|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Jún 22, 2010 4:58 pm Predmet: |
|
|
zaujimal by ma pocet, rozsah a zavaznost zraneni pri takychto hratkach... _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Aldaron Ďuriš Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 123 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ne Júl 04, 2010 2:23 pm Predmet: |
|
|
Je to strasne smutne ze ludia s takouto vybavou mrhaju cas na teketo detske trieskacky ako maly chlapci na skolskom dvore len tyto maju bliscavu zbroj tie slovanske zbroje boli pekne ved ked uz vyzera ako "rytier" nech sa tak aj bije. Tuto pani kreteni sa len rozehnu, narazia a drbe jeden drb druhy nech si tie zbrane nabrusia ci budu taky frajeri. Smutne... takto mrhat peknym materialom. Treba tam poslat nejakeho Cyrila a Metoda v serme a ukazat im ako sa to ma _________________ V minulosti mali k sebe ludia blizsie... stare zbrane mali totiz mensi dostrel. |
|
Návrat hore |
|
 |
Oldo Černý Bežný tlachal
Založený: 06 Jún 2010 Príspevky: 17
|
Zaslal: Ne Júl 04, 2010 8:59 pm Predmet: |
|
|
A ako sa to ma ? |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ne Júl 04, 2010 10:29 pm Predmet: |
|
|
vola sa to kunst  _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |
Oldo Černý Bežný tlachal
|
Zaslal: Ne Júl 04, 2010 11:08 pm Predmet: |
|
|
Uprimne:
Osobne sa mi to video co sem bachol triarius paci.
Mam respekt voci ludom, ktori investovali cas, namahu a peniaze na taku vybavu a su ochotni robit nieco take, ako na tom videu.
Aj ked su ludia na tom videu bezmenni, myslim ze by som ich nevolal kretenmi, nakolko to, co robia oni, nieje o nic horsie ani lepsie od toho, co robime mi. Je to o pristupe, o tom co do toho das a co ocakavas.
Moja prvotna otazka: ako si to teda predstavujete, co konkretne by mali robit aby to bolo tak, ako sa to ma ? Kludne mi to napis ako recept, v bodoch, ako si to predstavujes ? |
|
Návrat hore |
|
 |
BcLk Bežný tlachal
Založený: 08 Aug 2009 Príspevky: 50
|
Zaslal: Po Júl 05, 2010 11:15 am Predmet: |
|
|
To Bystrík: Bol som svedkom jedného veľkého turnaja práve v takomto štýle a môžem len povedať, že zranenia tam nevznikajú. Majú na sebe tak hrubé prešívanice, že niektorý si nedávajú ani opasky. Plechy na sebe a hlavne prilby majú aj z 3 mm plechu a pod ňou veľkú prešívanú čiapku, že im aj robí problém si potom dať prilbu na seba.... Na turnaji ktorom som bol bolo xy účastníkov a každý vyviazol bez maličkého šrabanca...nie to ešte s nejakým väčším zranením. |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Júl 05, 2010 5:07 pm Predmet: |
|
|
Jasne ze clovek bez poriadnej vybavi sa tam neodvazi ist...ale je skoda zahadovat taku vybavu na akcii bez urovne a cohokolvek co ma nieco spolocne s hiostoriou, alebo stredovekym bojom ci vedenim bitiek.....to je ako ked bande opic das palicu a biju sa s nou pohlavach o nic viac inteligencie v tom nie je ... _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Po Júl 05, 2010 9:15 pm Predmet: |
|
|
Oldo Černý
ty robis nieco podobne,ako je na tom videu?
alebo co sa ti na tom paci?
a co to vlastne ma reprezentovat?
BcLk
takze ten chalan s roztatou hubou v 2:06 je cista nahoda
inak ine video z tej istej udalosti:
http://www.youtube.com/watch?v=6tNop17tFt0
...ta hudba do toho je genialna :DDD _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
BcLk Bežný tlachal
|
Zaslal: Po Júl 05, 2010 9:50 pm Predmet: |
|
|
to miso: Skôr by som ho označil za hlupáka, ktorí buď vie, že jeho výbava je poškodená a aj tak do "bitky" ide alebo pokračuje v bitke aj napriek tomu, že to má poškodené... Nakoniec...aj v bitke v Ľubovni tohto roku tomu poľskému hajlanderovi otrhli poklop na prible a aj tak pokračoval a naštasite ho cez ksicht netrafili ale sústavne ho mlátili a po bitke mu nič nebolo.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Oldo Černý Bežný tlachal
|
Zaslal: Po Júl 05, 2010 11:14 pm Predmet: |
|
|
Ak reagujes na toto:
citácia: | to, co robia oni, nieje o nic horsie ani lepsie od toho, co robime mi |
Tak to malo byt vseobecne povedane, asi si to nepochopil. Skratka, jednu vec (serm) mozes robit 1000 sposobmi, pokial to je tvoje hobby, je to na tebe.
A co sa mi paci som uz pisal...
Ako som to ja pochopil, maju to spravene ako sport. Pokial cloveka zhodia na zem, vytlacia na kraj, alebo uz nevladze pokracovat, je out.
Toto je hlavny dovod, preco sa mi nepaci, ze to tu niektori pani odcudzuju ako "detsku trieskacku" . |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 7:06 am Predmet: |
|
|
a co je to ak nie trieskacka? obalit sa tak, aby som uz nic necitil a machat hlava nehlava... ja v tom teda moc krasy a umenia nevidim... _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
BcLk Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 10:04 am Predmet: |
|
|
to bystrík: Zdielam s tebou rovnaký názor len som odpovedal na tvoju otázku.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 12:57 pm Predmet: |
|
|
myslim ze len čas ukaže co sa stane a kam to pojde ...
niekto asi bude robit jedno iní zas nieco odlišne.....
(začat najskôr u seba a potm pokracovat na vonok - s tym mam aj ja problemy ale je to skôr nedočkavosť ako nedostatok sebareflexie) az budu mat alternatívu ktora ich strhne k niecomu inemu urcite by za ňou šli ... bez toho ostanu pri svojom a právom ved preco nie??? |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Aldaron Ďuriš Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 123 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 5:28 pm Predmet: |
|
|
Oldo: toto nebol serm pretoze serm (aspon v mojom chapani) spociva v tom ze sa bojuje voci sebe zo zbranou na zaklade pouzivania technik aby som co najucinnejsie zneskodnil nepriatela. Ukaz mi tam jednu techniku a ja ich budem volat sermiari. Rozbehli sa do seba BUM naraz a potom sa pestickuju s mecom v ruke a stitom kym sa nezlomia alebo neodletia. Po pripade ze sa odstrcia alebo dobehne treti tak tresne aj cepelov na polopokrcenu ruku _________________ V minulosti mali k sebe ludia blizsie... stare zbrane mali totiz mensi dostrel. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 6:24 pm Predmet: |
|
|
BcLk
a minuly rok tusim padol jeden z podia a tiez mu nic nebolo...tead aspon co divaci videli (ja som stal kusok od neho a mal som dost len z toho,ako som videl,ze padol a necudoval som sa,ze sa o neho aj kolegovia zacali obavat...a stavim sa,ze tie narazene vajca rozchadzal este peknych par dni )
ak to porovnavas s lubovnou, uff,to je skoro ako urazka (nastastie nie az taka velka,ale teda mne sa lubovna minuly rok celkom pacila)
ale na Lubovni tiez byvaju zraneni
nemusi sa ti nic stat,ked ta mlatia,ale posmyknes sa, kamarat sa napriahne a ty budes stat tak,ze schytas,alebo sa podari nieco ine,co nikto necaka (a nepovedal by,ze to moze nieco spravit) a je to...na tom videu chyba akakolvek disciplina a to nie je dobre (vid komentare pod tym)
Oldo reagujem skor na toto:
Mam respekt voci ludom, ktori investovali cas, namahu a peniaze na taku vybavu a su ochotni robit nieco take, ako na tom videu
to,ze niekto ma vybavu zodpovedajucu nejakemu stavu dnes nestaci... kde je spravanie?
ako sa moze niekto,kto ma reprezentovat vysoko postavenu osobu spravat ako prasa?
a kde je strach o vlstny zivot?
proste chlapik asi prisiel o zbrn,tak sa vrhne medzi ludmi s mecmi a halapartnami a ide ich mlatit rukami.... wtf?
to,ze si niekto moze dovolit obetovat cas a peniaze, hoci sa nevie spravat primerane k svojmu stavu a bojovat uz vobec nie, svedci akurat o tom,ze si to moze dovolit, nie o tom,ako a ci velmi sa snazi niekoho stvarnit a vzit sa do role osoby,ktoru stvarnuje _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Oldo Černý Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 06, 2010 9:41 pm Predmet: |
|
|
Mam stale pocit, ze si nepochopil moj druhy prispevok...
citácia: | Je to o pristupe, o tom co do toho das a co ocakavas. |
Mne to nepripada, ze by chceli niekoho stvarnovat, skor ako som uz pisal, maju to ako sportove vyzitie. Proste adrenalin v boji. A myslim ze sa nepletiem, ked poviem, ze vydrzat bojovat s takym nasadenim nemoze len tak hocikto bez fyzickej pripravy...
Ak to chlapcov bavi, naplna ich to, ja v tom nevidim problem...
Vam sa to nepaci, lebo mrhaju vybavu, na nieco, co ani nieje serm.
V tom tiez problem nevidim...
Urazky ale podla mna niesu na mieste. To je cele. O tom je moj prvy prispevok. Mne sa nepaci futbal, ale netvrdim ze vsetci futbalisti su /*****i/. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Júl 07, 2010 5:57 am Predmet: |
|
|
Oldo
nie,mne sa nepaci,ze to clovek vidi a povie si: hla serm (a tych ludi,co si to povedia bude)
a nepaci sa mi,ze ti ludia ocividne nerozoznavaju,kde sa spravat,ako na videu a kde sa tak spravat nemaju (vid Lubovna a poliaci) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: St Júl 07, 2010 8:24 am Predmet: |
|
|
miso napísal: | Oldo
nie,mne sa nepaci,ze to clovek vidi a povie si: hla serm (a tych ludi,co si to povedia bude)
a nepaci sa mi,ze ti ludia ocividne nerozoznavaju,kde sa spravat,ako na videu a kde sa tak spravat nemaju (vid Lubovna a poliaci) |
joooj mišo ako poviem ti, že tu nemozem súhlasiť zas ja .... on tí chlapci z ukrajiny a polska možno nesermuju nejakym školeným šermom, len tak intuitívne sa mastia ako kto príde pod ranu ale radsej by som preškoloval takeho ako nejakeho neštastníka rokmi poznačeného divadelníctvom ktorý stratil prirodzené "obavy" zo súperovej zbrane
otázka toho čo je dobré (funkčné) a čo je kunstovne (umelecky zvladnute) bola problematicka aj v minulosti tym nechcem povedať ze by som bol za to aby sa to uberalo týmto smerom .... myslim si ze to ze pri tom nik nezarval je totiž viac otázka štastia a a tvrdých hlav ako extremnej funkčnosti ochranného výstroja
ale uvedeim priklad ze aj školeny či serm vyplívajúci zo štúdia nejakeho dobového materialu nemusi vždy oplyvať extrémnou eleganciou alebo bezpečnosťou viď. nedavna skusenosť
Talhofferoviny na koni, su tak riadne pritiahnuté za vlasy (nie vsetky) že hraničia zo zdravým rozumom... , ak aj nie, tak rozhodne existujú lepsie funkčnejsie veci ktore by jazdec uplatnil než by robil niektoré z tych krkolomných veci ako Jacke Chan .... fakt o hubu
ako hovorim, našermuj a natoč videjko, zaves niekam a urcite viac tych co doposial robili tamto bude uvažovat o zmene, takych chalanov ako na tom videu s obrazkami ani výkladom nepresvedčis (odskušane ).... to ze sa za to hambis ze aj ich volaju sermiarov ... tak ti poviem ze nasa suseda ma synovca ktory ma 12 rokov alebo tak nejak a ten chodi na Larpy a tiez vsetci ich známy vedia ze šermuje takze s tym asi nic nenarobime a este jedna perla na záver davnejsie vyšiel filmik (komedia???) o šermiaroch Faintheart o reanacmente .... tak to zas dostalo mna ...... lebo bud nemam zmysel pre humor alebo to bolo fakt do placu ....
na záver si bol na Lubovni? (Poliaci neboli problem) |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Júl 07, 2010 5:48 pm Predmet: |
|
|
na Lubovni som bol, nie tento rok, minuly rok (tento rok tam bol ten polsky lukostrelec,co kaslal na formaciu a chodil si kade-tade a strielal co sa pohlo,ako taky legolas)
- priklad s poliakmi = ich vystupko na tom podiu
v bitke som ich nevidel, bol som vtedy pri palnych zbraniach
rozhodne mastit sa,ako ti pride pod ranu (pripadne tak,ako keby som tu zbran drzal v ruke prvy raz v zivote a vobec netusil,na co mozem ktory koniec pouzit - myslim napr. halapartnu)...to proste vysokemu stavu (ak ho chces predstavovat) neprislucha
no rozhodne by si sa pri preskolovani stretol asi s vacsim zaujmom
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Xaron Mojžiš Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2008 Príspevky: 89 Bydlisko: Chateau de beckov
|
Zaslal: Pi Júl 16, 2010 3:27 pm Predmet: |
|
|
Tak ma vždy pobaví, ako veľmi dobre vyzerajú tie ukážky k hrám ktoré sa nejako rozmohli poslednou dobou. Urobiť z toho krátky filmík dalo by sa nato aj možno pozerať i na tie kostými
http://www.youtube.com/watch?v=oVM558UI0y4 _________________ "Aliqius callidus de caelum, degenero contendo mei"
"Sine amore, nihil est vita.." |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|