|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 10:45 am Predmet: |
|
|
Rozumiem, neboj sa...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 4:11 pm Predmet: |
|
|
Páni inak aj napriek tomu, že väčšina z Vás považuje za najmužnejšiu zbraň dlhý meč, tak by ste boli prekvapení aké zaujímavé by pre Vás mohlo byť skúsiť si dať na hlavu masku, zobrať kord so športovou čepelou a pustiť sa do súboja.
Napríklad o pár dní vo Zvolene. Fakt je to sranda a mnohé veci spomínané v tejto debate si môžete skúsiť na vlastnej koži. Vrele odporúčam napríklad kategóriu jeden proti dvom. |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 5:22 pm Predmet: |
|
|
tesime sa (šachsti špekulanti)
aj ked iba ako divaci |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 8:45 pm Predmet: |
|
|
ja sa tiez urcite pridem pozriet
kordy ma nikdy nelakali,nemam na to dost silne nohy,a vzdy sa mi viac pacili trosku hrubsie zbrane,ale ta moznost zmerat si sily so superom...asi budem vazne nad tym talianom uvazovat:) _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
KATAKLYSM Bežný tlachal

Založený: 19 Dec 2006 Príspevky: 44 Bydlisko: SNV
|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 10:40 pm Predmet: |
|
|
skusal som to zatial len dekomlatom ..... ale k tomu ti helmu netreba no ... vlastne v urcitych pripadoch hej  _________________ mam rad ..... sa mam rad  |
|
Návrat hore |
|
 |
Azrael Bežný tlachal

Založený: 26 Jan 2007 Príspevky: 15 Bydlisko: kade-tade...vatsinov.Bratislava
|
Zaslal: Ut Apr 03, 2007 4:46 pm Predmet: aaach.... |
|
|
...hm...volny serm?...u mna je v nom flueret nadovsetko cenny... ...a v druhej ruke stiletto...- len ako poistka  _________________ ...Hodie animi nostri, postridie inge orbis........ |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Pi Apr 06, 2007 3:07 pm Predmet: |
|
|
ja som si tuto stredu taky volny serm vyskusal s mojim sefom a druhym clovekom po nom. mal som sice dlhu kruzkovku skoro po kolena no len NAD lakte. no nedostal som po lakti? este ze mal kuklu inak ma po uchu skoro. inak je to sranda len fakt treba davat pozor, inak clovek ublizi ani nechce.  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
nataniel Regrút
Založený: 31 Jan 2007 Príspevky: 1 Bydlisko: lesy
|
Zaslal: Ne Apr 15, 2007 5:16 am Predmet: |
|
|
Pleties si pojmi z dojmami, pretoze Alternativa pre volny serm je v thajskom boxe light kontakt. Alternativa pre full contact Muai Thai, je prva krv, smrt, alebo KO.
BTW. v Thaisku je Thaisky box zakazany (zakonom).
No tak thajsky box v Thajsku urcite nie je zakazany. Alternativa thajskeho boxu urcite nie je smrt. Je to normalny plnokontaktny sport, kde sa musia dodrziavat urcite bezpecnostne pravidla a preto je vela tradicnych prvkov vylucenych zo sportoveho zapasu |
|
Návrat hore |
|
 |
Boss Bežný tlachal

Založený: 17 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: Topolčany
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 4:21 pm Predmet: |
|
|
Ja si volny serm skusam z bratom a paci sa mi to aj ked som sa dozvedel
az minuly piatok 13.4 2007 co to vlastne je  |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 4:47 pm Predmet: |
|
|
pochybuje, ze to co robite je volny serm... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 9:27 pm Predmet: |
|
|
Ak nerátam turnajoví boj kordom na Zvolene - čo sa voľnému šermu približuje, ak keď je zastavovaný rozhodcom , zašermoval som si tento rok na Zvolene s jedným poliakom aj šabľou a to je iná zábavka.
V obyčajnom kostýme , so šermiarsku maskou , karvašmi a rukavicami (niečo ako hokejové) a tenučkým plastronom, (keby som vedel aký mi po požičaju radšej by som skočil po svoju prešvanicu)
Výsledok:
poliak mi samozrejme celkom pekne nakládol, keďže oni tak šermujú pravidelne, ale tiež ich zopár dostal a po pár minutach už tam boli aj celkom zaujímavé výmeny a kryty.
len po cca 10 minútach som už išiel vypľuť plúca od náročnosti fyzickej a najmä dychovej.
Al ena turnaji si opať rád s nimi zašermujem, aj keď pravého zelenomodrého pleca sa zatiaľ poriadne nemôžem dotknúť
Howght
Ivan
 |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 3:15 pm Predmet: |
|
|
Ivan, pravda s Poliakmi sa šermuje veľmi pekne, nie je to iba otĺkanie za každú cenu. Pekne sa dá zašermovať aj so Slovákmi, ale to väčšinou iba na vyzívačkách kde o nič nejde a ľudia si aj užívajú techniku a nevrhajú sa do súzasahov s cieľom byť o 1/4 sekundy rýchlejší.
No a čo sa týka modrín, tak mám na oboch stehnách pekné zeleno-fialové stopy po Stevovom korde.
Žiaľ aj napriek celej vyššie uvedenej diskusii si však to, čomu hovoríme "voľný šerm" s inými zbraňami ako kordami so športovými čepeľami, fleretmi, športovými šabľami a schlegermi (tu tiež len obmedzene) neviem predstaviť. |
|
Návrat hore |
|
 |
Ondrej Klbik Bežný tlachal

Založený: 25 Júl 2006 Príspevky: 15 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 7:44 am Predmet: |
|
|
pokial viem tak docela dost ludi v Cechach a uz aj u nas sa zacina (respektive to uz dlhsi cas praktizuju ) mlatit plastovymi trubkami (pre rypalov: sermovat nimi; a pre rypalov 2: samozrejme ze nestaci hocijaky kus rury co vyhrabete pri okopavani zahradky), co by sa podla mojho nazoru dalo povazovat za docela dobru aproximaciu sermu mecom s relativne minimalnym rizikom...sice co som sa bavil, tak ze ked sa to prezene, tak sa predsalen chodi domov s modrymi rukami, ale to mne osobne nevadi, ja som za kazdu srandu
este pripajam, ze ja osobne som to nikdy neskusal, tak by bolo fajn keby niekto zainteresovany kto to ma otestovane pripadne tak bezne trenuje povedal nieco viac ohladne toho cim, kde, ako, preco a tak ak by mu to nevadilo  _________________ Myslím, teda som.... myslím? |
|
Návrat hore |
|
 |
genyjus.m Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2007 Príspevky: 54
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 9:25 am Predmet: |
|
|
ja mat pravomoci ohladne sermiarskych turnajov, zavediem pravidlo pocitania obdrzanych zasahov - kto nakupi dajme tomu 5 kuskov, vypadava (umrel). Samozrejme, za turnaj, nie v kole...
zasah nie je vyhra. Vyhra je prezit, pokial mozno funkcny.
myslim, ze by to primerane zohladnovalo nevyhodnu stranku riskantnych technik. Nech sa to nezvrhava do sportoveho sermu a nech to nuti ludi hlidat si rit. _________________ Even if you Meyer, you're still retarded... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 9:44 am Predmet: |
|
|
Na jednej strane s tebou strasne suhlasim, co sa tyka uplatnovania tzv. kamikadze technik, co podla mna suvisi s nedostatocnym pochopenim principu sermu, je skutocne privela ludi, ktori si vravia sermiari, no i napriek tomu sa snazia o utocnu aktivitu i za cenu nedokladne zabezpecenych "zadnych vratok" - to byt cele metafor, ktory, ako som uz spominal, jednoznacne suvisi s pochopenim principu sermu...
Na strane druhej nesuhlasim s takouto organizaciou turnajov (aspon predbezne, kedze sa turnajmi nejak zvlast nezatazujem, hehe) ani s ich filozofiou... Ja osobne si sermiarsky turnaj predstavujem ako neformalne stretnutie sermiarov, kde samotny turnaj je vlastne druhoradou zalezitostou, pricom hlavnym cielom je zabavit sa s ludmi podobneho zamerania. A turnaj v podobe, ako ho navrhujes ty, je sice az kruto objektivny, ale ma jeden dost podstatny hacik, ktorym podla nma je to, ze len skutocne zranenie ukaze, aky si ostal po zasahu funkcny... A my sa predsa nechceme pozabijat, hm?
Ak by sa vsak podarilo najst kompromis medzi tymito dvoma, nazvime to extremami, je mozne, ze by sa podarilo dosiahnut skutocne kvalitny turnaj. No, po stranke pravidiel urcite, ci aj po stranke sermiarskej, to je hodne diskutabilne...  |
|
Návrat hore |
|
 |
genyjus.m Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2007 Príspevky: 54
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 10:09 am Predmet: |
|
|
to si myslim trochu daleko odniesol...
nikto nehovori o pozabijani - a fakt ze zranenie ta nemusi hned odrovnat ma zohladnovat ten vyssi pocet zasahov (5). pripadne by sa nemuseli pocitat lahke zranenia - bod do dlane atd.
btw z tvojho pohladu na sermiarsky turnaj som zostal mierne v soku... _________________ Even if you Meyer, you're still retarded... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 10:19 am Predmet: |
|
|
To vacsina ludi... Pravda je taka, ze mam za sebou turnajov a zapasov v kdecom uz privela, takze sa na tieto veci divam malinko inak, hehe. Ale nehanbim sa za to...
Aby som si to teda ale ujasnil - tebou spominane zasahy simuluju nieco ako hranicu vyradenia? Znesiem za turnaj pat platnych zasahov, potom som uz prilis rozmlateny (rozumejme nefunkcny, co znamena "zraneny"), a tak nemozem pokracovat v turnaji dalej. Tak? |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 10:40 am Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | ... Pravda je taka, ze mam za sebou turnajov a zapasov v kdecom uz privela |
a len tak zo zvedavosti ak to nie je tajomstvo ako si obstal? |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 10:42 am Predmet: |
|
|
To sem nepatri.... A hlavne nechcem, aby to pripominalo chvalenie sa... Takze ostaneme pri tom, ze som absolvoval vela turnajov a zapasov, dobre?  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 11:12 am Predmet: |
|
|
Páni plne súhlasím, že v turnajoch sú ľudia, ktorí vlastne nešermujú, iba sa kamikadze vrhnú do útoku alebo ľudia, ktorí reagujú na súperov útok vlastným útokom, pričom je im jedno že výsledné riešenie je smrť-smrť. No a športoví šermiari, alebo päťbojári sú v tomto ešte to lepšie, lebo tí aspoň vedia, kde ich čepel po vykonaní útoku skončí.
Napriek tomu je však súčasná podoba turnaja, asi najvernejšia možnosť. Pravidlo 5 zásahov v prenesenom význame vlastne platí, ale na jedného človeka, nie na celý turnaj. Turnaj je, bol a bude vždy formou zápolenia, či súťaže. Uznávam, že nesimuluje sadu po sebe idúcich duelov na život a na smrť, ale to asi ani nieje jeho ambícia.
Ide o to, aby si šermiari zmerali svoje schopnosti, sily a momentálnu fyzickú dispozíciu, na čo by mali dohliadať rozhodcovia. Najlepšia časť na celom turnaji sú vždy aj tak výzvy, kde si môže každý zašermovať s kým chce a podľa akých chce pravidiel. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|