Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Ženy a šerm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 25, 26, 27  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Anton Kohutovič
Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 1:19 pm    Predmet: Re: kollomlynske Odpovedať s citátom

Wonder napísal:
Starí majstri hovoria o šerme zo všemožnou rýchlosťou – o sile sa tam nič nevraví...

Toto je tak stare klise. Predpokladam, ze z tych strojovych skript. A pritom je to napisane tusim iba v Meyerovi a Sutorovi. Ale iste nepopieram ze rychlost je velmi podstatna. Ak nie najviac.
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Thailandyr
Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 1:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mozno zanedbavam dolezitost sily,pretoze do normalneho sermiarskeho duelu by som jej mal dost,a mozno aj trosku navyse,zatial co rychlost mi zatial dost chyba(resp. nedokazem prejst na vysoku rychlost bez toho aby som si nicil klby)

Najlepsi cas na trening je TERAZ!

A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!" Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 6:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Cela tato debata so pomerne odklonila od zmyslanej temy. Ja som reagoval na Azraelov prispevok (tri strany dozadu) kde napisal No.moj.zlaty....tak.teraz.sa.povedal.by.som.az.smrtelne.mylis...
.ja.savenujem.hystorickemu.sermu.kratsiu.dobu.ale...som.stvornasobny.majster.slovenska
v.serme.a.reprezentant.v.modernom.patboji.v.ktorom.
je.serm.ako.jedna.z.disciplyn...a.tento.zmiesany.uhol.pohladu,.
skusenosti,.plus.certifikat.zo.sportovej.metodiky.mi.s.kludom.v.srdci
.doboluje.ti.oponovat..a.prehlasit.ze.co.sa.tyka.sermu.(a.hlavne.sermu.rapirom.kordom
flueretom.sabloua.podobne)..maju.ZENY.DALEKO.LEPSIE.PREDISPOZICIE.ako.muzi...

v tom prispevku aj biologicky-vedecky objasnil preco je to tak.

Ale ja s nim nesuhlasim hlavne z tym ze ZENY.DALEKO.LEPSIE.PREDISPOZICIEa ko.muzi(v historickom serme, boji). Nieze by som bol nejako zamerany proti zenam, ale prax vravi podla mna jednoznacne proti.
Ako tu podaktori pisete tak sermiarovi by mala stacit len rychlost a obratnost (ak nehladime na taktiku ktora by mala byt rovnaka ci muz ci zena). Ja naopak vravim ze nielen rychlost a obratnost (aj ked su tieto dve vlastnosti najdolezitejsie) ale aj sila rozhoduje u kvazi historickeho sermiara, (Samozrejme nema byt preco nabuseny ako barmac conan
abo podobne), pricomz ma muz jasne dominantne propozicie voci zene.
A v celkovom hodnoteni vlastnosti je nakoniec na tom lepsie muz (podla mna). CElkove hodnotenie obsahuje
rychlost -lepsia zena
technika- rovnaky pomer
ohybnost - lepsia zena
sila -lepsi muz
taktika boja - rovnaky pomer
+ nejake dalsie co som zabudol

V reali vacsinou muz vitazi (beriem si priklad zo sportoveho sutazenia (nielen serm)ale celkovo) takze podla mna ta sila ma dost znacnu vahu, pripadne rozdiely medzi muzom a zenou su pomerne male pri rychlosti a ohybnosti ale pomerne vacsie pri sile. Tot teoreticka uvaha po ktorej som dospel k mojmu presvedceniu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Vlasáč
Bežný tlachal

Založený: 22 Okt 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 8:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No neviem. Ja som takúto otázku nikdy neskúmal. Môj osobný názor je taký, že asi najdôležitejšia je správna taktika a taktiež psychika. Psychika dokáže divy to určite nemusím nikomu vysvetlovať (tie biologické predpoklady nepopieram, ale mužovi sa ľahšie a rýchlejšie (a vo väčšom množstve) uvoľňuje hormón testosterón (asi všetci vieme čo spôsobuje tento hormón)) Neviem môžem sa mýliť (nie som lekár Rolling Eyes ) Ale aj tak je (podľa mňa) najdôležitejšia psychická pripravenosť a s tým spojené aj iné schopnosti. Takže môj pohľad na toto je asi taký, že sa nedá objektívne povedať, kto je lepší a kto horší. A myslím, že na tom ani vôbec nezáleží. A keby sme sa chceli v tomto vrtať. tak by sme väčšinou tápali len v teóriách (lebo sa to nedá objektívne zmerať (lebo každý jeden sme jedinečný a výnimočný).).
To je len môj osobný názor
Wonder
Bežný tlachal

Založený: 28 Okt 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 9:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alchy napísal:
A ešte Mijamoto Musaši:
Voľne z pamäti - nemám ho pri sebe
.... Sek (zabudol som aký .... nejaké vzletné meno)..Pri tomto seku tni z plnej sily čo najpomalšie ako vieš... Dobre nad týmto porozmýšľaj...

Pamätáš si zle. Máš na mysli tnutie tečúcej vody: tnutie tečúcej vody sa používa, ak bojuješ s nepriateľom čepeľ na čepeľ...“rozviň svoje telo a ducha a tni ho čo najpomalšie svojím dlhým mečom, sledujú svoje telo ako lenivá voda... – o sile ani zmienka.
Silu spomína v „tnutie oheň a kamene“ - .. keď sa nepriateľov dlhý meč o tvoj zrazí, ty tneš čo najsilnejšie, bez toho, aby si meč o niečo zdvihol. To znamená tnúť [u]rýchle[/u] rukami, nohami a telom...
Musašiho mám v malíčku...(aj keď nieje Európan).

No ja netvrdím, že sila je nepodstatná... reagoval som na príspevok Kollomlynskeho, ktorý sa nechá zraniť, a potom ide zápasiť...
jany -jan kober
Bežný tlachal

Založený: 16 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 10:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vlasáč napísal:
biologické predpoklady nepopieram, ale mužovi sa ľahšie a rýchlejšie (a vo väčšom množstve) uvoľňuje hormón testosterón (asi všetci vieme čo spôsobuje tento hormón)) Neviem môžem sa mýliť (nie som lekár Rolling Eyes )

no testosteron sposobuje hlavne chlpatenie, rast svalstva hrubnutie hlasu atak podobne. to co si mal na mysli(asi) je adrenalin. ten sposobuje docasne rychlejsie reakcie, vacsiu vykonnost, ale niekedy aj celkove stuhnutie organizmu, neschopnost nieco rozumne vykonat. proste posiluje vzorec chovania "bojuj alebo utec". ale naozaj neviem ci sa vylucuje viac a rychlejsie u muzov
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 4:30 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To vlasac: V podstate mas pravdu ze je to uplne jedno, ja som len vyslovil moj nazor, ze muz ma prevahu, kdezto thailandyr si mysli ze to je naopak, ostatni sa zatial neviadrili

To wonder: Wonder napisal A ešte jedna vec – žena je poväčšine menšia ako muž, takže máš aj menej terča a ťažšie ju trafíš
co je samozrejme pravda, ale nevidim v tom nejaku vyhodu byt prilis maly, skor by som povedal naopak. Ked som vacsi je predpoklad ze mam dlhsie koncatiny, cize dosiahnem dalej, takze ak je dlzka zbrani rovnaka pri mojej dlhsej ruke ja zasahujem uz hlavny ciel (hlava, trup, krk) kdezto super zasahuje len moj sekundarny ciel (ruka, noha), cize ak berieme len hlavne ciele (to je samozrejme len priklad) ja mam sancu zasiahnut, kdezto super ju vobec nema(z hladiska geometrie).
Wonder napisal: No ja netvrdím, že sila je nepodstatná... reagoval som na príspevok Kollomlynskeho, ktorý sa nechá zraniť, a potom ide zápasiť...
to je trochu vytrhnute z kontextu nemyslis? primarny problem bol trochu iny a to (4. Otazka na teba. Si v suboji oproti rychlemu a technickemu protivnikovi, pricomz ty si zas na tom lepsie zo silou. V uvode suboja suboja zistis ze nemas sancu vyhrat v suboji na mece (kordy)(protivnik je na tom ovela lepsie sermiarsky), aka bude
tvoja nasledujuca taktika? (Mas ich na vybranie nepreberne mnozstvo(utek, pokus o zmier, zapas, lest etc) ale nemyslim ze ostanes nadalej bojovat s mecom (kordom) pricomz vies ze je to vopred prehrane.
Samozrejme ze super si uvedomi svoju vyhodu a bude chciet pokracovat v suboji na mece(kordy), takze je to len na tebe.)
) (vybrate z mojho prispevku.)
Ja som ten problem vyriesil ak to mam povedat presne (po odmysleni moznosti vyjednavania a uteku) tak ze by som riskoval zranenie mojho vedlajsieho ciela (ruky, nohy) pri moznosti prejst na boj zblizka, pripade zranenie mojho vedlajsieho ciela pri moznosti zasahu primarneho ciela supera (hlava, krk, trup, genitalie).
Thailandyr zvolil inu taktiku a to stale ustupovat a cakat na moznost protiutoku ( co je ale podla mna z taktickeho hladiska stele pokracovanie vo vopred prehratom boji)
Otazka ako by si sa zachoval ty?

vlasac napisal o adrenaline, co moze byt asi spravna odpoved ktora sa mi tiez celkom paci ako riesenie problemu (preco v praxi vacsinou muzi vytazia nad zenami (beriem porovnanie zo sportoveho sutazenia))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 9:56 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja len tak kolegovia, padaju tu argumenty pre aj proti a napodiv s obidvoma stranami sa da suhlasit, ale...toto vsetko je teoretizovanie a takto sa mozme tocit stale dokola a dokola a dokola...jedina moznost, ako to zistit, je proti sebe postavit sermiarov a sermiarky a vyskusat to...ale je tu dalsie ale Twisted Evil ...vzorka musi byt objektivna - cize aspon 10 z kazdej strany a vsetci musia byt rovnako zdatni sermiari a potom mozme hovorit o nejakom porovnani...uf to som si zateoretizovl hned rano Laughing

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Vlasáč
Bežný tlachal

Založený: 22 Okt 2006

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 10:07 am    Predmet: Odpovedať s citátom

jany napísal:
Vlasáč napísal:
biologické predpoklady nepopieram, ale mužovi sa ľahšie a rýchlejšie (a vo väčšom množstve) uvoľňuje hormón testosterón (asi všetci vieme čo spôsobuje tento hormón)) Neviem môžem sa mýliť (nie som lekár Rolling Eyes )

no testosteron sposobuje hlavne chlpatenie, rast svalstva hrubnutie hlasu atak podobne. to co si mal na mysli(asi) je adrenalin. ten sposobuje docasne rychlejsie reakcie, vacsiu vykonnost, ale niekedy aj celkove stuhnutie organizmu, neschopnost nieco rozumne vykonat. proste posiluje vzorec chovania "bojuj alebo utec". ale naozaj neviem ci sa vylucuje viac a rychlejsie u muzov

Hej mal som na mysli adrenalín (neviem prečo som napísal testosterón, sorry preklep Embarassed ) A z jeho využitím je to asi tak nejak ako si napísal. Môže pomôcť, ale aj znížiť tvoju šancu na prežitie. Neviem. Stále mi prichádza na um jeden psychológ C.G. Jung a jeho teória kolektívneho nevedomia. Neviem je to skôre zo psycholog. hľadiska, ale možno by sa to (aspoň okrajovo) dalo použiť aj sem. Nie som psychológ a preto ak sa mýlim, tak by som bol rád, ak by ma niekto opravil (nech netrepem hlúposti). Wink
Tlčhuba

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 11:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to Vlasac: asi tak nejak -
nevedomie kolektívne ( Jung, C. G.)

- v pomere k nevedomiu osobnému nesmierne duchovné dedičstvo vývoja ľudského druhu, rodiace sa vždy znovu v každej individuálnej štruktúre. Kolektívne nevedomie je štruktúované archetypmi a vyjadruje sa jednak v kultúrnych symboloch (folklór, rozprávky, náboženstvá), jednak v individuálnych umeleckých dielach a snoch. Kolektívne nevedomie je spoločným základom, ktorý jedinca spája s druhom a s vesmírom. Obsah kolektívneho nevedomia tvoria inštinkty a archetypy, čiže obsahy všeobecne a rovnomerne rozšírené -
- cize po nasom povedane, zeny nebojuju, su slabsie a zbran im do ruky nepatri, muzi su ti, ktori su predurceni bojovat (a sermovat) a vitazit, zeny na to nemaju, ich rola je ina a na nu su aj usposobene, nie na serm...

www.kompania.sk
Návrat hore
Thailandyr
Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 3:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

9. februara 2007 anno domini-nasleduje reformulácia vyslovených výrokov a napravenie krutých nedorozmuení, ku ktorým tu došlo

toto je debata asi vazne aspon na icq, alebo IRC alebo nieco podobne viac interaktivne
takze, uznavam ze tvrdit ze zena ma nejaku vyraznu vyhodu voci muzovi v serme je kategoricky nezmysel, ale takisto je blbost tvrdit, ze tuto vyhodu ma muz- samozrejme na priblizne rovnakej urovni co sa tyka vycviku a schopnosti boja. nenechame zavodit kolobezku s ferrari
ustupovat a cakat na protiutok je tiez dobra blbost - ale toto som nepovedal, ani nenapisal, mozno to tak vyznelo. vravim ze by som cakal na utok nepriatela, ale sam by som nezautocil. ked reagujem na superov utok(kryt,uhyb...) tak logickou sucastou tejto akcie je protiutok, a o ten by som sa snazil po kazdom utoku- najlepsie tak ze by som sa dostal k zapasu
kollomlynske napísal:

V reali vacsinou muz vitazi (beriem si priklad zo sportoveho sutazenia (nielen serm)ale celkovo)

asi nema zmysel rozpisovat sa znova o tom, ze podla mojho nazoru si real nevidel, pretoze nejaky skutocny serm a skutocni sermiari su vzacnost(ktovie ci nejaky su, poznam par ktori su z mojho pohladu bohovia, ale mozno existuje este nieco ovela lepsie, comu sa vravi skutocny serm )
kamaratka ktora sa zlakne ked po nej machnes mecom nieje dobra reprezentativna vzorka. to nieje sermiar.
dalej- nemozes porovnavat sporty so sermom takymito zbranami- tu je jeden extremny rozdiel!!!
v akykolvek sport je prave a jedine o fyzickej vykonnosti v urcitom smere+nejaka ta taktika, alebo sposob vykonu. aj beh ma svoju techniku, aj clnkovanie, aj box.
v boxe zalezi tak na sile ako aj na rychlosti, na tvojej sile zalezi miera poskodenia ktoru sposobis superovi. na rychlosti ci sa trafis, a dovolim si povedat ze v boxe maju v priemere navrch muzi, prave koli vacsiemu mnozstvu zraneni ktore znesu, aj koli zraneniam ktore su schopni pridelovat- vo zvysku je to (podla mna) vyrovnane...
na druhu stranu, v serme je spojenie schopnosti sposobit velke zranenie so silou velmi zredukovane, pretoze silu seku ti, ak nemas dost sily fyzickej, nahradi do dost velkej miery technika(samozrejme, rozdiely su, ale pekne na serme je to, ze ak cloveku zaseknes do krku 4 centimetre, tak je v p..i tak isto, ako ked mu tu hlavu odseknes).tede ak dobre zasiahnes sekom, pridelujes takmer vzdy absolutne zranenie(toto je moja teoria nemam to vyskusane v praxi, prosim o napravu, ale poprosim osobnu skusenost, nie dalsiu teoriu(tych mam ako vidite plnu zadnicu ))
absolutnym zranenim nemyslim zabitie, ale skor sposobenie najvacsej miery dopadu na vykonnost supera-to znamena ze ked niekomu sekom(a dobre prevedeny sek od kohokolvek by to mal zvladnut) rozdrvim koleno, alebo mu nohu od kolena odseknem, efekt je ten isty, takisto-ak niekomu tresnem mecom do hlavy, alebo ho prepolim az po rit(ako vravi majster )sposobim tym neschopnost reagovat- tu sa samozrejme lisi doba, po ktoru clovek nieje schopny reagovat, ale dobry sermiar je schopny vyuzit polsekundu nepozornosti na finalny uder. pozor-ja niesom dobry sermiar, ale aspon konecne viem kto je, a ako to vyzera
tu sa tym padom maze vyhoda muza v sile- co sa tyka boja mecom.
este raz, toto cele je moja teoria, ktoru bohuzial nemam kde overit, pretoze nepoznam dobre sermiarky- skutocne schopne bojovat.(zatial, ktovie, mozno raz padnem rukou takej zeny )
ta zatim vse:)

Najlepsi cas na trening je TERAZ!

A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!" Wink
Návrat hore
Azrael
Bežný tlachal

Založený: 26 Jan 2007

PríspevokZaslal: So Feb 10, 2007 3:56 pm    Predmet: hihihi Odpovedať s citátom

....no myslim ze tato tema(zena vs. muz) a jej odnoz ktora tu zabrala posledne dve-tri strany(rychlost a schopnost racionalneho uvazovania na "dva tahy dopredu" contra sila a adrenalinovy doping) bude o vela zaujimavejsia po zvolenskom turnaji na ktory sa velmi tesim... Twisted Evil Svoje tvrdenia si hajim aj pre to ze na prvy krat sa mi na havranskom turnaji v BA celkom darilo...
Samozrejme nikdy som nepovedal ze sila nieje dolezita...nakoniec zabudol som na jednu vec...Epinefrín (staršie pomenovanie adrenalín) sa bojovnikovi postara o lepsi prietok krvy, endorfiny (napr.morfin)sa mu postaraju o lepsiu psychicku znasanlivost bolesti (ved nakoniec liek morfium a ine su len derivatmi tohoto hormonu a inych endorfinov)...zatial to vyzera slubne ze???...no ale potom tu je skupina amfetaminov, ktore to vsetko pokazia...pseudoeuforicke navaly nelogicke uvazovanie...no skratka bersek Smile ...vid. amricke komando v zapale boja, vietnam -nechcene vystrielana dedina plna zien a deti...necudujem sa... Confused
....odbocil som od temy ale ked uz tak odbocim este viac Very Happy
LASKA:...TOTO je chemicka formulka lasky..C8H11N (FEA). fenylethylamin...sposobuje vsetky priznaky "zamilovanosti"...aj stratu sudnosti.. Very Happy .oh a zabudol som je z rodiny AMFETAMINOV....
....OSPRAVEDLNUJEM SA za odbocenie z temy ak som k nej vobec hovoril aspon chvilku... Mad
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 3:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tp thailandyr: 1.ohladne tych pomerov je to tvoj nazor, ja ti ho brat nebudem, ja som svoj vyslovil predtym. Podstate sme sa zhodli v taktickej hre proti predtim popisanemu bojovnikovi.
2.napisal si :asi nema zmysel rozpisovat sa znova o tom, ze podla mojho nazoru si real nevidel, pretoze nejaky skutocny serm a skutocni sermiari su vzacnost(ktovie ci nejaky su, poznam par ktori su z mojho pohladu bohovia, ale mozno existuje este nieco ovela lepsie, comu sa vravi skutocny serm )
prave preto za som nevidel realnu sitaciu tak som to prirovnal k sportu (co asi nieje celkom spravne, co urcite musim uznat, ale z ineho hladiska ako si to napisal ty) V dalsich slovach s tebou urcite nesuhlasim, napisal si nemozes porovnavat sporty so sermom takymito zbranami- tu je jeden extremny rozdiel!!!
v akykolvek sport je prave a jedine o fyzickej vykonnosti v urcitom smere+nejaka ta taktika, alebo sposob vykonu. aj beh ma svoju techniku, etc. etc...

Ano je v tom extemny rozdiel ale z ineho dovodu: takisto v serme je to prave o fyzickej vykonosti (kombinacia: rychlost, ohybnost, technika, sila etc) + taktika tak isto ako v roznych sportoch nie? Pre kazdy sport je ale nutna trochu ina kombinacia(percentualny pomer) danych faktorov.
Podla mna ide o iny problem a to ze pri sportovom sutazeni su dane urcite vymedzene hranice (pravidla) ktore nemozes prekrocit, pretoze budes diskvalifikovany, kdezto v realnom (zas to slovo Laughing , nuz ale sa to neda nahradit asi inym) si obmedzeny iba svojimi fyzickimi a psychyckimi predpokladmi ( cize mozes urobit co chces a dokazes).
Podla mna je toto dovod preco je to tazko porovnat a nie preto co si napisal vo svojom prispevku.
3. Napisal si "ak dobre zasiahnes sekom, pridelujes takmer vzdy absolutne zranenie(toto je moja teoria nemam to vyskusane v praxi, prosim o napravu, ale poprosim osobnu skusenost, nie dalsiu teoriu(tych mam ako vidite plnu zadnicu )) ,suhlasim s tvrdenim avsak pozabudol si na predseky (velmi asi nevyuzivane v mecovej skole, stretol som sa s tym iba s tesakom, ale uznam ze mec nieje moja dominantna zbrat, tak sa mozem mylit), ale casto vyuzivane pri lahsich zbraniach ktore vacsinou neprideluju absolutne zranenie(samozrejme mozu, ak mu pretnem slachy na ruke tak uz vlastne skoncil)

to azrael: dakujem ze si sa ozval lebo cela tato debata zacala ako reakcia na Tvoj prispevok Very Happy
Napisal si:....no myslim ze tato tema(zena vs. muz) a jej odnoz ktora tu zabrala posledne dve-tri strany(rychlost a schopnost racionalneho uvazovania na "dva tahy dopredu" contra sila a adrenalinovy doping) bude o vela zaujimavejsia po zvolenskom turnaji na ktory sa velmi tesim... Svoje tvrdenia si hajim aj pre to ze na prvy krat sa mi na havranskom turnaji v BA celkom darilo...
Zvolensky turnaj tento problem asi nevyriesi, bo je to turnaj skor ponaty ako sport (cize su dane hranice(pravidla) ktore nemozes porusit.)(dost tazko niekoho udries pastnim stitkom do hlavy a podobne Very Happy )
Ale v neposlednom rade sa tam stretnes s roznym typom tkz "kordovej" skoly. Nie vzdy vyhraju byvali sportovi sermiari (co sa ale Jozkovi od Havranov v poslednom case dari Laughing), ale napriklad aj sermiari so silovejsim ponatim (vid Tomas Achs Tostabur), ale v poslednych rokoch sa zacina presadzovat aj "historicky" sposob boja, cize prvky, ktore sportovi sermiari vobec uz nepouzivaju, lebo su asi nevyhodne, avsak velmi krasne pre nas historickych sermiarov (napr L. Blasko-Cassanova, minule bol myslim 3. Marcipan-Zoldnieri, vzdy v prvej 5tke.), dokonca sa pamatam ze raz bola v cisto muzskej sutazi Marcela od havranov tretia)
dalej si napislal :...TOTO je chemicka formulka lasky..C8H11N (FEA). fenylethylamin...sposobuje vsetky priznaky "zamilovanosti"...aj stratu sudnosti.. .oh a zabudol som je z rodiny AMFETAMINOV.... asi si dost zalubeny co??? Laughing Laughing
3. Mohol by si daco napisat o celkovom vedeckom zhodnoteni(ak je dostupne a poznas ho), lebo ten prvy prispevok predpokladam zabudal na tieto amfetaminy(a ine vitaminy...prepacte neviem ako sa to vola). dakujem

nakoniec by som chcel len podotknut ze tato diskusia asi dost odbocila od temy Zeny a serm , takze sa za to ospravedlnujem, nehnevajte sa na mna dievcata ze si myslim ze ste trochu v nevyhode pred muzom v boji (podla mna mate ovela krajsie a humanejsie zbrane na riesenie problemov, kym my chlapi sa musime mlatit po hlavach Surprised )
Návrat hore
Azrael
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 10:26 am    Predmet: TOkollomlynske: Odpovedať s citátom

...hm...je velmi dolezite ze si spomenul pastne suboje a ANO v plnom rozsahu s tebou suhlasim lebo turnaj(aj ked je to najblyzsie ako sa mozme priblyzit k realnemu duelu) je naozaj obmedzeny pravidlami "silakom" nedovoluje pastne suboje a rychlikom" obmedzuje pohyb na nepriamny pohyb niekolkych metrov....to teda znamena ze kedy si nebol obmedzeny mi jednu vrazit urcite by si to zaclenil do svojej techniky no bohuzial by si sa ku mne tak blyzko nedostal bez ujmy na zdravi kedze by som mal neobmedzeny pohyb...dokonca si dovolim tvrdit ze na paste by si sa "zdravy" ku mne nedostal ani v ringu.... NO ZASE RAZ JE VSETKO RELATIVNE....(aj ja mam problemi, napriklad s protivnikom s dikou v opozici....ale uz sa na tom pracuje Wink )
-DUEL....raz sme s chalanmi na sportovom serme rozmyslali ako sa este viac pryblizit realite a zhodnotili sme ze kedze ti nejde o zivot mas vseobecne vatsiu nachylnost na vyuzivanie situaci stylu BUD-ALEBO teda RYSKU ktory by si normalne nepodstupyl s takou cistou myslou...snazili sme sa to eliminovat tym ze sme sermovali iba v trickach A trenkach a maske a bez suspenzorov....a to hlave....-sermovali sme iba na dva zasahy a kazdy vsadil 500 korun......a ONO TO FUNGOVALO Twisted Evil ....hned som si rozmyslel ako blyzko si kamosa pustim k telu.... Mad
...dalsia vec prosim t5a nevolaj ma sportovy sermiar nemam to rad ja som patbojar....spotovy sermiary su slaby...majstrovstva slovenska v druztvach v ich vlastnom sporte ich porazame uz niekolko rokov (a urcite tym robime im kvalitne depresie ich trenerom zlcnikove zachvaty coma akosi zvratene...tesi Twisted Evil )...hihihi...a.ked.rozpravame JOZOVI od HAVRANOV.....je/bol tiez patbojar...trenju ma niektory ludia ktory trenovali aj jeho... a "zhodou" okolnosti som havran a jozko je moj HS trener..hihihi...a hadam mozem povedat ze aj jeho velmi dobry kamarat....je to super pretoze mi dost ulachcil zaciatky a teda prechod z sportoveho na hs styl(qaspon doistej miery)
MARCELKA....hihihihi.....marcelka sa pred turnajom naucila krasne vyhyby a do tempa vystierat ruku....a vsetci z toho boli f.p......... Very Happy Smile (teda aby bolo jasne to nebola kritika ale vyzdvyhnutie vytaztva pomocou takzvanej "ucinnej jednoduchosti"SUPER)....zaverom treba spomanut ze na tychto turnajoch sa nikto nehra na objektivneho co ma svoje vyhody a nevyhody.... Twisted Evil
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 11:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Turnaje sú výborná vec a za tým si stojím, ale bohužial snaha pozbierať čo najviac bodov a nie zasiahnuť a nebyť zasiahnutý ho od reálu veľmi vzďaľuje. Toto udieralo do očí aj na Havranskom turnaji. Neverím na útok kedy niekto flashom bodne na nohu tak, ze superoci nastaví tvaricku a kedze bol o 1/2 sekundy skôr tak má nakonte dalsi bod. To ze v reale by sa z toho bodiku uz asi velmi nepotesil uz dalej nikoho nezaujma.
Návrat hore
Azrael
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 12:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no...sak uplne ze mas pravdu Very Happy ......treba refreshnut pravidla alebo ich zdokonalit, ci doplnit.....ale zas som sa poucil lebo ja som isteho pana trikrat predbodol do tempa rovno na zaludok s ohnutou cepelov(mierne ohnutie sportovej cepele zacina pri tlaku, resp. tahu okolo3-3,5kg) Wink a tri krat som dostal do od neho dopleca a tri krat som dufal ze rozhodci si to vsimnu a tri krat som sa mylil.....nabuduce ak raz nezbadaju skusime nieco ine... :l Shocked
ale vseobecne to bola dobra skusenost...
...najlogickejsie by bolo obliect vstkych do mundurov na sportove sermovanie sablov kto ra rozlisuje seky a body a aj hlavu trup akoncatiny....pravidla nasportovej sabli su celkom kvalitne spracovane moj nazor je ze keby sa malo nieco pouzit ako predloha na utvorenie univerzalnych pravidiel turnajov v HS tak potom prave tieto....samozrejme by museli byt doplnene o opoziciu napriklad.... Wink
....do zadku znovu od temy....zeny serm; zeny serm; zeny serm; zeny serm; zeny serm; zeny serm; zeny serm; zeny serm; vrrrrrrrrrrr Mad
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 3:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ked pochodis viac turnajov (historickych) tak prides na to ze rozhodcovia nikdy nevidia vsetko, to sa ani neda. Pravda ze je tragedia ked tam stoji clovek co kord nikdy nedrzal v ruke a ked sa ho niekto nieco spyta tak pozera ako tela na nove vrata a nikdy nema svoj nazor. Asi viem ktory si a ver ze ja mam turnajov za sebou uz dost a velakrat som sa tiez citil poskodeny, naposledy na zvolene. Ale to je dan, ktora sa plati za bezpecnost. Prvy krok k zrealneniu je pouzitie inych ako sportových cepelí. Tu je to ale potom otazka lepsej ochrany tela. Na slegrovom turnaji (realne cepele) co organizovali tovarisi sa napriklad ukazalo ked clovek nedokazal vyuzivat to na co bol zvyknuty ked sermuje s tenkou sportovkou - seky naplocho ktore sa ohybaju a podobne.
Návrat hore
Jill
Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 6:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

myslím že povodne bola táto debata o tom že či ženy do šermu patria a nie ženy vs. muži...ale neva, prečítam si šecko rada. ked mi kamarát povedal. "až raz spolu spravíme súboj, tak ma musíš zabiť", sa mi to zdalo zvláštne, lebo keby sme sa skutočne pustili do seba, tak ma porazí jak nič. Smile
Návrat hore
...
Tlčhuba

Založený: 12 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ne Feb 11, 2007 6:07 pm    Predmet: Kelko Odpovedať s citátom

Tato tema je podla mna uplne zbytocna. Je jasne ze zeny patria do sermu,bez nich by to bolo nudne a fadne....
A Je pravda ze su zeny ktore ovladaju techniku viac ako iny muzi...zial niekedy sa muzi spoliehaju na silu.. na druhej strane je to pre nich velka vyhoda ked ich muzi podcenuju...technika a rychlost je velka vyhoda,na to netreba zabudat........
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Mar 08, 2007 8:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Vsetkym ctenym sermiarkam zelam vestko naj k MDZ Very Happy

www.kompania.sk
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 25, 26, 27  Ďalší
Strana 6 z 27

Prejdi na: