Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

ženy a langschwert,jednoručný meč, zbrane pre ženy
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Regrúti
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Michelle
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2008

PríspevokZaslal: So Aug 16, 2008 7:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipan: Diky, prijimam Very Happy A o tej rane....sak vies, ze som to myslela, ze o nevnevies do poslednej chvile Laughing
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: So Aug 16, 2008 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

igor vitovič: myslím, že pri šerme na veku až tak nezáleží, ale....som ešte mláďa Very Happy
Ciri
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007

PríspevokZaslal: Ne Aug 17, 2008 4:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

wandor napísal:
Kedže ona prišla medzi nás bez pozvania a sama od seba asi vie čo chce a neponúknem jej hneď jedenapolku keď sama váži sotva 50kg proste podla mňa sa to babe tak nehodí.

nemozem suhlasit. Ja sama som na tom vahovo rovnako, i ked nemam este dve 11rocne dcery a rozhodne si nemyslim ze baba by 1,5 rucak nemohla vediet dobre pouzivat a zvladat. Netvrdim vsak, ze by to bola zbran, ktora je easy a ze ju kazda baba zvladne raz-dva, myslim si ale, ze su baby, ktore to vcelku dobre ovladaju a nevidim problem v tom, ze su to baby.
suhlasim s marcipanom, ze je to zbran, ktora bola vymyslena pre muzov, ale na druhej strane, ktora zbran pre nich vymyslena nebola, ze? Very Happy
vechter - teba sa ani nebudem snazit takto cez forum presviedcat, je to asi zbytocne, len sa tesim, ked konecne natrafis na babu, ktora ta vyvedie z tvojich predsudkov Wink
je samozrejme pravda, ze hold, zeny mali v historii inu poziciu ako muzi, a bolo by hlupe navravat si ze to tak nebolo. Na druhej strane, ak chcu teraz zeny sermovat so zbranami ako muzi, vravim si, preco nie? ak to logicky vysvetlia, budu tomu patricne odene a vyzbrojene a ich serm s danou zbranou bude dobre zvladnuty (teda na urcitej urovni) nevidim jediny dovod preco im (nam) nieco taketo odopierat. Hadam si len nemyslite, ze nieco take uzasne, ako je serm, si nechate len sami pre seba,hm? Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 11:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Michelle: Pokiaľ si do šermu naozaj zapálená, tak pokojne cvič, to asi nikto nebude brať. Len by som radil zmeniť meč - 2,3 kg je poriadne ťažká koľajnica aj pre chlapa. Zožeň si niečo okolo, alebo pod 1,5 kg a uvidíš, že to bude zrazu úplne iná káva.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kozlík
Bežný tlachal

Založený: 19 Sep 2007

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 6:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky jsem kdysi míval meč o podobné hmotnosti (prostě něco přes dvě kila) a zbavil jsem se ho záhy poté, co jsem po bitvě na Grunwaldu 2003 dostal parádní zánět šlach do pravého předloktí. Ty šlachy dostávaj s takovýma kovadlinama pořádnej záhul. Není však problém si pořídit zbraň podstatně lehčí (jedenapůle 1,5kg a méně), podobnou originálům, protože originály byly opravdu takto těžké. Ikdyž ještě nedávno jsem se setkal s laickým názorem, že "pravý rytířský" meč vážil 5 kilo... Laughing
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 7:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabco, sermovala som s lahsim mecom (zacinala som s nim )a nebolo to ono,napriklad som mala mensiu paku (hoci to nie je podstatne).Len ide o to, ze tazsi sa mi lepsie ovlada, som si s nim istejsia a je dlhsi,tym padom sa mi lepsie kryju niektore seky. Moj je maximalne vyvazeny a nemenila by som ho za nic na svete.
Ciri
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 9:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to ze nekomentujete moj prispevok mam brat ako suhlas? Wink

michelle, v tomto suhlasim s jabcom. myslim si ze je to prilis vela, a mozno sa s nim citis ista, ale urcite si s nim pomalsia nez by si bola s lahsim mecom, a ta rychlost je dost podstatna. a K tej pake, ak ju vies spravne pouzivas, tak tam na vahe meca nezalezi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 10:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Michelle
prosim ta kolko vazis?
(teda,ak ta tato otazka neurazi)

s dlhsim mecom sa lepsie kryju horne seky?
fiha
horne seky,to su na hlavu,krkr a tak?
hmm,aj keby som mal mec 30 cm dlhy,asi by sa nim kryli tie seky rovnako dobre
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: Po Aug 18, 2008 10:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

A co takto ženy a šabľa..... Rolling Eyes
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 5:54 am    Predmet: Odpovedať s citátom

...po nejakej prehyrenej noci
...neprijemny pohlad...
Pavol Uličný
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 7:21 am    Predmet: Odpovedať s citátom

co tak skusiť tie seky nekryť ale to som už OT
2,3 kg no to je riedna morda a my mame silnych clapov ale nik taky tažky meč nema. Myslim že taka zbran je na škodu každému bez ohladu na jeho fyz. dispozície. Ale to tu už spominali všetci ...skor ma zaraža že napriek všeobecným vedomostiam o tom kam by tie váhy zbrani mali isť tak sú stale ludia (producenti "zbrani" ) ktorí puštajú na trh podobné veci. Dufam že ten tvoj meč ma aspoň 140 CM na dlžku. a maš 35 alebo 37 rukoveď ako riadnu paku inač mi ta vaha ostáva záhadou.
to michell: neber to ze by som ta odrazam od tvojho oblubeného meča ale skus to s inym a uvidiš že sa ti určitebude viac dariť.

to servant: ja by som ju nedraždil Wink
aj ked je na slovensku najmenej zastupena co je podivne, na to ako dlho tu bola myslim ze je to zbran ktorá nie je tak naročná na fyz. vykon a v principe nepreferuje tak silove prvky ako meč ...alebo rozne prechody do zapasov kde by bol slabši protivnik veľmi znevýhodnený, ja myslim ze je pre dievčatá vhodnejšia šabla.

no určite nie dýka. (ako je často vidieť)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 12:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

servant, nie, neurazi ma to, vazim 60 kg. A co sa tych sekov tyka, napisala som, ze sa mi lepsie kryju NIEKTORE seky a nie horne ako teraz pises. Ano, lepsie sa mi kryje napriklad taky kanec a tak sa mi lepsie robia niektore vytrhovacky. Ale ako vidim, ty to nikdy nepochopis, tak sa ani dalej nebudem pokusat. Very Happy
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 12:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Palo Lux, je fakt, ze ten mec ma 2,7 kg, ale jeho vaha je rozlozena tak perfektne, ze sa mi vobec nezda tazky. Samozrejme, na zaciatku si bolo treba zvyknut na jeho vahu, ale teraz...ziadny problem.U nas maju podobny mec este dvja chalani a nestazuju sa. Je to len sila zvyku a nic viac.

Ako som uz povedala, zacinala som s jednorucakom, ale s mojim sa mi naraba ovela lepsie. Mozno som cudna, ale je to moj osobny pohlad a preto ta nebudem presviedcat. Very Happy

Rozmery (priblizne): Dlzka 135 cm, rukovat 32 cm
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 1:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Michelle napísal:
Palo Lux, je fakt, ze ten mec ma 2,7 kg, ale jeho vaha je rozlozena tak perfektne, ze sa mi vobec nezda tazky. Samozrejme, na zaciatku si bolo treba zvyknut na jeho vahu, ale teraz...ziadny problem.U nas maju podobny mec este dvja chalani a nestazuju sa. Je to len sila zvyku a nic viac.

Ako som uz povedala, zacinala som s jednorucakom, ale s mojim sa mi naraba ovela lepsie. Mozno som cudna, ale je to moj osobny pohlad a preto ta nebudem presviedcat. Very Happy

Rozmery (priblizne): Dlzka 135 cm, rukovat 32 cm

myslim, ze vyhoda lahsej zbrane sa ukaze v osobnom strete... skor rozpohybujes kilo plus nieco, ako skoro tri kila....myslim, ze keby si mala aspon raz oproti sebe sermiara z lahsim mecom, ktorý to s ním vie, napriklad Pala Luxa (ked u sa tu tak angažuje.... Wink ), tak by si si to trikrat rozmyslela.....
to chce len prax.... ale na to sa mnoho ludi neodváži, lebo je to vraj nebezpecne.... taktiez nerobíme balet, všakže Wink
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 1:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ciri, ano ja suhlasim Very Happy A k tej rychlosti. Mozno som o trochu pomalsia,ale nie zas az o tolko. Skusala som s nim sermovat proti jednoruckau. Bola to fuska, ale stihala som to bez vacsich problemov. Rychlost nahradzam silou, ktoru ten mec ma. A k tej pake...skusala si robit smyk-odsmyk (neviem, ci vies, co myslim, no my to tak volme, neviem, ci to ma aj iny nazov) s jednoruckou a potom s jedenapolkou? Je to velky rozdiel... Very Happy
Michelle
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 1:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

myslim, ze vyhoda lahsej zbrane sa ukaze v osobnom strete... skor rozpohybujes kilo plus nieco, ako skoro tri kila....myslim, ze keby si mala aspon raz oproti sebe sermiara z lahsim mecom, ktorý to s ním vie, napriklad Pala Luxa (ked u sa tu tak angažuje.... Wink ), tak by si si to trikrat rozmyslela.....
to chce len prax.... ale na to sa mnoho ludi neodváži, lebo je to vraj nebezpecne.... taktiez nerobíme balet, všakže Wink[/quote]

Lenka,Je to mozne Very Happy Ale... je tu aj ta moznost(moja jedina), ze by som urobila na zaciatku nieco, co by necakal a odzbrojila ho (je fakt, ze na to sa spoliehat neda,ale inu moznost by som nemala, pripadne by som sa do suboja s nim nepustala).Ale zbran by som nevymenila a nie je to tvrdohlavost, len viem, ze keby som mala jednorucku prehrala by som este skor ako s mojim Wink
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 1:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ach, chcel by som byt este raz mlady, nadseny a zapaleny pre vec a pramalo tomu rozumiet... Sad
Návrat hore
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 1:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Michelle: myslím, že tak za tri, štyri roky keď získaš trocha skúseností a niečo sa aj naučíš budeš mať iné názory, nie len na váhu meča. Aspoň dúfam. Ak nie tak je chyba v tvojom učiteľovi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dracica
Regrút

Založený: 19 Aug 2008

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 2:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte, moj sukromny nazor je, ze kazdy by mal sermovat s tym, co mu je blizke a zvlada to. Mal by mat zo sermu aj radost, co pri nanutenych zbraniach nemusi byt, ale to asi pri kazdom sporte. Osobne mam len skusenost s 1,5rucnym mecom, tym tazsim myslim 2,7 kg co pri mojich 70kg sa da v pohode zvladnut:D , samozrejme je rozdiel ked chytim do ruky lahsi, ale celkom dobre mi sedi. chcem skusit aj ine zbrane, vyskusat s cim sa mi bude lepsie sermovat, ci to budu vidly abo daco ine. Ale necham si poradit od skusenych:)
Michelle: Ked ti to ide a vyhovuje nie je preco menit ho teraz Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Aug 19, 2008 3:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak sa niekto chce venovat historickemu sermu seriozne, mal by sa snazit pracovat s nastrojmi, ktore sa priblizuju originalom. 2,7 kilovy dlhy mec to ale asi nebude Wink
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Regrúti Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Strana 2 z 5

Prejdi na: