|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
wassil Bežný tlachal
Založený: 25 Máj 2009 Príspevky: 28 Bydlisko: NR
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 12:06 pm Predmet: |
|
|
Marcipán napísal: | Chcem vyzdvihnúť všetkých, ktorí sa zúčastnili sobotňajšieho mini turnaja v aréne a nebáli sa vyjsť s kožou na trh a možno schytať pár modrín alebo škrabancov. Určite si myslím, že to malo význam, najmä pre šermiarsku obec, ktorý sa snáď prejaví čo najskôr. |
No, a pre nas co sme tam neboli, niesu nahodou nejake videa? rad by som si to pozrel  |
|
Návrat hore |
|
 |
william12 Regrút
Založený: 26 Máj 2009 Príspevky: 4 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 2:37 pm Predmet: Zdravim |
|
|
Zdravim, aj mne sa to velmi pacilo, bol som sa pozriet aj sobotu aj nedelu. Len sobotu sa mi stala mensia nehoda, totiz vystupil som z vlaku o zastavku neskor a nebol tam spoj na Cerveny Kamen, tak som si odslapal 20 km peso, ale stalo to za to a nelutujem. Dokonca som nahovoril aj kamaratov z Trnavy a boli sme tam pozriet cela banda:) Dokonca jedna kamoska hovori, ze rada pojde aj buduci rok.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Švrk Regrút
Založený: 25 Máj 2009 Príspevky: 1 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 2:54 pm Predmet: |
|
|
Nuz, ja som tak trochu zmeteny, mam totiz pocit, akoby sme neboli na rovnakej akcii... Ako ucinkujuci mam zopar vyhrad a aj moji viceri znami, ktori sa prisli pozriet, sa mi vecsinou stazovali. A na co?
Tak najprv pohlad navstevnikov. Musim ale vopred povedat, ze predstavenia skupin sa divakom pacili, cize nejde o kritiku urovne festivalu, skor o iste "technicke" zalezitosti:
Musite uznat, ze dva resp. tri bufety boli zufalo malo na niekolko tisicok navstevnikov. Beriem argument, ze na takychto akciach treba ratat s cakanim, ale podla mna hodina a pol cakania na cigansku je trochu privela... Ten kto sa chcel najest, musel preto ozeliet program. Ak sa dobre pamatam, prave malo stankov s jedlom bola jedna z veci, ktore sa tu na tomto fore vytykali minulorocnym organizatorom. Ti tohtorocni urobili velikansku reklamu, necudo, ze prislo tak vela ludi, ale pocet stankov s jedlom sa umerne velkosti reklamy nezvecsil.
Dalej som nepochopil zmysel turniketov pri vchode, ved aj tak sa davali peciatky. Nehovoriac o tom, ze boli na historickom festivale velmi modernym rusivym prvkom (vzhladom na to, ze tu bola napr. snaha hovorit do historickeho oblecenia navstevnikom, aby sa dodrzala historicka uroven festivalu).
Dalsia vec bola informacia o programe: jednak bol nestastne umiestneny prave pri turniketoch, takze kazdy, kto sa chcel nan pozriet zavadzal tym, ktori vychadzali, jednak divaci nemali ponatia, co sa pod menami jednotlivych skupin skryva, takze ma ako ucinkujuceho casto zastavovali a pytali sa, co z toho je serm, co hudba atd. Divak predsa nie je povinny ovladat nazvy skupin a vyznat sa v tom, co kto robi... Napisat tam cez pomlcky "serm, tanec, hudba" a pod. nebolo hadam az take tazke. Takisto mohol byt program vnutri arealu na viacerych miestach . V sobotu by zase viaceri divaci uvitali, keby tam niekto pripisal, ze je hodinovy sklz v programe, pretoze prave kvoli sklzu casto prisli prave o to predstavenie, ktore chceli vidiet. Nehovoriac o tom, ze sa ma asi dvaja pytali, ci bude kvoli sklzu posunuty aj odchod kyvadlovej dopravy, pokial viem, nikde o takom niecom nebola informacia....
Dalej sa asi dvakrat stalo, ze bezali dva programy paralelne (napr. jeden na podiu a zongleri vlavo hore od neho), co posobilo dost rusivo, kedze to bolo prilis blizko pri sebe. Ak teda paralelne dva programy, tak rozhodne dalej od seba...
Tiez som bol svedkom toho, ako niektorych potencialnych divakov, ktori na Kamen zavitali v nedelu podvecer a chceli sa ist pozriet aj na festival, SBSkari dnu uz nepustili... To bol taky problem ich tam na tu hodinku, dve pustit za nejake nizsie vstupne? A zarazilo ma to o to viac, ze som si vypocul od stankarov, ze mali zakazane ku koncu balit stanky skor. Preco, ked novi ludia uz nemohli prist a vacsina ludi v areali si uz stanky iste pozrela? Chyba mi v tom logika.
A vyhrady ucinkujuceho? Chybalo mi, ze som nestretol od organizatorov cloveka, ktory by mal na starosti komunikaciu so skupinami – vsetci sa spolahli na to, ze sme si pozreli, kedy vystupujeme a to asi stacilo. Jediny, s kym sa dalo zodpovedne komunikovat, bol moderator. O sklze v programe v sobotu sme napr. vobec nevedeli. Ked sa prave chystam na predstavenie, nemam predsa cas sledovat, co sa deje na podiu...
Dalsou vecou bola strava pre ucinkujucich: nemam vyhrady voci jej kvalite a mnozstvu, ale nechapem, preco si nebolo kde pri konzumacii sadnut (tych par fosni, co tam bolo zlozenych sa za stol a stoly nedalo pokladat) a ak by som chcel pri tom aj tien, tak to uz by som asi chcel privela... Bolo mi fakt luto dievcat v krasnych kostymoch ako tam bezradne na slnku postavali s horucim gulasom v ruke. Ja si na ich mieste na tie fosne tiez nesadnem.
Tiez by bolo dobre, aby mali ucinkujuci vo svojom stanovom tabore aspon jednu toaletu, bolo by to praktickejsie, ako chodit na opacny koniec na spolocne WC aj s navstevnikmi. Minuly rok to tak bolo a myslim, ze sa to celkom osvedcilo.
Nechcem, aby to vyzeralo, ze hladam iba chyby, ale to, co som tu uviedol, viacerym z nas (ci uz ucinkujucim alebo navstevnikom) pokazilo prijemny pocit z festivalu... Tiez chapem, ze su to drobnosti v porovnani s tym, co vsetko museli organizatori vybavovat a zariadovat, ale predsa dufam, ze na buduci rok budu aj tieto „drobnosti“ vyriesene v prospech nas vsetkych... Nikoho som sa nechcel dotknut, a preto dufam, ze moja kritika bude prijata konstruktivne... |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 3:53 pm Predmet: |
|
|
Teda napriek tomu ze som v tabore pre ucinkujucich nebýval toaletu som tam videl. Dokonca som videl ako ju mnoho ludi použivalo. hore smerom k sokoliarskemu dvoru a pri múre.
osobne som mal pocit ze dvoj program najme sermu v schrankoch a vystupení, bolo fajn lebo nesposobilo chaos v presune ludi ....a dalo na výber podla druhu programu ....
to s ochrankou som videl aj ja, ale bolo to po tom, ako odvystupovali skupiny a tak, by asi bolo nefer vypytat vstupne, ked program končil. (krless dohraval posledne skladby) tazko je určit aliqotnu čast zo vstupenky.
odvazim sa povedat ze odev co som mal v sobotu bol dostatocne hodnotný ak nie viac ako nejake saty (damy bez urážky) a tak som tiez zvazoval ci sa posadit na to drevo a tak som to riskol. Nic sa nestalo. (V zápäti ma v nom slahnú na zem vo vystúpeni) tien bol o trochu dalej 7 metrov od dosiek, smerom k vydaju stravy, sam som ho par krat vyuzil. Pravda lavice by bodli. To je jasne.
a organizatori mali vysielacky čo nevedel jeden spytal sa druhého ....
tymto sa nezastavam organizatorov, len ukazujem svoj pohlad na tie iste veci.
A stánky (bufety) ? nuž večný kameň urazu. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 4:18 pm Predmet: |
|
|
Švrk: Ahoj a vďaka za feedback, ten si vždy ceníme. Aj tak by som ale chcel zareagovať k niektorým výtkam.
Bufety - je pravda, že catering minul zásoby na celý festival už v sobotu. Je to spoločnosť, ktorá má s podobnými akciami skúsenosti, ale tu sa trochu prerátali. Na druhú stranu behom pol hodiny zabezpečili nápravu (čo v zápche v okolí nebolo ľahké). Pôvodný počet predajných miest bol dohodnutý na 5 ovšem ako si účastníci festivalu mohli všimnúť na plac by sa už neboli zmestili. Preto sme si s hradom dohodli, že budú rozostavené na lúke pred placom a pri chodníku do hradu. Žiaľ hrad sa zhruba 2 týždne pred konaním festivalu rozhodol, že tomu tak nebude.
Paralelné programy - sme zaradili naschvál. Nie každého baví rovnaký typ programu a má možnosť si vybrať. Že by sa jednotlivé programy rušili si nemyslím.
Neskorí diváci - za týmto rozhodnutím si stojíme. V minulosti nám vpúšťanie neskorých divákov pôsobilo oveľa väčšie problémy ako ich terajšie nevpúšťanie.
Skoršie balenie stankárov - tak isto ako iní účinkujúci aj stánkari sú súčasťou programu. Keď to nezabalil Krless alebo iné vystupujúce skupiny skôr prečo by mali stánkari? Ale ani táto informácia nie je pravdivá. Stankárom bolo povolené baliť sa skôr, ale nebolo im povolené vstupovať autom do areálu kým neodídu diváci (čo sa mi nezdá ani nelogické ani v rozpore s dohodou, ktorú sme so stankármi mali).
To je narýchlo len zopár postrehov. Určite som veľmi rád za túto kritiku a budeme sa z nej snažiť poučiť.
edit: V rýchlosti som zabudol poďakovať každej pomocnej ruke, ktorá prispela k tomuto festivalu. Či už našim vlastným ľuďom, či ľudom z iných skupín (Vargar, Ursus), alebo jednotlivcom (Drak, Ludvo, Jano - vodná gilotína) bez ktorých by festival vyzeral úplne inak. Ešte raz vďaka. _________________ Under Jolly Roger
Naposledy upravil Marián Baran dňa Ut Máj 26, 2009 4:28 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 4:20 pm Predmet: |
|
|
Suhlasim s palom.
Toalety neviem ci boli v stanovom tabore. Mne nechybali. Ale k tomu nemam co nakolko som byval na placi.
Ohladne posunu v programe. Byva na kazdom festaku. A preto viem ze ked ideme vystupovat pozriem si kto ide predomnou a zistim si kolko je posun aby som vedel kolko mam casu.
Niekolkokrat som aj zazil take ze moderator siel za organizatormi ze ma ist o chvilu ta a ta skupina a organizatory to tej skupine dali vediet.
Stanky s jedlom. Hej toto som pocul aj ja. Bol tam kamarat a tiez nadaval ze sa mu tam nechce stat tak som mu povedal nech sa otoci a ze tam ma dalsi stanok v ktorom je polovicna rada. Neskor sa stanky asi uz viacej zaplnili ale jeden dva naviac by bodli urcite keby bolo kde ich dat.
Ohladom balenia stankarov. Ja osobne by som ich tiez nepustil pred skoncenim akcie. Ked su tam este ludia nemaju tam auta co robit.
Tolko z mojho pohladu. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Peter Chňupa Bežný tlachal
Založený: 19 Jan 2009 Príspevky: 13
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 9:50 pm Predmet: |
|
|
samotne kupovanie vstupeniek mohlo byt este spravene trochu lepsie, neviem ci to bolo na beznom poriadku ale ked som sa tam dovalil ja, tak som sa zaradil do rady nacoz po par minutach prisiel niektory z organizatorov (asi) a este nastvanym hlasom, akoby my sme zato mohli, nam oznamil ze su tam 4 pokladne a vsetci stojime k jednej. pardon, ale v tej spleti nejasne rozostavenych oranzovych zabran to naozaj nebolo vidiet, hlavne ked viedli prakticky za roh. ako sa uz povedalo, turnikety ma tiez dost zaskocili.
ale co ma zaskocilo najviac bol turnaj na jedenapolrucne mece. bol riadne zaradeny v programe, kde mu bola dokonca venovana cela hodina. ako clovek ktory sa snazi sermovat som sa na tento bod programu tesil uplne najviac a videl som z neho uplne najmenej vzhladom k tomu ako "sikovne" bol umiestneny - na nevyvysene drevene podium rozlohy par metrov stvorcovych ktore okamzite obstupili ludia do takej miery ze sa nedalo nic vidiet... navyse sa rozkuskoval (kedze podla slov organizatora bol velmi telesne narocny...co beriem ale keby bol na podiu a mali by si ucastnici moznost vydychnut v tieni, isto by sa to dalo potiahnut aj v jednom kuse - moj nazor, mozno keby som si to vyskusal zistil by som ze nie) a uz som sa nikde nedopatral kedy tie jednotlive kusky su. a ked som ho tam nahodne iduc okolo vychytil este raz, aj tak sa nic nezmenilo lebo som nemal sancu cez ludi nic vidiet. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 10:21 pm Predmet: |
|
|
OK páni, bolo by fajn ak by takýchto podujatí bolo čo najviac... ak by ich bolo viac, tak by bolo možno lepšie vychytať "všetky muchy"
z pohľadu "nezainteresovaného, bežného diváka" je na škodu, že sa organizátori nedohodli so sokoliarmi ako aj s hradom na spoločnej akcii, Nehnevajte sa, ale za všetko cvakať zvlášť, to je trocha na peňaženku bežného občana dosť, ešte že parkovné bolo zadarmo,
Verím tomu, že organizátori ani vo sne nepredpokladali takú návštevnosť, ako tam bola, ak by to boli vedeli, tak by sa určite na to lepšie pripravili...
Je to výzva pre budúcnosť, festival sa uskutočnil na pomerne malej ploche... Ked´som chcel ísť do stanového tábora, kde tiež bolo možné čo to pozrieť, tak som bol príslušníkom SBS svinským krokom zahnaný ako škodná preč, tiež by som ocenil aby usporiadetelia boli lepšie označení, hľadať usporiadateľa podľa toho že : hľadaj toho kto má na ušiach sluchátko" je zavádzajúca informácia pri dlhších vlasoch o príslušníkov šermiarskoho spolku..
Bol som pri stánku s výzbrojou a prejavil som záujem o nejaké informácie, aj som sa pýtal, aj mi bolo odpovedané, ale asi tak ako nejakému dotieravému hmyzu, že neotravuj..., privítal by som napr. viac panelov s informáciami, aby som si mohol čo to prečítať /na spôsob náučného chodnika o tom ktorom období o bežnom spôsobe života, výzbroji výstroji a tak, viem, že jto otravné behom hodiny odpovedať 100x na tie isté otázky ...
Páni usporiadatelia, neberte to ako kritiku.. _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Pali Regrút

Založený: 19 Sep 2006 Príspevky: 8 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Máj 26, 2009 11:44 pm Predmet: |
|
|
Tazko odpovedat na vyhrady typu ze ta nechceli SBS kari pustit do stanoveho mestecka vyhradenom pre ucinkujucich, alebo ze sme mali urobit spolocnu akciu zo sokoliarmi. Na to sa neda naozaj nic konstruktivne odpovedat. Usporiadatelia sa starali o plynyly priebeh celej akcie permanentne a ak divaci mali nejaky problem urcite bol v priebehu par minut vyrieseny prave kvoli tym sluchatkam v usiach. Pri stanku zo zbranami bolo naozaj rusno, a sam som tam stravil par hodin kazdy den, takze mozno som prave tebe neodpovadal dost svizne, ale skutocne sme sa snazili odpovedat na vsetky otazky aj na tie typu ci su to vsetko stredoveke zbrane a podobne. Panely s informaciami su iste tiez dobry napad. _________________ diverti nescio |
|
Návrat hore |
|
 |
spucho Bežný tlachal
Založený: 20 Okt 2006 Príspevky: 11
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 5:52 am Predmet: |
|
|
Mijamoto:
ja ti odpoviem z pohladu zainteresovaneho organizatora celkom konkretne:
dohoda s muzeom CK alebo so sokoliarmi je vec problematicka. muzeum ako aj sokoliari su samostatne pravnicke osoby a nepodielaju sa na organizacii festivalu, takze to nemozme rozhodnut my za nich(muzeum sa "podiela" zaslanim faktury v stovkach tis SK za prenajom luky). ak by sme chceli aby vstupenka bola spolocna, museli by z kazdej vstupenky mat vynos, ktory by im kryl ich vstupne ktore ziadaju v plnej vyske, v pripade bezplatneho vstupu na vsetky tri okruhy muzea by to bolo 10,5 € naviac ku cene vstupenky a u sokoliarov 4 €, vstupenka predospeleho by teda nestala 8,5€ ale 23 €. Hrad a sokoliari z nasho festivalu profituju navstevnostou svojich expozicii ktora niekolko nasobne presahuje denny priemer a nemaju na tom zaujem nic menit kedze z toho maju zisk. Aj to parkovisko je bezplatne len z dovodu ze muzeum pri vyberani poplatku za parkovanie porusovalo nejaky zakon a preto pred par rokmi muselo prestat. Kto si pamata rok 2007 urcite si spomenie aj na "vypalne 10 Sk" ktore muzeum zaviedlo pocas nasho festivalu pri vstupe do hradu a o ktorom tvrdilo ze je to vstupne za sermovacku, cim ziskali dalsie peniaze a nam akurat narobili problemy, kedze divaci na tie listky od hradu chceli vstup na festival. Existuje len jedno riesenie. S hradom sa da dohodnut vykupenie vsetkych dennych listkov na prehliadky, ktore by potom boli zadarmo ale len pre obmedzeny pocet ludi, konaju sa kazdych 15 minut pre max 40 ludi (takze by tiez niekto reptal ze sa nedostal ) a znamenalo by to kupit 1280 vstupeniek na kazdu okruh, teda investovat za vikend 26880 €a a u sokoliarov sa da objednat vsetky ich predstavenia za den
povedzme 6 x 100 divakov denne, tkaze 4800 € za vikend. Je to teda lahke, treba na to 31 680 € a bude to free, uz len ten takmer jeden milion zohnat ))
plocha - ako uz bolo naznacene v predoslych prispevkoch, festival mal byt aj na tej hornej luke (opredavali sa tam vstupenky) zial vedenie hradu par dni pred akciou zmenilo nazor a pripravilo nas tym o pristor na dve vydajne stravy, dve vydajne napojov a zaroven nas donutilo vtesnat atrakcie s nalej luky na luku spodnu co zmensilo pristor. je to vec ktoru riesime pretoze s nou sami nie sme spokojny a verim ze nabuduce to bude inak.
To ze SBSkar zahanal svinkym krokom ludi bez oznacenia ucinkujuceho z prechodu do zakulisia je vec, za ktoru bol plateny ak vsak reagoval neprimerane, ospravedlnujeme sa. je nasou snahou poskytnut ucinkujucim pristor, kde sa mozu bezpecne prezliec, oddychnut si atd a divakom je tam vstup zakazany. pre porovnanie odporucam skusit vliezt pocas divadelnehi predstavenia do zakulisia, alebo pocast napr pohody do priestoru pre kapely.
oznacenie organizatorov je vec ktora trapi aj nas ale je to vecny boj civil s oznacenim versus v kostyme bez oznacenia
k tym zbraniam uz cosi povedal pali, ale je to dobry napad dat tam tie panely, mam to zapisane a skusime s tym nabuduce nieco spravit
Spucho |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 6:48 am Predmet: |
|
|
Páni ďakujem za odpovede,
ešte jedna otázka, to je fakt taký problém dohodnúť sa 3 samostané právne subjekty na spoločnej akcii, ktorá je raz za rok? Dohodnúť sa bez toho, aby jeden chcel profitovať na tom druhom? _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
spucho Bežný tlachal
Založený: 20 Okt 2006 Príspevky: 11
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 7:08 am Predmet: |
|
|
Z nasho pohladu by minimalne muzeum mohlo takyto krok spravit, kedze z festivalu profituje z najmu a HLAVNE z neho profituje u svojich nadriadenych kde deklaruje ze festival organizuje muzeum a zvysuje tak navstevnost( nasli jsme to v ich vyrocnych spravach, oni fakt. Pouzivaju nas festival ako svoju pracu) takze tie dvě veci by im mohli stacit a k navstewvnikom by sa mohlo pristupovat ustretovejsie.
Nie je to však na nas ale na muzeu a to kona podla svopjich zasad.......ono je to tak ze festival znamena velku prilezitost zarobit pre m€noho subjektov na hrade pricom myslia v prvom rade na zisk a nenesu ziadne riziko ako my
]Páni ďakujem za odpovede,
ešte jedna otázka, to je fakt taký problém dohodnúť sa 3 samostané právne subjekty na spoločnej akcii, ktorá je raz za rok? Dohodnúť sa bez toho, aby jeden chcel profitovať na tom druhom?[/quote] |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 8:07 am Predmet: |
|
|
Švrk: To čo píšeš sú naozaj len drobnosti ale sme vďační za každý podnet. Na väčšinu vecí ti už bolo odpovedané, snáď k tomu pohľadu účinkujúceho: taký človek o akom píšeš, ktorý by mal na starosti skupiny existoval, viem to pretože som to bol konkrétne ja a každý deň som si pravidelne obiehal všetkých účinkujúcich. Nie je v mojich silách ale komunikovať so všetkými 280 účinkujúcimi ktorí tam boli tak som sa väčšinou zameriaval na vedúcich alebo mne známich členov. Čo sa týka tých dievčat v krásnych kostýmov, to boli pravdepodobne tanečníčky, tie však mali po oba dva dni k dispozícii veľkú šatňu v objekte kde bol aj corvus corax a fleret a mali tam aj toalety aj tieň aj kde si sadnúť. Aj napriek tomu že sme sa maximálne snažili postarať sa o blaho účinkujúcich je treba si uvedomiť, že tento víken nebol pre nich nami organizovanou dovolrenkou, ale akciou kde predviedli objednaný výkon za vopred dohodnutý honorár. Aj tí ktorí prišli účinkovať bez nároku na honorár ten honorár po akcii dostali. Každopádne, pokiaľ sa bude dať budeme sa aj v budúcnosti snažiť aby bola akcia čo najpríjemnejšou aj pre účinkujúcich. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 9:14 am Predmet: |
|
|
Marcipán a Spucho, sám by som to nenapísal lepšie. Priatelia skutočne je to tak ako chalani píšu.
A ešte odpoveď Gurthnarovi: turnaj v dlhom meči - 0tý ročník (alebo skôr možnosť si zmerať sily) bol na Slovensku skutočne prvý krát. Umiestnili sme ho zámerne inde než na hlavné pódium, pretože sme predpokladali, že bežnú laickú verejnosť môže po čase nudiť - preto bežal popri inom programe.
Šermovalo nás myslím 9 a dohodli sme sa na konkrétnych výzvach nevidím preto dôvod, aby trval turnaj hodinu.
To že Ťa takáto možnosť zaujala ma teší a ak si to chceš sám vyskúšať, nie je problém zadovážiť si vybavenie a ozvať sa mi - môžeš za nami dobehnúť a pokojne si s mečmi zatancujeme. Cieľom bolo takúto možnosť verejne ukázať, aby o nej začali šermiari uvažovať - čo sa myslím podarilo. Existujú dokonca video záznamy takže ak budú všetci šermujúci súhlasiť, je možné že ich zverejníme.
Turnikety a rada - turnikety sú dôležité z pohľadu kontroloveného vstupu a priebežného monitoringu počtu účinkujúcich. Nakoniec sú bežnou súčasťou každej väčšej profesionálnej akcie a ak nevadia tam, tak neviem prečo by mali vadiť tu.
ČO sa týka rady - viac ako mesiac sme komunikovali, aby si diváci kúpili lístky v predpredaji a nemuseli tak čakať v rade na pokladňu. Tí ktorí tak urobili boli v pohode a tí ostatní si žiaľ v nárazovom čase museli chvíľu počkať. Otvorené boli štyri pokladne a nabudúce si vydupeme, že budú môcť byť aj inak umiestnené. V nedeľu sme navyše začali predávať lístky skôr, aby diváci nemuseli stáť v rade, ale kúpiť si lístok, poprechádzať sa po hrade a o 11:00 jednoducho vojsť. Diváci si síce lístky skôr kúpili ale nahrčili sa aj tak pred vstupom - týmto samozrejme nepranierujem divákov, som vďačný za podporu každému jednému - len tým chcem povedať že je v ľudskej prirodzenosti grupovať sa a robiť rady a potom sa v nich necítiť dobre, hoci existujú možnosti ako sa tomu vyhnúť.
Mijamoto: Hradu som navrhol riešenie o akom hovoríš a hrad operoval tým, že majú iba obmedzený počet ľudí a nevedeli by zvládnuť previesť všetkých účastníkov. Už ani nehovorím o tom ako by sa to finančne odrazilo na cene lístka na šermovačku. Skrátka keď niekto nechce je to horšie ako keď nemôže. Preto je možno lepšie ak si všetky subjekty operujúce na hrade v čase šermovačky budú vyberať svoje vstupné a je len na divákovi aby sa rozhodol kam sa chce ísť pozrieť. My síce vynaložíme náklady a energiu aby sme divákov prilákali, iné dva subjekty vyťažia z ich prítomnosti a my potom ešte musíme divákom vysvetľovať, že zo vstupného ktoré zaplatili sokoliarom či hradu nemáme ani cent. Už sme si na to ale zvykli.
Verím ale, že ste sa bavili aj napriek rade a turniketu, či snáď nutnosti kúpiť si vstupenku do hradu. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Máj 27, 2009 9:16 am Predmet: |
|
|
Pardón v mojom predošlom príspevku, v časti o turniketoch malo byť miesto "účinkujúci" uvedené diváci.  |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 9:26 am Predmet: |
|
|
Turnikety mi vizualne az tak nevadili. Nakolko boli umiestnene v "nedobovej" sekcii. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Hanka Ariel Tóthová Bežný tlachal

Založený: 30 Mar 2008 Príspevky: 11 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 9:27 am Predmet: |
|
|
Bola to prijemna akcia, i ked unavujuca a fakt masova...Som spokojna; drobnosti, ku ktorym som mala vyhrady tu uz boli vysvetlene, takze fajn...jedine co ma mrzi je, ze som si myslela, ze stihnem aj nejake vystupenia vidiet...ale nakoniec bolo celkom dost roboty okolo kuchyne:D
A este jedna vec - myslim, ze ak by aj nebol koncert Corvus Corax, nic by sa nedialo, Krless mali podla mna ovela vacsi uspech, aj u divakov, ktori prisli na Corvus... |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Máj 27, 2009 9:56 am Predmet: |
|
|
Ariel: No mne sa Krless tiež páčili popravde viac ako Corvus Corax. To bude asi tým že CC boli už tri krát a až tak veľmi nemenia playlist a Krless len prvý krát. Aspoň vieme ako to vnímajú ostatní, ďakujemza postreh. |
|
Návrat hore |
|
 |
Peter Chňupa Bežný tlachal
Založený: 19 Jan 2009 Príspevky: 13
|
Zaslal: St Máj 27, 2009 11:47 am Predmet: |
|
|
Jabčo napísal: |
A ešte odpoveď Gurthnarovi: turnaj v dlhom meči - 0tý ročník (alebo skôr možnosť si zmerať sily) bol na Slovensku skutočne prvý krát. Umiestnili sme ho zámerne inde než na hlavné pódium, pretože sme predpokladali, že bežnú laickú verejnosť môže po čase nudiť - preto bežal popri inom programe.
Šermovalo nás myslím 9 a dohodli sme sa na konkrétnych výzvach nevidím preto dôvod, aby trval turnaj hodinu. |
no podla mna to ocividne zaujem zozalo vzhladom k tomu kolko ludi tam bolo napriek tomu ze sancu nieco realne vidiet mali prve dve rady nabuduce hor sa na podium
samozrejme to ze vas bolo 9 som netusil kedze ako som uz povedal, nic som nevedel, potom je to trvanie samozrejme pochopitelne, tiez nevidim dovod preco by mal trvat hodinu.
a o tie videa bude urcite velky zaujem, ja by som bol minimalne velmi vdacny tak smelo do vybavovania suhlasov  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|