Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Thorson Bežný tlachal
Založený: 19 Mar 2007 Príspevky: 14 Bydlisko: Lesy, hory, hvozdy
|
Zaslal: Po Mar 19, 2007 11:39 pm Predmet: |
|
|
Na aké obdobie? _________________ Defecatio bona, semi coitus est. |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 2:14 am Predmet: |
|
|
sphinx napísal: | mam otazku: mozete mi opisat ako vyzeral obycajny sedliacky abo dedinsky zensky kostym? wagnerove obrazky ani kostymy.cz ma prilis neuspokojili. chcem vediet ci to vzdy musia byt spodne a vrchne saty jednoducheho strihu, alebo aj nieco na styl kosele a sukne, cize dva diely?
ked som asi styri hodiny cez vyhladavac hladala nejake stranky na toto, vzdy mi to vyhodilo nejake roztomile sporo odete devy v kozi... |
Len v košeli je v posddstate vyzlečená |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 7:50 am Predmet: |
|
|
daj si do vyhladavaca storocie ktore chces napr. 15th century dress aebo medieval dress _________________ za ohováranie sa odsudzovalo aj na vlastné vyzauškovanie a pojedanie psieho lajna každý týždeň v deň trhu |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 8:04 am Predmet: |
|
|
to sphinx: na nase obdobie mrkni sem: http://dvur.radekpl.net/ - v sekcii vsedni zivot - odivani _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Chico Bežný tlachal

Založený: 05 Aug 2006 Príspevky: 59 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 10:55 am Predmet: |
|
|
sphinx napísal: | mam otazku: mozete mi opisat ako vyzeral obycajny sedliacky abo dedinsky zensky kostym? wagnerove obrazky ani kostymy.cz ma prilis neuspokojili. chcem vediet ci to vzdy musia byt spodne a vrchne saty jednoducheho strihu, alebo aj nieco na styl kosele a sukne, cize dva diely?
ked som asi styri hodiny cez vyhladavac hladala nejake stranky na toto, vzdy mi to vyhodilo nejake roztomile sporo odete devy v kozi... |
Skús sa trošku prekúsať aj týmito odkazmi: http://www.christusrex.org/www2/berry/
Ide o komplet prebohaté hodinky vojvodu z Berry. Na začiatku sú napr. mesiace, kde určite nejakú tú sedliačku nájdeš. Je to ale materiál zo začiatku (1416) až konca (1485) 15. stor. |
|
Návrat hore |
|
 |
Melgurth Bežný tlachal

Založený: 10 Feb 2007 Príspevky: 48 Bydlisko: kde pride
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 12:06 pm Predmet: |
|
|
sphinx - pokial viem, tak dvojdielne spodne saty (kosela a spodna sukna) sa zacali nosit az na prelome renesancia/barok. v renesancii sa z 2 casti skladali len vrchne saty (zivotik/kabatik a vrchna sukna) predtym vsetko boli cele spodne saty, resp. spodna kosela az po clenky _________________
"chlapi su podradna rasa..."
"... som uzasna..." |
|
Návrat hore |
|
 |
sphinx Bežný tlachal

Založený: 05 Feb 2007 Príspevky: 78
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 1:32 pm Predmet: |
|
|
no, hladam nieco pre polovicu 14.stor., malo by to byt uplne jednoduche, takze ak mate este nejake rady, obrazky, ... sem s nimi, budem vdacna _________________ spes, eam etiam habent, qui nihil aliud... |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Ut Mar 20, 2007 5:55 pm Predmet: |
|
|
GIOTTO di Bondone
No. 16 Scenes from the Life of the Virgin: 7. Visitation
1306
Fresco, 150 x 140 cm
Cappella Scrovegni (Arena Chapel), Padua
 _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
sphinx Bežný tlachal

|
Zaslal: St Mar 21, 2007 12:25 am Predmet: |
|
|
scar: no trebars taketo nieco, ale musim byt tehotna?  _________________ spes, eam etiam habent, qui nihil aliud... |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Mar 21, 2007 12:53 am Predmet: |
|
|
nie nemusis. inak tie saty su pekne... _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: St Mar 21, 2007 10:53 pm Predmet: |
|
|
cica, daj si do googlu " prebohate hodinky vojvodu z Berry" alebo bratia z Limburgu a tam najdes dobove zobrazenie nie len honosne odevy, ale aj odevy rolickej triedy, ja som si podla toho jedni spravila _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
sphinx Bežný tlachal

|
Zaslal: Št Mar 22, 2007 9:33 pm Predmet: |
|
|
fenks, skusim... _________________ spes, eam etiam habent, qui nihil aliud... |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivanka "Atika" Tlčhuba

Založený: 19 Mar 2007 Príspevky: 114 Bydlisko: Sever
|
Zaslal: St Apr 11, 2007 6:35 pm Predmet: |
|
|
ja mam otazku smerovanu skor muzom...
Myslite si, ze zeny v SHS by mali plnis skor upratovacio-obskakujucu funkciu, alebo sa aj aktivne podielat na vystupeniach a cinnosti..... |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Apr 11, 2007 7:29 pm Predmet: |
|
|
Atika
to zalezi na samotnych zenach (co chcu robit a co vedia robit) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivanka "Atika" Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 11, 2007 7:45 pm Predmet: |
|
|
povedzme ze vedia sermovat, hrat, obluhovat delo a predsa sa na scenu nedostanu...maximalne pri nejakych hromadnych bitkach a pri upratovani....prípadne: zeny uvaria, zeny nachystaju, zeny popracu.... |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Apr 11, 2007 8:45 pm Predmet: |
|
|
Atika
nuz v tomto pripade zalezi este aj od skupiny...ako sa veduci rozhodne
rozhodne zeny na javisku su urcite zaujimavejsie,ako muzi
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Apr 11, 2007 8:47 pm Predmet: |
|
|
Atika ja som za rovnopravnost zien a muzov co sa tyka sermu. ak sa na to citi, plechy, helmu na nu, rev bojuj ak sa citis. som za to aby sa zeny aktivne zucastnovali/podielali na vystupeniach. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Ivanka "Atika" Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 11, 2007 9:29 pm Predmet: |
|
|
chlapci hned sa citim lepsie.... dnes som prekonala krízu, ked som pol dna upratovala bprdel po robote u nas doma.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Melgurth Bežný tlachal

Založený: 10 Feb 2007 Príspevky: 48 Bydlisko: kde pride
|
Zaslal: St Apr 11, 2007 10:10 pm Predmet: |
|
|
atika - ber to tak, ze zena nie je sluha.......... hoci mnohi muzi si myslia opak a hlavne na sermiarskych akciach. lebo sak muzi desne a narocne bojovali, chranili vlast alebo dobyjali nove uzemia alebo minimalne lovili zver a zeny ich museli obskakovat. a to si nasi "milovani" myslia aj dnes.
ale ako som uz neraz povedala, nemam problem navarit, umyt riady a pod, ak muz donesie zverinu, ktoru ulovil. a nie v supermarkete!!!
inak, vobec nie som emancipovana feministka  _________________
"chlapi su podradna rasa..."
"... som uzasna..."
Naposledy upravil Melgurth dňa Št Apr 12, 2007 7:37 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Apr 12, 2007 6:52 am Predmet: |
|
|
Truba... Pise sa dobyjat... A okrem toho, lovci su otazkou primitivnych "civilizacii", potom uz sa zhanalo maso inak, najma chovom, vsakano? Nehovoriac o tom, ze nizsie stavy jedli ine jedla ako tie masite...
Rozhodne vsak nechapem, co sa stazujete, ked ste na akcii, kde je postaveny vojensky tabor, hrate svoju rolu, rovnako ako "vojaci" so sluzbou v kuchyni, na strazi ci pocas sikanu... |
|
Návrat hore |
|
 |
|