Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Hircanus Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 93
|
Zaslal: So Mar 17, 2007 2:04 pm Predmet: |
|
|
Nevedie táto debata k nicomu, je tazké a nezmyselné hovorit o tom co je zbran lacnejsia lahká alebo tazká. Na civilné úcely bola lahsia urcite lepsia, ale na bojové, hlavne v neskorsom období urcite nie. Neverím, ze by si odlahcenou zbranou prerazil helmu, napríklad. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: So Mar 17, 2007 2:33 pm Predmet: |
|
|
na tom nieco bude... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: So Mar 17, 2007 6:31 pm Predmet: |
|
|
Hircanus napísal: | Nevedie táto debata k nicomu, je tazké a nezmyselné hovorit o tom co je zbran lacnejsia lahká alebo tazká. Na civilné úcely bola lahsia urcite lepsia, ale na bojové, hlavne v neskorsom období urcite nie. Neverím, ze by si odlahcenou zbranou prerazil helmu, napríklad. |
hmm,nemyslim
tu by skor zalezalo asi od kvality danej zbrane a techniky utocnika (ono spravny svih...alebo nazvite si to ako chcete...vie urobit svoje)
ale pochybujem,ze to bude niekto skusat,cize to bude asi len tvrdenie proti tvrdeniu _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: So Mar 17, 2007 6:49 pm Predmet: |
|
|
no lahkou zbranou zbroj vazne neprerazis...rapirom mozes po platovke svihat kolko chces, proste sa cez nu nepresvihas...ale to uz me vazne uplne niekde v abstraktnych sferach... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: So Mar 17, 2007 7:21 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | no lahkou zbranou zbroj vazne neprerazis...rapirom mozes po platovke svihat kolko chces, proste sa cez nu nepresvihas...ale to uz me vazne uplne niekde v abstraktnych sferach... |
hmm,on spomina odlahcenu zbran (odlahcenie ziskame aj zliabkom,nie?)
jj uz sme asi dost mimo (kedze sa pytaju ma meranie zbrani)...ono s rapirom asi skor bodat (ale nevim,ja robim gotiku) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 12:18 pm Predmet: |
|
|
servant napísal: | ...hmm,je to len o tom,ako pochopis nieco,co tu niekto napise
a myslim,ze za lahku a pritom kvalitnu zbran sa platilo viac,ako za tazsiu v rovnakej kvalite |
no ved o tom hovorim. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 9:06 pm Predmet: |
|
|
Taky korunovacny mec, asi nebol lacny..ze? Asi nebol dobre vyvazeny..hmm a ani zliabok nemal..tak, cena mohla byt jedna krava..povedzme..brrrrr! Uzi mozog, a nepchaj tam zly kluc clovece! _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:13 pm Predmet: |
|
|
tulkas...zaujimavy pohlad na vec...aly myslel som 2 rovnake zbrane,z coho 1 je odlahcena _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:24 pm Predmet: |
|
|
Pocuj..ja obcas niesom vporiadku..Vies, nemyslim to zle! Vpodstate mas pravdu. Ak porovnavas dve zbrane od toho isteho autora, drahsia bude ta kvalitnejsia. A co je pre sermiara-bojovnika kvalitnejsie? Pevnost, pruznost, tvrdost, vaha a jej vyvazenie. Kvalita materielu, kvalita zpracovania..o to ide..moj prispevok bol off topic.
Dufam, ze to zoberias s humorom. Niekedy ma oznacuju za nechutneho sarkastu. Ja im hovorim, ze len podpichujem..tak dufam, ze nikto nebude mat po dnesnej noci v zadku dierky...  _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:26 pm Predmet: |
|
|
Jo, a to odlahcenie..aky sposob si mal namysli? Cisto konstruktivne..zliabok? _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
... Tlčhuba
Založený: 12 Nov 2006 Príspevky: 111
|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:29 pm Predmet: Kelko |
|
|
to Tulkas... nie zliabok.. co tak hlinik alebo duralovu zliatinu. .. hm...? |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:32 pm Predmet: |
|
|
Tulkas- v poho...ako som spomenul- zaujimavy pohlad na vec pripomenul mi umelecky vyrobene mece äalebo to boli rapire?...to je jedno), ktore mali sklenu rukovat aj priecky (zaujimava vec...hlavne,to boli za sklenou hlavicou zakute)
a s tym odlahcovanim - no zalezi asi od typu zbrane (ten zliabok som uviedol,lebo je to dost bezna vec...cize asi kazdy pozna...ine druhy odlahcenia som zatial nazivo nevidel...aj ked pocul som uz trebars o rebrovani na sekere) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:34 pm Predmet: |
|
|
No..ak to myslis vazne, tak potom..jedine duty profil..teda cepel s dutinou..naplenena by bola heliom. To by bol polotovar..priecka z kydexu a hlavica na zavit..mne sa to velmi paci..a cele by to mohlo byt magneticke..ja by som si nato potom daval pozlatko..  _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:43 pm Predmet: |
|
|
Edit: chyba..ospravedlnujem sa, ale trpol som blbost..  _________________ Res ad triarios venit!
Naposledy upravil Tulkas dňa Ne Mar 18, 2007 11:30 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 10:50 pm Predmet: |
|
|
hmm...myslim,ze nie (s kamaratom som sa o tom rozpraval...a mal by tam predsa platit zakon zachovania hmotnosti)
pri kaleni a popustani mozno dosiahnut jemnejsiu strukturu (mensie zrniecka) s cim suvisi aj pevnost a pruznost zbrani _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Mar 18, 2007 11:29 pm Predmet: |
|
|
Tak, a teraz som sa strasne sekol..nedi..berem spat. Bol som v tom, ze je tam chemia. A ono prd makovy. Tkze sa ospravedlnujem.. potom hej, jedine zliabky..alebo tensia cepel a zlozitejsi profil... _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
|