Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Volny serm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Fachman
Bežný tlachal

Založený: 10 Júl 2006

PríspevokZaslal: Ut Jan 09, 2007 10:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

olaff - A čo si čakal,že zastanem až keď už má ten druhý črevá na podlahe.Čakal si,že nás je po každom tréningu p jedného menej? Shocked Shocked Ako si ti predstavuješ VS,že jedného odvezú v truhle????
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Ľubo Wassermann
Bežný tlachal

Založený: 07 Dec 2006

PríspevokZaslal: Ut Jan 09, 2007 10:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to vidno, ze tato tema sa uz ubera uplne mimo kam by ist mala. Uz sa tu nic konstruktivne nevymysli lebo ludia sa nechcu chapat.

Za to ze nieco nazvem volnym sermom neznamena ze sa ludia musia zabit.
Ja to chapem tak, ze je to VOLNY serm preto, ze nie je nacviceny (suboj), nie ze by nemal pravidla a ide sa do zranenia nebodaj smrti toho druheho.
Da sa to chapat aj ako treningova metoda (niektori ju tak pouzivaju), nie redukovanie poctu clenov skupiny Wink

Vsetci sa tu chytaju za slovicka i ked vedia (alebo by mohli pochopit) ze ako to je, lebo tu uz bolo dost vysvetlujucich prispevkov.

... A osobne si myslim ze viacero ludi si uz nieco take vyskusalo, ze si isli zasermovat len tak, volne. Nie nacviceny duel a nie len opakovat dokolecka jednu techniku. Tak sa tu nehrajme na nechapajucich, ze to uz nie je volny serm, lebo uder na konci zbrzdi za ucelom neublizenia tomu druhemu. Ked to este zvlada tak ubrzdi, ked nie tak nejaky ten uder schyta , ale asi k tomu to predpokladam patri. Ale nejake fatalne zranenia to nebudu.

Tot moj osobny skromny nazor, ktory som si utvoril z prispevkov ostatnych Smile
Bolo tu par nametov, kam skor tuto debatu konstruktivne viest.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Fachman
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Jan 09, 2007 10:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lubovi H.-Vďaka bohu za teba, dobrý človek Wink

Konečne niekto kto to pochopil
Laughing
Návrat hore
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 12:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Lubo H. : dik za vysvetleie teraz si uz viem predstavit o co ide.....
mojim cielom nebolo chytat nikoho za slovicka, jedine co som chcel bolo vysvetlenie po lopate, ako to teda s VS je, vdaka ze si (aspon teda mne) to objasnil !

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 8:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi je cas na tychto forach okaslat ironiu, ked uz kvoli nikomu, tak len kvoli sebe... V kazdom pripade, aj so serioznym vysvetlenim to vidim stale tak, ze ostanem pri pojmoch NACVICENY A NENACVICENY DUEL... Pretoze osobne si myslim, ze volny serm ma jedine pravidlo - urob cokolvek, aby si prezil... Ziadne brzdene seky, ziadne vynechavanie ucinnych prvkov a la bod na tvar, ziadne zastavovanie pred tvarov - tu stale je badat jasnu kontrolu, zidanu volnost... A preco? Ste zviazani tym, ze nechcete minimalne dolamat partaka... Podstatne volnejsi sa mi zda duel s maskami a sportovymi cepelami, a to aj tu su urcite pravidla stanovene... Takze ak aj niekto na verejnosti prehlasi, ako sami neraz stalo, ze robi volny serm, beriem to s rezervou z dovodov spomenutych vyssie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ľubo Wassermann
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 9:05 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff napísal:
Asi je cas na tychto forach okaslat ironiu, ked uz kvoli nikomu, tak len kvoli sebe... V kazdom pripade, aj so serioznym vysvetlenim to vidim stale tak, ze ostanem pri pojmoch NACVICENY A NENACVICENY DUEL... Pretoze osobne si myslim, ze volny serm ma jedine pravidlo - urob cokolvek, aby si prezil... Ziadne brzdene seky, ziadne vynechavanie ucinnych prvkov a la bod na tvar, ziadne zastavovanie pred tvarov - tu stale je badat jasnu kontrolu, zidanu volnost... A preco? Ste zviazani tym, ze nechcete minimalne dolamat partaka... Podstatne volnejsi sa mi zda duel s maskami a sportovymi cepelami, a to aj tu su urcite pravidla stanovene... Takze ak aj niekto na verejnosti prehlasi, ako sami neraz stalo, ze robi volny serm, beriem to s rezervou z dovodov spomenutych vyssie...

