|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Roman Popik Bežný tlachal

Založený: 13 Okt 2008 Príspevky: 62
|
Zaslal: St Okt 15, 2008 8:07 am Predmet: |
|
|
| servant napísal: | | Kuno napísal: | Přátelé,zkuste si to s tím kendistou a potom uvidíte. Já to zkouším každý týden.
Jak psal Marcipán,oni mají nadrilovaný perfektní odhad vzdálenosti a jsem si jistý,že je téměř nemožné je trefit aniž by vás třeba jen o zlomeček sekundy fatálně nezasáhli.
|
hmm,no, ale to je chyba,ze u nas take chyba
predsalen mensura je na nieco aj u nas
a ak chceme predvadzat suboj,co najrealnejsie,asi je dobre tiez si tu vzdialenost strazit
aj ked zase oni sa asi nekryju narozdiel od nas (niektorych) a tie seky maju o cosi kratsie ("naprah") |
co by sa nekryli kryju sa, len kryt okamzite prevadzaju do utoku, neostavaju staticky maju kryt na seky aj na bodnutia
Naposledy upravil Roman Popik dňa St Okt 15, 2008 8:53 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: St Okt 15, 2008 8:19 am Predmet: |
|
|
| lucifer66 napísal: | | co by sa nekrili kriju sa, len krit okamzite prevadzaju do utoku, neostavaju staticky maju kryt na seky aj na bodnutia |
To ozaj v europskom serme neexistuje, ci pana...
Inak, pise sa to krYtie.... A kopu dalsich veci radsej prehliadnem, v kazdom pripade, je to otras ta citat... Skor hnus, ale nebudem taky netaktny, verim, ze ma pochopis...  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Okt 15, 2008 8:56 am Predmet: |
|
|
| Olaff napísal: | | lucifer66 napísal: | | co by sa nekrili kriju sa, len krit okamzite prevadzaju do utoku, neostavaju staticky maju kryt na seky aj na bodnutia |
To ozaj v europskom serme neexistuje, ci pana...
Inak, pise sa to krYtie.... A kopu dalsich veci radsej prehliadnem, v kazdom pripade, je to otras ta citat... Skor hnus, ale nebudem taky netaktny, verim, ze ma pochopis...  |
nechcem klesnut na tvoju uroven, ale ja nehovorim ze sermiari sa nekryju, regoval som na prispevok vyssie , kde sa zapolemizovalo ze v kende nekryju, ale to by si chcelo precitat a pochopit, namiesto hladania nepodstatnych chyb, ako by si mi nerozumel... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Okt 15, 2008 9:34 am Predmet: |
|
|
| O tom, comu budem rozumiet a comu nie, si rozhodujem nastastie sam. Ked je pre teba tvoj rodny jazyk podstatny menej ako japonske kendo, gratuzelam ti a z celeho srdca ti prajem mnozstvo uspechov pri vytvarani dalsich a dalsich tem na temu "Vyhral by boxersky zapas Jezis alebo Alah?", resp. "Tlacia mi na vajcia viac slipy alebo boxerky?" |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Okt 15, 2008 11:24 am Predmet: |
|
|
| ty si asi nejaky zakomplexovany hnup? ak sa chces bavit i pismenkach ta chod do nejakeho gramatickeho kruzku sns, a ak mas a dalej tvoje osobne problemy mi mozes posielat na sukromne spravy a nenicit tym diskusiu. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Okt 15, 2008 11:37 am Predmet: |
|
|
Muehehehehe, dalsi psycholog, co sa mi vrta v komplexoch... Tato diskusia je kravina od zaciatku, nechapem vobec, o com tu chces diskutovat, je to teoreticky zvast, mozeme riesit aj vajce alebo sliepku.
Inak mi tak napada, ked viem po slovensky a prekvapi ma kazdy primitiv, ktory naopak po slovensky nevie, som automaticky clenom SNS??? |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Okt 15, 2008 12:11 pm Predmet: |
|
|
tak preco nepreskocis tu diskusiu? ale musis tu neustale pisat ze kto je aky primitiv a inac osocovat ostatnych
a ak mozem poprosit, administrator nech zmaze pripevky nehodiace sa k teme
a chap veci v celku nie vo fragmentoch (ked si otom rozhodujes)... hovoril som ti aby si mi pisal suk spravy |
|
| Návrat hore |
|
 |
AElfgar Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 158
|
Zaslal: St Okt 15, 2008 12:20 pm Predmet: |
|
|
| lucifer: ak tu niekto niekoho napada, tak si to predovsetkym ty. Napadal si Goryvalda ktory ta upozornoval na tvoj otrasny pisomny prejav (ked nepoznas dobre gramatiku, preco to aspon neprezenies jazykovou korekturou vo worde, hned by to bolo citatelnejsie). Teraz urazas Olaffa. Akym pravom sa tu navazas do ostatnych? Si mlady zasran ktory vie hovno o serme a o historii, o tom sme sa uz presvedcili na zaklade tvojich niekolkych prispevkov. Namiesto toho, aby si sa snazil niecomu naucit sa tu iba naparujes a urazas ostatnych, ktori o tom vedia 100krat viac. Tak sa ukludni aby nahodou niekto nenavrhol adminovi aby ti bolo zrusene konto. |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Okt 15, 2008 8:19 pm Predmet: |
|
|
...ja len,ze takyto hodnotny prispevok tu este chybal
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
| Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: So Okt 18, 2008 10:35 am Predmet: |
|
|
tato tema je shit. zasa sa tu nejake decko vystrkuje a vy idioti sa nechate zatiahnut do hadky ako vidim AElfgar to ako vzdy vystihol...
to lucifer66: ak ta nadalej zaujimaju hluposti typu: kto by vyhral ? tak sleduj trapne videa ako tieto :
http://www.youtube.com/watch?v=u8ZivVlZK90&feature=related
slaby sermiar a pomaly kendista ...
a na otazku kto by vyhral sa da vzdy odpovedat rovnako - ten, kto je v danej chvili lepsi. _________________ Piroha |
|
| Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: So Okt 18, 2008 2:47 pm Predmet: |
|
|
vies co piroha, nechaj si tych idiotov pre seba, pretoze ty mas najmenej co hovorit, kedze este donedavna si tu medzi najvacsich perlicov patril suverenne ty _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: So Okt 18, 2008 10:17 pm Predmet: |
|
|
| Triarius napísal: | | vies co piroha, nechaj si tych idiotov pre seba, pretoze ty mas najmenej co hovorit, kedze este donedavna si tu medzi najvacsich perlicov patril suverenne ty |
kazdy sa uci na vlastnch chybach triarius, lenze ty jediny sa z tych svojich nechces poucit ... _________________ Piroha |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 7:40 am Predmet: |
|
|
| Piroha napísal: | | kazdy sa uci na vlastnch chybach triarius, lenze ty jediny sa z tych svojich nechces poucit ... |
Prepáč, ale pripomína mi to žabu, čo sa smeje krokodýlovi, že má veľkú hubu...
Takže aspoň bez idiotov, prosím.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 8:30 am Predmet: |
|
|
| Piroha napísal: | | Triarius napísal: | | vies co piroha, nechaj si tych idiotov pre seba, pretoze ty mas najmenej co hovorit, kedze este donedavna si tu medzi najvacsich perlicov patril suverenne ty |
kazdy sa uci na vlastnch chybach triarius, lenze ty jediny sa z tych svojich nechces poucit ... |
piroha, piroha, ty si fakt komik... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ne Okt 19, 2008 8:44 am Predmet: |
|
|
| Triarius napísal: | | vies co piroha, nechaj si tych idiotov pre seba, pretoze ty mas najmenej co hovorit, kedze este donedavna si tu medzi najvacsich perlicov patril suverenne ty |
podla mna ma piroha titul najvacsi perlivec este stale opat nesklamal a dobre pobavil.....
piroha ty si fakt ??? na to neni ani slovo, ty si sa vlastne stal pojmom sam...
takze piroha, ty si fakt piroha  _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
| Návrat hore |
|
 |
PierLeBreton Bežný tlachal
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 56 Bydlisko: Bratislava alte Stadt
|
Zaslal: Po Okt 20, 2008 10:23 pm Predmet: |
|
|
fu naozaj som neodolal ... musim sa zapojit do tejto diskusie vopred sa ospravedlnujem za pravopis je mi to luto ale neni mojou silnou strankou
k samotnej teme ja sa na vsetko pozeram ako militarista kazdy ritier je pre mna "vojak " sucast armady teda tazka jazda uprimne si myslim ze v danej dobe v obdoby zlateho veku eurobskej tazkej feudalnej jazdy bolo na svete malo co co by sa jej mohlo rovnat maly velke asilne kone (destrier) a aj samotny vzrast europana bol vedsi nez vzrast japonca hm z tohto mojho cisto militantno taktickeho pohladu verim vo vitaztvo europi ,v konecnom dosledku musim vsetkych upozornit ze moj pohlad na vec bol mierne urcite podfarbeny europocentrizmom _________________ Und uns kann die ganze Welt
Verfluchen oder auch loben |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

|
Zaslal: Po Okt 20, 2008 11:56 pm Predmet: |
|
|
| Nemem pri sebe knihu, ale byzantská princezna? písala, že kelti - t.j. euróopania - kým je na koni, rozborí aj hradbu, peši už nie je nič moc... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

|
Zaslal: Po Okt 20, 2008 11:58 pm Predmet: |
|
|
na proti tomu sú správy, ako jedenn človek zadržal celú armádu na moste....
Konkrétne na ťažení v Egypte... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ut Okt 21, 2008 9:18 pm Predmet: |
|
|
Vážený pán Lucifer 66,
nerád sa zapájam do diskusií na webe, ale ke´d som si prečítal Vašu tému tak mi nedalo a musel som sa zaregistrovať, aby som mohol k téme priespieť aj ja.
Zaujímavá téma. Myslím si, že takto otázka nestojí, kto je lepší rytier alebo samuraj, resp. kto je lepší džudista alebo zápasník-voľnoštaliar, alebo boxerista a capoeirista, resp, karatista alebo thajský boxer, alebo....
Osobne si myslím, že je jedno aké bojové umenie robím, nezáleží na bojovom umení vždy záleží na tom, kto to umenie praktikuje.
Každé bojové umenie či už európske, alebo ázijské vzniklo v určitom regióne, kde boli rôzne prírodné a spoločenské podmienky a týmto podmienkam sa bojové umenia museli prispôsobovať.
Napr. čínske bojové umenia : je rozdiel medzi južnými štýlmi a severnými štýlmi vysvetlím : na juhu Číny monzúnová oblasť, pestuje sa vo veľkom ryža, všade je veľa vody. Ľudia tam stále pracujú po pás v bahne, žijú na loďkách, /sampany, džunky/ takže je jasné že títo ľudia budú málo používať nohy-kopať /v bahne sa to nedá a loďky sú potvory pohyblivé, radi utekajú spod nôh/, takže na juhu sa nohy používajú málo a viac ruky. Na severe je to opačne. Napr. také Tae Kwon-do /korejské bú/ používa hlavne nohy.
Moja otázka, ktorá šermiarska škola je lepšia nemecká, francúzska, španielska, alebo talianska? Čo je lepšie meč, rapier, fleuret, kord, šabla, sekera atd?.
Súhlasín s pánom Kunom, treba si vyskúšať rôzne štýly lebo raz skúsiť je lepšie ako 2 krát počuť.
Mám s tým skúsenosť, robím Karate cca 20 rokov /kedysi aj súťažne, ale bez nejakých väčších úspechov/ a počas tejto doby som to skúšal s kung-fistom, boxeristom, aikidistom, thaj-boxerom, sambistom, ju-jistom a inými /s takými čo boli na mojej úrovni/ a môžem zodpovedne prehlásiť , že každé bojové umenie je o niečom inom, každé ma niečo do seba.
P. Kuno má pravdu s tým, že ázijci majú v tomto pred nami európanmi výhodu, lebo majú v tom ktorom štýle neprerušenú líniu Majstrov, ktorí vedia čo činia, prečo to tak činia a prečo je to tak správne. Človek to pochopí až neskôr. Ja som to začal chápať po viac ako 10 rokoch tvrdého tréningu.
PS : ináč skúšal som aj historický šerm, ale tento ma neoslovil. POčas tréningu sa viac kecalo ako cvičilo, disciplína žiadna, každý bol múdry, dôležité bolo aby som mal "autentickú" výstroj a šerm ako taký bol až niekde na druhom mieste.
Neviem či sú na Slovensku nejakí ľudia, ktorí robia "šerm pre šerm" študujú ho do hĺbky, dávajú si otázky prečo sa to robí tak a nie onak, prečo sa táto technika robí práve tak a nie inak, prečo je dôležitý práve tento postoj a pod. Ak takíto ľudia sú rád sa s nimi zoznámim.  _________________ Pozorovateľ |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ut Okt 21, 2008 9:24 pm Predmet: |
|
|
Vážený Pier La Breton, máš pravdu, ale na druhej strane samuraji mali lepšiu morálku a motiváciu.
Totiž samuraji na rozdiel rytierov nebrali zajatcov, takže výkupné neprichádzalo do úvahy a každy samuraj radšej zomrel ako sa nechal zajať a to je veľká motivácia do bitky. _________________ Pozorovateľ |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|