Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: So Apr 25, 2009 9:14 am Predmet: |
|
|
Areál otvárame už o 17:00. Sprievodný program ale začne neskôr a CC začne hrať okolo 20:00. |
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

Založený: 28 Júl 2008 Príspevky: 115 Bydlisko: Srdcom vo Zvolene, dušou v Bratislave...
|
Zaslal: So Apr 25, 2009 1:29 pm Predmet: |
|
|
Vyborne, to ich stiham
A ako je to so stanovanim? Mam teraz znacnu dilemu, chcem dojst na cely festival a aj v kostyme, lenze idem sama a nemam kde prespat. Bolo by tam stanovanie dost bezpecne? V opacnom pripade by som bola nutena ist tam len na "otocku".  _________________ Fortis cadere, cedere non potest...
http://historickekostymy.blogspot.com/ |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ne Apr 26, 2009 3:14 pm Predmet: |
|
|
Stanovanie je zabezpečené v stanovom mestečku v Častej (asi 2 km pešo) S/ tam sprchy, sociálne zariadenia atď. Bezpečnosť by mala byť ok, ale cennosti by som si pre istotu bral so sebou. Ale sama holka,... No bolôo by predsa len lepšie niekoho so sebou zobrať. |
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

Založený: 28 Júl 2008 Príspevky: 115 Bydlisko: Srdcom vo Zvolene, dušou v Bratislave...
|
Zaslal: Ne Apr 26, 2009 4:23 pm Predmet: |
|
|
...ved to..ze sama... Nemam velmi koho vziat, takze to bude asi zaujimave...
No a tiez cennosti...Ku slachtickemu kostymu zo 14. storocia sa asi batoh velmi nehodi Maximalne stredoveka tasticka, do ktorej narvem mobil, financie a potom si uz mozem piskat hehe... asi to bude vazne zabavne...  _________________ Fortis cadere, cedere non potest...
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ne Apr 26, 2009 5:00 pm Predmet: |
|
|
cornix... veci, o ktore nechces prist, si kludne mozes skovat u nas v tabore... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Apr 26, 2009 5:09 pm Predmet: |
|
|
Dakujem Triarius, ak to neporiesim inak, som velmi vdacna za tuto moznost. Velmi si mi pomohol. _________________ Fortis cadere, cedere non potest...
|
Návrat hore |
|
 |
Roland Regrút
Založený: 25 Jún 2008 Príspevky: 4
|
Zaslal: St Apr 29, 2009 8:48 pm Predmet: |
|
|
Zdravím, mám dotaz,.. je možné tam doraziť s Gotickým stanom a niekde sa tam rozložiť, prípadne na mieste teda aj prespávať?
Tiež otázka vstupného na celé podujatie sa týka aj šermiarov v dobovom? |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Apr 30, 2009 7:24 am Predmet: |
|
|
Roland: priestor má len obmedzenú kapacitu a preto nie je možné prísť s vlastným stanom a rozložiť si ho tam. Stanovanie pre divákov je pripravené v neďalekom stanovom mestečku.
Čo sa týka kostýmovaných divákov, tak áno vstupné platí pre akéhokoľvek diváka. Pripomenul by som ešte pravidlo z minulých ročníkov - v prípade, že by niekto prišiel v kostýme, ktorý nebude spĺňať určité minimálne požiadavky, si ako organizátori vyhradzujeme právo požiadať takéhoto diváka aby sa prezliekol do civilných šiat. Týmto samozrejme nechcem povedať že nemáš dobrý kostým - vôbec ťa nepoznám a nevidel som ho.
Ale iste pochopíš, že by sa nám nepáčilo ak by sa po pľace motali ľudia v obrusoch alebo iné podobné zvhlosti, ktoré by si potom diváci mohli pomýliť s účinkujúcimi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Št Apr 30, 2009 5:02 pm Predmet: |
|
|
Jabčo:Škoda,včera jsem si koupil prostěradlo a vystřihl šablonu na kříž.
Černý spray mám od lonska...  _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

|
Zaslal: Št Apr 30, 2009 6:35 pm Predmet: |
|
|
To bolo dobreee...
No veru, prislo mi z toho nejak vtipne...pred mesiacom som mala totiz zalusk na jeden obrus z miestneho metroveho textilu Pozitivum, ktore ma neradi medzi oblieckarov a obrusarov je vsak to, ze bol lanovy so striebornym vytkavanym vzorom...Pre moje nestastie, mal prilis male rozmery na saty
Skoda...nebude obrusove cotte  _________________ Fortis cadere, cedere non potest...
|
Návrat hore |
|
 |
Roland Regrút
Založený: 25 Jún 2008 Príspevky: 4
|
Zaslal: Št Apr 30, 2009 9:53 pm Predmet: |
|
|
To nariadenie plne chápem, máme len v skupine dilema či sa účastniť vašej akcie, alebo bitvy v Kolíně,... A tak nejak z poverenia skúmam podmienky u Vás,... Škoda len toho priestoru, 4x4 gotický stan by sa tam asi nenarval, a čo sa týka kostýmovej povinnosti, obavy z toho žeby sme neprešli určitě nemám ak teda netrváte i na tom aby kostými boli šité kostennými ihlami  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Máj 01, 2009 10:28 am Predmet: |
|
|
No na kostených ihlách samozrejme netrváme, ale považoval som za potrebné to tu uviesť. Na poslednej Šermovačke sme totiž museli požiadať niekoľkých divákov aby sa radšej prezliekli do civilu. Je to myslím pochopiteľné. |
|
Návrat hore |
|
 |
Drôtik Regrút

Založený: 27 Feb 2009 Príspevky: 5 Bydlisko: Levice
|
Zaslal: Ut Máj 05, 2009 7:35 am Predmet: remeselníci? |
|
|
Nazdar Jačo! počula som že tam bude až 50 remeselníkov ?!
Je to pravda? Alebo budú rozdelení na viac miestach a kde?
Je to podľa mna až desivé aby z každej strany sa na teba tlačili stánky!
Ved to je hlavne o šerme a remeslá sú len doplnok nie?
A tiež si myslím že by mal byť aj trošku výber remesiel ako aj šermiari majú kostýmy zodpovedajúce určitému štýlu či dobe aj remeselníci by nemali byť napríklad s voňavkami a podobne.Myslím radšej menej a lepšie ,ako veľa a zle.A môže to narúšať tú atmosféru o ktorú sa šermiari tak snažia. |
|
Návrat hore |
|
 |
spucho Bežný tlachal
Založený: 20 Okt 2006 Príspevky: 11
|
Zaslal: Ut Máj 05, 2009 10:07 am Predmet: Re: remeselníci? |
|
|
Ahoj Drôtik,
tvoja informacia je spravna, remeselnikov budeme mat na festivale niekolko desiatok. Ich vyberu venujeme znacnu energiu uz par mesiacov a mozem ta ubezpecit ze z tych viac ako 100 co sa nam zatial prihlasilo sme mnoho neschvalili prave z dovodov o ktorych pises.
Spucho
Drôtik napísal: | Nazdar Jačo! počula som že tam bude až 50 remeselníkov ?!
Je to pravda? Alebo budú rozdelení na viac miestach a kde?
Je to podľa mna až desivé aby z každej strany sa na teba tlačili stánky!
Ved to je hlavne o šerme a remeslá sú len doplnok nie?
A tiež si myslím že by mal byť aj trošku výber remesiel ako aj šermiari majú kostýmy zodpovedajúce určitému štýlu či dobe aj remeselníci by nemali byť napríklad s voňavkami a podobne.Myslím radšej menej a lepšie ,ako veľa a zle.A môže to narúšať tú atmosféru o ktorú sa šermiari tak snažia. |
|
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Máj 05, 2009 4:30 pm Predmet: |
|
|
Myslim, ze to neni ziadna hroza ak tam bude vela remeselnikov tematicky k veci... Osobne zboznujem remesla a tych ludi obdivujem. Bude to zaujimave a myslim si, ze viaceri sermiari si pridu v tych stankoch na svoje  _________________ Fortis cadere, cedere non potest...
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Máj 06, 2009 8:07 am Predmet: |
|
|
Ja by som k tomu dodal iba toľko, že priestor je veľký, akcia je veľká, bude tam veľa ľudí a preto tam bude aj veľa remeselníkov. To je celé.
Nik nemusí mať obavy, že tam budú voňavky - nebudú. Ak by ale niekoho urazilo niečo z tovaru, ktorý budú trhovníci a remeselníci predávať, je mi to ľúto nespravím s tým nič, ostáva len jediné - nekúpiť.
Mimoriadne odceňujem záujem a snahu prispieť svojou radou ku celej produkcii akcie, ale v tejto veci sme už napevno rozhodnutí a neplánujeme nič meniť. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: St Máj 06, 2009 5:29 pm Predmet: |
|
|
Nechci prudit ale to jste opravdu museli dát na plakát akce tohoto rozměru a kvality takového havarijního scifi řitíře? _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: St Máj 06, 2009 7:55 pm Predmet: |
|
|
Kuno: Sme si toho vedomi. Bohuzial sme sa spolahli a plagat videli az ked bol v tlaci. Som si vsak isty ze festival svojim programom napravi dojem, ktory tento rytier trocha kazi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: St Máj 06, 2009 7:55 pm Predmet: |
|
|
Olaff: Dakujeme. |
|