Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: St Dec 06, 2006 10:19 pm Predmet: Jednotka Slovenských Landsknechtov |
|
|
vie o nich niekto nieco ? ma niekto mail na ich predstavitela ? myslim ze je to peter koza ale nesom isty. ak o tom niekto nieco vie napiste bud do fora alebo ked nechcete zverejnovat cudzie maily tak mi prosim poslite sukromnu spravu
dik _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: St Dec 06, 2006 11:18 pm Predmet: |
|
|
Priamo na stranke listov mas odklik na spolocne jednotky |
|
Návrat hore |
|
 |
Belička Ivan Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 270 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: St Dec 06, 2006 11:20 pm Predmet: |
|
|
Co sa týka spoločnych jednotiek zatial bol oficiálne založený len janičiarsky zbor, v počte cca 30 strelcov + suita spolu cca 40 mužov.
ostatné jednotky sa kvoli malemu záujmu takto zatial nezaložili - terba posiela t záujem na moj alebo p. Kozov e-mail |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Št Dec 07, 2006 3:09 pm Predmet: |
|
|
Navi prosím Ťa ako to vlastne je? Lebo my sme určite riešili nejakú prihlášku aj s regulami a zdá sa mi niečo aj o nejakom prihlasovacom poplatku (to ešte ale overím) V každom prípade ak by ste mali yáujem vy, my (máme určite) a tovariši, tak nás musí byť cez 40. To nehovorím o ostatných z Prešova, Košíc atď. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 07, 2006 3:13 pm Predmet: |
|
|
41 aj so mnou ale kostym bude v januari  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Dec 12, 2006 9:17 pm Predmet: |
|
|
vie mi niekto povedat ci bola nejaka typicka landsknechtska kopija ? lebo maju typicky mec (kaltzbalger) a tipicku halapartnu (havarani zobak) a chcem vediet ci maju aj kopiju. dik _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlasáč Bežný tlachal

Založený: 22 Okt 2006 Príspevky: 11 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Dec 12, 2006 9:54 pm Predmet: |
|
|
To Piroha: Pokiaľ ja viem, tak tzv. vraní zobák (z francúzskeho slova "bec de corbin") je bojové kladivo a nie typ halapartne... Skôr si myslím, že landsknechti sa preslávili aj svojimi obojručákmi...(Ale nie som odborník na landsknechtov, takže sa môžem kľudne mýliť) _________________ Qualis vita, finis ita! (Aký život, taká smrť!) |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Dec 12, 2006 10:05 pm Predmet: |
|
|
možno jedno aj druhe. lebo na tej halapartni co myslim ja je na jednej strane sekera (hranata) a na druhej je kladivo. mal som obrazok , ked najdem tak ho sem dodam. a ano , obojrucaky maju krasne _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 14, 2006 8:14 am Predmet: |
|
|
Na landsknechta môžeš použiť samozrejme najtypickejšie katzbalger, ale nemusíš sa báť ani neskorších typov jedenapolručných mečov, nemeckých alebo švajčiarskych šablí, tesákov alebo nožov, ale radšej si vždy zisti kam konkrétny kus patrí (krajina, obdobie). Obojručné meče používali doppelsoldner, ktorí ich používali na prerážanie pík nepriteľskej strany. Neznamená to však že čo landsknecht, to obojručný meč. K landsknechtovi patrí samozrejme pika (4-5metrov) ale samozrejme iba na pole . Ak máš rád strelný prach môžeš si nechať urobiť skorý typ arkebúzy (radím Pala z Aramisu). |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Št Dec 14, 2006 8:36 am Predmet: |
|
|
fajn ... viem že sa to skôr hodí do tržnice ale nemôžte mi napisať cenu za arkebúzy od tych 2 vyrobcov ....stačia orientačné .....+- ak nie na forum čo by podľa mňa zaujímalo aj ostatných tak ako PM
ďakujem |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Dec 14, 2006 8:40 am Predmet: |
|
|
S Romanom je v tomto smere problem, nema pevne ceny, kedze vacsinu veci robi priamo na mieru, ci uz brnenia, alebo zbrane... Viem, ze jednu arkebuzu vsak ma v plane, kedze som u neho videl rozpracovanu pazbu... Najlepsie bude, ak sa ozves priamo jemu, niekde na nete je aj cislo... Rozhodne to vsak nebude za par supov, kvalita holt nieco stoji... |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 14, 2006 1:59 pm Predmet: |
|
|
skontaktuj sa s Palom priamo, najdi si stranku aramisu a tam najdes kontakt |
|
Návrat hore |
|
 |
Berik Bežný tlachal
Založený: 30 Sep 2006 Príspevky: 37
|
Zaslal: Št Dec 14, 2006 2:33 pm Predmet: |
|
|
Pavel Valouch
0907 908 725 |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Feb 18, 2007 4:37 pm Predmet: |
|
|
Na porovnanie: http://www.zoldnieri.sk/galerie/StupavskeRytierskeHry2005/index.html
Na svoju moznu ucast sa spytaj Ivana Belicku priamo, to bude asi lepsie ako takto na fore. Myslim ze tato jednotka este nema svoju buducnost jasnu, na zvolene sa asi aj o tom budeme musiet pobavit na stretnuti veducich. |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Třebíč , Münster
|
Zaslal: Ne Júl 13, 2008 2:31 pm Predmet: |
|
|
Tak jak to vypadá s lancknechty,reislaufery? Zkrátka s německou a švýcarskou pěchotou u vás teď? jsou zde nějaké skupiny,jednotlivci a vůbec lidičky,kteří se zabývají počátkem 16.století? Pokud by měl někdo zájem ......... mohu doporučit pro inspiraci a nejen to: houfy.webzdarma.cz _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 8:09 am Predmet: |
|
|
Ahoj. My, SHS Ursus, robime Svajciarsku pechotu, ale konec 15. stor. Mame sice uz nejake veci aj do 16. ale zatial nam toho este mrtne chyba, tak snad na rok to uz bude lepsie. Nas web je www.shs-ursus.sk ak chces vidiet nejake fotky tak http://galeria.shs-ursus.sk/ |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Třebíč , Münster
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 9:23 pm Predmet: |
|
|
kakac napísal: | Ahoj. My, SHS Ursus, robime Svajciarsku pechotu, ale konec 15. stor. Mame sice uz nejake veci aj do 16. ale zatial nam toho este mrtne chyba, tak snad na rok to uz bude lepsie. Nas web je www.shs-ursus.sk ak chces vidiet nejake fotky tak http://galeria.shs-ursus.sk/ |
Tak to je skvělé! Doufám,že nebude vadit pokud si vás zapíši do svého diáře. Mám takovou vizi a shánime lidi co právě dělají 1480 -1520. Naše skupina pořádá historické slavnosti včetně bitev a uvažujeme do budoucna právě o tomto období. _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 9:55 pm Predmet: |
|
|
Kludne si nas zapis, kontakty mas u nas na stranke. Inak z akej si ty skupiny? Mate nejaky web? |
|
Návrat hore |
|
 |
|