Mozes si to nazvat aj "hrusticka" ked chces, to na veci nic nemeni. Hadam si si fakt nemyslel, ze robia volny serm ako si ten pojem vysvetlujes ty. Ze ziadna kontrola a uplna volnost.
Je to ten isty pripad ako s plochymi krytmi... niekto si moze na to vymysliet trebars aj pomenovanie "otocny" kryt, ale vzdy to bude ta ista technika.

Myslim si, ze to s kludom moze byt sucast treningu, minimalne kvoli zlepseniu reflexov a schopnosti zareagovat, pouzit techniku a zastavit zbran vcas, ked sa nieco "pokazi"... Mozno zo zaciatku pomalsie ale ked sa ludia "zohraju" tak moze byt ta rychlost aj vyssia.
Urcite su na to aj ine metody, ale toto moze byt jedna z nich.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 9:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie, nemyslel som si, ze robia volny serm podla mojich predstav, to je, co? V kazdom pripade som si to radsej najprv ujasnil, skor nez som to pomenoval... Ano, mozem to volat trebars hrusticka (a aj budem, kedze tebe to urobi radost urcite a dufam, ze aj ostatnych to potesi)... A preco? Pretoze vhodna terminologia par veci ujasni... Plochy "otocny" kryt je vymysel cloveka, ktory to v hlave nema tak celkom v poriadku, precitaj si niektore z jeho prispevkov a osvieti ta... Ja to sice v hlave v poriadku tiez nemam, ked sa tu s vami natahujem na p*covinach, ae rozhodne si myslim, ze hrusticka ma ku skutocnej hrusticke tak daleko ako ja k musketierovi... To, ze niekto prevadzkuje NENACVICENY DUEL este neznamena, ze sermuje hrusticku... Stale su tam pravidla, ohlady, tolerancia a opdobne veci... Takze NENACVICENY DUEL by som pouzil maximalne ako treningovu metodu, aj to vsak nedokonalu - zlepsovanie reflexov je diskutabilne, su aj ine metody, ako ich zlepsit, ale bez odborneho dohladu je hovadenie techniky zarucene... A ciste logicky - kym nad niecim mam kontrolu, nerobim to skutocne hrustickovo... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ľubo Wassermann
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 9:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Volny serm podla teba je asi to co si o nom napisal vyssie

citácia:
Pretoze osobne si myslim, ze volny serm ma jedine pravidlo - urob cokolvek, aby si prezil... Ziadne brzdene seky, ziadne vynechavanie ucinnych prvkov a la bod na tvar, ziadne zastavovanie pred tvarov - tu stale je badat jasnu kontrolu, zidanu volnost...

Viem kam mieris... ja som tym len chcel povedat, ze Fachman pod volnym sermom rozumie si myslim to, ze robis nenacviceny duel, ale predsa s davkou kontroly, lebo nechces toho druheho dochramat. A predsa sa odvazil si to nazvat volnym sermom.

BTW: ta hrusticka bola ako priklad, ze je to o slovickareni Smile
... a vlastne ani neviem odkedy robim Fachmanovi advokata... platia ma, ci nie Question Rolling Eyes Very Happy
Návrat hore
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 12:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Toľko slov okolo voľného šermu? uff.. Ja ho chápem niečo ako športový šerm - ako bojové umenie. Tak ako ázijské bojové umenia sú všetky smrteľné a napriek tomu sa robia na športovej úrovni - nenacvičené duely súťažné. či už na dotyk, alebo bez neho, vždy sú to údery ktoré dokážu človeka zabiť alebo vyradiť z provozu. Nad tým ale nikto nediskutuje. Alebo je vari ostrá katana niečo menej ako tupý európsky meč?
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 2:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mas na mysli ken do ktore sa robi v dooost dobry prilbach s chrnaicmi ramien a klucnych kosti a so super ostrymi bokenmi ? potom mas pravdu, no co sa tyka ostrej katany - myslis asi Iai Do a to sa robi vo forme kata cviceni (neskor su tam aj sparingy).....Ale fajn, ze si popisal ten VS ako ho beries (myslim ze je asi najzrozumitelnejsie popisany) akurat ti nesadli tie azijske priklady, inac ti Rozumiem. (a priklady nemusis uvadzat )
Scar
Tlčhuba

Založený: 12 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 2:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

He-man: Nie, nemyslel som ani jedno z týchto bojových umení. Videl som to už dávno na internete, tak si nespomeniem ako sa to volalo. Ale boli tam bojovníci viacerých umení, vrátane shaolin. Ale exibícia to nebola.
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 2:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ahaa, no tak to by ma zaujimalo, potom beriem spet. Ale ak by si zistil niekedy ze o co sa jednalo tak mi to plz napis. vopred diky moc Wink

Sermu zdar!
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 2:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to Scar, a Fachman:
Nechcem to tu zase víriť, ale vybral si skvelí priklad azijských umení ...
ja som pochopil čo má Fachman na mysli v jeho vnímaní voľného šermu a viem aj čo mali ostatní na mysli keď sa ho pýtali ako je možne že to doteraz prežili (prehnal som to ale mňa to tiež napadlo) mnohí zo šermiarov majú skúsenosti aj iným azijskými boj.um. ... neviem o tom že by sa niekto "otlkal" katanami barz zatupenými .... ak prichádza k kontaktným veciam - v súčastnosti už uznávanými športmi - tak je to kendo, maš na sebe jo, že dobre ochranné pomocky a napriek tomu je ako substitúcia katany použitý šinaj (netušim ako sa to píše) ako už He-man spomenul vyžšie ako vieš, či to čo robíš je dostatočne efektívne, ideš to cele čiastočne spomalené, rovnako ako tvoj duelant lebo sa nechcete povraždiť, brzdite seky a body pred miestom zásahu, tak potom predlžuješ čas na reakciu tvojho súpera a on bude reagovať no v skutočnosti by už nereagoval .... ak dodržiavate rovnakú rýchlosť o čom pochybujem ako vlaste možeš vyhrať ak zrýchliš tak zrýchli aj on ak chceš vyhrať, tak do toho dáš nakoniec všetko, no a ako chceš niečo také ubrzdiť .... niektoré veci sú problémom aj len pri bežnom treningu ... nie to podgurážený adrenalínom ...
teraz moj nazor je, že nieje možné robiť voľny šerm s odhodlaním vyhrať železnými zbarňami (ja mám na mysli stale meče) bez toho aby sa ti niečo stalo všetko ostatné je len také oťukávanie sa (viem, že teraz budú mnohý krútiť hlavou) ale nikto ma o opaku nepresvedčil .... možno sa raz stretneme na nejakej akcii a ukážete a poviem, že som sa strašne mýlil, a ospravedlním sa. Chceš dokaz pre moje tvrdenie, bež do Poľska odporúčam ako bitky tak turnaje, podmienkou bezpečnosti na turnaji je celoplát hrúbky 3mm. Vieš koľko niečo také váži? len chodiť v tom je problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Fachman
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 3:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lubo H. napísal:
Volny serm podla teba je asi to co si o nom napisal vyssie

citácia:
Pretoze osobne si myslim, ze volny serm ma jedine pravidlo - urob cokolvek, aby si prezil... Ziadne brzdene seky, ziadne vynechavanie ucinnych prvkov a la bod na tvar, ziadne zastavovanie pred tvarov - tu stale je badat jasnu kontrolu, zidanu volnost...

Viem kam mieris... ja som tym len chcel povedat, ze Fachman pod volnym sermom rozumie si myslim to, ze robis nenacviceny duel, ale predsa s davkou kontroly, lebo nechces toho druheho dochramat. A predsa sa odvazil si to nazvat volnym sermom.

BTW: ta hrusticka bola ako priklad, ze je to o slovickareni Smile
... a vlastne ani neviem odkedy robim Fachmanovi advokata... platia ma,
ci nie Question Rolling Eyes Very Happy

My johaniti platíme len "vatikánskou menou",takže "Pán boh zaplať".(ale vec,že si sa zastal správnej veci)

To čo tu popisuje Olaff sa dnes nazýva vražda a nie VS.By som chcel vidieť tých volnošermiarov,ktorí sa zastavia až keď ten druhý už nemá pulz.

To Palo lux- je pravda že spomalením seku v jeho konečnej fáze dáš viac času,aby súper zareagoval.Lenže u nás si súper prizná "máš pravdu,toto by som nezvládol a umrel by som".Takže sa nemusíme hádať a vieme kto je víťaz aj napriek tomu,že som nikoho nezeranil Wink
Návrat hore
Fachman
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 3:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mimochodom,ako som už písal ja som na tomto fóre pojem Vs nezaviedol,ja som použil len freefight.Pojem Vs tu potom zaviedli iní prakticky vraj na pomenovanie našej metódy výcviku a ja som sa už potom toho len držal.Ak si niekto pod pojmom Vs predstavoval každodenné mrzačenie či nebodaj vraždu tak mi je to lúto.Ale ak je VS to čo vraví Olaff,ukážte mi čo i len jednu skupinu čo robí VS Wink
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 4:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Fachman: Olaff ironizoval Wink
Návrat hore
Ľubo Wassermann
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 4:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

deCarabas napísal:
Fachman: Olaff ironizoval Wink

Vies to sa z textu vycitat neda.
A ked ironizoval, tak iba zbytocne rype.
A aby text nebol len textom, ale dalo sa citat z neho aj "mimo riadkami" tak na to su tu tiez smajliky. Keby tam dal napriklad tohoto Wink alebo nejakeho ineho vhodneho, tak by to bolo skor pochopene ako ironia a nie ako konstatovanie
Návrat hore
Charon
Regrút

Založený: 01 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 5:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Chcel by som sa vyjadriť k rýchlosti sekov. Neoplácajú sa extra silne a rýchle seky, lebo sa dlho naprahuješ a ten sek vychytáš ako každý iný len musíš prekonať strach. Ich ďalšou nevýhodou je že sa môžeš vyhnúť seku alebo spraviť asaluto a oponent už vysoko rýchlostný sek nezastaví a prehrá duel. Neopláca sa vo freefighť-ovom dueli isť rýchlymi sekmi.
Návrat hore
Matej Biroš
Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 6:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

je zaujimave ako tu ludia pisu o volnom serme , a nerobili ho (ty co ho odsudzuju). chlapci , skuste si to tak rok robit a uvidite sami. ja sa k tomu tiez chcem dostat ale cakam na platovku a potom. presa len ked clovek schyta do lakta alebo kolena , vylieci sa to , ale vrati sa na starobu.
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Jan 10, 2007 8:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No ja vam neviem... Ja ked vyhlasim, ze idem robit volny serm, resp free fight, tak si vezmem masku, kordik, partaka a ideme do seba naplno. Ziadne brzdenie, sermujeme ako viem a zasahujeme sa. TO JE volny serm. Pribrzdit pred zasahom uz volny serm nie je.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Ďalší
Strana 6 z 14

Prejdi na: