Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Ženy a šerm
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, ... 25, 26, 27  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 1:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ej ani som necakal ze tolko ludi sa tu vyjadri. diki. uz dlhsie mi to lieta hlavou. mozno to sem nepatri ale dajmetomu Eowin, hej, alebo amazonky uz valcili. a ked mate cas tak sa pozrite aj sem. http://www.ask-vikingekampgruppe.dk/uk0041.html
danska tusim skupina je to. robia vikingov ale jak brutalne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tulkas
Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 2:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri vsetkej ucte, ktoru chovam k neznamemu cloveku, Vechter, som ti dokazal, ako ta moze dostat. Islo ti o silu-dal si jej ju. Nepodcenuj tu skupinu(zeny vseobecne), z ktore poznas len par dievcat, ktore sa ti nevyrovnali..mozno ste ich tak vo svojej skupine viedli? hmm..?

Dievca, ktore vie co a ako ma robit, je rovnako dobre ako ty..a az narazis na nejaku taku..tak ti budem drzat palce, aby si sa nezosmiesnil, ze ti zena natrhla miesto, kde chrbat straca cestne meno..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Martin Tibenský
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 2:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To Triarius: Že šerm nie je o zabijaní je fakt dosť blbá úvaha. Treba rozlišovať medzi duelovým šermom a bitkou. Rubal som myslel- šermoval naplno so všetkou silou, vybušnosťou a rychlosťou. Šerm vždy bol o zneškodnení súpera a v tom je jeho krása a umenie.
To Igor Vitovič: teba radšej ani komentovať nebudem
To Tulkas: Nedokázal si mi nič, dokázať by mohol iba duel, ktorý však nie je možné uskutočniť. Ženy nepodceňujem ( sú zákerné a prešibané Very Happy ). Viedli sme ich rovnako ako mužov- aby boli dobré a aj vedieme. Pre mna by nebolo smiešne že ma porazila žena, prečo? Jediné čo by ma (možno) sralo je že som mŕtvy.

www.tsc.sk
Návrat hore
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 2:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

co sa tyka subojov zena vs. muz na vystupeni - uz som to tu snad pisal 2 razy tak teda naposledy - vsetko je to o kvalite predvedenia, choreografii a herectve dotycnych, ale to iste plati pri vsetkych subojoch bez rozdielu...

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 4:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Povedzme si rovno, ze zena v stredoveku sermujuca... Je nepatricna, lebo normalne sa zena k mecu nedostala a uz vobec nemala sancu ucit sa sermovat. ALE! Je kopec pripadov, dolozenych aj archivne, ked sa zeny ucastnili subojov aj v stredoveku, ale muzi boli vtedy znevyhodneni, napr. stali v jame alebo v sude a tak sa bojovalo. Pripadne uz v baroku boli zname a vyhlasene sermiarky, ktore si zakladali na tom, ze vyzyvali muzov a vyhravali. Cize ja si myslim, ze zeny zo sermu netreba vyhadzovat. Ale ide o sceniku, tam sa daju tie podmienky, ktore vtedy vladli, krasne zobrazit.
Návrat hore
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 4:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Žena krásne šermujúca je svetlá výnimka, ale sú také. Tak isto ako sú majsterky karate...
Ak si baby vediete k výskaniu, je to o ničom. Žena, ktorá chytí zbraň, je chlap. A musí sa s ňou bojovať ako s chlapom. Iba ak by si robil duel ako milostnú predohru, a chcel si ju na konci "pichnúť..."

Ja som videl pekne šermovať cca do 10 báb, ale už ma teraz ani moc nebaví chodiť pozerať na šerm. To už musím byť upozornený na to, pozri, tam je niečo pekné.

P.s. Ak sa nemýlim, tak napr. aj sa pozrite na výsledky turnaja vo zvolene alebo u havranov. Vížazstvo si nepamätám, ale 2 - 3 miesto baby mali.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Thailandyr
Tlčhuba

Založený: 18 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 4:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

v nasej skupine mali muz a zena duel...
dovolim si povedat ze dievca sermovalo velmi schopne...
najlepsie na tom dueli bolo to prekvapenie na konci,ked chlapik zenu troma ranami zmasakroval Very Happy
bolo to take mile prekvapenie pre divaka Razz

Najlepsi cas na trening je TERAZ!

A nakoniec moje oblubene: "I just keep getting better!" Wink
Návrat hore
Jana
Regrút

Založený: 25 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 8:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vazeni pani typu Vechter a spol. Najvacsia sranda na celej tejto teme je, ze vacsina z vas okolo poriadneho a skutocneho sermiara v zivote ani len nesla, nieto aby ste nim boli este vy sami. Cize nejake vase usudky o tom, kto ma a kto nema na serm su celkom vesela kopka nezmyslov. Nuz ale to je vseobecne zname, ze kto ma vela reci, vacsinou malo pise do novin.

