Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Kováč
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Marián Kostolný
Tlčhuba

Založený: 21 Okt 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 11:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Stettner a čo s tým chcete robiť?
Aké prípadné právne, alebo iné kroky ste podnikli ? Reklamovali ste to aj písomne? Sťažnovali ste sa niekde? Podnikli ste nejaké kroky na nápravu?
Máte nejaký doklad od tovaru? Objednávku, zmluvu a pod ?

Ak môžem, navrhoval by som nájsť si nejaké znalca-metalurga, ktorý by sa vyjadril k materiálu, k spôsobu vyroby, či výrobok spĺňal tie parametre aké mal mať pre Vaše používanie a pod.
Ak by znalec zistil, že výrobok nespĺňal Vami požadované parametre, také ako ste si objednali, prípadne nebola dodržaná technológia výroby, tak by som to dal na súd na náhradu škody. Inak máte minimálnu šancu na náhradu škody.
Tých 48.000,- Sk /1.593,- Euro / je dosť veľká škoda o ktorú sa oplatí súdiť sa. Ľudia sa súdia aj za menšie sumy, prípadne sa súdia za blbosti a súdy vyhrávajú.

Ak len vypisujete na fóre, tak to je nič , prípadne je to ako sťažovať sa na lampárni....
Inak sa náhrady škody sa aj tak nedomôžete a ešte sa môže stať, že Vás dotyčný môže zažalovať za kazenie dobrého obchodného mena, prípadne za ohováranie alebo niečo podobné.
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 11:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

myslim ze v tomto prípade to nemalo mat iny charakter ako podelenie sa o skúsenosti .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Anton Kohutovič
Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 12:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, je dobre, aby to vedela aj sermiarska obec.
Mijamoto: Vsetky bezne pravne kroky, ktore nam maju pomoct vymoct si svoje prava spotrebitela budu vykonane. Ak si to docital, tak som to tam nazacil. Je to cerstva skusenost. Rozhodne, je sanca, ze by p. Gecler chcel este dohodnut ako sme chceli (dal nam asi 3-5minut), ale nedal nam prilezitost. Ak si neuvedomi, ze konal neuvazene a nespravne, tak urcite vyuzijeme vsetky ochranne paky, ktore nam zakon priznava.
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 12:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohužiaľ musim konštatovať, že my mame podobnu skusenosť. Zbrane nam nevyhovovali esteticky takže sme ich ani neprebrali a asi sme urobili dobre. Vyhli sme sa druhemu sklamaniu s kvalitou. A to bolo dobrych 5 rokov dozadu. Neviem čím to je, držal som v ruke od Mária aj výborné kúsky. To však boli ale výnimky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
woden
Tlčhuba

Založený: 24 Máj 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 12:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tiez som drzal pekne veci.
ale tie ostatne co sme brali sa vsetky dojedneho dolamali. niektore az dvakrat.

za tie prachy si viem predstavit aj lepsie zbrane. dokonca aj dve.

proste mario nikdy nebol dobry obchodnik.
Milan Kertész
Tlčhuba

Založený: 19 Apr 2008

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 2:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

woden napísal:
...ale tie ostatne co sme brali sa vsetky dojedneho dolamali. niektore az dvakrat...

Laughing
Ja som sa zas stretol so zlomenou priečkou na jeho meči (pri bežnom používaní...).
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 6:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja sa vobec cudujem, ze unho este niekto kupuje...skoro vsetko co som od neho videl a aj vyskusal boli totalne shity, tazke kolajnice bez estetiky a u jeho otca detto a to o jeho sposobe jednania som uz tiez pocul z viacerych stran..jedine dobru som videl jednu sablu, ale ta uz mala nejaky ten rok a dotycny zakaznik mu stal stale za chrbtom, aby to bolo ako on chce...inac do kolien ma dostal ten argument o nauceni sa poriadne sermovat...holt Tondo, mali by ste sa nad sebou asi zamysliet Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Kostolný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 9:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Sorry Stettner, asi som to zle pochopil/prečítal, ale to je moja choroba, že nechápem... Laughing
Ale čím skôr podniknete nejaké kroky tým lepšie. Totiž podľa Obchodného zákonníka, Zákona o ochrane spotrebiteľa čo ja viem ešte akých právnych predpisov a noriem , tak na na sťažnosti a reklamáciu sú dané nejaké nejaké lehoty. Ak lehotu prešvihneš, čo len o 1 deň, tak sa potom sa môžeš fakt sťažovať a súdiť, kde len chceš... aj keby že máš pravdu, tak z formálenho hľadiska potom fakt nemáš nárok..
Nie je dôležité čo sa deje, ale ako sa to deje... Idea
Anton Kohutovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 04, 2009 10:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K estetike. Toto bola zhola nova varka cepeli novym sposobom, s podobratou plochou. Preto sme tie prve kusy prebrusili, a zvysok meca bol v nasej rezii, po tejto malej uprave uz vyzerali celkom k svetu. Ale s tym som sa zmieril, ze tie nevyreklamujem.
Prave som sa od pravnika dozvedel, ze predavajuci nema pravo ani ked zhotovuje na zakazku skratit zarucnu lehotu pod 24 mesiacov. My sme ziadali aspon 6. Ale komu neni rady...
Dano: Sme nakloneni kazdemu vyrobcovi. Bohuzial. Ak su nejaki novi na obzore. Mal by som objednavku na uvod ale na cca 10 - 15 cepeli.
Návrat hore
Valter Pajer - Gawain
Tlčhuba

Založený: 05 Apr 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 05, 2009 6:34 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ako nahle ste spravili akykolvel zasah do vyrobku stracate tym narok na reklamaciu tovaru.

2. Prevzatie záväzku za záruky vyplýva zo zmluvy alebo záručného listu. Dĺžka záručnej
doby alebo doba trvanlivosti alebo použiteľnosti dodaného tovaru je vyznačená na jeho obale.
Ak je v zmluve alebo záručnom liste predávajúceho uvedená odlišná záručná doba, platí táto
doba.

IX. Osobitné ustanovenia o účinkoch odstúpenia od zmluvy

1. Kupujúci nemôže od zmluvy odstúpiť, ak vady včas neoznámil predávajúcemu.
2. Účinky odstúpenia od zmluvy nevzniknú alebo zaniknú, ak kupujúci nemôže vrátiť tovar v
stave, v akom ho dostal. Toto však neplatí, ak:
a) nemožnosť vrátenia tovaru v stave tam uvedenom nie je spôsobené konaním alebo
opomenutím kupujúceho, alebo
b) k zmene stavu tovaru došlo v dôsledku prehliadky riadne vykonanej za účelom zistenia vád
tovaru.
c) pred objavením vád kupujúci tovar alebo jeho časť predal, alebo tovar úplne alebo sčasti
spotreboval alebo ho pozmenil pri jeho obvyklom použití.
3. V prípade uvedenom v ods. 2 bod c) je kupujúci povinný vrátiť nepredaný alebo
nespotrebovaný tovar alebo pozmenený tovar a poskytnúť predávajúcemu háhradu do výšky,
v ktorej mal z uvedeného použitia prospech.

Toto je vynatok z obchodneho zakonnika z 1.1 2009
Len tak pre zaujimavost.
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 05, 2009 8:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mario gecler bol kovac minuleho storocia, vsucasnosti je gecler skvor znami ako karbobrusic. Laughing nastastie niesom tak bohaty aby som si mohol kupovat veci od karbobrusicov. a urcite to nikdy nikomu nedoporucim, skvor opacne Wink chalani, toto je nonsens osobne som velmi rozcarovany stohto pribehu. Mad
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 6:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Má niekto náhodou telefonicky kontakt na kováča Pavla Moca z Čiech?

(http://swords.cz/)

velmi by nam to pomohlo, kedze na mail neodpoveda...

vdaka

www.kompania.sk
Návrat hore
Marián Kostolný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 7:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavol/Pavel Moc je čech ? To je pre mňa novina Shocked
Milan Kertész
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 8:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jedného času mal Pavel Moc tel. kontakt aj na stránke, ale stiahol ho kvôli neskutočnej vyťaženosti. Údajne mu ľudia vkuse vyvolávali. Tak to obmedzil na emailovú komunikáciu. Komunikácia s ním je ťažká, čo je dané aj počtom objednávok a jeho vyťaženosťou.

