Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Propagacia sermu
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 11:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nikto nehaní "tvoj" šerm. Ja si vážim akékoľvek bojové umenie, aj ke´d ma možno až tak nezaujíma ako niekoho ostatného. máme ale určité princípy ktoré fungovali a fungujú, a keď to čo vidíme sa s nimi nezhoduje, tak sa pýtame. jednoducho vidíme chyby, ktoré by náš systém škaredo potrestal. Ešte raz opakujem, že nikto nehodnotí celý východný šerm, hodnotíme toto video. Aj my máme autority, Danzig, Lew alebo Ringeck síce už nežijú, ale učili v dobe keď šlo o zabíjanie a nie o predvádzanie alebo šport ako sme to videli tu. ide o konfrontáciu, ktorá má obidve strany poučiť a nie uraziť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Shinken
Bežný tlachal

Založený: 09 Jan 2009

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 11:13 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Majlo napísal:
Shinken: Samozrejme nie vzdy vsetko vyjde tak ako ma. A nemyslim si, ze by niekto odsudzoval celu skolu. Bavime sa stale o tomto videu.
Shinken napísal:
idealny stav: je bodnut ked oponent zacne mysle na utok alebo v jeho uplne najskorsich fazach..vsetcko od idealneho je neidelane a teda sa prisposobuje (nie je vsetko nalinkovane)...

Ak ale v neidealnom stave bodne takto ako bodol proste musi nakupit. Nie je isteny pred sekom. Preto mi prislo, ze v tomto pripade vyslovene caka na koniec superovho tempa a az potom boda. Takto by to malo zmysel. Ale ako hovoril Stettner proste podla jedneho videa z youtube sa technika tazko odhaduje.

uvedomme si prosim rozdiel vzdialenosti 1,5-2 vs. 2-3....v realite si utocnik jednou rukou ustrazi vzdialenost, pretoze oponent ako agrwesor vo svojej podstate netusi ze bude obranca robit..technik z tohto vychodzieho postavenia je neurekom....vsak ak uz utocnik zacne utocit..zrejme veri ze sa mu zadari...

pre cvicenie bez ublizenia si, je vzdialenost znacne ina...to je ako by chcel karatiska teagovat na facku z 30 cm..nezareaguje a ked hej tak so znacmym spozdenim..ak ve vsak vzdialenost inak, mas dostatok casu vsetko si naplanovat...no a teraz je len otazka studia postupne dlhu vzdialenost zkracovat a riesit ju...aby si oddialil utok do poslednej chvile kedu si je agressor o to viac vedomy si ze zasiahne...

v opacnom pripade je mozen seka v predstihu..a teda vstupit do jeho vzdialenosti , prebrat iniciativu a bodat ho v pociatocnych fazach utoku (rychleho)

takze bud riesim kvazi dosledok (video) a cakam na start agresora
alebo vziat iniciativu a anticipovat agresora

v extremnej rychlosti sa oba principy mozu zmiesat..bo nic nie je idealne..a je kludne mozne ze tak ako to malo byt to nie je. To vsak nemeni nic na situacii ze obranca by mal danu situaciou tak ci tak zvladnut (kludne ukazem osobne)...

je to vzdy o tom dajakym sposobom (nalijkovanym)..vyriesit nenalinkovanu sitiaciu
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 11:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán napísal:
Nikto nehaní "tvoj" šerm. Ja si vážim akékoľvek bojové umenie, aj ke´d ma možno až tak nezaujíma ako niekoho ostatného. máme ale určité princípy ktoré fungovali a fungujú, a keď to čo vidíme sa s nimi nezhoduje, tak sa pýtame. jednoducho vidíme chyby, ktoré by náš systém škaredo potrestal. Ešte raz opakujem, že nikto nehodnotí celý východný šerm, hodnotíme toto video. Aj my máme autority, Danzig, Lew alebo Ringeck síce už nežijú, ale učili v dobe keď šlo o zabíjanie a nie o predvádzanie alebo šport ako sme to videli tu. ide o konfrontáciu, ktorá má obidve strany poučiť a nie uraziť.

ok, uz som sa ospravedlnil...mal som prhku reakciu , za co sa hanbim
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 11:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Skoda nepochopili sme sa. Len musim uz pracovat lebo sa mi to tu kopi takze reakcia neskor.
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 11:24 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Majlo napísal:
Skoda nepochopili sme sa. Len musim uz pracovat lebo sa mi to tu kopi takze reakcia neskor.

sme dvaja Smile
Patrik Lach
Bežný tlachal

Založený: 05 Dec 2008

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 3:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Shinken napísal:

pre cvicenie bez ublizenia si, je vzdialenost znacne ina...to je ako by chcel karatiska reagovat na facku z 30 cm..nezareaguje a ked hej tak so znacmym spozdenim..ak ve vsak vzdialenost inak, mas dostatok casu vsetko si naplanovat...no a teraz je len otazka studia postupne dlhu vzdialenost zkracovat a riesit ju...aby si oddialil utok do poslednej chvile kedu si je agressor o to viac vedomy si ze zasiahne...

Hmm. Neviem ale podľa toho čo si napísal Ti zrejme pojem reálneho boja moc nevraví. Vzdialenosť na 30cm nie je reakčná. Jediné čo tam funguje je prevenčný úder. A to s tým postupným skracovaním vzdialenosti???? Takže to ako prvý rok cvičíš 5 metrov od partnera a potom začneš bližšie či ako? Ak je na istú vzdialenosť tak použijem trebars prvú tretinu meča a ak je moc blízko tak zase tsuku. Takže aj od vzdialenosti sa odvíja technika.
Ak nie je reálny útok (a to útok z 5 metrov nebude) tak ani obrana nemôže byť reálna.
A plánovať si v boji niečo? to ako myslíš? Strategický plán alebo techniky ktoré použiješ či čo si tým myslel?
Návrat hore
Anton Kohutovič
Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 3:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Presunme sa radsej do temy, samuraj vs. rytier.
Spominali sa pisomne materialy o technikach z 15. storocia. Mohli by sme niekde taku knihu spis niekde vidiet? Je nejaky preklad do angl.? Obrazky?
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 4:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fireballl napísal:
Shinken napísal:

pre cvicenie bez ublizenia si, je vzdialenost znacne ina...to je ako by chcel karatiska reagovat na facku z 30 cm..nezareaguje a ked hej tak so znacmym spozdenim..ak ve vsak vzdialenost inak, mas dostatok casu vsetko si naplanovat...no a teraz je len otazka studia postupne dlhu vzdialenost zkracovat a riesit ju...aby si oddialil utok do poslednej chvile kedu si je agressor o to viac vedomy si ze zasiahne...

Hmm. Neviem ale podľa toho čo si napísal Ti zrejme pojem reálneho boja moc nevraví. Vzdialenosť na 30cm nie je reakčná. Jediné čo tam funguje je prevenčný úder. A to s tým postupným skracovaním vzdialenosti???? Takže to ako prvý rok cvičíš 5 metrov od partnera a potom začneš bližšie či ako? Ak je na istú vzdialenosť tak použijem trebars prvú tretinu meča a ak je moc blízko tak zase tsuku. Takže aj od vzdialenosti sa odvíja technika.
Ak nie je reálny útok (a to útok z 5 metrov nebude) tak ani obrana nemôže byť reálna.
A plánovať si v boji niečo? to ako myslíš? Strategický plán alebo techniky ktoré použiješ či čo si tým myslel?

pojem realneho boja a nacviku zrejme znacne mixujes...
ak sa chces daco naucit zacinas od piky...
ak chces cvicit s partnerom, musis sa najprv sam seba ovladat a potom aj svoju zbran a tomu prisposobit nasadenie , vzdialenost a pod...
ak sa zacnes zlepsovat mozes vsetko updatnut
a ak budes bojovat, tak je jedno na akej urovni si...musis vstupit do zony obecneho ohrozenia , svojho i oponenta...a pouzijes to co vies

strategicky plan? planovat sa nic neda, da sa len prisposobovat a reagovat

ak nie je realny utok: vsetko okrem realnej techniky moze byt realne, a napriek tomu to bude len do vzduchu..ak ziskas istotu v pohyboch, vzdialenosti, prestanes sa bat a zacnes si verit..mozes sa zacat priblizovat..to je metodika ucenia sa...ak to vsetko budes vediet, a budes kludny a vyrovnany, mozes riesit realne utoky a realne obrany...

a este ako mozem realne blokovat, ked podstata treningoveho seku nie je realna (aj ked intenzivna, a spravne nacasovana ci v spravnej vzdialenosti)?
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 4:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

stettner napísal:
Presunme sa radsej do temy, samuraj vs. rytier.
Spominali sa pisomne materialy o technikach z 15. storocia. Mohli by sme niekde taku knihu spis niekde vidiet? Je nejaky preklad do angl.? Obrazky?

to asi nie...zrejme ako kulturne dedicstvo budu strazene..a ci su preklady? to neviem

azda tak Go rin no Sho
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 4:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fireballl napísal:

Ak nie je reálny útok (a to útok z 5 metrov nebude) tak ani obrana

1)ak sa k tebe dakto priblizi na 30cm, nezareagujes na nic Idea
2)a to je ono , kazdy ma svoju hranicu inde, a kazdy zrejme bude reagovat ak sa zacne citi ohrozeny
3) a od vzdialenosti a technika samozrejme odvija, ale to je len dosledok vzdialenosti, co je vsak ovela dolezitejsie, ze od vzdialenosti sa odvijaju spustacie mechanizmy vstupu do vzdialenosti kde obom daco hrozi, a to je pred technikou=kazdej vzdialenosti prislucha technika a kazdej vzdialenosti vsak ovela skuor prislucha rozhodovaci proces (bud podvedomy alebo raciom dotlaceny)

najvacsie riziko by som videl prave vo vzdialenosti a v situacii ked sa "mece este ani neskrizili" (neistota)...potom co dojde k stretu clovek akoby zazrakom "vsetko" vie..a bud vyhra alebo prehra....

a naozaj sa zrejme presunme...pretoze som zjavne off topic Embarassed
ilia
Bežný tlachal

Založený: 31 Dec 2008

PríspevokZaslal: St Jan 14, 2009 4:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Knizky o ken jutsu su. Ma to ale jeden hacik, tym, ze kazda skola ma svojho, povedzme po nasom velmajstra, on zodpoveda za rozvoj a sirenie, vydava knihy, pise a podobne. Preto je nas nie je potrebne taketo knihy hladat. Aj ked mas pravdu aj mna by zaujimali Very Happy. Videl som knihy yagiu a kashima ryu, datovane do nejakeho 17 storocia, ale boli v japoncine a o prekladoch neviem, co mi je celkom luto. Vacsinou je to tak, ze kniha vychadza s modernymi ilustraciami ci fotkami + text archaicky a moderny, pretoze techniky sa sa nemenili ale doplnovali, povedal by som vyvoj skoly. Ale pokusim sa zohnat nejaku ukazku.
Problem je aj v tom, ze mimo japonka sa necvici vela skol ken jutsu.
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: So Feb 14, 2009 12:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

celkom zaujimave http://www.youtube.com/watch?v=XaqamIULKqQ

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Filip Lampart
Tlčhuba

Založený: 28 Jún 2006

PríspevokZaslal: So Mar 07, 2009 11:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nostalgia?

http://www.youtube.com/watch?v=WYNgi7pp6NE
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Apr 02, 2009 8:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

toto vyzera dst dobre... http://www.flickr.com/search/show/?q=tewkesbury&w=33449769%40N07

www.kompania.sk
Návrat hore
Shinken
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Pi Apr 03, 2009 11:44 am    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.youtube.com/watch?v=JfAaAdzmF7o

moja srdcovka: jigen ryu
Marián Kostolný
Tlčhuba

Založený: 21 Okt 2008

PríspevokZaslal: St Apr 22, 2009 5:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.youtube.com/watch?v=EH-wAZvE07U&feature=related

POprosil by som /nieje to provokácia/ čo si myslíte o tomto súboji?
Ináč to mawashi-geri/bočný kop/ tam bolo dobré Laughing Laughing Laughing
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Apr 22, 2009 6:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

okrem toho, ze to video sa mi vobec nepaci Very Happy (myslim ze nemusim pouzivat ine ostre slova a kazdy vie, aky je moj nazor na to, co tam bol opredvedene), ma v tejto suvislosti napadlo, ci ste uz niekto skusali sermovat v slape so zaklopeným hledim?
nie je to zas az take jednoduche a osobne si po vlastnej skusenosti uz asi nikdy netrufnem v tom odsermovat duel pre divakov...

je to fakt dost narocne lebo okrem toho ze sa cloveku zle dycha a poti sa jak prasa este aj hovno vidi, coz je najvacsia nevyhoda a problem pri scenickom serme v takejto prilbe

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 22, 2009 6:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

konan2 napísal:

nie je to zas az take jednoduche a osobne si po vlastnej skusenosti uz asi nikdy netrufnem v tom odsermovat duel pre divakov...

je to fakt dost narocne lebo okrem toho ze sa cloveku zle dycha a poti sa jak prasa este aj hovno vidi, coz je najvacsia nevyhoda a problem pri scenickom serme v takejto prilbe

amen

a to video? otras all inclusive

www.kompania.sk
Návrat hore
Marián Kostolný
Tlčhuba

Založený: 21 Okt 2008

PríspevokZaslal: St Apr 22, 2009 7:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Znova bez provokácie, tiež mám ten názor. Pozrel som si aj viac súbojov na tom odkaze.... je to strašné

Kúúva, tak prečo to potom tí ľudia robia takým spôsobom, veď zhoväďujú seba, ako aj šerm, /je to môj čisto súkromný názor/

Ale zas na druhej strane výzbroj a výstroj mali dobrú, až na to prevedenie Rolling Eyes
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Apr 22, 2009 8:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no vystroj mali dost zlu...poviem ti to jednoducho...su to amici, ktori si myslia, aky su bohovski a ako stredoveko uzasni...holt neprznia svoju historiu a ziju z filmov

www.kompania.sk

Naposledy upravil Daniel Holeček - Triarius dňa Št Apr 23, 2009 6:37 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Ďalší
Strana 13 z 20

Prejdi na: