Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Vyber si: |
Mám plátovú zbroj |
|
9% |
[ 3 ] |
Nemám ale chcel by som plátovú zbroj |
|
38% |
[ 12 ] |
Nemám a ani nechcem plátovú zbroj |
|
51% |
[ 16 ] |
|
Celkom hlasov : 31 |
|
Autor |
Správa |
Tulkas Tlčhuba

Založený: 26 Aug 2006 Príspevky: 134 Bydlisko: Samonhakdžratktlaktlal
|
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Po Dec 04, 2006 7:15 pm Predmet: |
|
|
thx , fest pomohlo , aspon ta prva. idem si aj tu druhu pozriet  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
dochtorgajo Bežný tlachal
Založený: 26 Júl 2006 Príspevky: 22 Bydlisko: Bardejov
|
Zaslal: St Dec 06, 2006 11:04 pm Predmet: |
|
|
Velmi dobra tema
Zas ma tu dakto bude chciet ukrizovat ako poznam ale aj ja mam podobne umysly hoci na mna by bola kompletna zbroj privela.
Mam uz urobene predlohy na sallet aj vacsinu potrebnych veci ale chcel by som sa spytat ci nepoznate niekoho kto by mi predal par zapustiek lebo to nie a nie zohnat a ujo co to mal urobit sa akosi neozyva.
Ja si len osobne myslim ze je lepsie to skusat a skusat teda hlavne nieco robit ale samozrejme ze ak by bol nablizku niekto co by ma zaucil tak je to jasna volba.
A urcite to naprvy raz cele vyhodim asi aj na druhy treti ale vadi to? Tento prvy projekt by mi mal sluzit na to aby som trochu nabral pre to cit a zoznamil sa s tym.
Ak zas dakto najde nejaku ohromnu vadu ze sa musi koli tomu krizovat doma tak prosim nie som natolko zdatny aby sa tu zas dakto neobjavil.
A mozno kus OT: Je tu este niekto iny ako ja: Co este mec poriadne nevidel alebo vsetko skuseni a uceni ludia?
To piroha: Ak chces mozem ti poslat nejake utrzky z toho co o tom mam no ete toho nie je vela......alebo mozno aj ty mne ak mas nieco zaujimave.
A nakolko vidim ze tu ten link este nie je neda mi nespomenut
http://www.ageofarmour.com/education/index.html |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Dec 17, 2006 12:36 am Predmet: |
|
|
vyborne , mohli by sme si poposielat nejake info o vyrobe. len musim nejake zohnat cerstvo sformatovany disk , pred hodinou mi spadol win  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Dec 17, 2006 3:33 pm Predmet: |
|
|
4 Fachman : odkial mas ten obrazok co si sem dal ? _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2006 Príspevky: 79
|
Zaslal: Ne Dec 17, 2006 6:10 pm Predmet: |
|
|
Z ospreya -german medieval armies 1300-1500 |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Ne Dec 17, 2006 6:47 pm Predmet: |
|
|
kniha ? ak mas tak e-obchod na nu _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
|
Zaslal: Ne Dec 17, 2006 8:15 pm Predmet: |
|
|
niečo medzi knihou a časopisom, mám ju ako pdf. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Po Dec 18, 2006 9:35 pm Predmet: |
|
|
4 fachman : piroha@gmail.com vies co mas robit  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Fachman Bežný tlachal
|
Zaslal: Po Dec 18, 2006 9:57 pm Predmet: |
|
|
kedže to má 77mb tak asi to nebudem posielať mailom,ale cez icq by som mohol,ak ma o to pekne požiadaš  |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Po Dec 18, 2006 10:18 pm Predmet: |
|
|
prosiiiim ta najkarajsie ako viem icq mas v mojom profile _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
Založený: 17 Okt 2006 Príspevky: 102
|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 12:26 pm Predmet: |
|
|
no jo ospreye su ale takou popularno - naucnou literaturou, taky chaby uvod do problematiky, ale su tam pekne obrazky. inac tie linky na sablony ti nestacia? ja som robil podla jednej šalier a je super, aspon myslim...
pyrohovi
ak chces nejaku poriadnu literaturu, musis si zakupit odbornu knizku, v cudzom jazyku, kedze u nas take nevychadzaju, no a hold sa nou prehryzt. alebo sa chodit ucit k skusenemu kovacovi, ktory ta do tajov uvenia vyroby zbroje zasveti.
a na vyrobu ti netreba ziadne skoly, staci bohovska trpezlivost a dobre vybavena dielna...  |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 3:20 pm Predmet: |
|
|
dielna by aj bola , len ta literatura.
btw fakt si sam spravil salier ? klobuk dole. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 3:52 pm Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | dielna by aj bola , len ta literatura.
btw fakt si sam spravil salier ? klobuk dole. |
no spravil som toho viac, hlavne co sa zbroje tyka, len mecov som sa nechytal, na to treba byt naozaj majster. podarilo sa mi vykovat jeden normansky, len s kalenim bol problem. mec pekny, fajny, ale tak na stenu, po par uderoch pilka a celkom nepruzny bol. dyky a saxy ok, ale mece uz nee.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 6:09 pm Predmet: |
|
|
kovat by ma ani nehlo. zbrane moc vyrabat necem, a aj keby , tak nie kovane _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 10:02 pm Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | kovat by ma ani nehlo. zbrane moc vyrabat necem, a aj keby , tak nie kovane |
kovat sa da hocco,nielen zbrane. prave kovanie je ta najkrajsia robota na vyrobe, tam vidis ako veci dostavaju tvar. z kusa plechu vykut taky morion (resp. polovicu) a vidiet ako to dostava tvar, to je to prave orechove...
myslis si inac ze vsetko vybrusis, poohynas, alebo sklepes resp. vyklepes za studena?...hmm, tak to ti zelam prijemnu robotu...
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Št Dec 21, 2006 11:16 pm Predmet: |
|
|
to zalezi od hrubky plechu. ak bude tenky (0,8-1,0) tak v pohode ale ak nieco tvrdsie tak vsetko riesi CO2 do pravej kovaciny fusovat nechcem, dost uz fusujem do platoviek  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Pi Dec 22, 2006 10:39 am Predmet: |
|
|
Piroha napísal: | to zalezi od hrubky plechu. ak bude tenky (0,8-1,0) tak v pohode ale ak nieco tvrdsie tak vsetko riesi CO2 do pravej kovaciny fusovat nechcem, dost uz fusujem do platoviek  |
nechcem ťa odrádzať od tvojích "všestranných aktivít" ale daj si poradiť ....0,8 - 1 mm je nič --- choď za ľudmi, čo vyrábajú v SR alebo CZ a tam počúvaj čo hovoria predsa len sa nerozhodli z večera do rána, dozvieš sa, že 1 mm je tak na perovku a tá sá dá spracovávať len za tepla a ak chceš porovnateľnú odolnosť v rámci ČP musíš byt trochu nedobový a používať väčšiu hrúbku plechu 1,5 mm ináč je to len dekorácia veľa štastia nech sa ti podarí niečo spichnúť .... pošli fotky radi si pozrieme. |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

|
Zaslal: Pi Dec 22, 2006 5:46 pm Predmet: |
|
|
ja viem, na boj je urcena napr. 1,8 . ale chcem si spravit najprv len taku , tenku a tym zistit ci na to vobec mam. ak sa mi to podari, tak dalsia uz bude hruba. a ak prvu pokazim (co sa stopercentne stane) tak budem robit tenke dovtedy, dokym nespravim poriadnu (sa nacakam ). co sa tyka materialu , to ma netrapi , toho mam dost takze skusat si mozem kolko chcem. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
alois Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Dec 22, 2006 9:29 pm Predmet: |
|
|
lenze s kazdou hrubkou materialu sa inac pracuje, takze si nemyslim ze ti pomoze poohynat tenky plech, ked to s hrubym nespravis.
a kde si prisiel na to ze na boj sa pouzival 1.8mm plech? to by to brnenie vazilo tonu, mozno na nejake exponovanejsie miesta pouzijes 1.4 ale to je asi tak vsetko. v tom je prave ten rozdiel, ze ked vyklepavas, resp. tvarujes za tepla, hrubka materialu sa nestensuje, ako pri klepani za studena, kedy spavis do materialu maximalne dieru pri velkom napnuti materialu.... |
|
Návrat hore |
|
 |
|