Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Valter Pajer - Gawain Tlčhuba

Založený: 05 Apr 2007 Príspevky: 211 Bydlisko: Tam medzi BA a PK
|
Zaslal: Pi Okt 10, 2008 12:34 pm Predmet: |
|
|
Haloooo, co bude s tymi foteckamy som zvedavy.  |
|
Návrat hore |
|
 |
maly spooky Bežný tlachal
Založený: 01 Apr 2008 Príspevky: 42
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: So Okt 11, 2008 7:05 am Predmet: |
|
|
Velmi skarede stlaceniny. Aky silny je ten luk? Aky dlhy a na aky natah? Aky mas ty dlhy natah? Toto sa stava pri prepinani luku alebo pri blbom tilery. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: So Okt 11, 2008 7:06 am Predmet: |
|
|
Odfot ho cely. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Po Okt 13, 2008 9:35 am Predmet: |
|
|
dlzka okolo 150 - 160 cm sila tak 45 - 50 lbs a natahoval som ho az k oku tak na moju postavu to je dost ked mam 190 cm. inac to co ma na tom zarazilo najviac je to ze tie praskliny nejak neznizili silu naprahu.
na luku ktory som si spravil predtym uz strielam tak 2 roky a ma taketo praskliny pri rukoveti asi do polovice hrubky luku tak okolo 0,8 cm. je ich tam pat a nejak mi nevadia ale na tomto vznikli asi tak po 3 napinani a nestvalo ma to tak ale teraz swa to drzi tak na 2 na jednom mieste na 1 letokruhu a stale to striela poriadne ale stale idu hlbsie tak s tym ani nestrielam. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Okt 13, 2008 10:41 am Predmet: |
|
|
No a sme pri koreni veci. Na postavu 190 cm je tento luk prikratky a ak som si dobre vsimol je to longbow tvaru D. Je to uplne jasne preco sa tam vytvorily stlaceniny tak rozsiahleho charakteru. Strielat ti bude nadalej az do chvile ked ... . Kto je vyrobca? |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po Okt 13, 2008 10:43 am Predmet: |
|
|
Aj podla prvej fotky vydiet, ze je tam tenky letokruh co naznacuje, ze tiler nie je dobry a doslo tam k velkemu stresu. |
|
Návrat hore |
|
 |
Teodomir Bežný tlachal

Založený: 26 Mar 2008 Príspevky: 43 Bydlisko: Lipany
|
Zaslal: Po Okt 13, 2008 5:47 pm Predmet: |
|
|
no je to istotne tim ze pri takejto hrubke a dlzke doslo k prepnutiu luku a je tam aj moznost ze drevo bolo vlhsie suhsie drevo nepodlieha tak a tiez neni to drevo z vyzreteho stromu ma riedko letokruhy
Gawain tomu som nejak nepochopil s tim tilerom _________________ Luky šipi to je moje...
Naposledy upravil Teodomir dňa Ut Okt 14, 2008 5:44 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Ut Okt 14, 2008 6:56 am Predmet: |
|
|
vyrobca som ja. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št Okt 16, 2008 9:16 am Predmet: |
|
|
No, luk ako som predpokladal ma dost zly tiler, na oboch ramenach sa ti vytvara obrovsky stres. Spisky a stred luku mas priliz tuhe v porovnani s ramenami a je logiske, ze sa ti spravili stlaceniny v strede ramien. Spicky by mali byt 1/2 palca silne, nabuduce popusti viac zo stredu a spiciek. Drz sa viacej kruhoveko tileru a nic nepokazis. A urob si trochu dlhsi luk viacej ti sadne . |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št Okt 16, 2008 1:10 pm Predmet: |
|
|
ok uvidim ako dlho vydrzi. |
|
Návrat hore |
|
 |
Lessa Bežný tlachal
Založený: 03 Dec 2008 Príspevky: 25 Bydlisko: na polceste medzi Demandicami a Levicami
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 3:03 pm Predmet: |
|
|
ahojte, som tu nová, ale o tom potom. Chcela by som sa spýtať, či má niekto z vás už skúsenosti s výrobou luku z agátu. Je to totiž jediné drevo, ktoré mám k dispozícii v potrebnom rozmere a navyše ho mám dosť (ak by prvý luk nevyšiek tak ako chcem). počula som totiž, že s agátom je nejaká záludnosť, niečo ohľadom farby dreva, ale nič konkrétnejšie. A tiež by som chcela vedieť, či je to vôbec vhodné drevo na výrobu (či už tvrdosť, ohybnosť, náchilnosť na štiepanie...) a či sa ho mám držať, alebo či mám zháňať niečo iné. ak áno. čo? |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi Dec 05, 2008 11:01 am Predmet: |
|
|
ked ti tak pravdu poviem o agat ma stredove drevo zlte a vonkajsie a co som o tom pocul ze sa luk vyzaba z toho zlteho(jabra) a ze to belmo je na nic a jes tym riadny praca odstranovat belmo aby sa neposkodili letokruhy jadra |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Pi Dec 05, 2008 5:00 pm Predmet: |
|
|
Agat je dost dobre drevo na luk a to hlavne na flatbow cize plochy luk. S tym belmom nie je az tak vela prace, ale je pravda, ze ho treba odstranit. Ak chces poslem ti nakres fletbow-u a hor sa dotoho.  |
|
Návrat hore |
|
 |
Lessa Bežný tlachal
Založený: 03 Dec 2008 Príspevky: 25 Bydlisko: na polceste medzi Demandicami a Levicami
|
Zaslal: Po Dec 08, 2008 4:04 pm Predmet: |
|
|
jasné, bola by som veľmi rada. a keď si hovoril o tom odstraňovaní beľma, to ho akože stačí len tak jednoducho stiahnuť? ten agát, o ktorom som hovorila, je totiž ešte živí a rastie v hájiku za našou vinicou, tak chcem vedieť, či mám beľmo stiahnuť ešte, keď je drevo vlhké, alebo až po uschnutí? na tom totiž yáleží, kedy ho mám zoťať. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Po Dec 08, 2008 4:35 pm Predmet: |
|
|
to belmo nieje kora ale par vonkajsich letokruhov tak ich treba osekat ja som to este nerobil tak neviem ako to ide ide o do aby si sa dostala po to jedro ktore je zlte alebo nejaka taka farba. |
|
Návrat hore |
|
 |
|