Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Filip Lampart Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006 Príspevky: 106 Bydlisko: Antiqua Liblo et Eperies
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 2:45 pm Predmet: |
|
|
velmi dobre filmy, len skoda ze v nich odznieva komunisticka ideologia: boj chudych proti bohatym.Mam dojem ze sa v nich uplne zabudlo na to ze Hus bol cirkevny reformator lebo stale tam odznieva obrana pravdy.
A husiti sa v podstate neskor pretransformovali na luzu, ktora lupila a zabijala a uplne zabudli na to co hlasal Jan Hus.
Vo filme su vyborne kostymi myslim ze ich brali od Wagnera. Zbrane a zbroj doby .....
Serm a boj v ramci moznosti vdedajsej CZ kinematografie, ale zaujimave su kusky s konami:pady, boj jazdy, atd. |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Praha2
|
Zaslal: Pi Jan 26, 2007 11:20 am Predmet: |
|
|
Zorro mi vcera odporucil jeden Klacisky kusok Zběsilost Teraz je ho dostat v lacnych knihach za 99.-Kc Je to ciernobiela japonska zalezitost, ktoru odporucam hlavne fajnsmekrom (seven samuraj, kurosawa). No a tak istom si este kupil Ohnom i Mecom I,II (ten polsky) tak dufam, ze ma to nesklame, ked ste to tu uz tak pochvalili  _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Hircanus Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 93
|
Zaslal: Ne Jan 28, 2007 11:18 pm Predmet: |
|
|
Miniseriál Prekliati králi z románu M. Druona. Geniálne. Nebolo sekundy, ktorú by som nevychutnal |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ne Jan 28, 2007 11:59 pm Predmet: |
|
|
Hej..ja som s prepacenim vcera blval nad "momentami v case" bola cast o kriziackych vypravach.. Tak blbo natoceny dokument som uz davno nevidel! _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 10:21 am Predmet: |
|
|
Mne sa to celkom páčilo, ale nevidel som to celé. Aspon tam bolo niečo z experimentálnej archeológie a to ma potešilo. Aj ked účinok tých šípov nemuseli skúšať zrovna na nenitovaných krúžkovkách, potom to dosť skresľuje výsledok. _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 11:46 am Predmet: |
|
|
presne tak. kruzky mali z tenkeho drotu, riedke a nenitovane. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 1:33 pm Predmet: |
|
|
To ze bol drat tenky je jedno. Ale hlavne musi byt nytovany..
A Urban II sa dobytia Jeruzalema v 1187 ci kedy to bolo nedozil! To je fakt blbost..tak ho nemohla klepnut pepka! A on nevymyslel kruciaty..teda mozno hej, ale podnet dostal od Byzancie.. Ale to asi blby briti nevedia, co bol Mantzikert!
Rovnako ma zarazilo to, ze tam davali ten masaker..z toho sa dalo vytazit tooolko vela..a nakoniec z toho bolo velke prd!
Zklamany som bol, lebo ma to neobohatilo! Bolo to pre laikov..
..to su potom take chyby, ako ked Orlando Bloom, pobehuje vo filme bez bat-vatu a potom ludia ani nevedia naco to bolo, a nenosia kapuce..ked maju dlhe vlasy..ale to su malickosti..a tie vedu k dokonalosti _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 1:51 pm Predmet: |
|
|
Tulkas napísal: | Zklamany som bol, lebo ma to neobohatilo! Bolo to pre laikov.. |
Tak ak to berieš takto, tak máš pravdu. Mňa to obohatilo, lebo toto obdobie je okraj môjho záujmu a som ohľadom neho laik. Nezaujímajú ma veľmi roky a konkrétne udalosti, ale doba a život v nej. Z tohto hľadiska mi to čosi dalo. Teda hlavne prvá polovica toho filmu. _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 3:31 pm Predmet: |
|
|
Aj ja som pozeral momenty v čase.Mne sa to naopak zdalo celkom dobré.Je síce pravda,že skúšať luk z 5 metrov na nenytovanú krúžkovku, pod ktorou nie je prešivák, je trochu od veci.A aj ten palcát čo tam použili bol trošku mimo dobu.A všetci tam mali kaloty s maskovým krytom,ktoré sa v prvých dvoch výpravách ešte nepoužívali (mimochodom ak ste si všimili,tak jeden lučíšník na hradbách mal vikingskú prilbu s Odinovými očami"- čo je tiež trochu mimo doby)".Ale inak to bolo celkom v poriadku.To,že Byzancia tlačila na Pápeža je pravda,ale určite to nebol jediný dôvod.A Tulkas má pravdu,že Urban druhý sa dobitia Jeruzalema nedožil. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mirena Bežný tlachal

Založený: 03 Jan 2007 Príspevky: 37 Bydlisko: Schemnitz
|
Zaslal: Po Jan 29, 2007 5:53 pm Predmet: |
|
|
Lev v zime-produkcia Hallmark uplne perfektne |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
Zaslal: Ut Jan 30, 2007 8:46 pm Predmet: |
|
|
pozerala som minule D´Artagnanovu dcéru...tá holka ovládala šerm, gymnatiku a aj kopať vedela.....macher, to sa musí uznať .....a to som videla len kúsok |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Jan 30, 2007 8:53 pm Predmet: |
|
|
Lebo si si vybrala blbu d´Artagnanovu dceru... Najdi si tu, kde hra Philip Noiret a Sophie Marceau... |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 1:05 pm Predmet: |
|
|
Videli ste niekto fantoma pariza?(Vidocq)
mne sa to strasne pacilo  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 1:11 pm Predmet: |
|
|
Jeziiis! Ano!!! To je super film! Nemate niekto tu sklenennu masku? Ale pravu! Kupim..hi! _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 6:25 pm Predmet: |
|
|
podla mna bol fantom pariza konina... nepacilo sa mi to, pripomenulo mi to bratstvo vlka (ci nejak tak) a to bolo tiez o nicom |
|
Návrat hore |
|
 |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 6:52 pm Predmet: |
|
|
jeeeezis niesi ty nahodou moja sestra? ona hovori to iste.bratstvo vlka je skvely film:) _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 6:58 pm Predmet: |
|
|
sestra sice som, ale tvoja urcite nie
neviem co sa ti na tom pacilo.... pointa bola super, to bezpochyby, ale to spracovanie  |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Št Feb 01, 2007 9:01 pm Predmet: |
|
|
mne sa bratstvo vlka tiez pacilo, na prvy raz som bol sice v rozpakoch, ale potom som tomu nejako prisiel na chut, je to take zvlastne... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 8:54 am Predmet: |
|
|
Bratstvo vlka je blbost... Ked uz, tak Ospala diera s Johnnym Deppom. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

|
Zaslal: Pi Feb 02, 2007 11:28 am Predmet: |
|
|
Ale no.. myslim, ze Bratstvo bolo celkom fajn. Boli tam sice nezmysli. Ale francuzska kinematografia je skratka ina ako Hollyúd..co naplat. Vidocq bol fakt super. A Bratstvo..nie kazdemu sadne.
Ozaj, co takto Juda Ben Hur? Alebo ine stare eposy? Napr. taky stary Alexander..
Btw..Gipson by sa mohol pustit do Krescaku..alebo Mohaca..bol by potom celoeuropskym hrdinom!..  _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
|