Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ne Jan 07, 2007 6:52 pm Predmet: Kruzkove nohavice |
|
|
Velavazena sermiarska spolocnost z blizka z daleka ! Len pristupte a cujte !! ako sa robia kruzkove nohavice??? ako ich mam na seba upevnit aby mi nepadali a nedreli do krvi !
a taky co sa chystaju napisat ze: je to zbytocne tazke, na co ti to je a tak podobne, taky ma tu nezaujimaju. nie je to pre mna, ale pre bracku ktory sa s tym isty cas trapil a mordoval. potom som mu ich rozobral a zlozil polovicu kruzkovej kosele.
ak daco mate, som same ucho. vopred dakujem. pomohlo by mi to velmi. _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka....
Naposledy upravil igor vitovič dňa Ne Jan 07, 2007 9:59 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ne Jan 07, 2007 6:56 pm Predmet: |
|
|
ja by som ti doporucil nejake take presivane nohavice, ako som ti uz opisoval...nosia sa uplne v pohode, akurat vcera sme v nich naostro sermovali a v poho...co sa tyka kruz. nohavic, to este neviem, tiez sa na to len chystam... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 91 Bydlisko: Turiec
|
Zaslal: Ne Jan 07, 2007 8:13 pm Predmet: |
|
|
dobre opísané ako sa nosili kružkové nohavice bolo v knihe Zbroj a zbrane od Petra Klučinu,,ale žiaden link kde by to bolo som nenašiel |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Jan 08, 2007 8:40 pm Predmet: |
|
|
ináč,,ako sa plietli kružkové nohavice ? 4 v 1 a ako sa to rabí aby sa zmenšovali smerom dole??? viete niekto???  |
|
Návrat hore |
|
 |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 9:50 am Predmet: |
|
|
mattias: www.arador.com hladaj pod "mail".
igor vitovič: Vrcholný středověk na fóre www.livinghistory.cz sekcia krúžkové zbroje..či tak nejak. Ak nepochodíš tam, hľadaj cez Ospreye, poprípade sa pozri na Company of sain George. Majú vlastný časák, ktorý sa volá Dragon. Je na ich stránke vo formáte pdf. Odporúčam.. _________________ Res ad triarios venit!
Naposledy upravil Tulkas dňa Ut Jan 09, 2007 10:19 am, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Praha2
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 3:44 pm Predmet: |
|
|
Asi pred 6 rokmi som jedny take videl na chlapikovi so Starej Lubovne (Rad sv. Michala). skus sa aj tym smerom popytat. _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 4:14 pm Predmet: |
|
|
keď sekáte krúžky??? čím ich sekáte aby ich konce nevizerali takto >< ale aby boli rovné takto ll |
|
Návrat hore |
|
 |
Ľubo Wassermann Bežný tlachal
Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 88 Bydlisko: KE
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 4:33 pm Predmet: |
|
|
mattias napísal: | keď sekáte krúžky??? čím ich sekáte aby ich konce nevizerali takto >< ale aby boli rovné takto ll |
Kupil som si poriadne klieste
V zeleziarstve normalne stali okolo 600 Sk. Bocne klieste alebo ako sa to nazyva. Tym stylom stikaju ako strihaju noznice... cize cepele vedla seba.
Su dost ostre, cize to cvakne pekne a su potom pekne spoje.
Moze byt ze aj ked stiknes trochu sikmo a nie kolmo na drot tak ti moze zostat taky nepekny spoj.
Naposledy upravil Ľubo Wassermann dňa Ut Jan 09, 2007 4:42 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 4:41 pm Predmet: |
|
|
Teda ti poviem ako zvyknem robit ja.
1. Naviniem drot a dostanem z neho pruzinu o zelanom priemere.
2. Pruzinu trochu roztiahnem, nie velmi, aby potom neboli kruzky velmi roztiahnute a zdeformovane
3. Stikam kruzky po jednom, max. dvoch naraz. Je to zdlhavejsie, ale pekne zostikne a nezostanu ti take "zobaciky" |
|
Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 5:37 pm Predmet: |
|
|
igor vitovič napísal: | ehm ehm check the topic man. inak ll takyto spoj: chyt pruzinu do zveraka a s pilkou na zelezo prepilaj. inak dumajte nad kruzkovymi gatami a ne klieste a veci kolo toho. |
Mam taky pocit ze vela ludi ma uz akusi fobiu z off-topic-ov. Boli to odpovede na otazku co sa tohoto tyka. Keby bola otazka ze ako sa sije tunika alebo nieco podobne fakt uplne mimo tak nepoviem. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 5:40 pm Predmet: |
|
|
a nesuvisia nahodou kruzky s kruzkovimi nohavicami  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 5:43 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | a nesuvisia nahodou kruzky s kruzkovimi nohavicami  |
tiez si myslim leda ich niekto tie nohavice vyraba z dacoho ineho a nazyva ich kruzkove len preto lebo tie samotne nohavice maju prierez kruhu  |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 6:21 pm Predmet: |
|
|
uf, pilit strunu pilkou? to by som sa napilil, to mozes rovno prepilit malou flexou
a okrem toho ked pilis, stracas material z kruzku a to je skoda.
ja som vzdy pouzival prevodove noznice (perovky), strunu nemusis roztahovat a das aj sest kruzkov naraz.
vyzeraju takto
kód: | http://www.seleck.cz/katalog4_nuzky_plech.htm |
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 6:27 pm Predmet: |
|
|
alois napísal: | uf, pilit strunu pilkou? to by som sa napilil, to mozes rovno prepilit malou flexou
a okrem toho ked pilis, stracas material z kruzku a to je skoda.
ja som vzdy pouzival prevodove noznice (perovky), strunu nemusis roztahovat a das aj sest kruzkov naraz.
vyzeraju takto
kód: | http://www.seleck.cz/katalog4_nuzky_plech.htm |
|
To fakt uz radsej tu flexu. Kym by si to dopilil tak napr. uz davno to mas nastikane. Neviem si predstavit tolko roboty pri tolko kruzkoch.
A co sa tyka straty materialu, mozes robit o ten kusok vacsie kruzky co sa strati dalo by sa to docielit napr. tym ze ked drot navijas tak ho az tak neutiahnes a trochu povolis, cize sa priemer trochu zvacsi. Nie je to exaktne presne ale budu kruzky kusok vacsie. |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 6:34 pm Predmet: |
|
|
tou flexou by to bola tiez makacka, bolo by treba na strunu napilit vodiacu ryhu, aby ti kotuc neuletel, dobre to upnut do zveraka, davat pozor, aby si si nenapilil navijaciu osku a tak...
ja som dlho rozmyslal ako si ulahcit robotu, ale strihat je najrychlejsie...
maximalne som pouzil na zrychlenie velku stojanovu vrtacku, a nemusel mi nik pomahat navijat, slo to super... |
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 9:38 pm Predmet: |
|
|
tema znie ehm ehm: Kruzkove nohavice. myslite ze neviem ako sa robia kruzky? s bratom sme dali do kopy 3 dlhe, poctive, huste kosele, jednu kuklu a jednu kapucnu. na to ako sa robia kruzky si zalozte inu temu. nevadi mi to ale jeden poradny prispevok tu nebol. az na tie odkazy
reku lem tak _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Ut Jan 09, 2007 10:14 pm Predmet: |
|
|
Ak si spravil 3 krúžkove zbroje,tak nohavice musia byť pre teba malina.Ja som spravil jednu a nohavice mi šli tiež celkom dobre,ale potom som sa na to vykašlal a predĺžil som si radšej košelu pod kolená. Kukni si napr curiu vitkov a potom už len práca - práca -práca |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Návrat hore |
|
 |
|