Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Riman

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
RelPel
Regrút

Založený: 05 Apr 2010

PríspevokZaslal: Po Apr 05, 2010 9:52 am    Predmet: Riman Odpovedať s citátom

Hľadám niekoho, kto by mi poradil. Chcel by som vyzerať ako Riman (legionár alebo prétorián), viem že nosili kožené, šupinové a iné brnenia (aj krúžkové) a je to pre mňa veľmi nákladné kupovať si tieto veci z obchodov. Bol by som rád keby som si mohol dobový kostým Rimana vyrobiť sám (alebo aspoň časti) no nechcem vyzerať ako nejaký šašo, nechcem vyzerať ani ako slabá napodobenina Rimana, ani ako na prvý pohľad verná napodobenina, ale ako pravý Riman so všetkým čo to obnáša. Tu nastáva môj problém, lebo neviem nájsť s určitosťou ako pravý Riman vyzeral to je prvý problém (nenašiel som ani žiadne odborné knihy, iba jednu dosť primitívnu encyklopédiu); druhý problém je ten, že ak nosili rôzne zbroje, ktorá by bola pre mňa najjednoduchšou na výrobu keďže som úplný laik v tomto obore, tretí problém ako to všetko (čo by som mohol dokázať) vyrobím. Chcem vyzerať presne ako Riman od sandál až po hlavu od latkových oblečení po zbroj a meč a som odhodlaný sa pustiť do akejkoľvek výzvy. To všetko (ak sa dá) si chcem vyrobiť sám tak aby to bolo presne ako Rímske z čias pred 2000 rokmi či už materiálom alebo výzorom alebo výrobou. Som ochotný pre toho kto mi pomôže s mojimi problémami vyrobiť celého Rimana, ak nie celého aspoň časti ktoré vyrobiť dokážem za výrobné náklady

Vopred vám ďakujem za pomoc.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Po Apr 05, 2010 12:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

1. pouzi google, na nete je toho mraky
2. celkom dobre informacie najdes na zaciatok v ospreyoch, teraz ich kupis v ceskom preklade od grady v kazdom normalnom knihkupectve alebo stiahnes na nete
3. skus sa popytat napr. tu http://www.livinghistory.cz/phpbbforum/viewforum.php?f=31 , ale pred tym si skus nieco prestudovat, lebo inac ta niekam poslu

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Apr 05, 2010 12:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

skus najst komunitu,ktora sa tomu venuje
porovnaj si to,co ti predklada s dochovanymi zdrojmi
(trebars do googlu storocie a za to rome,alebo ine heslo, mozno ti najde vhodne veci)

netusim,kolko ludi na slovensku sa venuje tomuto obdobiu (ci nezostanes sam, lebo hoci by si vyzeral pekne,kam by si si taky kostym dal?
legionar sam je dost na nic)

good luck pri vyrobe
Wink
RelPel
Regrút

Založený: 05 Apr 2010

PríspevokZaslal: Po Apr 05, 2010 12:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No tak veľa toho už viem. Hľadám vlastne z akých materiálov boli všetky veci čo mal legionár na sebe a ako to všetko tí doboví tkáči a zbrojári vyrábali a či by som to tak nejako dokázal vyrobiť aj ja. Plus nejaké návody ako to robiť keďže som v tomto obore laik.

Vďaka chlapci za radu.
Návrat hore
harlequin
Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Apr 05, 2010 2:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

RelPel napísal:
No tak veľa toho už viem. Hľadám vlastne z akých materiálov boli všetky veci čo mal legionár na sebe a ako to všetko tí doboví tkáči a zbrojári vyrábali a či by som to tak nejako dokázal vyrobiť aj ja. Plus nejaké návody ako to robiť keďže som v tomto obore laik.

Vďaka chlapci za radu.

Musis sa rozhodnut co presne chces robit, ake obdobie, akeho vojaka.
Ja by som ti odporucal robit legionara z 2. storocia, k tomu asi najdes najviac materialov - a oni su ti typicki legionari, akych vidis vsade vo filmoch a na obrazkoch.

Ako zbroj by si mal mat loricu segmentatu a prilbu. Pod loricou subarmalis (tu je trosku problem ze nikto nevie na 100% co to bolo Smile , ale su o tom vselijake teorie, asi nejaky kabatec/presivanica)

viac.:www.loricasegmentata.org
http://www.romanarmytalk.com/

pripadne mi napis s.spravu, poslem ti kontakt na ludi, ktori uz robili loricu.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: