Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Stará Ľubovňa 2009
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Filip Lampart
Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ne Mar 29, 2009 10:25 pm    Predmet: Stará Ľubovňa 2009 Odpovedať s citátom

Priatelia,

už pred nejakým tým časom som tu zaregistroval otázočky, ktoré boli mierene na šerm. akciu v St. Ľubovni. Touto témou by som chcel par veci upresnit a je to miesto kde môžete klásť svoje otázky.

Tak teda, je iste, že akcia prebehne v sobotu 23. mája v poobedňajších hodinách. Program je približne taký: Prichoď účinkujúcich je naplánovaný na piatok popoludní, resp. sobotňajšie dopoludnie. V sobotu doobeda nácvik bitky (chcem pripomenúť, že už to nebude dobýjanie tábora, ale poľná bitka) a okolo 13:30 prvá bitka, po nej samostatne scénické vystúpenia skupina z do večernej bitky.

V súvislosti s bitkou chcem adresovať pár poznámok zainteresovaným: Bitka bude stavaná na obdobie 2. polovice 15. storočia, a preto by ste mali spĺňať aspoň kostýmové minimum na toto obdobie, ďalej vas chcem vyzvať, aby ste sa pripravili na stret formácií drevcovych zbrani a tak ich zaradili do svojej zbrojnice 
Ďalej dbajte na bezpečnosť. Minimálne nejakú pribličku na hlavu a niečo na ruky. Zišla by sa aj dobra presivanica. (Aby sa nestavalo, ako minulý rok, že po bitke sa bude niekto sťažovať, že mu bolo ublížené, aj keď nedbal na svoju bezpečnosť)

Ak by mali ešte nejaké skupinky záujem sa zúčastniť, tak sa ozvite na email: spit@pobox.sk . Ku krátkej charakteristike skupiny pripojte aj par svojich fotiek.

Šermu zdar!

P.S.: Ozývam sa za Marmon s.r.o., ktory je organizatorom daneho podujatia, teda aj tam mozete smerovat svoje otazocky.
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Mar 30, 2009 2:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mestania z Kosic pripraveni na plnenie specialnych uloh... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

Založený: 12 Aug 2007

PríspevokZaslal: Po Mar 30, 2009 5:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alfonz III udatný hlási tiež pripravenosť. Filip koľko vystúpení plánuješ na skupinu? Ako každý rok?Alebo sa niečo zmenilo?
Prave Vajce
Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2008

PríspevokZaslal: Po Mar 30, 2009 6:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No Filip aj BATUHLA je nastartovana a spolu snama dojdu aj zenstiny s Bella Arabia nech sa vecer nenudime a tak no ved vies
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Mar 31, 2009 2:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Filip: Ak som to teda spravne pochopil, co dufam, ze ano, radi by ste ako si ako organizatori predviedli bitku polnu. Co si pamatam, este sa cosi take na SVK neskusalo, aj napriek tomu, ze 15. storko je na to ako vysite...

Ste si vedomi toho, ze pre potreby polnej bitky su nevyhnutne organizovane jednotky, radsej mensie, ale koordinovane a so schopnymi velitelmi? O ich vyzbroji samozrejme vieme, ako by mala vyzerat, ale vzhladom na skusenosti z predoslych rocnikov a inych slovenskych akcii nemate v tomto smere trochu obavy?

Dalsia vec, ktora mi este napadla, je ta vec so zasielanim fotografii. Je to z vasej strany snaha ustrazit najvacsiu moznu dobovost a eliminovat exotov? Ak ano, dufam, ze to pomoze. V takom pripade ma zaujima, ci posielat fotos jednotlivcov alebo v pripadne jednotiek celej tlupy.

Vdaka za odpovede.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Filip Lampart
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 01, 2009 4:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alfik napísal:
Alfonz III udatný hlási tiež pripravenosť. Filip koľko vystúpení plánuješ na skupinu? Ako každý rok?Alebo sa niečo zmenilo?

Alfi, tak ako minuly rok....
Filip Lampart
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 01, 2009 4:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To Olaff:

Tak teda, je jasne, ze pojde o bitku z druhej polovice 15. stor., konkretne z dob bratrickych, a tak teda vsetci, ktori sa chystaju zucastnit by mali splnat taketo kostymove minimum. Tymi, ktorych sme pozvali ako prvych, sme si isty. A partie, ktore by sa chceli pridat, nech na uvedenu adresu zasielaju svoje foto.

Dalsia vec. Ano budu jednotky. Preto prosim vsetkych ktori pridu, aby sa vyzbrojili drevcami (tiez maju splnat dobovost). Velit im budu velitelia z nasich radov. Ak by niekto sa mal chut vyblaznit s mecikom, tak bude mat na to vyhradeny priestor. Nas uz to robit takymto sposobom prestava bavit.

Po dalsie. Dbajte na svoju bezpecnost. Minimalna vybava je prilba a bodli by aj nejake tie rukavice
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 13, 2009 9:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Philippus: Len tak zo zaujimavosti... Ako to vyzera s poctami drevcoviek, mas uz nejake spravy? Vies uz pripadne odhadnut realne pocty bojovej sily, trenu a zvycajnych darmozracov?
Návrat hore
Filip Lampart
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Máj 14, 2009 9:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne som to neprepocitaval, ale takmer kazda skupina pride vybavena nejakymi drevcami, sudlicami a atd.

Predpokladam, ze to vychadza tak, ze min. 2-3 z kazdej skupiny su vybaveni tyčovou zbranou.
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 18, 2009 1:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Rad by som buducich ucastnikov upozornil, ze sa Starej Lubovne zucastni aj Jakub "Mojshe" z Ciech. Ma internetovy obchod armabohemia a donesie nejake veci na predaj, udajne s 10% zlavou, ako ked si objednavate z jeho stranky. Takze ak uvazujete nad nakupom nejakej vybavicky, pozrite si kludne:

http://armabohemia.cz/Novestr/handA.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Filip Lampart
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 2:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Priatelia,

chcem sa Vam prostrednictvom tohto fora podakovat za spolupracu pri tvorbe programu pocas rekonstrukcie bitky a scenických predstvaní v Starej Lubovni 23. mája 2009.

Je pravdou, ze kazda skupina prispela k tvorbe programu, avsak su skupiny a osobnosti, ktorym si za svoj výkon zasluzia velke "Vdaka!".

Dufam, ze vsetci ste sa citili v SL prijemne, uzili si slnecne historicke popoludnie, a ak sa vyskytli nejake nedostatky, tak nam ich prosim prepacte.

Neda mi, ak by som neprejavil mensiu nespokojnost s nedisciplinovanostou niektorych sermiarov, s ich alkoholockymi excesmi, a co ma mrzelo najviac, ze mnohi svojou nenasitnostou sposobili, ze niektorym hostom sa nezvysila vecera. Avsak verim, ze sme sa z toho do buducnosti poucili.

Este raz vdaka.
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 5:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Filip: Dufam, ze z nasej strany vela tych excesov nebolo Wink

Co sa tyka akcie, tak moj strucny pohlad - formacie super, strelba diel aj rucnic super, pokus o taktiku sa ceni, "tazka pechota" ako vzdy... no, tazku pechotu si predstavujem inak,moj dojem je, ze vyraz "tazka pechota" sa pouziva pre vsetkych ludi, ktori nechcu, nemozu, nesmu, nevedia ako robit s drevcami vo formacii. Velil som strelcom na korvinovskej strane (strielal som z kuse), chcem sa teda podakovat chalanom (tusim, neviem naisto) z Arwen, ktori mi sekundovali. Zaroven som pocul, ze jeden od nas trafil sipkou niekoho pod oko, tu chcem povedat velke sorry, sipky obcas zanasa a preto nie je dobre s nimi strielat na velku vzdialenost, lebo tam su odchylky vacsie. Ja som takisto trafil par ludi, ale ti boli oplechovani a tak snad nikomu nic nebolo. Jeden postreh z pohladu strelca - Ak ste oplechovani a nic vam sipka neurobi, aj tak sakra spadnite, zenske vas hned "recykluju"a idete spat do bitky, nie je to nijaka hanba. Vy mate na sebe zelezo a tak to necitite, ale v reali by ta kusa bola ovela silnejsia a sli by ste k zemi. A kedze sa hrame a robime to pre divakov, tak preco nepadnete?

Chcem pochvalit aj celkove zlepsenie, co sa kostymov tyka. Aj ked sa samozrejme naslo aj par debilov (ako vzdy), ktori v tych istych handrach chodia po svete uz roky a nemaju snahu trosku dvihnut uroven. Napokon, je to ich hanba, nie moja.

Ad nenazranost - zial, este stale ideal sermiara je opita nenazrana spinava svina (cest vynimkam), ktora si uziva to, ze nemusi ist do roboty (alebo skoly) a moze sa valat a robit bordel a holymi rukami trhat kuracie stehna ako na pase. Bohuzial su to vacsinou ludia, ktorych som uz spominal ohladne kostymov. 90te roky minuleho storocia uz skoncili, serm nabera iny smer a myslim, ze primitivov uz buducnost slovenskeho sermu nepotrebuje. Je fajn zrelaxovat a vypadnut a zabavit sa, ale ked je niekto nenazrane hovado a neberie ohlad na inych,ktori su takisto hladni, to pre mna nie je spolusermiar, ale buran, ktory vidi iba svoj bachor.

Kazdopadne velka vdaka chalanom z Lubovne za peknu akciu, ozivenu bitku, kde sa uz vyskytli naznaky taktik, formacii a pestrosti zloziek armady, ludom, ktori sa "obetovali" a robili program, cim umoznili nam lenivcom len sa pozerat.
Návrat hore
jany -jan kober
Bežný tlachal

Založený: 16 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 5:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

de carabas:

uplne suhlasim.
Milan Kertész
Tlčhuba

Založený: 19 Apr 2008

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 6:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pepe: Tiež súhlasím. A áno, máš dobrú pamäť, sme z Arwenu... Smile Bolo mi cťou strielať po tvojom boku... Very Happy
Návrat hore
Petr Indy Havelka
Bežný tlachal

Založený: 01 Júl 2008

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 6:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Připojuji se k poděkování. Koukli jsme na fotky z Kolína a vůbec nelitujeme, že jsme jeli takovou dálku. Bylo to super! A cestou z5 jsme se stavili ve vašich Alpách a zrobili švýcarské fotky. Odkaz na naše fotky sem hodíme, totéž očekáváme od Vás fšech. Cool
Třeba příští rok přideme v pořádné sestavě a dáme *těžké pěchotě*ochutnat 4 metry jasanu.
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Filip Lampart
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 8:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Indy: to by nas velmi potesilo...
.....k tomu este dodavam obdiv, ze ste nevahali merat velku vzdialenost, len aby ste nam sprijemnili sobotu.....
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ne Máj 24, 2009 8:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja ohodnotim bitku neskor, ale teraz ked Indy spomina piky, napadlo mi cosi pouzitelne o rok...

Ich pikoso-halapartno-strelcov proti nasim halapartno-pikoso-pavezo-strelcom... A ked sa to cele rozpohybuje a obcas rozdeli do mensich jednotiek samstatne operujucich, tak hmmmmm... Twisted Evil

Inak, myslel som, ze si s tymi Tatrami a fotenim robite srandu, ale zmakli ste to nakoniec... Respect... Laughing
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 25, 2009 6:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

http://ignatz.rajce.idnes.cz/Bitva_Stara_Lubovna_kveten_2009/#album
Návrat hore
Kozlík
Bežný tlachal

Založený: 19 Sep 2007

PríspevokZaslal: Po Máj 25, 2009 10:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

I já se připojím k poděkování za fajn akci, ikdyž poměrně vzdálenou. Jak už psal Indy, rozhodně nelitujeme vzdálenosti, kterou jsme urazili, a už vůbec ne toho, že jsme jeli k Vám a ne na Kolín. Doufám, že po této zkušenosti se nám příští rok podaří naverbovat další lidi jak z řad pikenýrů/sudličníků, tak i bratry střelce z Brodu. Very Happy
Díky statečným feldfrauen za ošetření a ovázání mého, šípem prostřeleného krku, za napojení a znovu navrácení do boje a omlouvám se za sobotní večer skupině Via Cassa, do jejichž tábora jsme byli pozváni, kde jsem po pouhých dvou pivech Rolling Eyes , jsa unaven, doslova vytuhl u jejich ohně a řádně nepoklábosil Crying or Very sad
Takže ještě jednou díky a s některými se snad potkáme na Zbirohu. Broda Hrr ! ! !
Juraj Skúpy
Tlčhuba

Založený: 27 Máj 2008

PríspevokZaslal: Ut Máj 26, 2009 1:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Chcel by som za Bludnych Rytierov podakovat za pozvanie na tuto podarenu akciu, nikto zo zucastnenych clenov nelutoval. Pre mna osobne je to najoblubenejsia akcia v roku a vzdy sa na nu tesim.

Dalej by chcel podakovat aj neznicitelny bojovy kon Johan von Bahnhof (ten s modrou-zlou cabrakou), ktory si boj odbuchat svoju prvu akciu. Bol sice trochu zmateny, ale to ze nikto neprisiel k urazu hodnotim kladne Very Happy

Jedine co ma trochu hnevalo boli strelci, ktory nerespektovali scenar a strielali ked nemali, co mierne komplikovalo vystupy koni. Ale na druhu stranu v porovnani s inymi bitkami mi to prislo pomerne organizovane a chaos prevladal len zriedkavo Smile

Z akcie mame viac ako 1000 fotografii, takze sa urcite nieco zaujimave vyberie a pridam sem potom odkaz.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Strana 1 z 3

Prejdi na: