Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 8:32 pm Predmet: |
|
|
deCarabas napísal: | No ja vam neviem... Ja ked vyhlasim, ze idem robit volny serm, resp free fight, tak si vezmem masku, kordik, partaka a ideme do seba naplno. Ziadne brzdenie, sermujeme ako viem a zasahujeme sa. TO JE volny serm. Pribrzdit pred zasahom uz volny serm nie je. |
Ale nie na obojručák
Nechaj ich, nech to skúsia, potom povedia, či sa to dá ajs mečom....
 |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 8:55 pm Predmet: |
|
|
Alchy: heh, tak ja neviem, ja som popisal predstavu volneho sermu. Ked oni nieco podobne zmaknu s obojrucakmi, klobuk dolu. |
|
Návrat hore |
|
 |
KATAKLYSM Bežný tlachal

Založený: 19 Dec 2006 Príspevky: 44 Bydlisko: SNV
|
Zaslal: Ut Jan 30, 2007 2:26 pm Predmet: |
|
|
v polsku na jednom fest robili hromadnu bitku volnym sermom .... asi tak ze pre divaka to bolo nezazivne a jeden skoncil s otrasom mozgu a prilbou vtlacenou v hlave .... a taktiez na spisskom hrade asi pred 4-5 rokmi co boli poliaci a mali volny serm tak to bolo nieco brutalne - brutalne v pravom slova zmysle .... jeden schytal sekeru do lykta, jeden do hlavy a jeden do ramena ... pol podia bolo origane co sa snazili vyhecovat a trieskali hlavou o stenu .... asi tak .... ale na turnajoch je to nieco ine ... a s kordami .... _________________ mam rad ..... sa mam rad  |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Ut Jan 30, 2007 2:37 pm Predmet: |
|
|
to je v p.či táto diskusia  |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Jan 30, 2007 2:42 pm Predmet: |
|
|
tomu sa hovori, ze niektore legendy su nesmrtelne  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Dano Bežný tlachal
Založený: 16 Jan 2007 Príspevky: 57 Bydlisko: Czeklész
|
Zaslal: Ut Mar 13, 2007 9:16 am Predmet: |
|
|
pokial si dobre pametam tak volny serm je o tom ze ideme do seba naplno a moc sa pre divakov nehodi, rozdiel medzi volnym a scenickym sermom, mam dojem ze pani sermiari ktori robia gotiku tak v tom nemaju velmi jasno ale pani sermiari robiaci baroko v tom jasno maju
cize suhlasim s de carabasom, zoberem si kordik, masku, vestu ak sa citim tak aj dyku ci stitok a ideme
apropo su aj turnaje vo volnom serme _________________ in medovina veritas est |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Mar 13, 2007 11:48 am Predmet: |
|
|
vid podujatia ...turnaj....atd |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Mar 13, 2007 6:02 pm Predmet: |
|
|
to Dano: zlaty moj sermujem len "gotiku" a mam v tom docela jasno, tak prosim neryp... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Ut Mar 13, 2007 11:54 pm Predmet: |
|
|
ja viem ako to Dano myslel-tak ze gotika(goticky serm) sa-ak sa robi poriadne- s normalnymi zeleznymi zbranami naplno skusat neda bez toho aby niekto neprisiel skor ci neskor k vaznemu urazu. barokovi to maju trosku lahsie,pokial viem tak sa kordom nedaju lamat kosti:P _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: St Mar 14, 2007 7:25 am Predmet: |
|
|
Thailandyr: Preco by sa nedali??? |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: St Mar 14, 2007 8:26 am Predmet: |
|
|
Olaf: On asi myslel športové čepele, lebo na turnajoch sa používajú tie.
Kovanými sa voľný šerm robiť nedá. Pri voľnom šerme kordami s kovanými čepelami by som čakal asi viac a vážnejších zranení.
Zúčasnil som sa schlagerového turnaja (menzúry) ktorú robili Tovariši. Tam sa bojovalo schlagermi s poriadnymi pádnymi čepelami, ale keďže pri menzúre sa absolútne nebodá, iba seká do hlavy a tváre, dá sa bezprčnosť pomerne slušne docieliť spevnenou maskou. A zrazu všetci čo boli zviknutí na ohybné športové čepele zistili,že sek na hlavu rozhodne neprejde vždy a dá sa reálne vykryť. Hlavne keď rozhodcov nemätie to, že športová čepeľ sa ohne plesne kryjúceho sa po zátylku.
Týmto ale nechcem odsudzovať turneje na kordy, tie ma rozhodne bavia tiež. |
|
Návrat hore |
|
 |
Dano Bežný tlachal
Založený: 16 Jan 2007 Príspevky: 57 Bydlisko: Czeklész
|
Zaslal: Št Mar 15, 2007 11:31 am Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | to Dano: zlaty moj sermujem len "gotiku" a mam v tom docela jasno, tak prosim neryp... |
ak v tom mas jasno tak do teba nerypem _________________ in medovina veritas est |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Št Mar 15, 2007 4:35 pm Predmet: |
|
|
Olaff:tolko co povedal jabco
ale tu je jeden zasadny problem,ze kazdy hovorime o niecom inom.to co chcem robit ja(nerobim,lebo este neviem-ucim sa) sa proste bez zranenia neobide.uz len sek po rukach boli jak krava,a zakonite nasledujuce cokolvek na hlavu,alebo na nieco prisluchajuce ide bud dost rychlo a zasiahne-a to potom uz ani bolet nemusi(instant death a tak),alebo to brzdim a hram sa na tolerantneho,a potom nemam sancu zistit superove moznosti,pretoze ten ma ukrutne vela casu na reakciu.
nechcem vyzniet ako nejaky debil,ze teraz som videl niekoho dobreho ako sermuje tak budem robit experta-aj z toho mala co viem si viem dat dokopy ze nieco take ako serm zeleznymi zbranami je nezlucitelny so zivotom a so zakonom...a keby nieco tak moj podpis to isti  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 15, 2007 4:41 pm Predmet: |
|
|
A ja som myslel, ze hovorime o kordoch... Tak nic...  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 15, 2007 4:46 pm Predmet: |
|
|
Olaf: No ja som bol tiež v tom že sa bavíme o kordoch, aspoň na ne naväzol môj príspevok.
Ak vieš o spôsobe ako praktikovať v korde fullcontact (voľný šerm) s kovanými čepelami a bezpečne tak sem s ním. Ja zatiaľ viem žiaľ iba o ohybných športových čepeliach. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Mar 15, 2007 4:50 pm Predmet: |
|
|
Pracuje sa na tom... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 8:30 am Predmet: |
|
|
Tak super, keď niečo budeš mať tak daj vedieť. |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 9:18 am Predmet: |
|
|
mozno som mimo-kordy a gotika mi moc dokopy nejdu.
Dano nieco pisal o gotike...tusim reagoval na fachmana _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 9:36 am Predmet: |
|
|
Thai: A to akoze volny serm je len vysada gotiky alebo ako??? Mooooore, diskriminacia! To preto, ze som cierny??? |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

|
Zaslal: Pi Mar 16, 2007 10:44 am Predmet: |
|
|
strasne brutalne moc ma nerozumies
Fachman pisal nieco o gotike,Dano pisal nieco o gotike...
volny serm so zelezom je co sa tyka gotiky podla mna moc nebezpecny.tot vse  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
|
Návrat hore |
|
 |
|