Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Červenokamenská Šermovačka 2009
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Herrin
Bežný tlachal

Založený: 13 Nov 2006

PríspevokZaslal: St Máj 27, 2009 1:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

V mene nášho tanečného súboru by som chcela organizátorom poďakovať za možnosť zúčastniť sa na festivale. Bolo nám super a špeciálne chceme poďakovať za spomínanú veľkú šatňu, ktorá bola len pre nás. Taký šatňa luxus sme na festivale teda ešte nezažili Very Happy. Negatívy boli už spomenuté, takže je zbytočné sa k ním vraciať. Snaď by som pridala len, že bolo dosť náročné a chaotické dobojovať sa ku kľúčom, ale prežili sme to (síce niekedy sme čakali dlhšie kým sa vôbec objavili Confused ). Mať rovnako vlastné wc bolo veľkým pozitívom Very Happy , ale boli by sme predsa len ocenili tie stoly a lavice (pri ľudovom odeve je to zanedbateľné ale pri dvorských je to trošku komplikovanejšie).

Škvor: ďakujeme za porozumenie a súcit s nami aj s našimi kostýmami, predsa len nie je to lacná záležitosť.

Takže celkom hodnotím túto akciu pozitívne. Vždy je čo zlepšovať a organizátori sa budú môcť aspoň vďaka kritike a pripomienkam vyvarovať v budúcnosti podobným "prešľamom". Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
uzivatel
Regrút

Založený: 26 Máj 2009

PríspevokZaslal: St Máj 27, 2009 1:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nepatrim k sermiarom a ani k ucinkujucim. Som z tej druhej strany a ako divak, ktory bol v sobotu s rodinou mozem skonstatovat, ze bola vynikajuca po obsahovej stranke. Informoval ma o nej kolega, ktory tam aj ucinkoval. Od neho viem aj o tejto stranke, kde sa vsak da prispiet slovkom, len po registracii. Dufam, ze mi bude odpustene!
Osobne mi prekazala masa ludi, lebo to si clovek potom naplno nic neuzije, nakolko ho vsade caka zdlhave cakanie a brodenie sa v dave. No to je tazko vycitat niekomu.

Mame male deti a stat 40 min. na obcerstvenie bolo hrozne. Deti pobehuju, stat pri vas nebudu a so strachom, aby sa vam tam nestratili musite co to ozeliet. Mali sme vodu sice so sebou, ale na tom slnku sa hned minula. Urcite nejaky ten stanok len s vodou v PET flasiach by sa zmestil...
Vstupne bolo na moj vkus a 4clennu rodinu dost vysoke.
Obvinovat len muzeum je trochu alibizmus, lebo aj organizator urcite tazil z mena a miesta, kde svoj festival organizoval... Cize konsenzus bol vlastne kompromis pre kazdu stranu si myslim. Muzeum sme videli uz niekolko krat, cize to sme si odpustili. Sokoliari nas mrzeli, ale co uz...

Bol som v Cechach na podobnom festivale par rokv dozadu. Tam to vymysleli uzasne. Nasli super velku luku, majitela, dohodli patricne povolenia a islo sa na vec. Bolo kde parkovat, nikto sa netlacil a vstupne? To bolo fakt prijatelne.

Info o programe nam chybalo a az tu som sa docital, kde vlastne bolo umiestnene. Vobec sme si ho nevsimli.

Napriek tymto mensim neduham si dovolim tvrdit, ze bola akcia vydarena a diti maju zazitkov minimalne na mesiac.

Prajem vela zdaru pri dalsej podobnej akcii. Urcite prideme! Smile

uzivatel
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 27, 2009 2:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Uzivatel: Zdravím. Pri tom vstupnom sme sa asi nepochopili. Ja som určite nechcel povedať, že muzeum nejako ovplyvnilo výšku vstupného (možno ak tak len vysokým prenájmom). Chcel som povedať, že nie je priestor aby na naše vstupenky bol ešte voľný vstup aj k sokoliarom alebo do hradu. Ak by to malo byť tak, tak potom by vstupné muselo byť o cca. 10 E vyššie, ako pár príspevkov dozadu vypočítal Spucho.

Inak ku výške vstupného. Chápem, že pre 4 člennú rodinu sa to môže zdať ako vysoká suma, ale v prípade kde sú deti pod 6 rokov (čo myslím bol aj Váš prípad) ide vlastne iba o dve vstupenky, pretože deti sú zadarmo. Verte mi, že sme sa vstupné snažili urobiť čo "najľudovejšie" ale matematika nepustí. Náklady musíte pokryť výnosmi a nakoľko podujatia podobného zamerania (hoci divácky populárne) sú mnohokrát sponzormi chápané ako okrajová záležitosť a preto nebývajú podporované tak ako povedzme hudobné festivaly (hoci máme väčšiu návštevnosť než veľká väčšina z nich). Preto je nutné pri stavaní rozpočtu celé náklady preniesť do vstupného. Inak pre porovnanie vstupné na 1,5 hodinový film Vás bude stáť 7 E a u nás ste mali za 8 E celodenný bohatý program. Trend mierneho zvyšovania vstupného asi bude pokračovať, pretože čím kvalitnejší festival bude, tým viac nákladov bude stáť a sme späť pri vyššie spomínanej matematike - jedine že by sme našli mecenáša, ktorý celý festival zaplatí a diváci budú môcť prísť zadarmo Smile

Ešte krátka poznámka k tomu menu a miestu. Meno festivalu sme budovali my sami pri vlastnom riziku a to miesto sme si zaplatili poriadne vysokým nájmom.

V každom prípade som rád že sa Vám u nás páčilo a plánujete prísť opäť. Budúci rok plánujeme festival rozšíriť na väčšiu plochu, takže by sa malo zmestiť viac stánkov s občerstvením (ktorých sme pre Vás aj tento rok mali pripravených 5 ale jeden mieni a iný mení) a nebudete mať pocit natlačenosti. V každom prípade ďakujem za postrehy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
uzivatel
Regrút

PríspevokZaslal: St Máj 27, 2009 3:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabčo = presne na ten prenajom som narazal. Mozno volba ineho miesta bez priamej spojitosti s hradom ci zamkom, by sa potom preniesla aj do vstupneho za nizsi prenajom. Nemuseli by ste vysvetlovat, preco sa na prehliadku hradu plati zvlast vstupne a pozvat sokoliarov na 1 ci 2 vstupy by vas az tak draho nevyslo.
Bohuzial deti su uz skolopovinne, ale ani tak ich nenechate pobehovat bez dozoru na takejto akcii. Neviem, ci mate deti, ale rodicia urcite vedia, co chcem povedat.
Chapem ale, ze ak by bolo trebarz zle pocasie, ucast by bola nizka a riziko pre vas o to vacsie.
Urcite mate svoju vlastnu zasluhu na dobrom mene festivalu a neodskriepitelne ste na tom pracovali. Ale i napriek tomu spojitost s miestom a menom hovori uz samotny nazov "Cervenokamenska sermovacka" z coho festval tazil a za co si aj muzeum v podobe prenajmu vypytalo asi nemale peniaze. V konecnom dosledku to zaplatil divak, ale to je logicke. Ucinkujuci asi tiez nerobia charitu... Chcel som len poukazat po vzore cechov, ze sa to da aj inak. Ale u nas, ako ste uz uviedol sa historii dostava za dost iba okrajovo. Je to skoda.
Tak drzim palce pri dalsich rocnikoch a dufam, ze nie menej uspesnych.

Pozdravujem, uzivatel.
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: St Máj 27, 2009 8:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja len nehapem, preco by historicky festival mal byt na nejakej luke a nie na hrade? to by bolo na skodu atmosfery toho vsetkeho...apropo len tak na okraj k divakom...niektori mi dost liezli na nervy, pretoze ch mozgy asi nezvladali suvislost medzi ohradenym priestorom a zakazom vstupu, cize nam kludne behali krizom cez tabor a ich deticky som vyhanal z nasich stanov, kde sa hrali na skryvacku a vobec ich neiritovalo, ze tam jednak mame svoje sukromne veci, mozu nam poskodit vybavenie a nedajboze, keby na nich nieco huklo (taky stojan na zbrane)...

www.kompania.sk

Naposledy upravil Daniel Holeček - Triarius dňa Pi Máj 29, 2009 7:43 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
uzivatel
Regrút

PríspevokZaslal: Št Máj 28, 2009 9:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nikto netvrdi, ze musi byt na luke a nie na hrade. To je iba idea, sposob, aleternativa, ako sa to da urobit inak, mozno lacnejsie, ale rovnako dobre. Ano, atmosfera... Ale potom nie je urcite celkom miestne tvrdit, ze festival netazi z mena a miesta, kde sa kona a ze najom bol vysoky. Pochopitelne vsetko ma svoju cenu a to miesto a povedzme „konw how“ Cerveneho Kamena ju ma tiez. Zrejme poriadne vysoku. A ak by sa organizator zrejme rozhodol tuto cenu alebo podmienky neakceptovat, organizoval by to niekto iny a v konecnom dosledku by sme sa mozno dopracovali k rovnakemu vysledku (cene). Preto asi nema dalej zmysle viest nejku diskusie, ci prehlbovat uvahu o tom, preco na Kameni a za kolko... Kazdy organizator si to uz spocita sam.

Ach my divaci. Mate pravdu v tom, ze disciplinovanost niektorych z nas bola naozaj chaba. Ale bohuzial musim konstatovat, ze s tym sa asi stretavate vsade na takychto velkych a aj mensich podujatiach a zrejme sa to ani do buducnosti nezmeni. Urcite ani medzi vami nie su vsetci odrazom dokonalosti a kladnych cnosti. Nechcem sa ozaj zastavat tychto divakov, lebo som to tam videl na vlastne oci, ale z toho ako to pisete mam pocit, ako ked idete na film do kina a na zaciatku mate titulky. Hej, su otravne. No co sa da robit? Patria k filmu a musite ich strpeit. Podobne je to u divakov...
Návrat hore
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 28, 2009 10:28 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohu zial u nas maju niektori ludia, netvrdim ze vsetci, nastastie je vacsina vazne slusnych, pocit ze ked je nieco niekde vystavene tak to mozu chytat po pripade este horsie. Mal som tam vystavene svoje chirurgicke nastroje a prihasili si to 2 chlapci, jeden z nich chytil skalpel a zacal mi rezat nosne lano od stanu!!! Ako povedz mi prosim ze by si na taketo nieco nezrukol a nevyhodil ho od tych veci. Prepac ale za podobne spravanie by ta vyhodili aj z muzea. Jedna vec je slusne spravanie a ochota ucinkujucich (konkretne ja si myslim ze moja ochota rozpravat a ukazovat ludom veci co mam je az taka ze musia utiect Smile) a druha vec okriknut niekoho ked robi nieco co je fakt uz za hranicou.
Návrat hore
spucho
Bežný tlachal

Založený: 20 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 28, 2009 11:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Uzivatel:

cena prenajmu na CK nie je odvodena od mena am iesta ale od uradnickeho rozhodnutia a vedelo y o tom rozpravat mnozstvo firiem ,co si tam chceli spravit event a stretli sa s tym. niektore z nich dokonca svoje akcie kvoli tomu presunuli radsej na ine miesto.

co sa tyka know how Cerveneho kamena, asi si skor mal na mysli znamost toho miesta nie? hrad cerveny kamen totiz nikdy sam ziaden festival neroganizoval a vrcholom jeho organizacneho know how je burza starozitnosti, kde rano sami od seba pridu stankari, zaparkuju auta, povykladaju svoj tovar na ne a priuamo predavaju Smile)) my si teda za ziadne know how od hradu platit nemusime, kedze ziadne nema.

znamost cerveneho kamena je zaujimava vec, ale tiez ma svoje trhliny, dali by sa rozpravat cele pribehy ako ludia hladali nas festival v obci cerveny kamen, ktora je uplne inde a stalo sa to aj tento rok. preto od zaciatku tradicie sermovacky ucime ludi kde ten hrad je, kolko je to kilomentrov od BA a pod. ak sa dobre zahladis tak tuto informaciu objavis aj na nasom plagate hned pod nazvom. Nazov festivalu je tiez nas napad a budejume jeho meno prostrednictvom kampani v mediach, ktore platime z nasho rozpoctu, takze na tom hrad takisto nema ani gram zasluh

keby sme sa zamyslali nad tym ci tam ludi v ten termin laka hrad alebo festival, staci si pozriet statitiky navstevnosti, muzeum pocita nasich divakov samostatne za festival aj samostatne za vstup arealu hradu, takze si pripisuje do svojich statitik cez 20 tisic divakov, ktory z celkoveho poctu rocnych navstevnikov hradu tvoria viac ako 12 percent..... za jeden vikend). inak podla oficialnych statistik MK SR, je priemerna navstevnost stalych exozicii hradu 321 ludi, pricom my ich tam pritiahneme cez 10 tisic, takze uz len tento fakt by mohol hrad zvazit a zohladnit v svojom najomnom.

k organizovaniu festivalov na luke: okrem vazneho argumentu o strate atmosfery to ma este jeden obrovsky problem. ak chce organizator vyberat vstupne(teda v priapde ze nema nejakeho mega mecenasa) musi mat moznost kontrolovat vstup do priestoru festivalu. ot v priapde luky znamena prenajom obrovskeho mnozstva mobilneho oplotenia a desiatok SBS karov, ktory by dozerali na to aby to oplotenie nikto nepreliezal. (pamatnici na festivaly na "starom mieste" na hrade si urcite spomenu ako miestny obyvatelia vyuzivajuc znalost priestoru preliezali v zakulisi plot pri lese a snazili sa dostat dnu.) Pri cene prenajmu plotov a cene sluzieb SBS by to napriklad pri organizacii festivalu na luke pred hradom stalo cez milion SK len toto Sad( - uz sme totiz v minulosti o tom uvazovali.

myslim ze uz bolo napisane vsetko a uz o tom asi nema vyznam pisat, podmienky na hrade sa asi tak rychlo nezmenia , treba sa teda pokusat spravit to co najlepsie pre divakov aj za tych podmienok, ktore neovplivnime

Spucho
Návrat hore
uzivatel
Regrút

PríspevokZaslal: Št Máj 28, 2009 1:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bude to asi moja chyba, ze pisem tak nejasne, lebo naozaj som nenapisal, ze divakom (detom) treba pobehovanie po stanoch a vo vyhradenom priestore tolerovat, ak to nie je dovolene. Pisal som o strpeni (preziti) takehoto konania divakov a ze takato neokazalost sa bude isto opakovat aj inde. Nikoho z takto konajucich som sa tu nezastaval a urcite nas treba za to napomenut, ak sa tak deje.

Doposial sme tu pisali o pobehovani po vyhradenom priestore a schovavani sa deti v stane.
Tvoja skusenost kakac ktoru opisujes je uz nieco uplne ine. Samozrejme si nikto nenecha nicit majetok a na to nie je ziadne ospravedlnenie. Neviem ale co ocakavas, ze Ti k tomu viac napisem. Uplne suhlasim, ze im k tomu nikto nebude priat prijemnu zabavu.
Ja sa zas len opakujem a opatovne priznavam, ze su aj divaci neokazali, ale je rozdiel pobehujuce deti pred stanom a v nom a nicenie vystavenych veci. Tu sa urcite vsetci zhodneme.

Spucho, dakujem za vycerpavajucu a vecnu odpoved. Nespokojnost s vyskou vstupeniek u divakov je prave pre to, ze do toho nevidia a nevedia. Kazdopadne aj keby vedeli, bolo by im to asi jedno. Mam za to, ze je to kompromis vyhod a nevyhod.
A zaverom uz len dodam, ze ucast bolo pre nas dobrovolna Smile

Pozdravujem, slusny divak uzivatel
Návrat hore
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 7:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak som sa opat zahral svoju oblubenu hru na cenzora a precitil to tu od veci, ktre boli od veci...takze ked sme sa vsetci pekne vymocili, mozme sa vratit k teme a tou je Sermovacka...

P.S. tato sprava sa dnes sama zmaze, tak na nu prosim nereagujte, len mi pridate starosti s mazanim....

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ina
Regrút

Založený: 29 Máj 2009

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 1:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojky, viem, že to tu už bolo spomenuté, ale aj ja mám malú výhradu voči WC-kam na feste. Naša skupina síce tento rok nemala vystúpenie, ale s táborom sme boli na ČK cca 4 dni. Preto myslím, že hlavne ženská časť účinkujúcich by určite uvítala jedno slušné WC, ktoré by bolo vyhradené pre nás. Ten ,,záchudek´´, ktorý tento rok používali len organizátori, bol vlani k dispozícii všetkým šermiarom a bolo to na nezaplatenie. Takže tento rok môžme len ticho závidieť tanečniciam, ktoré nemuseli stáť rady na TOI TOI vécko...
Ale ináč sa mi festival veľmi páčil, chápem všetko, čo žoldnieri vysvetľovali, určite nie je jednoduché usporiadať takú veľkú akciu a hlavne nedá sa vždy vyhovieť každému. Tým skôr, že človek je od prírody tvor nespokojný...
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 1:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ina: Pre účinkujúcich bol vyhradený byt s dvoma sprchovými kútami a dvoma WC. Bol trochu vzdialený od lúky kde sa konal festival a bolo treba aby vždy s účinkujúcim, ktorý sa išiel "ohygieniť" išiel aj niekto z organizátorov (kvôli kľúčom a ručili sme za tú miestnosť vyslovene svojimi krkmi), ale táto možnosť tu bola. Pokiaľ viem táto informácia bola prezentovaná všetkým vedúcim skupín.
Ina
Regrút

Založený: 29 Máj 2009

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 1:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

..ďakujem Majlo, vybavím si to s našim vedúcim..Smile
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 3:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no, tak tato informacia sa ku mne nedostala

www.kompania.sk
Návrat hore
woden
Tlčhuba

Založený: 24 Máj 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 4:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak preco si bol videnii s nejakou slecnou v okoli sprch s uterakom, samponom a gumenou kacickou?
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 4:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tam niekde boli sprchy? my sme tam len pokojne demonstrovali proti vyrubu dazdovych pralesov v mene organizacia Zabi bobra - zachranis strom...
Zaroven prhlasujem, ze ziadnej gumenej kacicke nebolo pri tejto akcii nijako ublizene...

www.kompania.sk
Návrat hore
Ciri
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 7:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

caute,
Ina ma pravdu, ani ku mne sa tato info nedostala Very Happy este stastie ze som drza natura a chodila som tam smelo bez nejakeho vopred daneho suhlasu Very Happy Very Happy navyse, sak sme tam mrazili nase ryby, vsakze... Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
woden
Tlčhuba

Založený: 24 Máj 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 9:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

sprchy boliinde ciri. To je to co som asi 2x denne hulakal na tabor ze kto sa chce ist sprchovat nechmida vediet.
Pali
Regrút

Založený: 19 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 29, 2009 9:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nepiste sem offtopicy lebo vas Triarius vymaze. jeto jasne?
Tlčhuba

PríspevokZaslal: So Máj 30, 2009 6:01 am    Predmet: Odpovedať s citátom

taketo neskodne nevymazem, neboj pali, teda poial sa to zase nezvrhne

www.kompania.sk
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Ďalší
Strana 10 z 12

Prejdi na: