Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Stará Ľubovňa 2010
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 1:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo, bitka nie je o jednotlivcovi, bitka je o zohratom mancafte, resp. mancaftoch - cim viac zohratych mancaftov, tym pestrejsia a kvalitnejsia bitka... Dalsia vec je, ze bitka nie je v prvom rade o mlateni sa s druhou bandou debilov, ale o tom, ukazat cosi divakovi... Ak si niekto mysli opak, nech mi nejako rozumne vysvetli pozadovanie zaplatenia vstupneho prave od divakov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ján Onofrej
Bežný tlachal

Založený: 04 Máj 2010

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 2:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

konečne nemusím oponovať Smile

ako som už hovoril, boli by sme tvorili prvý rad jednotky, akurát, že na to treba aby pavézy natesno zakryli všetkých alebo takmer všetkých....nás bolo málo
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 2:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a pritom by to bolo take lahke... keby niekto z "tazkej" pechoty vzal pavezu alebo halapartnu...
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 3:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Keď sa z týchto akcii odstránia "Páni rytieri" čo majú každý po 35 životov, tak to bude vyzerať úplne ináč. Nevravím aby ťažkoodenci vymizli ale aby sa rešpektovali. Lebo oni v záplave adrenalínu a pocitu že dostali moc držať meč a štít a nemusia držať formáciu, rozbehnú sa ako ovce po prvom objekte pred sebou a melú sa ako LARPisti a potom bum jeden bum druhy kým sa nezavelí ústup ale padnúť ani jeden(no pokial na neho nenaskáče 10 ďalších) a o zákerných sekoch zo zadu a podobne.... potom každý skuvíňa aké ma dokrivené brnenie. A ešte pred každou hoc aj najmenšou potýčkou by mal veliteľ povedať ty ty a ty padneš lebo to nie je o tom aby som pozabijal čo najviac iných ale aby sa pekne zrekonštruovala bitka. Pretože ja sám som počul po bitke: "Hej lukostrelci vy ste vôbec nepadali!" ano nepadali lebo šíp ma netrafil ani jeden, do bitky na telo som nešiel lebo výbavu na to ešte nemám a píšťalnici a arkebuzíri prepáčte ale v zápale adrenalínu a sústredenia na to aby ma nepodupali kone som si vás absolutne nevšimol kedy na nás strieľate. Keby tam bol velitel povedal pozor idú strelci padneš ty ty a ty bolo by to lepšie. aspoň je čo zdokonaľovať. Treba si brať príklad z halapartníkov nepočul som od nich žiedne stiažnosti lebo idu rozvážne s kľudom a hlavne organizovane a počúvajú čo robiť. Naopak ako náhle sa do halapartníkov pustila pechota už boli zranenia lebo idú ako kačice každí si chce niekoho zoseknúť a potom je problém keby ľahli hneď ako to dostanú tak by tomu predišli ale keď si koledujú o poriadnu šlehu len preto že ignorujú predošlé zásahy... Je čo vylepšovať. Hádajte prečo neboli sťažnosti na akcii 1644 ?
Návrat hore
Marián Xaron Mojžiš
Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 3:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K tej bitke, obedná mi prišla lepšia, ako tá večerná(ktovie či pre dážď,..)ktorá bola chaosovejšia. Pre info:Bol som v tazkej pechote na Korvinovskej strane.
K bitke:
Keď sme mali stretnutie na lúke, kde stáli už účastníci proti sebe, rozdelený a umiestnený. Osobne sa ku mne dostalo len to, že by malo byť 5stretov. Avšak to kedy ísť vpred, kedy idú vpred drevce, paľba atď nám nebolo povedané.. a skôr než by nato prišlo nám bolo povedané rozchod a o pol nech ste tu. Velitela pocut bolo, ale co chybalo, bol postup synchronizovany a tj.teda nie norm.krok, ale ten"bojovo pochodovejsi"u ktore sa da lepsie drzat rada.

Následne som sa pozeral s tábora ako si tam drevcové skupiny nacvičujú formácie a krúžia(čo bolo veľmi pekné na pohľad;), ale už vtedy som vedel, že keď sa pôjde naostro bude to poriadny mix. No, nato aby som to nejako zacal "rozkrikovat"som maly pán a jednak vtedy uz i tak by to nemalo ucinok.

Co mna jedineho napadlo, je ze ked uz si tam nastupime na nacvik to doobedie, urobit si celu bitku nanecisto len so zbranami, tj.vsetky presuny urobit tak ako by to malo byt a kludne aj 4x! nezarucuje to ze budu vsetci disciplinovanejsi, ale aspon myslim si zeby mali lepsi prehlad o tom co sa deje a co bude nasledovat.
Či uz sa to takto spravi, vsak nezavisi na mne,je to len moja idea na zlepsenie ci to organizatori skusia, alebo nie. Wink

K padaniu:
Ja osobne som padol myslim 5x dokopy z toho 2x v strete, zvysne 3 razy som padol po strelbe zo strelnych zbrani, pretoze som stal v prvej linii a uz naozaj som nemohol predsa zostat stat.
V poobednej sa rapidne zlepsili lukostrelci a chytil som aj sip priamo do prilby(aspon myslim ze to bol sip)kedze som ho naozaj ani nezaregistroval.(vtedy som nepadol Confused )
Velke moje + lahkej pechote bratrikom, ktori v prvej bitke(zdalo sa mi ze bez pavez)chytili niekolko striel z diel a padali pocetne a pekne!Wink

Ja osobne zomieram rad, pretoze co pobavi divaka viac, to ze proti mne vypalia 4strelci a ja si stojim ako keby nehrmelo, alebo sa to proste co najkvalitnejsie pokusim hodit o zem.
Bohuzial v tomto je to riesenie tazsie, avsak verim, ze ci uz mojim alebo padanim inych si aj ty ostatny uvedomia, ze nezalezi co "krasneho" mam na sebe hodim sa, pribehnu markytanky daju napit(kratky oddych),hodia obvaz, zatial sa moji vratia spat a idem bojovat..easy Wink

Utok na lahku pechotu zboku sa mi tiez zdal divny, pretoze nemam naozaj potrebu o dusu sekat do ludi, ktorym by to mohlo sposobit aj zranenia. Co mna vsak soklo bol v druhej bitke vypad jedneho (krasne obleceneho)bratrika s obojrucakom v ruke na nase markytanky, ktore nasledne nahanal po tabore a ked sa mi ho podarilo zneskodnit, pricom aj jemu mna, zostal som lezat a cakat na markytanky, ale co urobil on? za ani nie 2min sa postavil a bezal nahanat nase zeny z krikom znova. Ked som to videl holt chtiac nechtiac som sa aj pred niekolkymi ocami divakov postavil a siel ho ukludnit znovu. Confused
Ospravedlnujem sa za predlhy prispevok.. Wink

Naposledy upravil Marián Xaron Mojžiš dňa Po Máj 24, 2010 3:49 pm, celkom upravené 3 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Filip Lampart
Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 3:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Priatelia,

na uvod sa mam vam v mene organizatorov podakovat. Napriek mnohým chybam mozeme byt radi, ze to dopadlo aspon tak ako to dopadlo. Na pocudovanie som pocul pozitivnu kritiku od divakov. Stalo sa mnoho chyb, ktore tu uz boli rozoberane a mozno aj budu. Ja to uz nemienim analyzovat, kedze nepredpokladam, ze by to malo nejaky vyznam. Mozno to ma chut rozoberat niekto iny, ale ja uz nie. Len co by som dodal: kriticke stanovisko je fajn - poukaze na dalsi mozny smer vyvoja. Ale bolo by na mieste sa pozriet spatne na seba a zhodnotit, co stoji za mnou, o co som sa ja snazil a co som urobil...Ja osobne by som inak nemal velku odvahu sa pustat do prudkej kritiky. No je pravdou, ze nie kazdy sa snazi rovnako, niekto viac, niekto menej. Ale kto nic neurobi, tak nic neposere Wink

Este raz dik (aj za kritiku) a nerozputajte zbytocne vasne..... Verim, ze sa to bude (na celom SVK) len zlepsovat...
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 3:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No v druhej bitke nam to lietalo lepšie ja som bol korvínsky lukostrelec a v jednej situacii mi to padanie chybalo obvzlášť keď sa dvaja či traja bratrici rozbehli na marketanky že ŽĚNYYY tak sme to rychlo otočili a zasipali ich. Ja osobne som dal headshot do barbuty zozadu, dotyčny sa obzrel a išiel "znásilňovať ďalej" tak mohol sa aspoň za tu hlavu chytiť a stiahnuť. A ospravedlňujem sa tým čo dostali neaky nepriemný zasah šípom ja osobne o mojom neviem, na našej strane ich rozdával zväčša náš udatný poľský sniper Pjotr s jeho mighty 90 lb warbowom:D ten na rozkazi sral išiel si po svojom a ku koncu keď sa ku mne donieslo že to dosť vadi tak som strieľal už len dohora aj keď som nič netrafil Very Happy ak máte kritiku na strelcov sem sňou nech viem čo meniť
Návrat hore
Jakub Piroháč - Svenbjörn
Bežný tlachal

Založený: 06 Máj 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 4:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja dakujem za akciu a som rad ze sa vam pacil Marchelo de Coco Laughing .
Zarazilo ma viacej veci ako napriklad , ze poniektori tam sli vyslovene pachat bolest druhym. Alebo ze sa nechce nikomu zomierat v blate (ako by to bol problem to odniest do cistiarne Rolling Eyes ) .
Vrela vdaka ludom co mi oztrhali presivku, pokryvili plechy len preto ze som bol velitel a nezomieral som a samozrejme v presile Rolling Eyes .

P.S.A halapartnik co "hrdinsky" ma skolil podom odchrbta na konci 1. bitky poradim nech sa modli nech nezistim jeho totoznost. Evil or Very Mad
Burky
Regrút

Založený: 24 Máj 2010

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 4:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

1. z Via Cassa nas bolo 22 ludi z toho ak dobre ratam 8 novacikov, co je asi tretina a vsetci boli primerane vystrojeni aspon na koukatelne minimum...vyhovorka typu, mame mladych neobstoji....navyse 50% ludi zucastnenych na bitke v neadekvatnych kostymoch asi vsetci novacikovia neboli, vsakze

2. v prvej bitke sa bratricka strana preskupila do tvaru "tazka pechota" v strede, drevce naboku....nase halapartne isli priamo proti "tazkej pechote"...vysledok stretu ked som vstal spod pavezy bol asi ten, ze na nasej strane som videl 2 padlych na druhej polku "tazkej pechoty" rozprasenu pred nami....takze je to o zohratosti a garantujem ti (prepac, ze tykam) Ján Onofrej, ze ked "tazka pechota" narazi na formaciu drevcov, ktori drzia pokope v jednotke, tak si dvakrat rozmyslia, ci sa rozbehnu ako banda tupych hlav proti nastrazenym 20 hrotom od halapartni trciacich spoza pavez

ja som bol tiez paveznik a v prvej bitke sme nakonci urobili bocny vypad na halapatrnikov, mal som sekeru, ale som sa neohanal nou ako primitiv, ale som len urobil naprah a prilozil som protivnikovi na rebra....zaujimave, ze kazdy pochopil, ze ma padnut a nemusel som vobec pouzit silu....takze ak by si toto uvedomovala aj "tazka pechota", mohla by kludne utocit aj na ine zlozky vojska, len to by tam nesmeli byt vygumovani alkoholici
v druhej bitke som si ani nesekol a ani ma to vobec netrapi, pretoze jednotka fungovala ako mala a prakticky sa nikomu nepodarilo rozbit nas tvar alebo zasadit nasim clenom nejaky tazky uder....takze ma len tesil fakt z dobre odvedenej prace a nemal som potrebu pobehovat po poli a hladat niekoho do koho by som si mohol seknut

fungovanie jednotky dokumentuje aj fakt, ze nikto z paveznikov ani raz nedostal po hlave alebo inej casti tela kym sme drzali tvar a neposlali nas do boja

3. naozaj mi prislo luto filipa, ktory mal v tvari des a hrozu ked prisiel jazdec a zacal zase dementne keci o tom, ze chce nech na neho poslu najlepsieho jazdaca a neodisiel ani po tom, co ho poslal velitel nasej jednotky nech tiahne do pice...toto sa opakuje rok co rok a naozaj by si to uz mohli akteri dopustit, pretoze to len znechuti ludi, co to organizuju

4. este som nezazil, aby na akcii boli rozbite 3 nosy, zranenia sa obcas stavaju, toto je vsak uz silna kava, ked som videl ako sa v druhej bitke rube "tazka pechota" iba som neveriacky krutil hlavou, ked som videl ako sa burcuju a obracaju sa na vsetko co beha po poli, len som cakal, kedy sa rozbehnu na neoplechovanu jednotku a niekomu ublizia, myslim, ze ak by sa dalo pred druhou bitkou fukat, polka tychto ludi by asi ostala v tabore, strelba po jazdcoch sipmi a delami ma tiez zaraza, pretoze nikdy sa neda predpokladat ako zareaguje kon, ci sa nesplasi a nenamieri si to do hufu ludi

5.bitka bola nudna, manevrovania po poli strasne malo, polovica pouzitych taktik nemala s dobovymi taktikami vobec nic spolocne ako to prezentovali media, pavezy na strane bratrikov neplnili v podstate ziadnu funkciu, ako aj mohli ked boli traja, akurat vo vecernej bitke trosku pomohli drevcom, lukostrelcov by som vyhodil lebo sa len hraju na legolasov, miesto toho mohli radsej do ruk zobrat kuse alebo rucnice, rucnic bolo na bratrickej strane zufalo malo

bol som v lubovni tretikrat a popravde tohto roku sa mi to pacilo najmenej, budem dlho zvazovat ucast na buducorocnej bitke ak sa veci nepohnu inym smerom

Naposledy upravil Burky dňa Po Máj 24, 2010 5:22 pm, celkom upravené 6 krát
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 4:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

http://ignatz.rajce.idnes.cz/Bitva_ve_Stare_Lubovni_a_hrad_20.-23._kvetna_2010/#album

Fotos od Ignaca, uz sa zacinaju objavovat aj ozaj vydarene kecky... Twisted Evil

EDIT:

http://ignatz.rajce.idnes.cz/Bitva_ve_Stare_Lubovni_a_hrad_20.-23._kvetna_2010/#DSCN2879.JPG

Velmi vazny aspirant na celkove vitazstvo...
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 5:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

k prvemu albumu si dovolim povedat na obranu tam vsetkych ktorý su tam pristihnutí v nedobovej obuvy ze sú to fotky nie z bitky alebo z vystupeni alle z rana o 9 vtabore pocas inštruktáže k bitke a nácviku....

tých ktorý maju takuto obuv aj pocas bitky alebo po nej to uz pochopitelne neospravedlnuje ......

mozno len uvies sa do kompletneho kostmyu mal prist prikazom uz od skoreho rana .....a za ten prikaz sa nehambit ....mnohý neurobia nic pokila sa im to nerozkaže ....a aj vtedy budú mat problem ... (o takych veciach viam svoje)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 5:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K samotnej akciii
v prvom rade by som chcle sam za seba vyjaritz velké podakovanie organizatorom a povedat ako ich obdivujem za prácu z ludmi a ze viem kolko energie dusevnej takezo vec stojí

ze viem posudit stavy na pokraji psychickeho kolapsu a napriek tomu kedy kolvek riesili organizacne poziadavky ihned promtne a dokonaca v alternatývach (kiez by vsetky akcie boli taketo)
pretoze mam pocit ze napriek tomu ze som videl ako sa vsetci bavia a teraz to tu vyzera ako keby tam vsetci trpeli ako psy .....
nikto nepovedal nic pekne a mam pocit ze nejviac vykrikuju tý co maju najviac za ušami .....

za JK Kastor a KVH Gabriš mam velke podakovanie a pre organizatorov a menovite Paliho Mišenka a Filipa Lamparta ako aj vsetych z Radu sv Michala ktory nam vsemozne pomáhali ked som za nimi prisiel s akymy kolvek problemom a to ze sme mali aj narocnejsie poziadavky.... nic ich neoradilo a vzy boli ochotní ..... to sa nevidíiiiii najme nie v zahranici ....

rad by som este dodal ze aj napriek tomu co vsetko tu bolo poísane bola to akcia ktora mozno nesplnila ocakavania hlavneho velitela Smile a tvorcu scenáru ale naase ocakavania predcila....
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 5:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aj som váhal či sa vyjadrit lebo v poslednej dobe potom moje nazory su prenasane na ludi z mojho oklia aj ked sa s nimi povecsinou malo kto stotoznuje a napriek tomu to potom ich dostava do ineho svetla ale

ale poviem len par postrehov nie ako kritiku pretoze vsetci tý co tu kricia sa mali moznost ukazat ako to zvladaju oni .....obávam sa ze miera seba kritiky je nizka u vsetkych sermiarov vratane mna ....a je to ten najtazsi boj si priznat ze to stale nie je dost dobré Smile

no k divakom ...ak zaplatili maju pravo na svoj nazor nech uz je aký kolvek aj tvrdý aj neprijemný

k organizatorovi ma jedine pravo nadavat druhym za to ci ono no napriek tomu som to Filipa neviel urobit ...o niecom to svedci mozno by sme si zasluzili aby nam bolo vynadane vsetkym ...

ku krytikom z radov učinkujúcich ...je lahke uchechtavat sa so sermiarskych skupin na nete ale rad by som sa spytal tych ucinkujúcich ktory tam boli ....aj vecer ci sa nadrbavali alebo icsli za tými o ktorych si mysla ze to nerobia podla ich predstav ....a spytali sa preco a povedali im svoj nazor priamo do oči a nie na nete ...elbo prave tam na to bola prilezitost....ja som tam nikoh takeho nevidel .....a to som mal len 2 stamperliky zaliate asi 2 litrami kofoly takze by som si to urcite na rozdiel od ostatných pametal.....

napriek tomu mam pocit po precitani prispevkov ze bud na toto forum chodí len uzky okruh ludi a ostatní o nom ani nevedia alebo ostatný si uvedomuju svoje nedostatky a tí druhí sa považuju za nadskupinový dozor

za seba mam skusenost s tmy ze kto bol oklo mna po zasahu padol a nechal sa osetrit ......kto bol zasiahnutý padol a koho som zasiaho lpadol triez dokonca vsetci oplechovany padali a uplne dobrovolne nevolo ich tereba stlacit dole na zem mechanicky (co v skutocnosti pre cloveka s drevcom nie je nijaky prblem) ale to je jedno ved aj tak sa tam predsa nebijeme .

k teme rozbitych nosov boli 3 nevime ako tie 2 ale ten jeden bol od kona ktory uskoci lpo tom ako ako mu za ritou vystelilo delo.....

čonas vracia na uvod dna soboty to sa vsak netyka akcie prezentovanej pred publkom ako bitka co sa nam snazia nahovorit fotografie z 1 albumu

nacvik trval so vsetykm okolo 2 hodin a mozno nevyzeral dokonale v boji z neho velitel nepouzil takmer nic .......okrem prichodu a odchodu .....

co mi pripomenulo hrdost ludi z formaciii na nich samých ...a selektívnu pamät ....v porovnani s tazkou pechotou ktora sa sice nedrzala mozno scenaru ale aspon budli dojem dynamiky (neosprevedlnujem len popisujem) sme na korvinovskej strane stali ako drevo v lese aj vtedy ked nepriatel pochodoval asi na 5 metrov vedla nas .....co stacilo otocit tvar ... (boli sme vdacny za podobne prilezitosti lebo to boli prave tie situacie kde sme sa mohli k poplechovanym dostat) bez toho aby sme hrubým spôsobom narusili Scenar ......

no narpiek tomu to bolo to najusporiadanejsie co som videl do roku 2008 takze v kazdom smere to hodnotim ako vyrazny pokrok vpred....
cize nie nerad by som videl náznaky o organizacii ked jasne zlihala subordinacia

Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Po Máj 24, 2010 5:55 pm, celkom upravené 3 krát
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 5:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavol Uličný napísal:
ku krytikom z radov učinkujúcich ...je lahke uchchtavat sa so sermiarskych skupin na nete ale rad by som sa spytal tych ucinkujúcich ktory tam boli ....aj vecer ci sa nadrbavali alebo icsli za tými o ktorych si mysla ze to nerobia podla ich predstav ....a spytali sa preco a povedali im svoj nazor priamo do oči a nie na nete ...elbo prave tam na to bola prilezitost....ja som tam nikoh takeho nevidel .....a to som mal len 2 stamperliky zaliate asi 2 litrami kofoly takze by som si to urcite na rozdiel od ostatných pametal.....

No to by sa cosi nachodili a nachlastali, kym by to prebrali so vsetkymi, s ktorymi to uz preberali poslednych par rokov na roznych akciach ci mimo nich... Rolling Eyes
Návrat hore
Burky
Regrút

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 5:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavol Uličný napísal:
k organizatorovi ma jedine pravo nadavat druhym za to ci ono no napriek tomu som to Filipa neviel urobit ...o niecom to svedci mozno by sme si zasluzili aby nam bolo vynadane vsetkym ...

len tolko, ze filip to uz ani nemal chut komentovat, dosla mu akosi trpezlivost a chut do dalsej prace

Pavol Uličný napísal:
ku krytikom z radov učinkujúcich ...je lahke uchchtavat sa so sermiarskych skupin na nete ale rad by som sa spytal tych ucinkujúcich ktory tam boli ....aj vecer ci sa nadrbavali alebo icsli za tými o ktorych si mysla ze to nerobia podla ich predstav ....a spytali sa preco a povedali im svoj nazor priamo do oči a nie na nete ...elbo prave tam na to bola prilezitost....ja som tam nikoh takeho nevidel .....a to som mal len 2 stamperliky zaliate asi 2 litrami kofoly takze by som si to urcite na rozdiel od ostatných pametal.....

za seba poviem, ze vecer pred bitkou som vypil 3 piva, druhy vecer ani kvapku alkoholu, v krcme som nestravil ani 5 min. pretoze som travil cas vonku v postavenom tabore na luke, riadil kuchynu, podaval stravu pripravenu v nasej kuchyni, uzival si dobovy zivot
filip sa nam prisiel podakovat a vypocul si nazor na cely ten chaos priamo do oci od nasich veducich, ktori hovorili za nas vsetkych, tolko k nasemu hundraniu na nete

na margo rozpravania sa s inymi skupinami: zbytocne je hovorit nieco niekomu kto ta ani nema zaujem pocuvat...za vsetko hovori to, ze mladeho zilincana, ktory makal na kostyme, aby ako tak vyzeral vysmial nejaky handrar
Návrat hore
Igor ShadowSong Bodnár
Bežný tlachal

Založený: 09 Nov 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 6:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavol Uličný napísal:

A ma vobec zmysel chodit za timi keckarmi a nieco im este vytykat ci vysvetlovat, ked oni nie su ochotni a schopni pocuvat ani len veduceho akcie? Rolling Eyes
A fakt maju niektori "stastie", ze Filip je taky dobrak, ze sa nevyjadri aj inym, menej ucitvym sposobom, pretoze myslim, ze od spokojnosti ma po tomto rocniku velmi velmi daleko...
Nuz a vyjadrenia o vyraznom pokroku, ci "o tom najlepsom od roku..." absolutne nie su na mieste.
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 6:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

este dve drobnosti

1. vec od jazdy .... podakovnaie lahkej pechote na bratrickej strane ktora asi pocuvala na nacviku v sobotu rano ked Filip aj Vlado a hlavne Pali dohadovali ze jazda rozdeluje a zhromazduje pechotu

ked sa odsuhlasovalo to ze ked kon ide medzi pechotu pechota sa rozostúpi a ked obieha okolo zhromazduje do tvaru obranneho.....
toto pochopili aj na napoleonike

ako jedna strana bratricka pocohpoila, vyzanm slova rozostupit rozdelit a a jezda mohla prechadzat skrz ... mam podakovať Rádu sv. Michala ktorý podla slov jazdcov v nej boli, od jazdy že sa chovali pekne a ohladuplne

mám sa podakovat korvinovskej tazkej pechote za zodpovedný pristup k jazde ale boli tam Bludny a Breznanci a oni maju skusenosti s jazdou takze to bolo asi tým skúsenost je skusenost....

2. vec a mam sa tiez "podakovat" korvinovcom od jazdy, ktorý boli na nacviku tiez lebo som bol medzi nnimi, ale rozostupit by ich donutil asi len kartacovou strelou ...... ani stat preed niou a naznacovat to nemalo nijaky vyznam...pytam sa sam seba ci som bol na tom istom nacviku.... Smile

.. som sa pytal sam seba ci na slove "nepichnem do jazdca drevcom obzvlat s hrotom" je nieco nepochopitelne týkajuce sa korvinovskej ľahkej ...... lebo ked ste chceli to brat takto tak bolo to treba povedat na nacviku vtedy rano o 9 hodine a ja by som tam poslal jazdu nie so sablami, aby sa nikomu nic nestalo .....ale s kopijami ako som pôvodne chcel a ostepmi a potom by sa testovali pavézy z umelej hmoty ...... samotný jazdci prisli s tým ze sú pravidla jasne a tak vezmu len sable aby sa nikomu nic nestalo, oni tak mohli kontrolovat silu uderu a pechote nic neurobili, aj ked je konik nekludny, narozdiel od ostepu s kovovym hrotom ..... no zda sa ze ego si niekto napraval tým ze drevcom bodali do jazdy aj napriek povodnej dohode.....

korvinovci lahka pechota - jazde ste neublizili ani sa nikomu nic nestalo, ani nie su nahnevaní, takže sa skutocne nic nestalo, cela vec skôr len svedci len o vasom "bojovom duchu" a nabuduce im pripeniem váhu dohody s vami ...az budú mat súcit s malo plechovanými .....bude to pre nas inšpiracia do budúcna....

ak ide o to dokazat že formacie funguju (o com nik nepochybuje) ...da sa to aj inac ..... netreba to robit pred divakmi ale s dohodnutými ludmi niekde na boku ....len tam sa potom stiera anonimita davu, že Smile

Naposledy upravil Pavol Uličný dňa Po Máj 24, 2010 6:33 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Igor ShadowSong Bodnár
Bežný tlachal

Založený: 09 Nov 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 6:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavol Uličný napísal:
a mam sa tiez "podakovat" korvinovcom od jazdy, ktorý boli na nacviku tiez lebo som bol medzi nnimi, ale rozostupit by ich donutil asi len kartacovou strelou ......

Zaujimave, ze o nejakom "naplanovanom" rozostupovani nikto zo sekcie nevedel... apropo, aky zmysel by malo, rozostupovat sa pred jednym konom, ked su v sekcii za radom (nie, zial nie umelohmotnych) pavez dalsie 3 rady drevcoviek...? Rolling Eyes

Pavol Uličný napísal:
ak ide o to dokazat že formacie funguju (o com nik nepochybuje) ...da sa to aj inac ..... netreba to robit pred divakmi ...

Presne tak, v ziadnom pripade pred divakmi... Laughing Laughing

Naposledy upravil Igor ShadowSong Bodnár dňa Po Máj 24, 2010 9:05 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Burky
Regrút

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 6:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

s kym si to skusal? s nasou jednotkou urcite nie...preco? boli sme doobedu najdlhsie na poli a najdlhsie nacvicovali....nikto mi ani len nepovedal, ze sa mam rozostupit Wink a preco by som to mal robit.....ked ide jazda, pokial viem obrannna taktika je ludi co najviac nahustit vela seba a nastavit hroty a nie rozostupovat sa pred konmi, je to aj z bezpecnostneho hladiska nedobre riesenie, nikdy nevies, co si kon zmysli robit

pavezy nie su z plastu, nabuduce sa prid na ne pozriet z blizka Wink stalo sa viac failov aj v nasej jednotke, bola pozliepana, dokonca ja nasi kamarati z lubovne v nietorych pripadoch dostali par neprimeranych uderov (vid kubov prispevok vyssie) a nie je pre to ospravedlnenie...chaos v bitke sposobil to, ze nikto netusil kedy maju prist kone, zrazu sa vynorili a stali pred nami....preco neobehli okolo jednotky a sablami len neudierali po nastavenych drevcoch, aby sa nikomu nic nestalo? ja som zas pocul, ze aj vasi jazdci niektori isli s prilis velkou vervou po niektorych clenoch jednotky, tak mozno to bola len obranna reakcia, neviem, ci je to pravda, neobhajujem to...jazdci s kopijami by nebol vobec problem, ak by ich pouzivali s tupymi hrotmi a s primeranym nasadenim, aspon konecne by ta jazda na nieco aj bola....ale musim uznat, ze kone dodaju bitke atmosferu

Naposledy upravil Burky dňa Po Máj 24, 2010 6:50 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 24, 2010 6:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Palo: mas pravdu, necham do seba sekat od jazdca, aj ked mam v ruke halapartnu Rolling Eyes

Co sa tyka hovorenia do oci, hovoril som to uz neraz a nie jednemu cloveku. A aj keby som bol len kurva, co sa posmieva na nete a vsetkym pisal sukromne spravy, aj tak si to uz mohli uvedomit, myslim si... Na druhej strane mal si tiez prilezitost nam povedat co si myslis... Kde to stroskotalo? Wink

Ale naco sa tu hadat?? Bitka bola aka bola a ja by som rad pocul aj vyjadrenie onej tazkej pechoty, lebo vela chvaly tu na nu zatim nepadlo a zaujimalo by ma, ci niekoho z nich vobec zaujima, akym sposobom zasiahli do priebehu bitky...
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Ďalší
Strana 4 z 12

Prejdi na: