Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 12:41 pm Predmet: |
|
|
ano sabli maju ten svoj znamy tvar odvodeny od toho ohybania. Casom ich uz ani nenarovnavali naspet ale len ich zakalili v tom zohnutom tvare a pouzivali dalej.
je to spomenute napr. v knihe od
Marc Ipan Palux - Metalurgia pouzivana na europsku sablu a deformacne aspekty pred kalenim. vyd. 1976
Inac si to pleties asi s keltami (asi). Tam boli "niekde" spisovane tieto veci ohladne ohybania zbrani. Neviem ci Tacitus alebo niekto podobny. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 2:42 pm Predmet: |
|
|
woden
tusim aj pri utoku barbarskych kmenov proti rimanom
len netusim,kde som to nasiel
ale tam to bolo skor ako posmievanie sa,ze pri boji si barbari museli vyrovnavat mece na kolene
...tak to bude skor vymysel rimanov _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Roman Popik Bežný tlachal

Založený: 13 Okt 2008 Príspevky: 62
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 3:19 pm Predmet: |
|
|
a v stredoveku stym nemali nikdy problem? |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 5:02 pm Predmet: |
|
|
urcite mali
aspon raz
ale nikto ti to nedokaze
a odkial viem,ze urcite mali?
lebo nikto uceny z neba nespadol a urcite sa darilo zopar ludom svoju robotu aj pekne "dodrbat"
ale to je nepodstatne,lebo ked si niekto bohaty (slachtic) kupuje zbran, tak asi si kupi kvalitu _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Vlk Bežný tlachal

Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 8:32 pm Predmet: |
|
|
Lucifer: Takto to moze vizerat na bojisku akurat v nejakom velmi slabom americkom "strasne dobovom autentickom" filme .....
Myslis ze na co ich tam bolo tolko aby sa ich cim viac mohlo hodit na jednu kopu a kto to prezije?
Disciplinovane pouzivali formacie a strategiu, lebo len takto sa dalo vyhrat....nejaky grecky filozof ( na meno si uz nespomeniem) povedal neukaznena banda nie je o nic viac armadou ako kopa tehal domom....
A ked uz sa nahodu rozbili formacie a doslo k jednotlivym subojom tak takto urcite nevizerali.....na co sa roky den co den ucil sermovat ked nakoniec pouzije techniku kraul alebo motylik?
Predsa ani jeden z nich nechcel sa zbytocne vystavovat riziku alebo byt zabity...a ked uz sa stretli dvaja slachtici tak sa snazili jeden druheho nezabit,ale zajat kvoli vykupnemu..... _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Kertész Tlčhuba
Založený: 19 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: Hlohovec, Bratislava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 11:20 am Predmet: |
|
|
lucifer66 napísal: | ...a inac pri citani sa mi zda ze dost vela kritizujete, tak ma stale napadalo ze by som chcel vidiet i vase nejake videjko ze ako by to malo podla vas vyzerat...(ci vtom zbadam nejaky rozdiel )... |
Napr. toto: http://www.youtube.com/watch?v=HC5FIyfI8TA&feature=related a hocičo iné od TheRealGladiatores...
Aj keď je to len ukážka techník, keby všetci takto šermovali, nemám výhrad. (Mimochodom sú to žiaci Magistéria... ) |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 6:00 pm Predmet: |
|
|
Myslím,že "klasické" magisterium tohle neučí.
Ale možná se pletu. _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Kertész Tlčhuba
Založený: 19 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: Hlohovec, Bratislava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 7:04 pm Predmet: |
|
|
Kuno napísal: | Myslím,že "klasické" magisterium tohle neučí.
Ale možná se pletu. |
Neviem presne ako je to s Liechtenauerom a spol. u Magistéria, ale napísal som "mimochodom sú to žiaci Magistéria". Nie že toto je Magistérium.
See http://www.gladiatores.de/
Naposledy upravil Milan Kertész dňa Ne Okt 19, 2008 7:08 pm, celkom upravené 2 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 7:06 pm Predmet: |
|
|
Varpulis napísal: | Kuno napísal: | Myslím,že "klasické" magisterium tohle neučí.
Ale možná se pletu. |
Neviem presne ako je to s Liechtenauerom a spol. u Magistéria, ale napísal som "mimochodom sú to žiaci Magistéria". Nie že toto je Magistérium.  |
Ano,takto napsáno to má jiný a nezavádějíci smysl. _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
|