Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
mattias Bežný tlachal

Založený: 15 Aug 2006 Príspevky: 91 Bydlisko: Turiec
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 4:38 pm Predmet: Landsknecht |
|
|
Zdravím, prosím Vás, nemáte niekto nejaký obrázkový material o landsknechtoch, googel som už použil, no moc som toho nenašiel, nejaké obrázky som našiel v knihe od Kľučinu - Zbroj a zbrane.
Vopred ďakujem _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Radian Bežný tlachal
Založený: 29 Máj 2007 Príspevky: 32
|
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Třebíč , Münster
|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 5:38 pm Predmet: |
|
|
Mám něco lepšího a hlavně v češtině. Je to stručné,výstižné a vše co potřebuješ do začátku vědět. Sice jsem to tady už dával do tématu o lancknechtech,ale pro jednou udělám vyjímku. A pořádně makej s vybavením,protože budu potřebovat maso do mlejnku . www.houfy.webzdarma.cz _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant.
Naposledy upravil malej dňa Po Aug 25, 2008 5:39 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Aug 25, 2008 5:39 pm Predmet: |
|
|
Radian:
všetky tieto linky mám už dávno omrkané, len vieš, ukáž krajčírke, ktorá nevie v podstate nič o landsknechtoch obrázok s rozmermy 200 x 150 pixelov, a maximum tých obrázkov sú zpredu, mňa by zaujímal aj zadný detail.
Ja som gúgel poprezeral a poprezeral som mnoho fotiek iných skupín, ale vždy je lepšie keď je s čoho vyberať
malej: dik  _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Lessa Bežný tlachal
Založený: 03 Dec 2008 Príspevky: 25 Bydlisko: na polceste medzi Demandicami a Levicami
|
Zaslal: St Dec 03, 2008 3:38 pm Predmet: |
|
|
a čo to vlastne potrebuješ ušiť? len nejakú časť oblečenia, alebo komplet všetko? |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Kostolný Tlčhuba
Založený: 21 Okt 2008 Príspevky: 611 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ut Dec 30, 2008 6:04 pm Predmet: |
|
|
mattias-san,
skúšal si L.F. Funcken " Le costume L ´armure et les armes au temps de La Chevalerie" ?
myslím že o landsknechtoch je tam toho dosť _________________ Pozorovateľ |
|
Návrat hore |
|
 |
Lyrka Bežný tlachal

Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 42 Bydlisko: Olomouc
|
Zaslal: St Dec 31, 2008 11:31 am Predmet: |
|
|
obrazkov aj textu je celkom dost v knihe militaria. Panta rhei napr. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Po Jan 05, 2009 8:56 am Predmet: |
|
|
Funkenovci a aj Militaria sú veľmi povrchné a sú tam aj chybné informácie. Odporučil by som radšej Embletona - Odev a zbroj vojaka v stredoveku (nemám to teraz pri sebe tak si nepamätám). Je to taká útla knižočka, ale nájdeš tam zaujímavé tipy a odporúčania ako ku detailom tak aj k materiálom.
My sme si napríklad s veľkou vervou zaobstarali landsknechtské kostými, ale vďaka vtedajšej nevedomosti a nevhodne zvoleným detailom je väčšina z nás skor švajčiarski reislauferi, než nemeckí landsknechti.  |
|
Návrat hore |
|
 |
mattias Bežný tlachal

|
Zaslal: Po Jan 05, 2009 10:03 am Predmet: |
|
|
Jabčo napísal: | Odporučil by som radšej Embletona - Odev a zbroj vojaka v stredoveku |
Výborná kniha dík Jabčo, už som sa inšpiroval.
Ak by mal niekto zaujem .... http://www.martinus.sk/?uItem=34739 _________________ "Vita incerta, mors certissima" |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Jan 05, 2009 12:31 pm Predmet: |
|
|
Určite by som si pozrel drevoryty A. Durera a U. Grafa. Veľmi poučné. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Jan 05, 2009 10:57 pm Predmet: |
|
|
Ako pise Majlo s Jabcom, Embleton.... Pripadne cosi na sposob Embletonovej kapitoly o lantikoch najdes tuto: http://histvarld.historiska.se/histvarld/draekter/1520lknekt/index.html
Cosi malo k nim najdes aj v Kybalovej knihe o odievani v renesancii, okrem ineho je tam aj par obrazov U. Grafa...
Inak, Militaria je dost slaba, esteze sa mi to dostalo do ruk na pozretie najprv, inak by to bol pomerne drahy spas.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 4:18 pm Predmet: |
|
|
Len na doplnenie Majla sem davam odkaz na Kunstmuseum Basel http://80.74.155.18/eMuseumPlus Maju v zbierkach ohromne mnozstvo dervorytov Ursa Grafa (pod G). Treba si davat ale pozor lebo na vacsine obrazkov su prave Reislauferi, Landsknechti su u Grafa podla mna znacne karikovani. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 4:22 pm Predmet: |
|
|
Inak, kedze do tohto prd vidim, ake su vlastne primarne rozdiely v odeni jednych a druhych? Pretoze mne sa to zjavne vsetko zlieva a miesa... |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 4:45 pm Predmet: |
|
|
Reislauferi pouzivaju na odeve prestrih v tvare svajciarskeho kriza (+) a Landsknechti ked pouzivaju motiv kriza tak svatojakubskeho (X). Rozdielov je viac, ale podla tohoto to dost dobre rozlysis.
Niekde som napriklad cital (bohuzial si nepamatam kde, mozno to bolo v Embletonovi) ze landsknechti na rozdiel od Reislauferov az tak neficali v peri. Graf ma jeden drevoryt kompletne opierkovaneho reislaufera, najdes ho tiez na stranke kunsmusea, to je ale karikatura ocividne . |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 5:09 pm Predmet: |
|
|
Takze prakticky ide o uplne rovnaky odev, az na tie krize a perie???  |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 5:27 pm Predmet: |
|
|
V zásade áno. Bolo veľmi ťažké ich rozoznať. Rozdiely sú ale samozrejme aj iné, napríklad v zbraniach ktoré používajú. Známa je Grafova rytina kde sú vedľa seba vyobrazení najväčší nepriatelia na život a na smrť - landsknecht a reisleufer. Landsknecht je vyzbrojený typickým katzbalgerom a zweihanderom s prehnane esovitými priečkami (prehnaná karikatúra) a reislaufer je vyzbrojený myslím mečom, alebo basilardom a halaparňou. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 5:32 pm Predmet: |
|
|
No vida. Diky. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 7:00 pm Predmet: |
|
|
neviem, ci si myslim spravne - reisleuferi su vlastne svajciari? nie je to moja oblast, tak aby som si aspon trosku rozsiril obzory... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Jan 06, 2009 8:47 pm Predmet: |
|
|
Triarius: áno, sú. |