|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
He-man Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Praha2
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 8:59 pm Predmet: |
|
|
Krv je to posledne co mi vo filmoch chyba. je to aj dovod preco nenavidim tu Johanku z Arcu (s Milouv Jovovich) Vsade same jatka, krv odtate ruky nohy, chlapikovi tam zuby vybija, lebo ich ma krajsie....proste grc. Nemyslim si, ze clovek chce vidiet v historickom filme prave toto. ak chcem vidiet krv, maso, rezanie a odtinanie koncatin tak si pusitm Texasky masaker.... myslim, ze hisotricke filmy by mali byt hlavne tej dobe (kostymi, kultura, duch tej doby, atmosfera, hudba, myslenie) Samozrejme, ze k tomu patrilo aj trosku krvi (ale podla mna nie prehnane), tie iste krvaky patrili ku kazdej dobe, patria aj tejto a budu zrejme patrit aj nadalej. Patri to ku vojne, ALE= zabitie cloveka alebo odtatie koncatiny sa da spravit aj tak, ze to nikomu nevadi - vid Gladiator, ani jeden priamy zaber na odtinanie ruky, nohy....atd. akurat co tam chlapika prespikuje to koleso s tou ihou(kosou alebo co to je). ale spet ku kvakom. Proste len staci pracovat s divakovou fantaziou. Ked je zaber, ako idem niekomu odtat hlavu,ale tesne pred dopadom cepele sa to prestrihne, a je pocut uz len nejaky zvuk, pripadne krv zafrka nejaku stenu alebo saty, nie je to tak hrozne ako v tej spominanej Johanke z Doomu3 . _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 9:04 pm Predmet: |
|
|
he-man: suhlasim, ze sa to obcas prehana, ale zas na druhej strane, doba sa posunula trosku dalej a aj divak je narocnejsi. Volakedy stacil zaber na ruku mumie omotanu obvazom a damy v hladisku kina odpadavali. Dnes je to uz trosku ine. Filmy su naturalnejsie, drsnejsie a nechutnejsie. Ale aj hektolitre krvi sa daju prelievat tak, aby clovek negrcal a neodpadaval. |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 9:55 pm Predmet: |
|
|
He-man respect ! presne tak. vystihol si to. mas pravdu. a co poviete na Vojnu volov? mol sef to furt spomina, je to jeho biblia, ja som videl jeden diel tusim a no.. co ja znam?? _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 10:49 pm Predmet: |
|
|
to he-man:
nie celkom suhlasim. s krvou by sa samozrejme nemalo prehanat, ale myslim ze filmu dodavaju podobu detaily a k boju, smrti, zraneniam krv patri. ved si spomen na braveheart, film v podstate bachorka, ktorej naboj spad, a tempo urcovali prave krvave momenty a bez nich by to bola hovadina s hrdinami v hroznych kostymoch, ktora nema s historiou takmer nic spolocne. samozrejme johanka to bol riadne prehnany extrem s tragicky zvolenou hlavnou hrdinkou...
inac prispevok o krvi som mienil na adresu LOTR, kde bol sam Jackson prinuteny produkciou proti svojej voli upustit od krvavych zaberov, aby si to mohli pozriet americki fagani... |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 11:18 pm Predmet: |
|
|
johanku s leelee sobieski som síce nevidela úplne celú...ale to čo som videla sa mi zdalo celkom dobré.....síce to bolo dávno ale asi lepšia než tá s m.jovovich (tú som však nemala čas ani chuť pozerať) |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 11:27 pm Predmet: |
|
|
Jill napísal: | johanku s leelee sobieski som síce nevidela úplne celú...ale to čo som videla sa mi zdalo celkom dobré.....síce to bolo dávno ale asi lepšia než tá s m.jovovich (tú som však nemala čas ani chuť pozerať) |
ano, ovela lepsia  |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 11:32 pm Predmet: |
|
|
He-man napísal: | Krv je to posledne co mi vo filmoch chyba. je to aj dovod preco nenavidim tu Johanku z Arcu (s Milouv Jovovich) Vsade same jatka, krv odtate ruky nohy, chlapikovi tam zuby vybija, lebo ich ma krajsie....proste grc. Nemyslim si, ze clovek chce vidiet v historickom filme prave toto. ak chcem vidiet krv, maso, rezanie a odtinanie koncatin tak si pusitm Texasky masaker.... myslim, ze hisotricke filmy by mali byt hlavne tej dobe (kostymi, kultura, duch tej doby, atmosfera, hudba, myslenie) Samozrejme, ze k tomu patrilo aj trosku krvi (ale podla mna nie prehnane), tie iste krvaky patrili ku kazdej dobe, patria aj tejto a budu zrejme patrit aj nadalej. Patri to ku vojne, ALE= zabitie cloveka alebo odtatie koncatiny sa da spravit aj tak, ze to nikomu nevadi - vid Gladiator, ani jeden priamy zaber na odtinanie ruky, nohy....atd. akurat co tam chlapika prespikuje to koleso s tou ihou(kosou alebo co to je). ale spet ku kvakom. Proste len staci pracovat s divakovou fantaziou. Ked je zaber, ako idem niekomu odtat hlavu,ale tesne pred dopadom cepele sa to prestrihne, a je pocut uz len nejaky zvuk, pripadne krv zafrka nejaku stenu alebo saty, nie je to tak hrozne ako v tej spominanej Johanke z Doomu3 . |
pozri, sermiarov je zaloastne malo(tych normalnych este menej) a amikov plna prdel,tak pre koho budu ten film robit? pre hrstuku ludi,ktora tomu rozumie,alebo pre tie blbe masy,co si to pozru ku vacke a doplnaju to hlaskami: TO JE MASO a TA MA ALE KOZY ? _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Scar Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006 Príspevky: 144 Bydlisko: Nitrianske kniežatstvo
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 10:33 am Predmet: |
|
|
alois napísal: | samozrejme johanka to bol riadne prehnany extrem s tragicky zvolenou hlavnou hrdinkou...  |
Toto si si u mna riadne pokašlal. Možno má kokašľanú filmografiu vďaka Resident Evil II a Ultraviolet, ale inak je to skvelá herečka. A ak prihliadneš na to že nemá žiadnu hereckú školu a je len modelka,... _________________ Gvozd.........................................Aby sme sa rozumeli, nemám nič proti scénickému šermu..  |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

|
Zaslal: St Jan 10, 2007 11:28 am Predmet: |
|
|
Statocne srdce sa mi pacilo, nie koli krvy ale koli spracovaniu ako celku a kladne hodnotim prostredie, herecke vykony, (kostymom sa nerozumiem ale pacili sa mi, tusim mali za to aj oskara). a dokonca mi tam nevadili ani tie "historicke kiksi" ze francuska princezna prisla do anglicka po wallacovej smrti (ci ako sa sklonuje to jeho meno). a podobne veci. Bol to vsak prvok, co obohoatil film a v prvom rade to beriem ako film, nie dokument Ta krv mi tam vsak vadila najviac, uchylne rozbijanie hlav zobakom, odtinacky ruk (mohlo tam toho byt menej) na druhej strane zase podrezanie jeho zeny bola nutnost , aby si divak o to viac znechutil anglicanov a ich politiku. ...
to scar:
neviem ci je dobra herecka ,ale tie filmi co spominas ma dobre...a este by som pridal piaty element
inak Sermu zdar !  _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 12:18 pm Predmet: |
|
|
Scar napísal: | alois napísal: | samozrejme johanka to bol riadne prehnany extrem s tragicky zvolenou hlavnou hrdinkou...  |
Toto si si u mna riadne pokašlal. Možno má kokašľanú filmografiu vďaka Resident Evil II a Ultraviolet, ale inak je to skvelá herečka. A ak prihliadneš na to že nemá žiadnu hereckú školu a je len modelka,... |
hehe ja som nevidel spominane filmy ale do johanky sa proste nehodila,
to som myslel tym tragickym obsadenim. Naopak ako spomina he-man v piatom elemente bola uzasna, proste jej ta rola sadla.
to he-man : no jo vlastne nie je o com. tebe (rovnako ako mojej frajerke ... ) sa krv nepaci, a ja v tom zas vidim autenticnost, ak je samozrejme pouzitie realne.
K Braveheart - myslim, ze ponatia povahy skotov celkom vystihol. znicit vypalit, rozbit, pobit sa, a nemame radi anglicanov...
uz som tu (v skotsku) 2 roky a overil som si to celkom doverne. taka perlicka - ked som sedel s domacim (skot jak remen) pri veceri a mal tam i manzela svojej sestry (typicky anglican), spytal som sa ze aky ma nazor na braveheart, a on pred vsetkymi bez problemov ze film mal jedinu chybu, ze tam nezabili viac anglicanov....  |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

|
Zaslal: St Jan 10, 2007 2:23 pm Predmet: |
|
|
No v podstate presne ako vravis. Mne v podstate nevadi kolko ludi tam zomrie (kludne mohlo aj viac anglicanov ) ale ide o to, ako podaju tu ich smrt. Vcera vecer som pozeral film Ici the killer, doost dobry film, no boli to neskutocne jatka (ale niet sa co cudovat, ked to bol film o dvoch sadistoch). inak tiez zastavam ten nazor ze Brave Heart je super film. _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 6:12 pm Predmet: |
|
|
mne sa to tiez pacilo , fest pekne boli aj tie zbroje z kovovych dosticiek co mali anglani , aj ked nvm nakolko je to autenticke _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: St Jan 10, 2007 8:35 pm Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | mne sa to tiez pacilo , fest pekne boli aj tie zbroje z kovovych dosticiek co mali anglani , aj ked nvm nakolko je to autenticke |
Hlavná chyba celkom dobrých zbrojí bolo, že mali 2 či 3 typy, a v origináli neboli 2ja rovnaký. Ale taký rozpočet nemá ani Gibson |
|
Návrat hore |
|
 |
Filip Lampart Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006 Príspevky: 106 Bydlisko: Antiqua Liblo et Eperies
|
Zaslal: Št Jan 11, 2007 12:25 pm Predmet: |
|
|
co sa tyka kostymov skotov bol film trosku vedla, ved kilt je zalezitost 17. resp. 18. stor.
ale dej zaujimavy, no je skoda ze americke film sa nedotahuju do detailov, vznikli by z toho velmi pekne snimky |
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubo Wassermann Bežný tlachal
Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 88 Bydlisko: KE
|
Zaslal: Št Jan 11, 2007 1:11 pm Predmet: |
|
|
philippus napísal: | co sa tyka kostymov skotov bol film trosku vedla, ved kilt je zalezitost 17. resp. 18. stor.
ale dej zaujimavy, no je skoda ze americke film sa nedotahuju do detailov, vznikli by z toho velmi pekne snimky |
Ved toto... a niekedy by im mozno stacilo si len zaplatit nejakeho riadneho historika. No mam taky pocit, ze v USA asi takeho nemaju. Vsetci dalej ako za 15c len tapaju  |
|
Návrat hore |
|
 |
minue Bežný tlachal

Založený: 16 Dec 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: SE
|
Zaslal: Št Jan 11, 2007 7:31 pm Predmet: |
|
|
Americania robia filmy pre seba, to znamena mnozstvo krvi, sexice a dorajbana europska historia. a naco volat historika ked to mozu zdovodnit tym, ze oni su len filmari.
mne osobne sa paci Cartouche a Cyrano. noveho Fanfana som vydrzala pozerat po prve salto pri suboji co je cca do 5 minut. |
|
Návrat hore |
|
 |
tyco Regrút
Založený: 11 Sep 2006 Príspevky: 8 Bydlisko: sarus
|
Zaslal: Št Jan 11, 2007 11:00 pm Predmet: |
|
|
co tak Pribeh o rytierovi?tusim sa zacnem obliekat u Nike.ale taky Attila bol celkom v pohode si myslim.az na ten koniec... |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

|
Zaslal: Pi Jan 12, 2007 2:33 pm Predmet: |
|
|
tyco tak to bol podla mna lepsi prvy rytier s kostymami ala star trek (sean conery, richard gere) _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
deCarabas Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Pi Jan 12, 2007 4:14 pm Predmet: |
|
|
he-man: prvy rytier je tiez riadna p**vina, divim sa, ze Connery sa dal na nieco take ukecat. A pribeh rytiera? Tak to bola dufam recesia, nie vazny film. |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Jan 12, 2007 6:55 pm Predmet: |
|
|
nechcel by som zabudnut na najlepsiu komediu - Navstevnici. To si pozriem vzdy s radostou, Reno a Clavier su dokonali.
A ta scena ako Reno coby francuzsky rytier tryskuje na koni je uzasna |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|