten barok, no... V kazdom pripade, ako napovedu prezradim, ze zena je tam oblecena v muzskych satach...  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 8:52 pm Predmet: |
|
|
servant: a skor nez zacnes namietat, je to podla skutocnej udalosti  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 8:56 pm Predmet: |
|
|
hmm...nenamietam(nato ste tu vy dvaja)
nie je to nahodou to,ako ta zena slubila mladikovi srdce,ak porazi jej rytiera a ked mu dal dolu masku,zistil,ze to bojovala ona? _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 9:14 pm Predmet: |
|
|
servant: teeeeeesne, ale vobec nie  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 10:27 pm Predmet: |
|
|
no...ma to napadlo,lebo som to tu niekde cital (zevraj taka skutocna udalost bola) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Dora Regrút
Založený: 12 Feb 2007 Príspevky: 5
|
Zaslal: Št Apr 19, 2007 8:58 am Predmet: |
|
|
zlatá ázia, tam sa hlušili ženy, deti a nikto sa nad tým nepozastavuje ... nebere sa to tak trochu uniformne ? čak čo človek to osud, prečo si myslíte, že ženu nemohol živoť doviesť k meču ? Ja v tom rozpor nevidím.
inak aby nedošlo k nedorozumeniu - napriek Nicku, nie som ženského, ale mužského rodu ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Apr 19, 2007 9:18 am Predmet: |
|
|
servant napísal: | navyse netvrdim,ze zena musi suboj vyhrat (ono by bolo aj zaujimave a netradicne,keby vyhral muz) |
uz som aj take videl bolo to vcelku pekne, take tri dost drasticky vyzerajuce rany. ale to je asi vynimka _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

|
Zaslal: Št Apr 19, 2007 9:29 am Predmet: |
|
|
Thailandyr: Jo, u nas to tiez zena vyzrala, ale suboj co tomu predchadzal bol tiez vcelku jednoznacny - traja borci si kocku pohadzovali a potom ju podrezali. Heh, divaci kukali jak puci, zabudli aj tlieskat  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|