P.S. Nepokusajte sa mi pseudointeligentnymi vylevmi alebo vulgarizmami vysvetlit, aky ste dokonali sermiari. Ste iba ludia 20 az 21 storocia rozmaznani civilizaciou a robiaci povacsine scenicky nacviceny serm, ktori nemaju ani sajn o tom, coho su muzi alebo zeny v skutocnom boji schopni.
Daniel Holeček - Triarius
Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006

PríspevokZaslal: Ut Dec 19, 2006 8:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

madam, myslim, ze ste vystizne trafili kliniec pohlavicke...smekam pred vami svoj batvat Cool

www.kompania.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Ľubomír Orenič
Tlčhuba

Založený: 15 Aug 2006

PríspevokZaslal: St Dec 20, 2006 8:53 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Niektoré mená u vás vyvolávajú prehnané reakcie. Laughing Či už chcete alebo nie Vechter má pravdu. Oddelené súťaže žien a mužov mu to potvrdzujú. Trénovaná karatistka porazi mňa, ale nie priemerného karatistu . Videli ste boxovať spolu mužov a ženy? Kličko vs. neviem aká. S. Wiliamsová si tiež myslela, že sa vyrovná mužom a z dvorca ju vymietol hráč okolo 170 miesta.
Samozrejme ženy do šermu patria, ale by mali viac trénovať a v scénkach by mali zastávať úlohy, ktoré zvládnu.
V minulosti sa boli ženy, čo mali autoritu, behali s mečom a velili vojakom, ale vždycky sa tam motal okolo muž. Tie prípady však boli vzácne.
Ženy Germánov a Slovanov nastupovali do boja až keď muži začali prehrávať. Nepriateľ bol už unavený bojom tak tu bola reálna šanca o zvrat a išlo aj o prežitie.
Skrátka, ženy musia byť v presile, použiť nejaký zákerný útok alebo muž musí byť hendykepovaný(zranenie...) aby to vyzeralo reálne. A hlavne musia
ovládať to čo robia.
Návrat hore
Cora
Regrút

Založený: 12 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Dec 20, 2006 9:20 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozorne Smile som si precitala celu diskusiu k teme zeny a serm. V nasej skupine sme dve baby, ja mam jedenapolrucny mec a kolegynka tesak. Moj mec bol pre mna tazky a velmi ma spomaloval tak som ho vymenila a teraz je to uplne o inom. Pomaly to budu 3 roky a stale ma serm bavi /aj ked je to nikedy drina/, uvedomujem si svoje nedostatky a zenie ma dopredu tuzba zlepsit sa. Kolegynka so svojim lahuckym tesakom je ohromne rychla a rychlo sa uci techniku, poviem vam, ze ked sa pusti do chlapa ten sa ma co ohanat, aby sa mu nedostala na kozu. Ohlady voci zene? Uznavam, je viditelne, ked muz v suboji so zenou dava vacsi pozor a ide jemnejsie...treba to vyuzit Wink Verte, ze bolo dost muzov -superov, ktori ohlady nebrali. Za cely ten cas prislo do skupiny cca 10 zien, zostali sme dve... Nechajte nas robit to co nas bavi a som presvedcena o tom, ze vsetky sa budeme snazit robit to co najlepsie.
Návrat hore
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: St Dec 20, 2006 10:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Cora, moja ucta. z akej si skupiny?
Návrat hore
alois
Tlčhuba

Založený: 17 Okt 2006

PríspevokZaslal: Št Dec 21, 2006 11:58 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no poznam baby, od ktorych by som nechcel po papuli dostat, alebo sa s nimi pretlacat...
to pre tych co si babu predstavuju len ako utle ziena, ktore mec nezdvihne.

a preco nie serm so zenou? ja som mal duely s viacerymi babami a poviem vam, ze i ked som ich chcel setrit, ked som sa vzil do role na vystupeni, tak som sermoval skoro naplno. (uplne nadoraz by som nesermoval ani s chlapom, myslim silu uderov). a pokial baba vie sermovat, je suboj rovnocenny s muzskym.
dalsia vec je ze na vystupeni proste treba zeny a najlepsie v akcii. takze sme vzdy hladali cestu ako babu do suboja zapojit, ale nie nasilu...a da sa to, a efekt je potom uplne iny, ved divaci budu zakonite fandit dievcatu. no a ono vyhrat nemusi, ze?
Návrat hore
Matej Biroš
Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Dec 21, 2006 3:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

4 cora : no neviem neviem, ak by chlap nevedel ze si zena (napr by si mal platovku a salier) a sli by ste na suboj tak by som stavil nanho. ale netvrdim ze by si nemohla vyhrat, len o tom trosku pochybujem.

4 alois : mame v skupine babu a chlapca , ktori spolu sermuju (ona si dotiahla frajera do skupiny) a poviem ti ten serm vyzera na p. sermuju kratko aj ked musim uznat ze robia ohromne pokroky ale zatial je to take chabsie. mozno to cas vylieci. on sa ju totiz boji udriet trosku rychlejsie alebo bodnut normalne. a pritom robia kordy, co je pre babu asi najlepsia varianata a myslim ze v tom sa moze plne vyrovnat chlapovi
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Dec 21, 2006 11:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jana napísal:
Vazeni pani typu Vechter a spol. Najvacsia sranda na celej tejto teme je, ze vacsina z vas okolo poriadneho a skutocneho sermiara v zivote ani len nesla, nieto aby ste nim boli este vy sami. Cize nejake vase usudky o tom, kto ma a kto nema na serm su celkom vesela kopka nezmyslov. Nuz ale to je vseobecne zname, ze kto ma vela reci, vacsinou malo pise do novin.

P.S. Nepokusajte sa mi pseudointeligentnymi vylevmi alebo vulgarizmami vysvetlit, aky ste dokonali sermiari. Ste iba ludia 20 az 21 storocia rozmaznani civilizaciou a robiaci povacsine scenicky nacviceny serm, ktori nemaju ani sajn o tom, coho su muzi alebo zeny v skutocnom boji schopni.

holka,tak ty si ich zotrela (no dobre,aj mna)

necital som vsetky prispevky,ale tot moje vyjadrenie- zeny sice nemaju velku silu,nemusia mat ani potrebnu zrucnost,ale staci par zvodnych pohladov a zabudnete preco ste ich chceli zabit, pridete k nim,pobozkate im ruku a pokusite sa ziskat si ich srdce...
...a ony vam zabodnu kudlu do chrbta (a ziskaju si to vase srdce)
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
P.S.: ved kto by mohol zautocit na neznu povabnu krasku s modrymi ocami v dobovych satach?
Pali
Regrút

Založený: 19 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 22, 2006 2:46 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Serm je teda celkom typicka muzska cinnost, to nik nepoprie. Historicke realie su vsak niekedy celkom ine. Zeny sa samozrejme chcu vyrovnat muzom, ale ta hlupa emancipacia z nich urobila neprirodzene sa tvariace stvory s ktorych kazda si mysli ze na to ma. Ak zistia ze na to nemaju, radi intriguju -), pchaju sa do veducich pozicii, a podobne si kompenzuju to co by inak mohli inac obist-). Existuju zeny sermiarky ktore na to aj dnes maju, ale je ich percentualne dost malo. Ja poznam jednu, a nechcem jej robit reklamu, hoci som ju videl len raz sermovat. A verim ze by sejmula hociktoreho chlapa. Ale je tu na fore -).
Cora
Regrút

Založený: 12 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 22, 2006 8:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

4 Piroha: Nikdy som netvrdila, ze sa vyrovnam muzom - sermiarom ani, ze som neporazitelna / ti co si to mysleli su uz davno pod zemou /. Iba Ti znova opakujem, ze sa medzi muzmi najdu aj superi, ktori neberu ohlady na to, ze sme zeny, a my musime obstat. Ked je clovek na scene naozaj sa musi sustredit na vykon, a nie sa zaoberat vsetkym moznym, v tomto suhlasim s Aloisom. Nebudem sa uz viac zaoberat Tvojimi prispevkami, lebo je pravda, ze Tvoje motto Don´t think...... hovori za vsetko
Návrat hore
He-man
Bežný tlachal

Založený: 18 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 22, 2006 1:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Na zvolenskom turnaji predminuly rok nebola nejaka baba v prvej trojke nahodou ? (nepametam si presne poradie) len tak ma to napadlo.
A reakcie ze turnaj je uplne ine ako ozajstny serm si rovno odpustite, lebo je to trapne Smile
V turnaji su rovnake pravidla pre kazdeho, tak ako aj v zivote (tam nie su ziadne - cize rovnake) a je len na kazdom z vas, kto sa s nimi ako dokaze vysporiadat. tusim je to na serm.sk neikde aj napisane report z turnaja.

Sermu zdar.
PS:nikdy nikoho nepodcenujte. A uz vobec nie zeny!
Ľubomír Orenič
Tlčhuba

Založený: 15 Aug 2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 22, 2006 1:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale asi dáš mi dáš za pravdu, že ak sa stretnú súperi na rovnakej technickej úrovni je lepšie byť silnejší (mať silovú vytrvalosť )
Návrat hore
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Dec 22, 2006 1:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja by som chcel byť rýchlejší Smile
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, ... 25, 26, 27  Ďalší
Strana 2 z 27

Prejdi na: