|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Po Mar 22, 2010 7:15 pm Predmet: |
|
|
Keď už sme pri tých žalobách, ďakujem za upozornenie a chcel by som sa spýtať, o aké žaloby by sa jednalo?
Bolo by to v rámci občiansko-právneho konania, alebo trestného konania ?
Pýtam sa len preto, lebo každé jedno konanie má iné bremeno dokazovania a koná sa podľa iného zákona.
A inak, bola by sranda, keď by niekto na súde dokazoval, že nie je ten, oný... nácek, /viem, že títo páni sa radi tetujú na rôznych miestach a OČTK majú také kartičky, kde majú popísané, čo ktorý znak znamená/, Tiež by mohlo byť zaujímavé dokazovanie týkajúce sa škody, alebo inej nemajetkovej újmy, prípadne ak by niekto dokazoval, že mu takýmto označením újma vznikla, prípadne že bola znížená jeho vážnosť medzi spoluobčanmi.
Tiež je polemická "súkromná oslava" "na mieste verejne, resp. verejnosti prístupnom" a inak, či tie skutky, ku ktorým došlo tu na fóre, tak či k nim vôbec došlo a ak došlo, či sú tie skutky trestné činy, ak sú to vôbec trestné činy, .... alebo inak, či došlo k naplneniu "všetkých formálnych znakov toho konkrétneho trestného činu a či tento čin spáchala konkrétna osoba" ... ešte inak, či sa jedná o prečiny, zločiny, /kvalifikácia záleží od škody a iných taxatívne menovaných znakov, popísaných v zákone/... tiež či bol úmysel, lebo tie tu menované skutky potrebujú úmyselne zavinenie, ak zákon neustavuje inak...
a tiež ku každému trestnému činu je potrebné čítať okrem paragfového znenia aj komentár, judikatúru a iné veci.... keď sa tu už hráme na právnikov...
ale inak, veľký respect to s tou Stranou priateľov vína, bol to "husársky kúsok. keď si pomyslím, že kedysi ja, ako priateľ vína, som podpísal petíciu za jej vznik, alebo ako sa to volá , ... no čo aspom mám o čom rozmýšlať.. _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
PierLeBreton Bežný tlachal
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 56 Bydlisko: Bratislava alte Stadt
|
Zaslal: Po Mar 22, 2010 11:59 pm Predmet: |
|
|
ak mas pocit ze sa nic nestalo kludne spavaj
to ci sa nieco stalo alebo nie je konec koncov starost inych ludi...
v kazdom pripade do buducna upozornujem vazit slova najme tie ktore maju velku vahu , odporucam do buducna si teda davat pozor..
co sa tika tvojich obav ohlaodom obciansko pravneho konania nelam si tym hlavu.. nemusis sa ani obavat o tetovania a podobne zalezitosti...
l zvysku je vyjadrovat sa zbytocne pokial ta to zaujima odpoved sa da pomerne lahko najst  _________________ Und uns kann die ganze Welt
Verfluchen oder auch loben |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Mar 23, 2010 12:35 am Predmet: |
|
|
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: Ut Mar 23, 2010 9:30 pm Predmet: |
|
|
No coment,  _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Apr 13, 2010 11:03 am Predmet: |
|
|
len som si tak listoval videa na youtube a musim povedať ze so narazilna jedno ktoree mna uchvatilo
nie tym co tam je vidiet ...vzhladom na to ze je jasne ze 100 ludi 100 chuti a kazdy nazera na HŠ odlišne ale na nieco no nie je vidiet na prvý pohlad
http://www.youtube.com/ceskakorouhev
nevsimajte si serm (nerad by som aby sme ten komentovali lebo nie na to som chcel poukázat)
vsimnite si prosim divákov, rozmyslam či je to publikum take nevďačné (lebo aj to sa obcas stava) alebo len velmi kriticke |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: St Apr 14, 2010 9:11 pm Predmet: |
|
|
publikum určite pozostáva :
a, určite z tzv. "náročného diváka"
b, alebo ľuďom bolo teplo a pivo s teplom nejde do kopy,/ a čo deti/
c, ukážke je "vsuvka" medzi vystúpeniami iných skupín, resp. sú to tzv. predskokani"
d, tá princezna o ktorej česť išlo, bola škaredá a nikto nechcel vyhrať
e, to vystúpenie bola improvizácia
f, zas som to nepochopil o čo ide, čo je tam skryté _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Pi Apr 16, 2010 9:05 am Predmet: |
|
|
Pavol Uličný
no,ja tam vidim vpredu hlavne male deti, tak rodicia tam asi sli hlvne kvoli nim, mozno preto ich to tiez nebavi, potom je vonku pekne slnecno a ti ludia tam bohvie kolko stoja/sedia pod holym nebom (mne to napr. zvycajne nerobi moc dobre),
ale samozrejme,ked uz si to zaplatili,alebo to detom ti rodicia slubili,tak si to odtrpia
mne osobne ako divakovi by sli na nervy tie gajdy
nic ma tam neoslovuje - pozeram sa na dve skarede plechovice,co do seba mlatia(ako, na to radsej kaslat) = nudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
potom tam vidim nejakeho herodla (alebo co je to za postavu) - pricapce,ako keby ho to bavilo menej,ako tych divakov, zhrbeny, hlava medzi plecami...
proste na co sa tam mam pozerat?
- pozeram sa na to ako divak, nie sermiar,teda nie je dolezite,co dokazem ja,ale co mi ukazu oni - trebars ked uz sa pozeram na nejakych majetnejsich ludi, mohli by sa tak spravat (nie ako prasce v plechoch - to bolo prve,co ma napadlo,ked som ich zbadal) a nemuseli by mi ukazovat v kuse to iste dokola,lebo po 3 minutach mam pocit,ze toto som pred chvilou videl a po 5 minutach mam pocit,ze to trva uz vecnost
samozrejme,je to zostrih, tak mi asi pounikali suvislosti nejakeho pribehu (asi to bude turnaj,ci co)
a mozu sa vyhovarat na kameru _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Apr 16, 2010 9:47 pm Predmet: |
|
|
Zas na druhej strane respect,
Lebo len tak behať, oháňať sa, nechať sa po sebe búchať a pritom byť oblečený v takom odeve, v tom teple, už to si zaslúži potlesk..
pozrel som si aj ďalšie ukážky a chcel by som sa spýtať, to tí veliaci v HŠ musia stále tak revať ?
Pokiaľ si spomínam, tak na ZVS sa revalo len v prímači a po prímači stačilo len zaveliť polohlasom a každý vedel čo má robiť ....  _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: So Apr 17, 2010 4:55 pm Predmet: |
|
|
no, takto, revat nemusia vobec, len mnohi sermiari si asi myslia, ze je to efektnejsie a drsnejsie, tak to pouzivaju, ked uz nemaju co ine predviest...
a len tak na margo tej vystroje, pre zaujimavost - ked ju mas spravne a poctivo urobenu, tak sa v tom da celkom v pohode fungovat aj v lete, samozrejme to nie su plavky, ale da sa to...lenze ked mas na sebe ojeby, tak trpis... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: So Apr 17, 2010 9:52 pm Predmet: |
|
|
Mohol by mi niekto zo šermairov povedať to, že ako vzniklo to, že "husársky kúsok " /viem,ale nepoviem/  _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: Ne Apr 18, 2010 5:32 pm Predmet: |
|
|
ďakujem. _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |

|
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Apr 20, 2010 3:43 pm Predmet: |
|
|
definuj termín skoropozvánkova ........aby my ostatní sme mali jasno co to je, lebo ja som sa s takou nestretol .......alebo sa volajú ludia ktorí sú znamy a chcú ich tam mať alebo sa nevolaju a oznamuje sa verejne
toto znie akoby sa skoro volali ale prisiel niekto iny .....
....alebo to označuje čo ? ze je to nejaká nad vyžšia úroveň (mame čitať medzi riadkami? ) kludne povedz priamo ked uz hovoriš a nevymyslaj novotvary (slová) ako Hviezdoslav ......... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Apr 20, 2010 4:17 pm Predmet: |
|
|
Dziiiiiiizis, nehladaj za vsetkym, co kde napisem, spiknutie, sabotaz alebo diverziu a jednoducho si len kukni fotky. To je cele....  |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Apr 20, 2010 4:26 pm Predmet: |
|
|
ok pekne fotky  |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Tibenský Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 137 Bydlisko: TA
|
Zaslal: Pi Jún 04, 2010 8:46 am Predmet: |
|
|
Gesellschaft Lichtenawers (Trnavský šermiarsky cech) v polských športových novinách. Reportáž zo seminárov Skunks a turnaja dlhým mečom mesta Rybníka.
http://www.telewizjatvt.pl/sport/2010-05-27/2403 _________________ Keby si mlčal bol by si filozofom, keďže si prehovoril stal si sa volom.
www.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Anton Kohutovič Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006 Príspevky: 375 Bydlisko: Trnava
|
|
Návrat hore |
|
 |

|
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš Mrázek Tlčhuba

Založený: 01 Mar 2009 Príspevky: 197 Bydlisko: Žilina/Košice
|
Zaslal: Po Sep 20, 2010 11:11 pm Predmet: |
|
|
ten kto nebol môže len ľutovať  _________________
Samo napísal: | ...dobový život chod robiť do talianska alebo švajčiarska, sme na slovensku, tak sa prispôsob, alebo rob akcie sám a ľudom ukáž ako sa v stredoveku spalo a nie bojovalo... |
"Never trust another reenactor." |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|