Mijamoto: Moc je Čech. Môc je Slovák.
Návrat hore
Marián Kostolný
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 9:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže sú dvaja. Idea
Milan Kertész
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 9:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mijamoto napísal:
Takže sú dvaja. Idea

Správny postreh... Very Happy
Návrat hore
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Máj 11, 2009 9:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mijamoto napísal:
Takže sú dvaja. Idea

nie jeden je môc krstnym menom robo
druhy je moc - pavel

to mas ako moc a moč (len ta strieska je otocena o -180 stupnov)
Wink

konan2
ak mas kontakt na laca,skus cez toho...aspon nejaky iny mail,ako ktory maju uvedeny na stranke
k mobilu mal tusim aj na stranke pripomienku,ze ho nedava,lebo mu to zvonilo a rusilo ho v praci (cize asi ani moc nepouziva)
M.Gecler
Regrút

Založený: 14 Máj 2009

PríspevokZaslal: Št Máj 14, 2009 8:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Majstri z Trnavy,

lepíte na internete med popod fúzy! Vašou taktikou je ohovárať, nadávať a skresľovať skutočnosti, namiesto toho aby ste sa snažili nájsť ústretovú cestu medzi nami výrobcami a Vami užívateľmi.

Najprv zopár informácií:
Techniky, ktorým sa venujete sú mnohonásobne tvrdšie ako v minulosti. Oceľ sa nedá oklamať a jej spracovanie je na Vaše praktikovanie na hrane prípustných medzí. Aby som presnejšie povedal, výrobca ocele Vám dá tabuľku podľa ktorej treba kaliť a popúšťať. Kalením sa dosahuje tvrdosť závislá od obsahu uhlíka v oceli a popustením sa odstraňuje krehkosť, ale aj klesá tvrdosť. Toto všetko je závislé na čase a teplote jednotlivých procesov. Takto nám vznikajú tisíce variantov a každý variant postupu má za následok rozdielny výsledok v tvrdosti, oteruvzdornosti a pružnosti. Nepoznám materiál, ktorý pri Hrc 55 až 58 po popustení dosiahne vysnívanú /nezničiteľnú/ húževnatosť, pružnosť, oteruvzdornosť, odolnosť voči nárazom.
Ak tvrdosť znížime materiál je húževnatejší, ale zato dochádza k rýchlejšiemu opotrebeniu /vytvárajú sa hlboké záseky a ostriny/. Každý výrobca ocele 14.260 ČSN, 15.260 ČSN, 50 CRV4 ... atď. /ocele na veľmi namáhané pružiny atď. viď. strojnícke tabuľky/ a ich ekvivalenty vyrobené inde vo svete vám doporučí danú tvrdosť pri určitom zaťažení. Ani jeden podotýkam Vám nenavrhne požadovanú tvrdosť potrebnú pre čepele v extrémnom zaťažení, takže ja a moji kolegovia kováči kráčame po hrane možností a hľadáme najlepší variant spracovania. Poviem Vám úprimne, je to alchýmia. Nalámal som sa veľa mečov pri šerme, pri skúškach kvality, len aby som našiel správnu technológiu spracovania. Investoval som množstvo času a financií a nedovolím, aby ma niekto osočoval, či urážal.

K Vašej reklamácii:
1. Požadovali ste zbrane vyššej tvrdosti nakoľko ste mali problémy s hlbokými zásekmi, ostrinami a ohýbaním. Dokázali ste meč doslova rozsekať. A nie len meče odo mňa!
- Vyšiel som Vám v ústrety a na Vašu žiadosť som Vám vyrobil tvrdšie čepele. /o tom koľkonásobne vyššia, ako tá Vaša vyššie uvedená, bola moja investícia do materiálu, kalenia, meraní tvrdosti a skúšok zloženia materiálu, aby som vyhovel vašim požiadavkám sa radšej nebudem rozpisovať/

2. Do čepelí ste zasahovali mechanicky, ako aj tepelne. Prebrusovali ste čepele a vytvorili ste na nich kritické miesto v ktorom sa zlomili! Niekoľko kusov som Vám vyreklamoval, aj keď bolo do čepele zasahované brúsením, ako aj tepelnou úpravou. Aj keď takúto reklamáciu by Vám pravdepodobne nikto neuznal, vyšiel som Vám v ústrety, nakoľko sa snažím o dosiahnutie maximálnej možnej kvality a spolupráce.

3. Čepele ste neadekvátne zaťažovali. Čepele, ktoré ste mi reklamovali niesli stopy po veľkom množstve silných úderov do plochy. Možno sú techniky, ktoré nacvičujete historické. Používali sa však na nácvik týchto techník „bojové“ meče, ktoré máme zachované v múzeách, a ktorých tupé repliky /bežne postačujúce na historický šerm/ som vám vyrobil? Alebo sa používali špeciálne meče, ktoré boli relatívne hrubé a preto užšie a pri priečke, kde sa Vami reklamované čepele zlomili, rozšírené a spevnené? Odporúčam Vám poučiť sa z histórie a nie len nacvičovať podľa Vás historické techniky, ale použiť na to aj tréningové meče historických rozmerov, či parametrov. Veď koľko úderov do plochy by asi vydržal ktorýkoľvek z do dnes zachovaných mečov, ktoré boli ďaleko mäkšie? Ohýbali by sa ešte viac ako tie ktoré ste chceli vylepšiť vyššou tvrdosťou.

4. Po čase som sa od iných odberateľov dozvedel, že ma ohovárate a haníte spôsobom, ktorý medzi šerm a slušných ľudí nepatrí. /Okrem šermu doporučujem školu slušného správania./ A vyhodil som Vás preto, ak ste náhodou zabudli, že po troch minútach som si vypočul vulgárne urážky na moju osobu a na kolegov výrobcov, v ktorých ste pokračovali tak intenzívne, že vás počula celá ulica. Vašimi výrokmi, vulgarizmami a vyhrážkami som si potvrdil, že nie ste vôbec schopní slušného správania. Preto, ak sa budú z Vašej strany opakovať takéto vyjadrenia upozorňujem Vás, že zvážim podanie trestného oznámenia.

Ďalej k problematike výroby a reklamácií:
Meče vyrábam z certifikovaného materiálu a to 14.260 ČSN a 50 CRV4
Postup je nasledovný:
Zákazník príde, vyberie si typ meča, druh prevedenia, podľa výrobných návrhov, či knižnej predlohy, alebo si prinesie vlastný, taktiež mu vysvetlím celý technologický proces. Konzultácia je potrebná vzhľadom na dohodnutie kritérií spracovania, ktoré sú determinované užívaním a spôsobom záťaže.
Napr. Priečka ktorá je často vystavená opakovaným sekom je mohutnejšia atd. Ako viete zachovaných mečov veľa a čo kus to originál a každý má svoje vlastnosti....

Záručné doby, na ktorých sa zvyčajne so zákazníkmi dohodnem /tak ako aj vo Vašom prípade/ sú na samotnú čepeľ 6 mesiacov, na u mňa vyrobený komplet meč 12 mesiacov. Každý výrobok je zdokladovaný. Zbrane, ktoré odchádzajú z výroby sú testované na sek, lom, tvrdosť a húževnatosť. Aj keď reklamácie mám v minimálnom počte /Ročne vyrobím niekoľko stoviek čepelí. Minulý rok som okrem reklamácií od Vás nemal žiadne./ nie je v záujme dobrých vzťahov problém dohodnúť sa na reklamácii, alebo zľave aj po dohodnutej záručnej dobe, ak sa jedná o preukázateľnú chybu výroby – napr. chyba/nečistota v materiáli... Tak ako som reklamoval čepele Vám, aj napriek tomu, že sa nejednalo o výrobnú chybu, a že ste ich zrejme z nevedomosti vážne poškodili. Avšak pri vašom jednaní páni ...
Návrat hore
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 14, 2009 8:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to by ma teda zaujimalo pan gecler, co je tymi ostatnymi sermiarmi, ktori mali od vas mece a pisali tu, ze sa im polamali?

dalej ma zaujala vasa reklamacna - zarucna doba? nie je to nahodou podla zakona 24 mesiacov?

co esteticka stranka cepeli? snad poznate aj sam rozdiel medzi mecom a kolajnicou? skuste tento poznatok aplikovat pri vyrobe vasich mecov!

nikto nehovori ze mece maju byt na vecnost, ale aby mece vydrzali mesiac a pol? to je snad zly for?

www.kompania.sk
Návrat hore
Anton Kohutovič
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Máj 14, 2009 9:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobry den,
tak mame sa moznost konecne porozpravat p. Gecler, kedze osobne a ani telefonicky ste sa moc bavit nechceli.

To co som napisal, nemalo byt ohovaranie, zdrzal som sa nejakych subjektivnych hodnoteni, a iba popisal udalosti ake sa nam stali.

"Techniky, ktorým sa venujete sú mnohonásobne tvrdšie ako v minulosti." V minulosti nasej, ci v historii?

1. Mece, ktorych sa dotyka reklamacia, boli rovnako z variek cepeli, ktore boli vyrobene standardne aj pre ostatnych vasich zakaznikov, tak ako aj z varky, o ktorej tvrdite, ze bola tvrdsia pre nas.(Subjektivne nam vsak tvrdsia nepripada.)
Zopar cepeli ste este dodatocne popustali na chrbte, co malo za nasledok, mierne ohyby. Mozno tu teda hovorit o privysokej tvrdosti? Dufali sme, ze ak sa ohyba, aspon nech sa nezlomi.
O to aku ocel ste pouzili, to moze byt v zasade zakaznikovi jedno. (Co tak AISI S7 namiesto obycajnej pruziny) Po tom ako ste vynalozili nemale ciastky, ako sam tvrdite na vyskum, nemala by sa kvality zvysit???
Ak sa znizila, co je objektivny fakt, tak potom bola niekde chyba. Mam mece od inych vyrobcov, a tie este aj po roku stale pouzivam. Mesiac, dva je naozaj malo, i ked sami uznavame, ze mec nie je na dozivotie. Je stastie ak na rok. Opakujem, ze nereklamujem svoju cepel, ale cepele, ktorych majitelia boli aj novacikovia, ktori sermuju slabsie, zakladne techniky a ran do plochy maju minimum.

2. Cepele, ktore boli prebrusene, aby vyzerali krajsie, sme si samozrejme vyjasnili a nepozadovali reklamovat, teda neviem preco tento bod. A taktiez neviem, preco myslite, ze boli dokonca tepelne upravovane? To ze priecky boli osadene natesno a zvonili aj po pouzivani nebolo sposobene narazanim za tepla, ale preciznou pracou naseho kovaca (mimochodom aby nebolo pochyb o jeho kompetentnosti, vystudoval 2 umelecke kovacske skoly a na na jednej uci)

3. Uf, neadekvatne zatazovali? To moze kto a ako posudit? Kolko dokaze novacik za mesiac nasekat tvrdych ran do plochy, aby sa to dalo povazovat za neadekvatnu zataz. Narozdiel od magisteria nepouzivame ploche kryty. Co potom oni?
Myslite si, ze rozsirene riccasa na paratenschwertoch by to vyriesili?
Ja nie, ved mece sa nezlomili preto, lebo tam bola cepel uzka. Zlomili sa az v prechode do trnu. Sam asi viete, ze trn musia mat vsetky mece cca rovnako siroky. Malokto totiz obchyti rukovat siroku 5cm!
Nebola nahodou chyba, ze vas frezar pod velmi ostrym uhlom zafrezoval odsadenie cepel a trnu, kde pri okraji nechal len 2-3mm?

4. V tomto bode, ako i v ostatnych s vami musim prudko nesuhlasit. V zivote ste odo mna nepoculi nic vulgarne, a pred tym ako ste nas vyhodili, ani od mojho kolegu. Nebolo to nahodou naopak, ze prve ostre invektiva padli z vasich ust? Skuste si lepsie spomenut.
"Do p..., nikto mi nic nechodi reklamovat, iba vy,... naucte sa sermovat!" A to sme sa este ani nezacali rozpravat.
Prosim, neberte si na pomoc kolegov výrobcov, ziadnych sme nespomenuli, ani sme nikoho neurazali. Ak sa vam zda ako vulgarna urazka veta, "Je na zamyslenie, ze po pol roku zostal jediny mec zo 7, aj ten sa nepouziva", ktora nesledovala po vasej vete, "je na zamyslenie, ze vyrobim 100 mecov rocne a nikto mi nic nereklamuje", tak prosim. Na to sa odohral vyssie uvedeny incident, ktory by sa dal oznacit za agresivny vyhadzov.

My sme prisli dohodnut sa, bohuzial sme nemali prilezitost. Boli sme ochotni, nereklamovat vsetko a za kazdu cenu, a ani vo vami danej zarucnej lehote. Je mi luto, ze sa tak nestalo, preto sa teda pokusime o dojednanie nasej veci v zakonom stanovenej 24 mesacnej lehote.

P.S.: Dokonca som sa dopocul, ze ste niekde spominali, ze sme tie mece snad lamali vo zveraku. Mozem vas ubezpecit, ze to je to posledne, co by sme potrebovali. Nam ide o serm, nie o to handrkovat sa o par mecov, ci dokonca kazit niekomu dobre meno. Snazil som sa informovat co najobjektivnejsie, a ak som sa niekde nahodou nechal uniest, tak sa ospravedlnujem (stale sa mi zda, ze opravnene), a dodavam, ze dufam, ze sa nam podari nastolenu vec v rychlosti vysporiadat, aby sme sa mohli kazdi venovat svojim zalezitostiam.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Zbrane a kostýmy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
Strana 6 z 9

Prejdi na: