Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
mattias Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 91 Bydlisko: Turiec
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 5:26 pm Predmet: |
|
|
keď som bol malý tak sme sa s bratrancami mlatili,potom na zakladke sme mali strelenú dejepisárku, ktorá nas nevedela nič naučiť,,,potom prišiel nový dejepisár a sme sa museli všetko naučiť,,vtedy ma to chytilo,dlho do noci som čítaval knihy o rytieroch (potom som dostal počítač),,dlho som nevedel nič o skupinách v mojom okolí,,a potom som našiel termín náboru,,ani sekundu som neváhal
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 5:42 pm Predmet: |
|
|
aby so sa teda pridal: takze historia a veci okolo stredovekeho vojenstva ma fascinovali uz od ZS...no a potom som videl par vystupeni a zacalo ma to lakat...tak sme niekedy v 99tom zalozili skupinu...lenze ako to tak byva, nase nazory a postoje sa zacali hodne lisit, co vyvrcholilo v 04tom, ked som sa vratil z vojny a tak som pre neprekonatelne rozdiely aj s bratom odisiel a este v tom roku sme zalozili nasu terajsiu skupinu...a teraz je to to prave orechove a s radostou na tom ficim ... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 5:52 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | Aelfgar a triarius jak furt nic k veci len podj.. do cloveka. | Jak do cloveka? Sak len do teba som podj..
No dobre, ta k veci: Mal som rad historiu od malicka, no a v takych 25tich mi to jaksi sadlo na mozog. Tak som tu  |
|
Návrat hore |
|
 |
Stanislav Stanley Nagy Bežný tlachal

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 53 Bydlisko: kosice
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 6:03 pm Predmet: |
|
|
Ja som v 94-tom isiel z krcmy s kamosom a ten ma zoznamil s jednym chalanom. Dovtedy som ho nepoznal a to byval vedla mna asi 100m. Ked som toho chl. stretol asi 3x, tak som ho zavolal na pivo- a on ze nemoze bo ma trening-HS. Ale ked mi to povedal po 3x, povedal som si ze je to kkt. Raz ma zavolal pozriet sa na trening a skoro som umrel co tam vsetko robili....brbrbrbr!!! A ze to mozem skusit ak chcem...tak to odvtedy skusam a je to pre mna uz dignoza!!!!!!! A urcite mi kazdy potvrdi ze okrem sermu ako takeho ma kopec zazitkov, priatelov nie na 1 ale na 3 zivoty a ked sa takm clovek s niekym stretne tio su zje..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! p.s. a potom ze nepi!!!  _________________ HODUJME s KYBLOM ZA SVETOVY MIER !!!! |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 6:19 pm Predmet: |
|
|
ako Olaff: z nudy, kedze sme prestali sportovat, ale na druhej strane u nas doma ine knihy nez historicke neboli, takze zaujem odjakziva bol.
a teraz uz chodim len vypomahat kedze som mimo domov... |
|
Návrat hore |
|
 |
... Tlčhuba
Založený: 12 Nov 2006 Príspevky: 111
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 8:01 pm Predmet: Kelko |
|
|
Dobra otazka... Preco sermujeme... Mne sa historia pacila od mala,k sermu som sa dostal niekedy v 15-tom roku mojho zivota.
Na jednej akcii v Ke som videl vystupenie SHS Templarov..
Sa mi to zapacilo a skusil som to... a drzi ma to do teraz....
Boli casy ked som mal vsetkeho dost ale prestat sermovat sa Mi nedalo prestat.... dokonca som sa dal na stare kolena na baroko ............
Asi tolko...a neuverite pani a damy... nakoniec ju sviste balili do celofanu  |
|
Návrat hore |
|
 |
Stanislav Stanley Nagy Bežný tlachal

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 53 Bydlisko: kosice
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 9:03 pm Predmet: |
|
|
to kelko: svisti na golfovem hristi.....  _________________ HODUJME s KYBLOM ZA SVETOVY MIER !!!! |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 1:24 am Predmet: |
|
|
ja som zacal v 13. roku svojho zivota.k sermu ma dotiahol spoluziak , s ktorym teraz sermujem.ale nie koli nemu som zacal. chodil som na Aikido a mali sme treningy 3x do tyzdna. z toho 1x bol trening so zbranami teda placiami (dzo) alebo mecmi (bokenmi). zacala ma nudit nezbranova cast treningov a tak som s aikidom prestal a preorientoval som sa na HS. dnes katany nerobim , a ani v dohladnej dobe nebude, lebo nasa skupina sa az tak vzdialenemu orientu nevenuje. avsak stale sa mi to paci a tak si to nahradzam jedenapolkou v kostyme landsknechta. avsak aj to by ma neuspokojilo , a tak sa venujem aj mojej druhej laske po samurajoch a to vikingom. vzdy ma bavili bojove sporty a kedze na pocitac chodim uz len pozriet forko, mail alebo kukam film tak sa venujem HS. a s tym mate pravdu , ak clovek raz zacne sermovat, uz s tym neprestane. ibaze by mu to okolnosti nedovolili _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 1:32 am Predmet: |
|
|
Išiel som so svojou vtedajšou po ulici, a vidíme leták: SHŠ Possonoum hľadá členov: Pozreli sme sa na seba a povedali: Šialenosť. A mne to vydržalo tých pár(!!!) rokov.
A odvtedy je to len exhobicionizmus, predviesť čo viem, a perfekcionizmus, snaha spraviť niečo o krok lepšie, aby mi ostatný závideli, že sme predviedli niečo dobré. Ale aj obdiv k ostatným, čo vedia niečo viac ako ja.
A v poslednom období sa pridala aj určitá selekcia, kde si určujerm, čo je dôležité, a čo nie, lebo všetko sa stihnúť na 100 % nedá. To už musia stihnúť juniori. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 12:12 pm Predmet: |
|
|
no, najprv som chcel napisat nieco trapne(a dlhe..ako vzdy..), ale potom som si to rozmyslel.
Ked som prisiel v 16tich do Blavy a zacal studovat na strednej, bol som zelenac s odporom voci nasiliu..tym myslim, ze ja by som sa nikdy nepustil do niakeho konfliktu.. Bol som clenom skauting grupy v PN a fical som po horach a prilahlich kopcoch. Cim dalej som mal ale menej casu, pohybu, relaxu a zacala sa vo mne hromadit akasi nervozita-tuzba po niecom..ta silila tri roky a ked som mal ist maturovat, natrafil som na plagatik SHS GladiusDei. A bolo to. Potom ina skupina(resp. nazov), novy ludia obzory a pristupy. Vtedy som nasiel to, co som hladal. A hned stratil. Rád, spolupatricnost, kolektiv...nahodou som dosurfoval aj na vtedajsi Wothanburg(..a zamiloval sa do cervenych nohavic zo Skjaldborgu) a objavil co je to LH. Nejako sa to vomne pobilo a teraz je zomna schizofrenna bytost, co chce machat mecom podla knih, ale pritom z nich neodlepi ksicht..to som ja...
Tulkas _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Gelbhaar Bežný tlachal

Založený: 15 Jan 2007 Príspevky: 22 Bydlisko: Schemnitz
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 8:25 pm Predmet: |
|
|
Neviem prečo. Nejako cítim že je to to, čo mám robiť. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mirena Bežný tlachal

Založený: 03 Jan 2007 Príspevky: 37 Bydlisko: Schemnitz
|
Zaslal: Ne Feb 04, 2007 8:57 pm Predmet: Suhlas |
|
|
velmi pekne povedane |
|
Návrat hore |
|
 |
Peter Regrút

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 3 Bydlisko: VRUTKY
|
Zaslal: Ne Feb 04, 2007 10:04 pm Predmet: |
|
|
no ja som počul že na to letia baby.....  |
|
Návrat hore |
|
 |
Azrael Bežný tlachal

Založený: 26 Jan 2007 Príspevky: 15 Bydlisko: kade-tade...vatsinov.Bratislava
|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 8:34 am Predmet: |
|
|
toPeter:...letia...aj.ja.som.sa.tak.k.jednej.dostal...uuuplnou.naaahodou.je.
to.historicka.sermiarka... ....a.hrozne.ju.milujem,.lebo.mi.to.prikazala.. _________________ ...Hodie animi nostri, postridie inge orbis........ |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 8:45 am Predmet: |
|
|
no ja neviem, moja moc neleti, skor naopak ...
to Azrael: bez bodiek, ta siroka klavesa sa vola medzernik...lebo zoberiem svatenu vodu  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 11:39 am Predmet: |
|
|
Azrael by nam tu mohol objasnit preco nepouziva medzernik:) _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 3:10 pm Predmet: |
|
|
mozno to nepise pri pc,ale trebars z mobilu a myli si tlacidlo,kde su medzery s bodkami (alebo nevie,kde ma mmedzery)
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Azrael Bežný tlachal

Založený: 26 Jan 2007 Príspevky: 15 Bydlisko: kade-tade...vatsinov.Bratislava
|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 10:30 pm Predmet: |
|
|
alebo.sa.azraelovi.vypalil.cip.pod.mezernikom.ma.integrovanej.klavesnici
laptopu.a.azrael.je.lemra.to.ist.dat.opravit...  _________________ ...Hodie animi nostri, postridie inge orbis........ |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 10:31 pm Predmet: |
|
|
tak aspon častejšie riadkuj (enter), nech sa netvoria nekonečné príspevky ktoré je nutné rolovať do strany.  _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Feb 05, 2007 10:32 pm Predmet: |
|
|
...alebo tak...  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |