Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Ženy a šerm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25, 26, 27  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Azrael
Bežný tlachal

Založený: 26 Jan 2007

PríspevokZaslal: Št Feb 01, 2007 3:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vechter napísal:
Hehe hlavne s tym tvojim povolom by urcite strasne uspela. Naozaj ste skusali postavit proti vam babu a zacali ju mlatit bez toho aby ste na nu brali akykolvek ohlad?

No moj zlaty....tak teraz sa povedal by som az smrtelne mylis....ja sa venujem hystorickemu sermu kratsiu dobu ale...som stvornasobny majster slovenska v.serme a reprezentant v modernom patboji v ktorom je serm ako jedna z disciplyn...a tento zmiesany uhol pohladu, skusenosti, plus certifikat zo sportovej metodiky mi s kludom v srdci doboluje ti oponovat..a.prehlasit.ze.co.sa.tyka.sermu.(a.hlavne.sermu
rapirom kordom.flueretom.sabloua.podobne)..maju.ZENY.DALEKO
LEPSIE.PREDISPOZICIE.ako.muzi...

1.-Co sa tyka nervovej sustavy, z evolucneho hladiska su zeny o krok pred muzmi- zeny maju kratsi reakcny cas ich mozog dokaze rychlejsie vyhodnocovat podnety, napriklad aj pre to ze maju asi o tretinu lepsie prepojenie medzi mozgovimi hemisferami dales sa u ziem vyvinul vyssi prah bolesti (evolucia-samice vsetkych stavovcov musia znasat porody a ovela tahsie pernamentne namahanie tela).
muz si musi tento prah zvysovat zdopovanim svojho mozgu testosteronom a stresovimi hormonmi. tie bohuzial ovplyvnuju myslienkove pochody a tak je sanca,ze muz spravi v krytickej situacii chybu daleko vyssia ako u zien

2.-Anatomia...muz.ma.sice.stabilnejsiu.kostru(tazisko.muzkeho.tela.je.nizsie
ako.tazisko.zenskeho-koli.tuku.v.poprsi.zien).viacej.svalovej.hmoty
(tz...vie.efektivnejsie.premienat.chemicku.energiu.na.mechanicku).ale
svaly.niesu.vsetko...povedal.by.som.ze.v.sporte.ako.je.serm(ci.uz
historicky.alebo.sportovy)...su.dolesitejsie.slachy.teda.upony.medzi
kostami.kedze.vetsina.technik.je.na.bazi.pak...a.seky.su.o.svihu.nie.o
tlaku...zenske.telo.je.ovela.slachovitejsie.nez.muzke.co.sa.da.pekne
vidiet.na.ohybnosti.a.pruznosti(a.za.to.pani.dakujme.bohu Wink ) to.znamena.ze.ohybna.zena.ma.ovela.vatsi.repertuar.poloh.tela.(a.teda
unikov.krytov.uhlov.tela.k.bodu.alebo.seku.a.pracou.s.taziskom)ako
svalnaty.muz...a.teda.ohybnost+rychle.vyhodnocovanie.apelov.od.okolia
je.pre.serm.daleko.priatelnejsie.ako.velky.svalnaty.nepohyblivy.chlap
vyhecovany.k.agresii.hormonmi...ak.neveris.zapni.v.telke.sportovy.sem
(sam.ti.mozem.potvrdit.ze.zeny.su.daleko.nepriemnejsie.protivnicky.ako
chlapy)...samozrejme.vsetko.je.relativne...a.tak.ked.postavis.chlapca,
ktory.ma.techniku.v.malicku.pred.zenu.amaterku.tak.ti.vide.presne.to
iste.ako.keby.si.to.spravil.naopak...
...problem.je.tam.ze.v.tejto.dobe.je.len.malo.dievcat.ktore.by.mali.chut
na.sebe.pracovat.do.takej.miery.ze.by.bol.vysledok.uchvacujuci.... Crying or Very sad
Ľubo Wassermann
Bežný tlachal

Založený: 07 Dec 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 01, 2007 3:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pekna prednaska z biologie Smile
V podstate mas pravdu, ale asi fakt to cele stoji na tom ako si napisal:

"v.tejto.dobe.je.len.malo.dievcat.ktore.by.mali.chut.na.sebe.pracovat.do.takej.miery.ze.by.bol.vysledok.uchvacujuci...."
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Thailandyr
Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 01, 2007 4:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tato debata este zije?a stale su tu spochybnovane zeny...
paci sa mi Azraelov prispevok-zdielam jeho nazor.serm je podla mna ovela viac o rychlosti a technike ako o fyzickej sile-sam to citim,sily mam akurat,mozno aj trosku navyse,ale je mi hovno platna,ked som pomalicky ako knedla.
"ked zene niekto pridrbal" a "ked vykryla"-ako uz bolo povedane,a sam zacinam zistovat ze to funguje lepsie-kryt mohli asi vazne len ti co si koledovali o rozsekaneho seba,alebo ti co boli naozaj dobri a vedeli to.preco nepouzivat uhyby?...

Najlepsi cas na trening je TERAZ!

A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!" Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2006

PríspevokZaslal: So Feb 03, 2007 4:12 am    Predmet: to Azrael Odpovedať s citátom

toAzrael; Teoreticky je to zhrnute pekne ale zabudol si na odlisnost sportoveho a historickeho sermu. V tom historickom se serm suhrou viacerych faktorov (rychlost, obratnost, taktika-tak ako v sportovom) ale pribuda sila, uloha menejceneho terca, a zapasove techniky. (ktore niesu len pri tazsich zbraniach ako mec, kopija ale taktiez pri kordoch, dykach etc.) Takze boj silnejsiieho sermiara proti zjavne rychlejsej a obratnejsej sermiarke by logicky vyzeral tak ze muz by chcel zvratit boj na zapas(kde by mal jednoznacnu prevahu)aj za cenu zasahu svojho menejcenneho terca (napriklad kludne si dam prepichnut ruku ak zasiahnem supera hlavicou do hlavy) kdezto zena by si drzala zjavne odstup aby mohla vyuzit rychlost a techniku. Takze je to podla mna 50:50, podla toho ci sa boj zvrati na zapas alebo na serm. Toto je pohlad historickeho sermu,kde sa prihliada len k vitazstvu (poranenieu, zabitiu supera) a nie k bodovemu hodnoteniu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Wonder
Bežný tlachal

Založený: 28 Okt 2006

PríspevokZaslal: So Feb 03, 2007 9:41 am    Predmet: Odpovedať s citátom

kollomlynske - je nebezpečné uvažovať: "nechám sa zranit" a pokúsim sa o zápas (tebe pri zápasení zranenie neprekáža?)... A ešte jedno - aj na zápas treba obratnosť a rýchlosť... Idea
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: So Feb 03, 2007 1:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zranenie prekaza vzdy, ale taktika boja pri ktorej ja dostanem zranenie menejcenneho terca pricom vyradim protivnika z boja je jednoznacne ucinna (samozrejme protivnik moze toto odcitat a ja mozem skoncit iba so zranenim, je nekonecne mnozstvo moznosti)
na zapas treba urcite rychlost a obratnost, ale znacnu ulohu hra aj sila (nepredpokladal som suboj sumochlapca s 50kg mrstnou lasickou, kde faktory sila-kontra obratnost,rychlost su v znacne nevyvazenom pomere)
Návrat hore
Thailandyr
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kollomlynske: v serme ma(podla mojho) vyhodu kombinacia fyzicka rychlost+reflexy+technika(spravne reakcie podmienene reflexom)(alebo lepsie povedane,dostatocna schopnost (pomocou techniky-presneho pohybu) premenit silu ktoru mam,nech je akakolvek na rychlost,a znasobit ju svojou skutocnou rychlostou-vybusnou silou svalov).Ak mas chlapika z ktory svojim pohybom prezradza zamer,tak moze byt akokolvek silny,ak je zena rychlejsia(co vraj vacsinou je) a dokaze rychlo a spravne reagovat(na co ma udajne predpoklady),uhne a zasiahne.nemusi zabit na prvu ranu,ale akekolvek zranenie je hadnicap v boji.okrem toho,neublizis niecomu co nezasiahnes,takze mozes jednym sekom kludne rozpolit univerzum,ak sa mu ta zenska uhne tak sa jej tvoja sila netyka.
ak sa chces na taku zenu navalit,tak mas asi smolu.ked sa priblizujes,ona sa asi bude snazit vzdalovat(a ak je rychlejsia tak sa k nej ani nedostanes),ak nechce s tebou zapasit,a popri tom ta moze bit jak hada(mecom samozrejme Smile ).

Návrat hore
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ano v tom mas vsetkom pravdu, avsak si pozabudol na taktiku boja,
pricom myslim ze to je jeden z najdolezitejsich faktorov (spravne odhadnut aky typ boja zvolit etc, takze aj jednoznacne vydim ze ak s protivnikom nemam sancu vyhrat v zbranovom suboji, logicky musim
riesit suboj trochu inak.)
Ale nejde o to , reagoval som na prispevok Azraela, kde bolo poukazane
ze zea ma jednoznacne lepsie predpoklady pre sermiara, a ja sa pytam preco to nieje v praxi rovnake? Nemyslim ze by boli zena a muz nerovnocenni superi, a mysli ze je to z hladiska toho ze tu niekto pozabudol na silovu stranku boja. Pytam sa preco vo vsetkych ostatnych
sportoch su muzske a zenske kategorie (a niesu preto aby bol muz zvyhodneny pred zenou, ale prave naopak(pri sportovych sutaziach medzi muzom a zenou vo velkom pripade vyhra muz)). Cize prax jednoznacne
dokazuje ze muz a zena su minimalne na rovnakej urovni ak
na tom muz nieje lepsie. Z Azraelovho prispevku vypliva ze zena
ma lepsie predpoklady ako muz z hladiska orbrztnosti a rychlosti, ]
takticky su podla mna na jednej urovni, teda podla mna ta silova zlozka
hra dost podstatnu ulohu (na co sa v danom prispevhu znacne opomyna).
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 1:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no neviem sice ci taktika suvisi so silou, ale mas uplnu pravdu s tou taktikou - preto si myslim, ze v suboji by nerozhodla prislusnost k pohlaviu ale sermiarska zrucnost - ci vyuzijem silu, rychlost, pruznost alebo magiu, je uz jedno - kazdy to, v com ma vyhodu...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Thailandyr
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kollomlynske napísal:
ano v tom mas vsetkom pravdu, avsak si pozabudol na taktiku boja,
pricom myslim ze to je jeden z najdolezitejsich faktorov (spravne odhadnut aky typ boja zvolit etc, takze aj jednoznacne vydim ze ak s protivnikom nemam sancu vyhrat v zbranovom suboji, logicky musim
riesit suboj trochu inak.)
Ale nejde o to , reagoval som na prispevok Azraela, kde bolo poukazane
ze zea ma jednoznacne lepsie predpoklady pre sermiara, a ja sa pytam preco to nieje v praxi rovnake? Nemyslim ze by boli zena a muz nerovnocenni superi, a mysli ze je to z hladiska toho ze tu niekto pozabudol na silovu stranku boja. Pytam sa preco vo vsetkych ostatnych
sportoch su muzske a zenske kategorie (a niesu preto aby bol muz zvyhodneny pred zenou, ale prave naopak(pri sportovych sutaziach medzi muzom a zenou vo velkom pripade vyhra muz)). Cize prax jednoznacne
dokazuje ze muz a zena su minimalne na rovnakej urovni ak
na tom muz nieje lepsie. Z Azraelovho prispevku vypliva ze zena
ma lepsie predpoklady ako muz z hladiska orbrztnosti a rychlosti, ]
takticky su podla mna na jednej urovni, teda podla mna ta silova zlozka
hra dost podstatnu ulohu (na co sa v danom prispevhu znacne opomyna).

videl si už niekedy šermiarku?takú čo vie naozaj bojovať.ja som nevidel ani veľa šermiarov,scénika je pekná vec,ale reál boj je niečo iné(napríklad poznám pár (3) ľudí o ktorých som presvedčený že by takých ako ja zvládli troch naraz(možno viac Razz )-nie preto že som úplne neschopný,ale preto že som na začiatku cesty,zatiaľ čo oni tú cestu stavajú).ak si povieš že niekoho porazíš len preto,lebo naňho urobíš BUUUUU je to hladkanie ega a nie taktika(prejsť na zápas také jednoduché zas nebude).možeš takto fungovať pokiaľ sa ti nepostaví žena ktorá sa tvojho pokusu o priblíženie nezľakne a jasne ti ukáže že tudy cesta nevede...

Návrat hore
Thailandyr
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 2:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kua...vyjadril som sa ako blb...scénika a reálny boj...
rozumejte pod tým skutočnú snahu niekoho pacifikovať bez vlastnej ujmy.dnes nepraktizovateľné,ale dokážem odhadnúť svoje sily natoľko aby som vedel či proti niekomu niečo zmožem,alebo nie...
okrem toho tvoj super si tiez drzi nejaku taktiku,ty nerozhodujes o tom ako sa bude bojovat,to je nejaky mix vasich dvoch snah nejak ten boj viest,a ak je super sikovnejsi,tak sa asi uplatni ta jeho snaha...

Návrat hore
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 6:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

[list]Thailandyr Napisal: videl si už niekedy šermiarku?takú čo vie naozaj bojovať.ja som nevidel ani veľa šermiarov,scénika je pekná vec,ale reál boj je niečo iné(napríklad poznám pár (3) ľudí o ktorých som presvedčený že by takých ako ja zvládli troch naraz(možno viac )-nie preto že som úplne neschopný,ale preto že som na začiatku cesty,zatiaľ čo oni tú cestu stavajú).ak si povieš že niekoho porazíš len preto,lebo naňho urobíš BUUUUU je to hladkanie ega a nie taktika(prejsť na zápas také jednoduché zas nebude).možeš takto fungovať pokiaľ sa ti nepostaví žena ktorá sa tvojho pokusu o priblíženie nezľakne a jasne ti ukáže že tudy cesta nevede.

1. Neviem co svojim prispevkom sledujes? Moja otazka je ci si myslys ze zena je lepsi sermiar ako muz (nie podla predpokladov ale v praxi) lebo ja si myslim ze nie.
2. Nie nevidel som realnu sermiarku, ale ani sermiara a preto sa snazim vydedukovat riesenie problemu z ostatneho superenia dvoch ludi (co sa priblizne podoba sportu)
3. Ak poznas len taktiku BUUUUU tak sa mas este co ucit (ale ani tato nieje zla a dost pomaha v poulicnych bitkach)
4. Otazka na teba. Si v suboji oproti rychlemu a technickemu protivnikovi, pricomz ty si zas na tom lepsie zo silou. V uvode suboja suboja zistis ze nemas sancu vyhrat v suboji na mece (kordy)(protivnik je na tom ovela lepsie sermiarsky), aka bude
tvoja nasledujuca taktika? (Mas ich na vybranie nepreberne mnozstvo(utek, pokus o zmier, zapas, lest etc) ale nemyslim ze ostanes nadalej bojovat s mecom (kordom) pricomz vies ze je to vopred prehrane.
Samozrejme ze super si uvedomi svoju vyhodu a bude chciet pokracovat v suboji na mece(kordy), takze je to len na tebe.)
Návrat hore
Thailandyr
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 7:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nu...ked hovorime o fyzickych predpokladoch,tak ano,myslim si ze zeny maju malu vyhodu v predpokladoch,v reali je to zabite vychovou(ta nasa hovori ze zenam zbrane nepatria,tie sa ich boja,boja sa ich pouzit,atd.).a zvysok je tvrda drina,prax,drill...
a ja mam take pravidlo:nepustam sa do subojov,ktore nemozem vyhrat(moc silny super),a nepustam sa do subojov ktore nemozem prehrat(super ktory na mna nema).samozrejme,pokus o zmier a utek su vcelku dobre moznosti,uz len pre to ze ti ostava tvoj zivot,keby musim bojovat tak sa urcite snazim priblizit,ale neriskujem zranenie.
keby som v takejto situacii,urcite neutocim,cakam na utok,a ako protiutok sa z neho snazim dostat na supera...nevravim ze je to nemozne,len to nieje zas take jednoduche ze ja sa navalim,neham sa prepichnut a aleluja vyhral som

Návrat hore
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Feb 08, 2007 10:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Triarius napísal:
no neviem sice ci taktika suvisi so silou, ale mas uplnu pravdu s tou taktikou - preto si myslim, ze v suboji by nerozhodla prislusnost k pohlaviu ale sermiarska zrucnost - ci vyuzijem silu, rychlost, pruznost alebo magiu, je uz jedno - kazdy to, v com ma vyhodu...

no,mozno ano
...ak proti tebe stoji jemna stvora,nadherna sta archanjel, hladiaca na teba velkymi ocami,dokazes do nej seknut?
lebo ja by som dokazal akurat tak k zemi prikovany cumet,ako na mna utoci
Very Happy

Naposledy upravil miso dňa Po Dec 31, 2007 5:59 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 1:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Thailandyr napísal:
nu...ked hovorime o fyzickych predpokladoch,tak ano,myslim si ze zeny maju malu vyhodu v predpokladoch,v reali je to zabite vychovou(ta nasa hovori ze zenam zbrane nepatria,tie sa ich boja,boja sa ich pouzit,atd.).a zvysok je tvrda drina,prax,drill...

A nemajú. Chýba im morál, brutalia. Iba ak by si ich vyhecoval niečím mimoriadnym,..

Naposledy upravil Alchy dňa Pi Feb 09, 2007 8:57 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Kollomlynske - M.Kollar
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 4:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To thaylandir:

To je celkom zaujimave pravidlo aj ked v praxi ho musis asi dost casto porusit (nevravim len o serme ale celkovo o zivote)
To je dobre ze si myslis ze zena ma vyhodu oproti muzovi, aspon ju nepodcenis a mam s kym diskutovat Laughing
Ohladne toho suboja si vlastne potvrdil moju taktiku ze sa budem chciet dostat na boj zblizka (samozrejme sa na nu nerozbehnem a nenecham sa nabodnut Smile )
Návrat hore
Wonder
Bežný tlachal

Založený: 28 Okt 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 7:27 am    Predmet: kollomlynske Odpovedať s citátom

Starí majstri hovoria o šerme zo všemožnou rýchlosťou – o sile sa tam nič nevraví... Áno, máš pravdu v tom, že ak zistím, že môj protivník je v ničom disponovanejší ako ja (napríklad: je rýchlejší, no ja som silnejší) nesmiem sa prispôsobiť, ale zmeniť taktiku. Napríklad sa pokúsiť o zápas, no pozor!: stále mám pred sebou nesmierne ťažkú úlohu – a to skrátiť vzdialenosť a keď je súper rýchli, vôbec to nieje jednoduché... A keďže ma súper núti prispôsobiť sa, resp. meniť taktiky, resp. podľa tvojich slov riskovať (napr. nechať sa zraniť, aby som dosiahol svojho cieľa) neznamená to, že môj súper je pravdepodobne lepší ako ja? No tým nechcem povedať, že nieje možné poraziť ho... Porozmýšľaj nad tým.

Idea A ešte jedna vec – žena je poväčšine menšia ako muž, takže máš aj menej terča a ťažšie ju trafíš Very Happy Very Happy Very Happy (je to samozrejme haluz Laughing ).
Martin Tibenský
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 8:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To Wonder: na margo tých starých majstrov a sily: alles, das du fechten wilt, das trüb mitt gantzer störck deines lybs (Ringeck),

www.tsc.sk
Návrat hore
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 9:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A ešte Mijamoto Musaši:
Voľne z pamäti - nemám ho pri sebe
.... Sek (zabudol som aký .... nejaké vzletné meno)..Pri tomto seku tni z plnej sily čo najpomalšie ako vieš... Dobre nad týmto porozmýšľaj...
Návrat hore
Thailandyr
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Feb 09, 2007 12:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alchy napísal:
Thailandyr napísal:

A nemajú. Chýba im morál, brutalia. Iba ak by si ich vyhecoval niečím mimoriadnym,..

to je vec viac mysle ako tela...nieco co im vychova zakazala...hlavne ten morál si myslím...
kollomlynske napísal:
To thaylandir:

To je celkom zaujimave pravidlo aj ked v praxi ho musis asi dost casto porusit (nevravim len o serme ale celkovo o zivote)
To je dobre ze si myslis ze zena ma vyhodu oproti muzovi, aspon ju nepodcenis a mam s kym diskutovat Laughing
Ohladne toho suboja si vlastne potvrdil moju taktiku ze sa budem chciet dostat na boj zblizka (samozrejme sa na nu nerozbehnem a nenecham sa nabodnut Smile )

nojo,ale nehat sa zranit je stale zly napad...

Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25, 26, 27  Ďalší
Strana 5 z 27

Prejdi na: