Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: St Feb 07, 2007 9:53 pm Predmet: Okruhle stity |
|
|
chlopaki prosim vas potrebujem dokaz ze okruhle stity sa pouzivali na nasom uzemi v 13-14.storoci Uhrami. kto mi tu bude pisat ze Kumani a Saraceni ta ho rozpučim jak vošku. no reku bez urazky, hej? diki. za vsetky deti vam dakujeme... _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka....
Naposledy upravil igor vitovič dňa St Feb 07, 2007 10:17 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Feb 07, 2007 10:06 pm Predmet: |
|
|
chlapce, bez urazky, ale skus si to najst sam, take tazke to nebude...a slovicko prosim by nezaskodilo...a tu vyhrazku som nepochopil...a nemiesas ty to nejako s tou vystrojou?...
...kua, nejaky som nabruseny, asi uz pojdem spinkat... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: St Feb 07, 2007 10:41 pm Predmet: |
|
|
A si si vobec isty, ze sa taketo stity pouzivali v danom obdobi, ze ziadas dokaz? To mi pripada, ako keby som napisal ze potrebujem dokaz, ze pusny prach vynasli Sumeri, a kto mi bude tvrdit ze to boli Cinania, tomu rozbijem drzku
Inac pokial mas na mysli stity ake pozname z germanskeho prostredia z raneho stredoveku (s puklicou a stredovym umbom) tak ten by som do Uhorska 13-14 storocia netahal. Takyto stit tu asi tazko najdes dolozeny. Radsej si daj stit tvaru sferickeho trojuholnika.
Ina alternativa je pastny stit, ten je na toto obdobie OK. Najdes ho v rukopise I.33 aj v Kodex Manesse z pociatku 14. storocia. |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: St Feb 07, 2007 11:31 pm Predmet: |
|
|
Na žiadnej iluminácii taký štít nenájdeš a nález už vôbec nie. U Uhrov to vôbec nehľadaj. Skús v Afrike... tá vo vyhrážke spomenutá nebola...  _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 8:59 am Predmet: |
|
|
to Igor Vitovič:
Tak určite heraldicky štít (sfer. trojholnik) alebo buckler a lebo Uhorský útočný štít (veľmi krasna vec - ale to by tu musel niekto robiť uhrov) a ku konci 14 aj prvé tarče.
ja ti odporúčam aby si si rozmyslel čo chceš (ale určite) ak si vyberieš niečo veľmi špecificke pre tento region tak s tým inych ľudí (francúzov talianov) nehraj a keďze zatiaľ mám pocit že v tom trochu plavaš než sa rozhodneš čo to vlastne bude tak moja rada je bukler abebo herald - opravte ma ak sa mýlim ale v rtom období boli asi všade bez rozdielu regionu. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mailo Bežný tlachal
Založený: 08 Jan 2007 Príspevky: 15
|
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 9:22 am Predmet: |
|
|
Mailo: Najdi nam este Pirohu a mame po starostiach...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 9:27 am Predmet: |
|
|
k tým foto hore : pekne "chlpate" kladivo
pre olaffa:
a to piroha: si na tejto fotografii? to len tak zo zvedavosti?
http://www.panispisa.szm.sk/galeria03/113_1398.jpg
Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Št Feb 08, 2007 9:48 am, celkom upravené 3 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 9:30 am Predmet: |
|
|
z teutoncov v drigovici a bielych pancuchach sa mi vzdy rozklepu kolena, ja neviem, cim to bude ...asi sa poradim s koleginou, je psychologicka... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:09 am Predmet: |
|
|
of WTF!!  |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 10:45 am Predmet: |
|
|
igor vitovič: ty uz to nehul . Alebo aspon nie pred tym ako pises prispevky. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Mailo Bežný tlachal
|
|
Návrat hore |
|
 |
Mailo Bežný tlachal
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 11:48 am Predmet: |
|
|
Takže je to na 100% náš Piroha.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 11:51 am Predmet: |
|
|
ja nie v zlom len si rad pripojim človeka k výrokom, potom to obyčajne dáva väčši zmyslel. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 11:57 am Predmet: |
|
|
Hm... Ako to povedat... Vyzera dost brutalne...      |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 12:17 pm Predmet: |
|
|
ste hnusni...ale jak strasne
co si pamatam tak sme v skupine robili slovanov s takymi stitmi(okruhlymi so stredovym umbom)...je to zle?...
 _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 12:22 pm Predmet: |
|
|
Thailandyr napísal: | ste hnusni...ale jak strasne
co si pamatam tak sme v skupine robili slovanov s takymi stitmi(okruhlymi so stredovym umbom)...je to zle?...
 |
No ale Slovania - to bolo 9. storocie nie? Nitrianske kniezatstvo alebo Velka Morava. Tam su tie stity ok, aj ked mnohi co sa zaujimaju o Slovanov maju vyhrady k stredovym pukliciam - tie vraj nie su z nasho uzemia dolozene. Frankovia ale puklice pouzivali (aj ked trohu inych tvarov), takze minimalne franska puklica na slovanskom stite je podla mna ok. |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 12:29 pm Predmet: |
|
|
u slovanou je to samozrejme uplne vporiadku, chalanisko sa pital na trosku inu epochu, hehe. a co sa tyka puklic, je pravda ze unas konkretne sa nenasla ani jedna, ale u inych slovanou sa nasli, a nasli sa aj drevene puklice, co je dost haluska, tak sa predpoklada ze tento vyskyt bol unas najrozirenejsi, preto sa ziadne nenasli. ale to su len take dohady. jedno je iste puklice toho typu pouzivat v tej dobe je pohode, cca obdobie velkej moravy, hore dole, ale hladat ich niekde v hlbokom uhorsku, no neviem som skeptik.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 12:32 pm Predmet: |
|
|
padou mi kamen zo srca ale u nas vzdy vedeli co robia  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Št Feb 08, 2007 12:35 pm Predmet: |
|
|
dakujem veeelmi pekne za vsetky offtopiky od "panov odbornikov". nikoho tu neurazam, ak je pre niekoho urazka rozpučena voška, prosim. slusne som sa pytal ci reku dakto daco nema, nezna. chcem robit uhra so vsem vsudy. mailo kde si ma nasiel ??? stare fotky aj to som dokopy na 1,5 fotke. nemas ani paru kto som a jak vyzeram. posli radsej link na seba nech mi vypadaju vlasy. no hura k teme: sfericky trojuholnik je posledna moznost. nemam ho rad a ani sa mi nepaci ale asi budem musiet prejst nanho. Palo ako vyzera Uhorský útočný štít este som o tym necul. no a buckler nie je okruhly klasicky stit? a co tarča? _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
|