Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: Št Apr 30, 2009 12:15 pm Predmet: |
|
|
marcus: to nemcko je naozaj smiesne cele ako to je. O takej technike chytenia meca nic neviem. To taliansko som pozeral len fotky ale nezda sa mi to uplne mimo. Guardia mista u alfieriho je nakreslena v miernom zaklone a chodidla su dalej od seba ale v zasade to nie je az taky prehresok z pohladu funkcnosti co oni ukazuju. Marozzo sa podla fotiek zda byt ok. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Št Máj 07, 2009 8:55 pm Predmet: |
|
|
Marcus
iny kontinent,iny mrav (tusim su z Kanady)
mne foter pred 2 tyzdnami poslal fotky, z jednej slavnosti v malom nemeckom mestecku...ze tam boli rytieri (15-tkove plechy a vikingske stity...ehm)
tak som mu to zkomentoval
a on hovori, no, prisli a povedali nam,ze cela historia sermiarov zacala v amerike,kde zacalo akesi hranie sa na rytierov...a odtial sa to prenieslo sem do Europy, ze to je len pre zabavu a tak
to je historia,co? _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Máj 13, 2009 9:12 am Predmet: |
|
|
lepsie ako sexualne polohy egyptanov
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: St Máj 13, 2009 11:28 am Predmet: |
|
|
už som to videl. Údajne sú to najstaršie zachované obrázky zo systematického nácviku zápasu v dejinách. Je toho aj viac... a najkrajšie je to, že všetky, príp. väčšina tých techník sa doposiaľ používa. Tieto obrázky boli nájdené v nejakej jaskyni a mali byť staré cca 4000 rokov. Doma mám aj ten názov tej jaskyne _________________ Pozorovateľ
Naposledy upravil Marián Kostolný dňa St Máj 13, 2009 8:44 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: St Máj 13, 2009 11:39 am Predmet: |
|
|
vidis niekto bude mat doma takto oblozenu vaňu  |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: St Máj 13, 2009 11:44 am Predmet: |
|
|
servant napísal: | lepsie ako sexualne polohy egyptanov
 |
No ja by som radsej tie polohy. V kupelni sa mozu zist . _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: St Máj 13, 2009 12:19 pm Predmet: |
|
|
zas na druhe strane nikedy sa TO fakt podobá na zápas.
Jeden nikdy nevie, akú techniku v danej chvíli použiť a preto navrhujem : na jednu stenu kachličky so "zápasovou tématikou" a na druhú stenu s tou druhou tématikou... a je postarané  _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Máj 13, 2009 8:13 pm Predmet: |
|
|
len sa potom nepomylit
kuknes na zlu stenu a... _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: St Máj 13, 2009 8:43 pm Predmet: |
|
|
Hmmmmm, na túto možnosť som fakt nepomyslel, že kukneš na zlú stenu a ...
ale zas na druhej strane človek sa prispôsobuje situácii a nie situácia človeku...  _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Maros Matiasovsky Bežný tlachal
Založený: 17 Apr 2009 Príspevky: 13 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Št Máj 21, 2009 2:27 pm Predmet: Ako začať so šermom? |
|
|
Všimol som si, že existuje na fóre veľa otázok, ako začať s historickým šermom. Na Slovenskom fóre existujú len fádne odpovede, že nájdi si skupinu HŠ. (Boja sa konkurencie)
Až na českej stránke som našiel odpoveď. Neviem, či ju už tu na fóre niekto spomínal, tak pre istotu. http://www.ceskyserm.cz/NewsDetail-477
Každý začiatočník potrebuje samozrejme železný meč, aby si mohol overiť, či ho to bude baviť, skôr ako sa niekam prihlási. Osobne uprednostnuje sekanie do zeme, prípadne stromov, alebo free-stylový súboj so susedom.
Ale kde zohnať meč? Slovenskí kováči nemajú na stránke ani ponukový lístok ani cenník. Takže zase som musel opät zájsť k českým susedom. Najlepší je asi tento http://www.kovexars.cz
Mne osobne sa páči hneď prvý meč [img]http://www.kovexars.cz/routines/new_window_picture.php?image=/httpd/html/kovex_arscz/data/PICT0700_gb001.JPG&max_width=1024&max_height=1024&another_link=0&vodoznak=1[/img], lebo má úctyhodné 2 kilogramy, čím získam patričné svaly na rukách, lebo chcem robiť obdobie barbar Connan, čím samozrejme ušetrím na ostatnom vybavení.

Naposledy upravil Maros Matiasovsky dňa Št Máj 21, 2009 3:40 pm, celkom upravené 3 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Kertész Tlčhuba
Založený: 19 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: Hlohovec, Bratislava
|
Zaslal: Št Máj 21, 2009 2:38 pm Predmet: |
|
|
Marcus: Jasné, to je už pomaly klasika.
"Holoto jedna !"  |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: Št Máj 21, 2009 8:58 pm Predmet: |
|
|
no Marcus, neviem či s tým prerazíš, ale želám Ti veľa šťastia a úspechov.
Prosím, najprv si naštuduj " Nemedijské kroniky" aby si bol autentický, čo sa týka výzbroje a výstroje, len neviem ako chceš prekladať knihy o šerme z Hyborianského/Hyborského veku. / Ale sú aj slovníky viď nižšie/
Ak môžem doporučiť, údajne najlepšíe prepracované rytierske zákony a školy šermu malo Kráľovstvo Zingarské, ale ani ostané kráľovstvá ako Koth prípadne Aguilonia nie sú na zahodenie. Nemedijské královstvo je tiež dobré....
Stýgiu, Turan a ani Hyrkániu by som osobne nebral, "páchnu orientom"
Tak isto ani Vanaheim, ani Asgard by som nebral sú to obyčajný severský barbary v kožušinách, s rohatými prilbami , čo sa len oháňajú veľkými sekerami, štítmy a obrovskými mečmi. Počas celého dňa len bojujú a večer chlascú pivo z kravských rohov až do odpadnutia.
To nehovorím o Piktoch, tí v tom čase ešte železo nepoznali ...
Ako člen Conan Society /neviem či ním ešte stále som, lebo už asi 10 rokov neplatím členské/ tak Ti možem Ti dať nejaké informácie, prípadne nakontaktovať Ťa priamo ku zdroju.. _________________ Pozorovateľ
Naposledy upravil Marián Kostolný dňa Pi Máj 22, 2009 8:06 am, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Kertész Tlčhuba
Založený: 19 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: Hlohovec, Bratislava
|
Zaslal: Št Máj 21, 2009 10:52 pm Predmet: |
|
|
Mijamoto napísal: | ...Conan Society... |
To také aj existuje ???
Čo je predmetom takého združenia ???  |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Máj 22, 2009 6:29 am Predmet: |
|
|
Varpulis, tentokrát je Ti Tvoja nevedomosť odpustená
Conan Society je to normálna oficiálna vedecká skupina s vedeckým zameraním sa na výskum života Conana Cimmerana a doby v ktorej tento jedinečný hrdina žil !
Ako vieš z Hyborianskeho obdobia sa zachovalo veľmi málo pamiatok a keď sa zachovali tak sú skomolené, prekryté, prepísané a tak...
Táto spoločnosť si dala za cieľ "zmapovať" životnú Cestu Conana a jeho skutkov.
Po svete behá x všelijakých škrábakov-spisovatelíkov, čo berú do úst meno Conan nadarmo a píšu o jednom z najväčších hrdinov v histórii samé chu..joviny, keď to čítaš tak si myslíš že je to výsmech, satira, karikatúra no proste.... gŕŕŕŕŕŕŕ
A práve hlavným cieľom tejto spoločnosti je "oddeliť zrno od pliev" t.j. zistiť ako to vlastne bolo, prípadne nebolo, spoločnosť skúma kde všade Conan pri svojich cestách zanechal stopu, aké to malo následky. Spoločnosť tiež vyvracia a dáva na pravú mieru niektoré nezmysly a omyly tých druhých, lebo len Conan Society je jediná správna spoločnosť, ktorá jediná má právo hovoriť čo je pravda a čo nie. Slovom klasika : Spoločnosť Conan Society má patent na rozum, aby bolo jasné. Všetci ostatní sú obyčajní, škoda reči
Ďalším zameraním tejto spoločnosti je zisťovať a skúmať spôsob života spoločnosti v hyborianskej/hyborskej dobe najmä jej politické, ekonomické, kultúrne, národné, národostné , náboženské a iné vzťahy a zvyky.
Conan Society je veľmi seriózna spoločnosť, má vlastné metódy, zdroje, postupy a je určite serióznejšia ako tie spoločnosti a iní zúfalci čo veria napr. v existenciu UFO a M-zemákov a stále hľadajú dôkazy o tom, že tu na zemi boli a ked ich nenájdu, tak napr. vyrábajú kruhy v obilí a inak podvrhujú dôkazy
Sídlo Conan Society je na adrese trvalého pobytu Big šamana Zdeněk Zachodil a dá sa k nemu dostať na adrese arrakis1@volny.cz /aspom v minulosti/ _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
|
|
Návrat hore |
|
 |
igor vitovič Tlčhuba
Založený: 25 Nov 2006 Príspevky: 419 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Ne Máj 31, 2009 9:51 pm Predmet: |
|
|
jeej a hraje k tomu Finntroll !!!! moji zlaty.... _________________ Moj ty boh, aka som ja sermiarska sracka.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Fabian Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 242 Bydlisko: bratislava
|
|
Návrat hore |
|
 |
Rado Striha - Banán Mladší údržbár