Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Thailandyr Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006 Príspevky: 165 Bydlisko: wild wild west
|
Zaslal: So Jan 13, 2007 8:52 am Predmet: |
|
|
Merlin bol skvely film  _________________ Ten co sermuje nieje vzdy sermiar, ale ten co zhadzuje cudzie usilie JE VZDY SVINA...
Najlepsi cas na trening je TERAZ!
A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!"  |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: So Jan 13, 2007 9:03 am Predmet: |
|
|
thailandyr: pravda, pravda, mal atmosferu. Tu mal ale aj Excalibur. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: So Jan 13, 2007 11:45 am Predmet: |
|
|
..ej, co sa tyka tej krvy, ked je americka, preco nie? Mam namysli Patriota. Nevyznam sa az tak v tychto "americkych fastfood vojnach" ale to co je v Patriotovy je skutocna vojna.
Inak je aj mnozstvo tuzemskych(teda, aby som bol spravne cs)filomov, napriklad Řád, Kladivo na carodejnice(co som nevidel..ale asi to bude tragicke).. Tiez Mahulienu zlatu pannu si rad pozriem..aj ked je to len rozpravka..
Cez to vsetko je aj vela dobrych (takmer nizkorozpoctovych)filmov zlatej ery velkofilmov: Egyptan Sinuhet, Alexander Macedonsky(stara verzia).. _________________ Res ad triarios venit! |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: So Jan 13, 2007 12:52 pm Predmet: |
|
|
z ceskych filmov su naj najme vlacilove udolie divokych vciel a marketa lazarova, oba zanechali skvely dojem, vysoko odporucam
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: So Jan 13, 2007 7:27 pm Predmet: |
|
|
a co film Súperi ? vraj je tam pekny sablovy suboj _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ne Jan 14, 2007 9:29 am Predmet: |
|
|
Tulkas
ked rozpravka,tak Popolvar
...aj ked je tak v plechoch uz v ranom stredoveku,aj ked je tam v jednej casti ten mec len nakresleny na stenu...ale jednoducho ten film pozeram vzdy _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Ne Jan 14, 2007 2:11 pm Predmet: |
|
|
z rozpravok, co sa tyka kostymov, tak Jak se budi princezny. |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Praha2
|
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubo Wassermann Bežný tlachal
Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 88 Bydlisko: KE
|
Zaslal: Ne Jan 14, 2007 3:40 pm Predmet: |
|
|
Ja som bol na to v piatok v kine a takisto maximalne odporucam. Uz dlho som nevidel film s takou atmosferou a takym skvelym soundtrackom
Musel som ten film normalne potom rozchodit |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Ne Jan 14, 2007 4:02 pm Predmet: |
|
|
Este ste pani zabudli na jeden extremne skvostny kusok francuzskej kinematografie, Kralovnu Margot. Je to podla mna jeden z najlepsich filmov ake vobec boli kedy natocene. Inak film Master and komander je straaasna hovadina. Je to natocene podla romanu ale koli momentalnej politickej situacii stoje proti sebe namiesto americanov a anglicanov anglicania a francuzi - proste americka vtakovina. Skvele filmy su napriklad aj Traja a styria musketieri z 1973 a 1974. Inak odporucan aj japonske najma Kurosavove filmy a to hlavne Cervenobradac a Osobna straz alebo Bergmanove filmy. Inak pre tych ktorych zaujima napr. Spanielsko koniec 16. storocia odporucam pozriet inscenaciu STV o El Grecovi - Piata pecat. Tam su fakt vazne paradne kostymy.
To Piroha - nie som si isty, ale film Superi a Duelanti je ten isty. Je to film Ridley Scota v hlavnej ulohe s Harvey Keitelom (Smoke, Taxikar). Odohrava sa pocas napoleonskych vojen a hlavni hrdinovia su francuzski husari. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ne Jan 14, 2007 4:15 pm Predmet: |
|
|
Este som si spomenul na Skrotenie zlej zeny (1964) s Taylorovou a Butronom. Su tam vazne krasne renesancne kostymy.
Pre tych ktorych zaujima 7rocna vojna je nadherny film Barry Lindon od Kubricka. Ma to sice asi 4 hodiny ale je tam uplne nadherny suboj na pistole.
Pre tych co maju radi tazsie filmy by som odporucil este nejake filmy od Petera Greenawaya - Dieta z Maconu alebo Belly of an architect.
Krasny film bol aj Farinelli. Paradne kostymy a krasne natoceny film. A aby som nezabudol nadherne barokove opery.
A na zaver spomeniem este film Pirati od Romana Polanskeho. Je tam kraasna scena ako sa snazia vyvolat vzburu na lodi pomocou mrtvej krysy v polievke.  |
|
Návrat hore |
|
 |
tyco Regrút
Založený: 11 Sep 2006 Príspevky: 8 Bydlisko: sarus
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 1:36 am Predmet: |
|
|
videli ste niekto Krev a maso, alebo tak dajak?je to landsknechtoch a hra tam Woody Harelson(tusim,ze sa vola tak.hral aj v Obojku a Bieli muzi nevedia skakat).celkom sa mi to pozdavalo.hlavne ked obliehali pevnost a katapultovali do nej morom nakazene zvierata. |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 7:08 am Predmet: |
|
|
Maso a krv. A hral tam, pokial sa nemylim Rutger Hauer (z Merlina) |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 8:45 am Predmet: |
|
|
Mas pravdu. Je to holandky film a reziroval ho Paul Verhoeven (Hvezdna pechota, Showgirls). Ten film je zaujimavy najma kostymami a dobovymi realiami. Ale inak podla mna za moc ako film nestoji.
Otazocka do plena: Mari sa mi ze Marketa Lazarova a Udolie vciel boli "castami" trilogie. Neviete niekto ako sa vola ten treti film. Ja si nemozem spomenut. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 9:06 am Predmet: |
|
|
Serial Moc a vasen o dvore angl. krala Karola II. a Libertin, ten isty cas.... Oliver Cromwell s Timom Rothom, cca tiez ten isty cas.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Filip Lampart Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006 Príspevky: 106 Bydlisko: Antiqua Liblo et Eperies
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 11:30 am Predmet: |
|
|
Anglani pred nejakym casom natocili tri filmy zaoberajuce sa historiou Anglie od reformacie Henricha VIII.Konkretne to boli Henrich VIII.,Panenska kralovna (o Alzbete I.) a Sprisahanie pusneho prachu. Celkom sikovne filmy. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 2:00 pm Predmet: |
|
|
Libertin bol teda vyslovene husty. Jeden z mala filmov zaoberajucich sa europskou historiou ktory ma v poslednej dobe oslovil. A to ze to nebolo precpane duelmi vybuchmi a efektami tomu este len pridalo. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 2:18 pm Predmet: |
|
|
kakac napísal: | Mas pravdu. Je to holandky film a reziroval ho Paul Verhoeven (Hvezdna pechota, Showgirls). Ten film je zaujimavy najma kostymami a dobovymi realiami. Ale inak podla mna za moc ako film nestoji.
Otazocka do plena: Mari sa mi ze Marketa Lazarova a Udolie vciel boli "castami" trilogie. Neviete niekto ako sa vola ten treti film. Ja si nemozem spomenut. |
Marketa Lazarova a Udolie vciel urcite neboli trilogiou, kazdy film je o niecom inom - Marketa je stredoveka balada o lupeznom zemanovi Kozlikovi, Udolie vciel je pribeh o rade nemeckych rytierov.pravdou je ze pri natacani markety mal Vlacil taky rozpocet, ze ho prinutili natocit z tych nakladov este jeden film a tak vzniklo udolie vciel, este lepsi film.
Dalsi Vlacilov historicky film je tusim Dablova past, ale to je az z 18. st.
inac oba filmy su skvelym vykreslenim stredoveku. |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 2:26 pm Predmet: |
|
|
čo si myslite o filmoch otakara vavry -
Jan Hus, Jan Žižka a Proti všem?
svojho casu to boli naozaj velkofilmy
a nakoniec lahodka Kladivo na čarodejnice... |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: Po Jan 15, 2007 2:35 pm Predmet: |
|
|
alois napísal: | čo si myslite o filmoch otakara vavry -
Jan Hus, Jan Žižka a Proti všem?
svojho casu to boli naozaj velkofilmy
a nakoniec lahodka Kladivo na čarodejnice... |
skoda len ze tie filmi (husicka trilogia) su velmi poplatne dobe, to mi na nich vadi asi najviac.... |
|
Návrat hore |
|
 |
|