|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Nov 03, 2008 12:41 pm Predmet: |
|
|
este by ma zaujimalo, aky bude teda teraz program, ked sa to vsetko pomenilo... jaro matejka pisal ze by sa to nemalo nejak vyrazne menit, a ze este upresni... tak sa chcem spytat, ci niekto uz vite nieco viac?
dik _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Po Nov 03, 2008 12:43 pm Predmet: |
|
|
ja som v tom ze všetko ostava a jediní kto neboli potvrdení su Nemci, na tento novy termin. Talianov zrušili naše slabe peňazenky
aspon ked sa budeme hadať (čo asi nie) nam budú všetci rozumieť.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Po Nov 03, 2008 5:07 pm Predmet: |
|
|
hmm. když si vzpomenu kolik lidí mi mělo za zlé mé výhrady vůči informacím o této akci....
Doufám jen,že plesové předtančení nebudete mít v tělocvičně a večeři v plastových podnosech.  _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
markus Regrút
Založený: 07 Sep 2008 Príspevky: 3
|
Zaslal: Ut Nov 04, 2008 11:43 pm Predmet: |
|
|
hmm, takze organizatori sa radsej skryvaju a mlcia, to cosi napoveda.... |
|
Návrat hore |
|
 |
He-man Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Praha2
|
Zaslal: St Nov 05, 2008 8:01 am Predmet: |
|
|
markus napísal: | hmm, takze organizatori sa radsej skryvaju a mlcia, to cosi napoveda.... |
si vobec prihlaseny na to sympozium ?
drsnacke reci, bez toho aby si si o tom nieco zistil. Co ak je to uplne inak ? _________________ Nikdy nerob inym, co nechces aby robili tebe
 |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: St Nov 05, 2008 9:18 am Predmet: |
|
|
vajcaci, organizatori na toto forum vobec nechodia hehe, svet sa netoci len okolo tejto traparny apropo v hoteli sa zmenil prevadzkar a nove vedenie nereflektovalo na pvovodnu dohodu, ktora pravdepodobne nebola dostatocne pisomne podchytena. (tie ceny ktore sme platili boli z vyraznou zlavov cize primerane asi miestu kde sa to nudzovo presunulo) pripadne nerovnost, v cene (ktora uz moze ist iba dole, napr. ubytko) budu do poslednej koruny urcite vyuctovane, len ziaden strach.  _________________ "Jaduru arik kek onak" |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Alfi Cajzel Tlčhuba
Založený: 12 Aug 2007 Príspevky: 146 Bydlisko: panstva Žobranč,Chabrať,Blšatec
|
Zaslal: Št Nov 06, 2008 5:07 pm Predmet: |
|
|
Takže už mame aj program.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Sasha-Cornix Tlčhuba

Založený: 28 Júl 2008 Príspevky: 115 Bydlisko: Srdcom vo Zvolene, dušou v Bratislave...
|
Zaslal: Ut Nov 11, 2008 8:35 pm Predmet: |
|
|
Tak hura... snad uz len vsetko dopadne pozitivne...a ak budeme mysliet optimisticky tak sa tak urcite stane heh... |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Nov 11, 2008 9:11 pm Predmet: |
|
|
chcem sa opytat, nevie niekot, ako to bude s parkovanim? je vybavene na zamku alebo sa musi auto nechat dole v dedine? _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 10:55 am Predmet: |
|
|
No prisiel som, videl som a bol som spokojny. Podla mojho nazoru sa akcia celkom vydarila a urcite by sa taketo nieco mohlo organizovat pravidelne. Co sa tyka jednotlivych prispevkov, tak na mna zaposobili rozne. Moje hodnotenie berte prosim z subjektivneho pohladu. Jednoznacne perfektni boli chalani z TSC, bola to jedna z prednasok, na ktore som bol najviac zvedavy a nesklamali. Sice som im rozumel kazde 2.-3. slovo, ale to co predviedli bola parada. Takisto boli velmi dobre prednasky o talianskej skole od Marcipana, o stredovekom zapaseni a tiez sa aj druha prednaska o Lichtenauerovi. Zaklincovala to suprova scenka od Casanovakov. Zial niektore prednasky boli fakt slabe a podla mna uplne zbytocne. Docela som nepochopil prednasku o palici, fakt neviem, o co tam malo ist a aj reakcie prednasajuceho na polozene otazky svedcili o tom, ze sam asi nevie "vo co go". Aj prednasky p. Kozu som moc nepochopil, co ma mrzi, lebo si ho osobne velmi vazim ako cloveka, ktor pre serm vela spravil. Mal som z nich pocit, akoby tam boli len pre to, aby aj on daco povedal. Mozno to bolo pre to, ze to neboli temy, ktore by patrili do mojho zaujmu. A to moralizovanie som uz nechapal vobec. Nech sa toto neberie ako utok na jeho osobu, len vecna pripomienka. A ako uplna absurdita sa mne osobne javila demonstracia destruktivneho ucinku zbrani. Ak by sa to dobre pripravilo, mohla to byt celkom zaujimava a podnetna vec. Ale v tom prevedeni, ako to bolo, to bola podla mna skor fraska, na ktorej boli skor zaujimave komentare okolostojacich ako to, co sa tam predviedlo. Prepacte, ale demonstrovat ucinky zbrani tak ako to bolo je blbost - sekat do kuskov masa poprivazovanych o tenke "stromceky" moze byt zaujimava vsuvka, ale nie daco hodnotne. Predvadzat ucinnost presivanice na tom, ze omotame kus masa handrou, prelozenym vatelinom a spagatom a vyvodzovat z toho zavery o jej ochrannej hodnote je podla mna ubohe. Takisto sekat na hranu vyklepaneho plechu ako do zbroje a poukazovat na prienik cepele (to by som chcel vidiet, ako niekto v boji seka do okrajovej hrany platu). To uz nehovorim o tej "prilbe" z dvoch kuskov plechu spojenych len bodovymi zvarmi, bez vycpavky a batwatu. Neviem, o com ma to malo presvedcit. Ze plech nejde lahko preseknut? To vie kazdy. Takisto doveryhodnosti nepridali ani alibisticke prehlasenia pred testovanim (stylu nemusim tu palicu mecom preseknut na prvy raz, predsa sa tak bude kryt viackrat a ja mu to tam potom seknem opakovane - sorry, ale trafit sa pri viacerych krytoch do toho isteho miesta? a to nehovorim, ze bojova palica je urcite hrubsia ako ta haluzka, na ktorej to predvadzal) Jedina zaujimava vec boli tie seky do papierovych sulcov, to bolo pre mna celkom poucne o spravne vedenom seku.
Co mi este vadilo, bolo ukoncovanie kvalitnych prednasok presne nacas. Na jednej strane chapem, ze casovy harmonogram sa musi dodrziavat, ale na druhej strane sa na ukor kvalitnych veci prezentovali nekvalitne a takisto niektore veci boli zbytocne a mohli sa uplne vypustit. (ako napr. turboprezentacia spanielskej skoly a sekov na plocho - tym, co sa o to zaujimaju, to nic nove neprinieslo a tych ktori o to zaujem nemaju to nejako neobohatilo, len to ubralo na case hodnotnejsim veciam)
Ale celkovo povedane, bol som spokojny. Dakujem organizatorom za dobre pripravenu akciu, aj obed bol dobry a ani voda na pitie nechybala (co sa castokrat nestava) a tesim sa na dalsi seminar.
P.S. aj v dobovej kuchyni mi chutilo, na buducom festivale ich uz urcite vyplundrujem
P.S.1 konecne som videl nazivo Pirohu  _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

Založený: 29 Sep 2006 Príspevky: 31 Bydlisko: BA - Nove mesto
|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 12:14 pm Predmet: |
|
|
Ach jaj zasa dalsi mudrc..
Ku kritike na majstra Kozu sa teraz vyjadrovat nebudem , nemam na to momentalne cas ani chut...
Ale napriklad "turboprezentacia" španielska bola pre mna vcelku hodnotna,si predstav. venujem sa taliansku a vidiet (aj ked narychlo) aspon zaklady španielska ktora bola pre mna doteraz tak trochu zahalena ruškom tajomstva ma velmi tešilo...
Len v kratkosti k ukoncovaniu prednasok... Na kazdom kongrese a pod. sa to robi takto isto... Prednasajuci je vopred oboznameny z dlzkou svojho výstupu a mal by mať svoju prezentaciu prisposobenu tomuto času. Zvonček je len taktné upozornenie aby vedel ze uz je skoro na konci a ked ma dlzku prezentacie adekvatnu, nema s tym ukoncenim ziaden problem... Keby sa na casovy harmonogram nedbalo ako hovoris, a kazdy by si pridal 10-15 minut tak by sa to pretiahlo aj do pol noci ... A to by asi dobre nebolo _________________ --- Ubi Concordia, Ibi Victoria ---
www.shs-banderium.sk
http://www.facebook.com/banderium
Naposledy upravil Regis dňa Po Nov 17, 2008 12:28 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 12:23 pm Predmet: |
|
|
triarius skor mylel to, ze sa mohli radsej predlzit (s jeho pohladu, ku ktoremu sa priklanam aj ja) kvalitne prednasky na ukor tych menej kvalitnych.
polopatisticky povedane, radsej dat o 3O min viac priastrou zapasu, chalanom z TSC,ci inym kvalitnym veciam a vyskrtnut prednasky o palici a prednasky pana Kozu.
Kto chce pocut napr. p. Kozu, moze ist na skolu....
je to samozrejme vysoko subjektivne, ale suhlasim s tym a mal som rovnaky pocit. _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Valter Pajer - Gawain Tlčhuba

Založený: 05 Apr 2007 Príspevky: 211 Bydlisko: Tam medzi BA a PK
|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 12:40 pm Predmet: |
|
|
Mne sa rozhodne pacilo aj ked sermu vobec nerozumiem, ale musim organizatorom vitknut zopar jednu vec:
Mali prednasajuci casovy limit ZE? Ale na lukostrelbu, kvoli ktorej som tam vlastne prisiel pochybujem, ze mal prednasajuci cca 7 minut.
O tych troch lukoch, ktore tam mal stihol povedat akurat tolko, ze tento je english longbow...vystrel, toto je flatbow...vystrel, toto je holmegard...vystrel, toto je mongolsky luk ...vystrel, zopar nepodarenych vystrelov na super odolny plech a hotovo dalsia prednaska.
Som jednoducho sklamany, ale ostatne prednasky ako napr. janicinova bola uplne super, a Lichtensteiners tiez alebo ako sa volali . |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 12:51 pm Predmet: |
|
|
Regis napísal: | Ach jaj zasa dalsi mudrc.. |
neviem preco by som bol mudrc, ako som napisal (prave kvoli takymto reakciam) je to moj subjektivny nazor - a aby som predisiel dalsim zbytocnym invektivam - viem, co taketo organizovanie obnasa, sam som sa na viacerych akciach podielal (sice z ineho sudku) a venujem sa aj lektorcine a prednasaniu, takze viem, o co tam ma ist...
asi si ma zle pochopil, ja som nekritizoval p. Kozu ako takeho (na to dovod nemam, aj som to napisal), ale tieto konkretne prednasky, ktore mali podla mojho nazoru fakt daleko od kvality, ktoru moze on poskytnut...a ked sa bavime o tej spanielskej skole, tak to bola fakt turboprednaska, ktora podla mna spanielsku skolu nepredstavila, len narychlo predviedla zopar veci a NA MNA to posobilo tak, ako som povedal...odhliadnuc od toho, ze jelikoz ja sa (na rozdiel od teba) venujem skorsiemu obdobiu, tak ma to moc nezaujalo...staci si porovnat marcipanovu prednasku o talianskej skole a kozovu o spanielskej - nevenujem sa sice ani jednej, ale marcipanova ma aj tak zaujala a poucila, kozova ani za mak...
a skor ako sa tu zacne burlivy flame - opakujem, vyjadril som svoj pohlad na danu vec, jej pozitiva a negativa...nema zmysel sa tu teraz zacat navzajom osocovat a presviedcat, to nikam nepovedie, kazdy mame svoju pravdu a musime si ju navzajom respektovat... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 4:21 pm Predmet: |
|
|
Triarius - Jo teraz si to napisal tak ze som ochotny to akceptovat ako tvoj subjektivny nazor. Prispevok predtym na mna posobil inak a preto som reagoval ako som reagoval.
Konan 2 - aha cize ked majster Koza robi skolu tak uz nemoze vystupit na sympoziu? Wau a zamyslel si sa nad tym? Mne sa jeho , aj ked musim s vami suhlasit dost rychle a menej ucelene, prednasky pacili a priniesli pre mna (a isto nie len mna) nieco nove, takze asi mali zmysel.
Mne sa zasa nepacila prednaska chalanov z TSC, posobila na mna velmi velmi rozpačito a trochu nútene. Ale rozmazavat som to tu nechcel lebo inym sa zasa pacit mohla... Ale ja som zasa rad ze tych 30 minut mal pan Koza a nie oni. Takze kompromis a pre kazdeho nieco, co povies Konan2? _________________ --- Ubi Concordia, Ibi Victoria ---
www.shs-banderium.sk
http://www.facebook.com/banderium |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 4:29 pm Predmet: |
|
|
nikto tu netvrdi, ze ak Koza prednasa na skolach, nemoze prednasat inde, nepodsuvaj svoje vysvetlenia do ust druhym, nie je to slusne...ide o to, ze nam sa tie prednasky zdali kvoli tomu kolko na ne bolo vycleneneho casu, ich forme a obsahu (hlavne toho, ze niektore veci na nas posobili vytrhnute z kontextu) proste dane tam len preto, aby majster Koza tiez nieco predniesol, pretoze je to majster Koza...ale to je nas nazor, tebe sa pacili, nam nie...nam sa pacilo TSC, tebe nie...kazdemu, co jeho jest _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Anton Kohutovič Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006 Príspevky: 375 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 5:05 pm Predmet: |
|
|
Mimo predchadzajucej diskusie.
Chcel by som napisat jednu vec k prednaske o palici Milosa Chripka. Odznela tam jedna otazka preco kryt utok na nohy a neudierat radsej do hlavy. Bohuzial mozno vdaka nepochopeniu nebola zodpovedana, ale nasiel som odpovedet v clanku v zborniku (strana 19). Cim je jasne ze p. Chripko odpoved pozna, len mozno nastalo nedorozumenie medzi pytajucim sa a prednasajucim. _________________ Stettner
Wer nach get hawen der darff ich kunst wenig fräwen.
Alle kunst haben leng und masse.
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 5:57 pm Predmet: |
|
|
To Stettner:
Ja si myslím, nenapádajúc tvrdenie o prednosti útoku na tvár, že v palici nekryť útok na nohu je problém, lebo nie je daná presná dĺžka palice. Meč sa nechal vyrobiť na mieru, podľa daností človeka, ale palicu si mohol odrezať bez problémov o 50 cm dlhšiu, a potom je celková výhoda vzdialenosti tatam. Síce dostane rýchly bod do tváre, ale až po rozdrtení môjho kolena. - môj čiastkový náhľad.
Triarius a spol: Treba čerpať z toho, čo koho zaujíma. Keďže ste gotici, asi Vás tiahlo viac tam.
Mne sa naopak viac páčili tie prednášky, kde niekto popisoval aj to, prečo sa niečo robí takto, a nie len ukázal čo bolo. Takže sa mi čiastočne páčili aj iný ako Vám, a čiastočne nie.
Asi je problém určiť dopredu, že kto je kvalitný, a kto nie. |
|
Návrat hore |
|
 |
Regis Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 7:27 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | nikto tu netvrdi, ze ak Koza prednasa na skolach, nemoze prednasat inde, nepodsuvaj svoje vysvetlenia do ust druhym, nie je to slusne... |
Nepodsuvam nič. Reagoval som na prispevok Konana 2 ktory v nom píše o vyškrknutí prednášok pána Kozu a o tom, že kto ho chce počúvať má ísť na školu. Neviem ako inak to mám chápať... _________________ --- Ubi Concordia, Ibi Victoria ---
www.shs-banderium.sk
http://www.facebook.com/banderium |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

|
Zaslal: Po Nov 17, 2008 7:57 pm Predmet: |
|
|
Regis napísal: | Triarius napísal: | nikto tu netvrdi, ze ak Koza prednasa na skolach, nemoze prednasat inde, nepodsuvaj svoje vysvetlenia do ust druhym, nie je to slusne... |
Nepodsuvam nič. Reagoval som na prispevok Konana 2 ktory v nom píše o vyškrknutí prednášok pána Kozu a o tom, že kto ho chce počúvať má ísť na školu. Neviem ako inak to mám chápať... |
pan koza si moze kludne prednasat kde chce, ale o tom, co tam predviedli chalani, sa na skole urcite nikto nedozvie... a preto by som im ja osobne dal viac priestoru, a to (z mojho subjektivneho pohladu) prave na ukor uz mnou vyssie spominanych! tot vse....
nemam zaujem to tu viac rozvijat... len som podotkol svoj pohlad na vec
sympozium ako celok sa mi pacilo a dakujem organizatorom i prednasajucim za ich namahu a ochotu sa podelit o ich znalosti a skusenosti.... bodaj by takychto akcii bolo na SR viac _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|