|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 10:43 pm Predmet: |
|
|
Lenka napísal: | Ako? popis, lebo ja mam sice dokonalu predstavivost ale musim to vidiet  |
no kruzkova ma taku zaujimavu vlastnost, ze dokonale kopiruje telo, resp. tu jeho cast, na ktorej sa prave nachadza, cize v pripade kruzkovej kosele na zenskej hrudi dostaneme plasticku kopiu vsetkeho co sa damy snazia zahalit... (samozrejme ak pod tym nemaju nejaky skaredy presivak... )
ozaj a ty si kruzkovu nevyskusas?  |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 10:47 pm Predmet: |
|
|
alois napísal: | Lenka napísal: | Ako? popis, lebo ja mam sice dokonalu predstavivost ale musim to vidiet  |
no kruzkova ma taku zaujimavu vlastnost, ze dokonale kopiruje telo, resp. tu jeho cast, na ktorej sa prave nachadza, cize v pripade kruzkovej kosele na zenskej hrudi dostaneme plasticku kopiu vsetkeho co sa damy snazia zahalit... (samozrejme ak pod tym nemaju nejaky skaredy presivak... )
si sa s konom zrazil? ja nepotrebujem nic schovavat a mne v mojom kostymceku vynikne vsetko, a nemusim mat ani kruzkovku...... a mam rada svoje vlasy....... _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 10:53 pm Predmet: |
|
|
Lenka napísal: | alois napísal: | Lenka napísal: | Ako? popis, lebo ja mam sice dokonalu predstavivost ale musim to vidiet  |
si sa s konom zrazil? ja nepotrebujem nic schovavat a mne v mojom kostymceku vynikne vsetko, a nemusim mat ani kruzkovku...... a mam rada svoje vlasy....... |
nezrazil, ale parkrat zletel... . ano vlasy mas krasne, hodia sa ti k ociam, a rad si ta pozriem nazivo v kostymceku, najradsej v tej dlhej kosielke...
psst...rychlo si precitaj, hned tento prispevok zmazem, aby som nedostal od tvojich chlapov...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

|
Zaslal: Po Apr 16, 2007 11:10 pm Predmet: |
|
|
alois napísal: |
nezrazil, ale parkrat zletel... . ano vlasy mas krasne, hodia sa ti k ociam, a rad si ta pozriem nazivo v kostymceku, najradsej v tej dlhej kosielke...
psst...rychlo si precitaj, hned tento prispevok zmazem, aby som nedostal od tvojich chlapov...  |
no chlape......svihaj a nezucastnuj sa hromadnych bitiek..... oni si ta najdu ....... a bude to vyzerat ako nehoda ........ale nie, v pohode, oni ti moc neublizia, len ti nieco urezu......ci useknu.... odtrhnu, ukusnu..... no su vynaliezaví  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 8:05 am Predmet: |
|
|
hm zaujimava debata.... inak taka jemna kruzkovka na krasnej zene, dobre "vyvinutej" eehm. no suuuper. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 8:19 am Predmet: |
|
|
Alois pocuj ty si z BA?  |
|
Návrat hore |
|
 |
Melgurth Bežný tlachal

Založený: 10 Feb 2007 Príspevky: 48 Bydlisko: kde pride
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 9:59 am Predmet: |
|
|
este co sa tyka sermujucich zien. ja osobne nesermujem a som vzdy rada, ak hram na vystupeniach - scenach, scenkach zenu. ale co sa tyka hromadnych bitiek, tam ma zenou byt nebavi, kedze zeny tam dokopy nic nerobia. tak preto sup-sup sa prezleciem do muzskeho kostymu a postavim sa k delu, ci pistale, hakovnici a pod. predsa len je to kus zaujimavejsie ako pozovat ci promenadovat sa, alebo sama fotit a nijako sa nepricinit v bitke...
ale hned po vystupeni sa zas nahodim do zenskych siat, sak nech nezakryvam svoju zenskost  _________________
"chlapi su podradna rasa..."
"... som uzasna..." |
|
Návrat hore |
|
 |
Ondrej Klbik Bežný tlachal

Založený: 25 Júl 2006 Príspevky: 15 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 12:59 pm Predmet: |
|
|
k teme zeny a serm chcem ajja nieco povedat...konkretne o tom ci zena patri na scenku ako sermujuci clovek...
podla mna odpoved nie je jednoznacna...v byvalej skupine sme mali babu ktora jednoznacne na scenu patrila...mala (a verim ze stale ma ) pohyb v tele,sermovala dobre a jednoducho jej to s mecom seklo (a cuduj sa svete, aj kruzkovu mala a aj muzsky kostym)...a este aj ine take poznam
ale nehnevajte sa na mna, ak na scenu so zbranou postavime dievcinu ktora zjavne nie je bojovnicka a je tam len preto aby tam nejaka zena bola, tak je to chyba...ak nedokaze sermovat s nasadenim a dobre, tak je to zleeeeee....ak sa pokusi robit tak v muzskom kostyme, nic nezlepsi, skor naopak...
ale kazdopadne je to vec kazdej skupiny...ak sa zena na to citi a vsetci sa zhodnu ze na to ma, tak som za ale , tak isto je to s chlapmi podla mna...aj ti existuju stepeni proti sermu..a ti tiez nemaju na scene co robit... _________________ Myslím, teda som.... myslím? |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 1:32 pm Predmet: |
|
|
Ondráš napísal: | tak isto je to s chlapmi podla mna...aj ti existuju stepeni proti sermu..a ti tiez nemaju na scene co robit... |
ondro neser ma!  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 1:33 pm Predmet: |
|
|
Palo Lux napísal: | Alois pocuj ty si z BA?  |
nie som, ale momentalne sa tu vyskytujem...preco sa pytas?  |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 1:45 pm Predmet: |
|
|
alois napísal: | Palo Lux napísal: | Alois pocuj ty si z BA?  |
nie som, ale momentalne sa tu vyskytujem...preco sa pytas?  |
mozno videli pohybovat sa po Blave podozriveho tipka s vedrovkou na hlave  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 2:27 pm Predmet: |
|
|
a temnymi plamenmi v pozadi. asi mu hori za pätami.  _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 3:41 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | Peťko ja viem.... a ver ze skusim.... jedna z mojich prezyvok je aj Phoenix.... vzdy zivy, vzdy tu, aj po tebe tu budem.... |
mne sa furt vtiera do icq nejaky phoenix... mohol by sa na to vysrat... _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 3:45 pm Predmet: |
|
|
tak by si mu mohol dat autorizaciu konecne a tak ho slusne poslat do dupy, nie? _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Lucilkaa Bežný tlachal

Založený: 14 Apr 2007 Príspevky: 16 Bydlisko: Košice alebo nejak tak
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 4:48 pm Predmet: |
|
|
Mirena: Netusim, jak chces dostat zenu na scenu v stredovekej scenke.Este barok beriem, ale v stredoveku zeny nesermovali, pokial viem. (Jasne, v kazdej dobe sa naslo par vynimiek, ale uprimne, Johanka z Arku uz od prirody nemala zenske poslanie).
V hromadnej bitke sa vsak naozaj stratia a ako pisala Mell, je to aj vacsia zabava. Ak si vsak dobre pamatam, nikdy sme nebojovali preto, zeby sme sa tam natiskali, ale preto, ze bolo malo chlapov. Cize chlapi, ak nas na bojisku nechcete, tak robte nieco s vasim poctom! Co sa tyka baroka, rada si vystrelim z muskety, ale tam sa da uz aj na bitkach robit markytanku, tak som radsej v tejto role.
Ehm, btw., pocula som, ze v baroku si muzi obliekali do bojov zenske saty... _________________ Winners are simply willing to do, what losers won't |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivanka "Atika" Tlčhuba

Založený: 19 Mar 2007 Príspevky: 114 Bydlisko: Sever
|
Zaslal: Ut Apr 17, 2007 6:35 pm Predmet: |
|
|
Lenka: nie....ja mam stachticke saty a som v nich ku podivu pekna....ale na akciu kde vyslovene nemam hrat noblesu v nich nejdem....videla som ako sa babenky v zamatoch a brokatoch promenadovali pred akciou po okoli a ked prislo na boj, postavali ako trubky na okraji s fotakom.....spica.....
bud si obleciem sedlac a beham v pozadi s vodou (nemenovana bitka v juli 2006 ) alebo si navleciem muzske saty a nieco robim....
mna serie, ze nieco sermovat viem a nemozem to vyuzit....
Barok: bez zien na scene si ho neviem predstavit, vsak Mel....
ale serm je krasna vec.....treba ju ukazat, ked sa vie .... |
|
Návrat hore |
|
 |
Melgurth Bežný tlachal

Založený: 10 Feb 2007 Príspevky: 48 Bydlisko: kde pride
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 7:09 am Predmet: |
|
|
Atika napísal: | Barok: bez zien na scene si ho neviem predstavit, vsak Mel.... |
tak to si este len tento rok uzijes... mna na scene
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 18, 2007 11:29 am Predmet: |
|
|
Palo Lux napísal: | Alois pocuj ty si z BA?  |
Už to začína..... Alois utekaj......  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 3:35 pm Predmet: |
|
|
Lucilkaa
scenka so zenou: (zjavne)podnapity rytier (ako si hovorili mnohi bohati hrdlorezi...moze to byt aj zbrojnos,pripadne nejaky vojak) obtazuje slachticnu (samozrejme na to musi byt kostym)...ta ho ovali (niecim,co bude po ruke...napr. kutáčom) ...no a potom si ttreba uz len vybrat zbrane,akymi sa bude bojovat
pokracovanie napr. s jednorucnym mecom ...slachticna ho vytrhne omracenemu rytierovi z pochvy a caka,kym sa preberie...rytier sa nastve a zautoci na nu (napr. dykou,ktoru ma,alebo palcatom...alebo niecim inym)
vzhladom na to,ze rytier je co sa tyka pohlavia a techniky vo vyhode...ale zase je mierne opity a boli ho hlava, jednorucny mec (pripadne tesak) vs. dyka je vyrovnany suboj
...dokonci si podla uvazenia...no a to ma napadlo len tak,cize ak sa clovek snazi,dokaze zenu do sermiarskeho suboja prepasovat (a moze to aj vyzerat pekne)
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: St Apr 18, 2007 3:43 pm Predmet: |
|
|
Prilis jednoduche, aj na priklad...
Problemom zvycajne je, ze zena, ktora ovali opilca kutacom a vytiahne mu mec, sa v zlomku sekundy, pocas ktorej mec taha z posvy mavnutim zazracneho prutika nauci sermovat minimalne na urovni mladsieho tovarisa, vsakano...
A tu je ten problem, podla mna, kde nam vyvstanu otazky ako:
1. Kde sa naucila ta dama tak dobre sermovat? (co viem, tak slachticne mali na starosti a na zabavu ine veci ako serm, ehm)
2. Ak aj na to tvorca scenky myslel, ako to poda divakovi? (hlaska "tato chcel mat zo mna chlapa" je dost otrepana, ak nie dementna, nic v zlom)
3. Ako opity borec rozchodi ranu kutacom po hlave tak, aby este aj sermoval? (kutac je tazky, hlava po opici tiez, jedna dobra sleha aj cez prilbu ho minimalne omraci natolko, aby kocka usla a neriskovala vytahovanie meca a nasledny suboj)
Z coho logicky vyplyva, ze scenka navrhnuta tebou ma privela dier na to, aby bola uskutocnitelna na dostatocnej urovni, tym sa ta nesnazim zhodit alebo nieco podobne, akurat poukazujem na urcite aspekty uplatnenia divadelnej logiky...
Takze prepasovat sermujucu zenu do scenky len preto, ze vie sermovat a my to chceme ukazat, nie je az take jednoduche, obavam sa...
Lucilkaa: Nie, muzi v baroku si neobliekali zenske saty (no, okrem divadelnikov a uchylov)... K zenskym satam (okrem ineho) sa uchylovali vojaci bojujuci v Europe pocas tridsatrocnej vojny, kedze vtedajsi odev bol zaroven odevom bojovym a cestovnym a znicil sa skor, nez si vojak prial... A ked sa motas na tazeni tri roky v jednom kuse, sem-tam ta zastihne zima a vlhko a ty nemas na vyber, beries, co sa da a komu sa da... Ale pravidlo to zase rozhodne nebolo, cely pluk v zenskych satach odetych vojakov najdeme asi len tazko, hoci percento mohlo byt skutocne pomerne vysoke...  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|