|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 12:50 am Predmet: |
|
|
FatalDooM`20VT LE [icq#323699277]
Tak ja som na nete našiel:
"Luigi: no ja mam s marangoni spatne zkusenosti. Takze ted bych radsi pro jistotu neco jineho. Prave sem max spokojeny s EAGLE F1kama, ale ty se zrovna nedelaji v 225/45 16. A 215/40 17 zase moc nechci! No hlavne by me zajimalo jak siroky disk potrebuju abych tam narval takovou pneu? Jinak ty to mas taky snizeny nedrhne to nekde? Sem koumal tvou karu jak si stal u petraska! Mas to krasne nizoucko. Jak se stim jezdi po CR ? "
už vieš?  |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 7:53 am Predmet: |
|
|
Lenka: Myslim ze v informaciach o sympoziu je napisane kto ma aku aprobaciu. O Marandonim som v zivote nepocul  |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Tibenský Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 137 Bydlisko: TA
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 8:44 am Predmet: |
|
|
Veď práve aj google pozná len nejakého majstra Marangoniho, ktorý však robí jiujitsu. Úprimne ma teda zaujíma kto to je. Honorár 1000 E je podľa mňa dostatočný na to aby sme vedeli bližšie informácie o ňom. To že je majstrom a majstrom s impozantným množstvom zbraní vo mne v rámci retrospektívnych skúseností vyvoláva skôr obavy. Takže čo vieme niečo o pánovi Marandonim? _________________ Keby si mlčal bol by si filozofom, keďže si prehovoril stal si sa volom.
www.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Stanislav Stanley Nagy Bežný tlachal

Založený: 14 Jún 2006 Príspevky: 53 Bydlisko: kosice
|
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 8:57 am Predmet: |
|
|
keby islo omna, tak nikdo takyto by tam byt vobec nemusel.
inak som mierne prekvapeny prijemne z ceny, jeden z najdrahsich hotelov na slovensku a cena za sympozium je nezmenena? to uz asi ujo kulo necakal. (inac jasne ze o to pri sympoziu nejde, ma to len tak zarazilo) _________________ "Jaduru arik kek onak" |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 1:50 pm Predmet: |
|
|
Marcipán napísal: | Lenka: Myslim ze v informaciach o sympoziu je napisane kto ma aku aprobaciu. O Marandonim som v zivote nepocul  |
No ved prave.... ale vieme, ze berie 1000 E...... tak to hadam bude stat za to  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 1:54 pm Predmet: |
|
|
Merendoni, Marandoni, Marangoni...... vieme aspon presne jeho meno?  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 2:37 pm Predmet: |
|
|
Marandoni - vyučuje šerm podľa Bolonskej školy (asi šerm neskoršimi zbraňami) myslim že chalanov čo sa venujú taliansku to iste dá aspoň niečo nam ostatným neznalím problematiky by bol kurz zbytočný. Ale verím že sa najde niekto kto tam pojde odsúša to a porozpráva zážitky čo možno navnadí ostatných. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 2:50 pm Predmet: |
|
|
Priznám sa, ze vo mne to zaujem vzbudilo. Preto by som privital trosku podrobnejsie informacie ohladne potrebneho vybavenia. Toto "Prosíme zvlášť záujemcov o školu u majstra, aby si priniesli bezchybnú výstroj, slušné cvičebné oblečenie a vyčistené zbrane." mi zatial nestaci. Urcite by som uvital aj nejake spresnujuce informacie ohladne majstra samotneho. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 2:59 pm Predmet: |
|
|
Výstroj nevyhnutná pre asaltá.
1. Hrubú koženú vestu, s extra výplňou (vypchávkou) alebo pásmi kože od pliec až ku kĺbom (bokom).
2. Prilbu s drôtenou výplňou na tvárovej časti, dostatočne husto vedľa seba aby predišli prepichnutiu hrotom
3. Silné vypchávky nôh. Siahajúcou dostatočne na stehná.
4. Ochrana tela, alebo zástera z hrubej kože, k ochrane brucha a stehien.
5. Ochrana ruky, alebo predĺžená manžeta rukavíc siahajúca až po lakeť.
6. Pár šermiarskych rukavíc k ochrane oboch rúk.
7. Ja tiež odporúčam silný prstenec indickej gumy okolo zápästia na šermiarskej rukavici.
PODĽA HUTONA nosili k tomu pekné nohavice a boty ktoré vyzerali skoro ako lakovky ....možno ma len obrazky klamu ale vyzerali akoby sa pobili na šerm plese
teraz vážne, tak tak asi nie, myslim že organizátor určite uprsní. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 3:12 pm Predmet: |
|
|
Bolonska skola je serm z polovice 16 storocia (Manciolino, Marozzo, Viggiani a Dall Agocchie). Je to trochu ine ako Fabrisovský alebo Capo Ferrovský serm. Som zvedavy. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Apr 07, 2008 8:06 pm Predmet: |
|
|
Palo Lux napísal: | Výstroj nevyhnutná pre asaltá.
1. Hrubú koženú vestu, s extra výplňou (vypchávkou) alebo pásmi kože od pliec až ku kĺbom (bokom).
2. Prilbu s drôtenou výplňou na tvárovej časti, dostatočne husto vedľa seba aby predišli prepichnutiu hrotom
3. Silné vypchávky nôh. Siahajúcou dostatočne na stehná.
4. Ochrana tela, alebo zástera z hrubej kože, k ochrane brucha a stehien.
5. Ochrana ruky, alebo predĺžená manžeta rukavíc siahajúca až po lakeť.
6. Pár šermiarskych rukavíc k ochrane oboch rúk.
7. Ja tiež odporúčam silný prstenec indickej gumy okolo zápästia na šermiarskej rukavici.
PODĽA HUTONA nosili k tomu pekné nohavice a boty ktoré vyzerali skoro ako lakovky ....možno ma len obrazky klamu ale vyzerali akoby sa pobili na šerm plese
teraz vážne, tak tak asi nie, myslim že organizátor určite uprsní. |
Tak predsa len sabla konca 19. storocia a rapier 16. moze robit vcelku rozdiel. Rozne odporucania pre rozne skoly si nie je problem zohnat. Mna by ale zaujimali poziadavky konkretne k tomuto seminaru. Ale inak dikes. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: St Jún 25, 2008 12:21 pm Predmet: |
|
|
Pre tych, co si mozno nevsimli>
SYMPÓZIUM 2.spresnenie
ŠERMIARSKE SYMPÓZIUM 2. spresnenie:
Upozorňujem všetkých záujemcov, aby si podrobne prezreli Uverejnenie šermiarskeho sympózia a Prvé upresnenie na stránkach www.serm.sk .
Pre zopakovanie, Sympózium sa koná 7., 8. a 9. novembra 2008 v štvorhviezdičkovom hoteli v Zámku Liptovský Hrádok, ktorý bude plne rezervovaný pre účastníkov sympózia.
Ceny:
Sympózium : 500 SK
Ples : 500 SK
Menu spoločného obeda: 120 SK
Majster Merendoni : 150E (nahláste prosím čo najskôr, min. počet účastníkov je 10, inak sa škola neuskutoční)
Ubytovanie:
1. Nocľah priamo na zámku bude prednostne poskytnutý zahraničným účastníkom a vedúcim skupín, cena za izbu je 2200.- Sk) POZOR, kapacity sú obmedzené!
2. Miestny hotel : 1290.- Sk na jednu noc a ak budú noci dve, tak so zľavou á 1190.- Sk za noc. Prístelka na jednu noc činí 550.- Sk a na dve noci á 450.- Sk.
3. Penzión s turistickým ubytovaním : 265.- Sk za posteľ pri spaní v dvoj a viacposteľových izbách.
MOŽNOSŤ POUKAZOVANIA ZÁLOH NA UVEDENÝ ÚČET DO 31. AUGUSTA!:
(Neskôr nezaručujeme rezervovanie vašej účasti a ubytovania!)
Číslo účtu: 2119803301/1100
Account name: Slovakova Barbora
Bank address: Tatra banka a.s., Hodzovo namestie 3, Bratislava
IBAN: SK75 1100 0000 0021 1980 3301
SWIFT: TATR SK BX
Účet bol založený len pre potreby sympózia.
Do Správy pre prijímateľa prosím uveďte názov skupiny, príp. meno jednotlivca.
...........................................................................................................
PROGRAM SYMPÓZIA:
Pozor, toto je len ponuka tém, ich poradie, dĺžka a priebeh sa môže zmeniť podľa aktuálneho záujmu publika.
Sobota, 8. novembra 2008.
1. Sven Baumgarten, podmajster nemeckej školy z Karlsruhe, BRD:
Niektoré aspekty šermu podľa majstra Danziga a ich inscenovanie. Asistuje starší tovariš Markus Koeblin.
2. Martin Janičina, podmajster talianskej školy, SR:
Predstavenie publikácie Talianska škola šermu, ktorú autorsky spísal a pripravil na rozširovanie. (Bude možné na mieste kúpiť.) V rámci toho rekonštrukcia desiatich autentických asault talianskej školy podľa jednotlivých majstrov v spolupráci a asistencii Petra Kozu.
3. Peter Koza, SR:
Inscenovanie šermu podľa rôznych škôl a ich paralely. Uplatnenie priečky pri viazaných bodoch a sekoch. Asistujú podmajstri a starší tovariši jednotlivých škôl. (Názorný paralelný terminologický slovník bude tiež možné kúpiť.)
4. Petr Vytopil, podmajster nemeckej a talianskej školy, ČR:
Praktické metódy výcviku a vyučovacia prax (očakáva sa aj prípadná ďalšia téma podľa vlastnej voľby).
5. Petr Žákovský, podmajster nemeckej školy, ČR:
Zápas počnúc od staroveku (očakáva sa aj prípadná ďalšia téma podľa vlastnej voľby).
6. Martin Fabian a Petr Matoušek, starší tovariš a podmajster nemeckej školy spoločne, text prednášky pripravuje Martin Fabian, SR:
Rekonštrukcia a inscenovanie boja nemeckej školy – autentické technologické postupy a prevedenie.
7. Majster Marandoni, IT: Predstaví svoju školu v krátkom vstupe viacerých zbraní.
8. Miloš Chripko, SR: Boj palicou – zatiaľ bližšie nešpecifikované upresnenie témy, ktoré urobíme, len čo autor upresní ponuku.
9. Anton Kohutovič, SR: Gesellschaft lichtenauers – zatiaľ bližšie nešpecifikované upresnenie témy, ktoré urobíme, len čo autor upresní ponuku.
10. Skupina Corvus Arma, SR – Šermiarske ukážky z predstavenia.
11. Deštrukčné účinky zbraní na telo, na zbrane samotné a na zbroj. Ostré seky a ich nácvik. Zúčastňujú sa viacerí podmajstri, starší Tovariši a Peter Koza.
Ako čestný hosť tejto disciplíny sa predstavia Ralf Gutzeit, starší tovariš nemeckej školy z Brém, BRD, majster Róbert Môc so svojimi zbraňami a špičkoví zbrojári z Ústí n/Labem Jiří Klepáč a Stanislav Prošek.
Nedeľa, 9. novembra 2008.
1. Škola Majstra Marandoniho od 09,oo do 15,oo (s možnosťou neobmedzeného predĺženia)
2. Sprievodné disciplíny:
Ralf Gutzeit, BRD: Prednáška o lukostreľbe a výrobe lukov, spojená so streľbou.
Burza kostýmov, zbraní a doplnkov.
Zároveň by sme chceli požiadať prednášajúcich, aby zosumarizovali svoje témy aj s obrazovým a iným popisným materiálom pre potreby Zborníka sympózia a posielali ich na adresu Združenie Bludní rytieri, Šafárikova 3/18, 911 08 Trenčín, Slovensko. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Tibenský Tlčhuba

|
Zaslal: St Jún 25, 2008 5:24 pm Predmet: |
|
|
Ja sa len čudujem prečo teraz chce zostavovateľ zborníka už materiály, vo všetkých serióznych vedeckých kruhoch sa zborník zostavuje až po sympóziách. _________________ Keby si mlčal bol by si filozofom, keďže si prehovoril stal si sa volom.
www.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Jún 25, 2008 10:06 pm Predmet: |
|
|
vechter napísal: | Ja sa len čudujem prečo teraz chce zostavovateľ zborníka už materiály, vo všetkých serióznych vedeckých kruhoch sa zborník zostavuje až po sympóziách. |
a co budes predavat na sympoziu?
 _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Pi Júl 18, 2008 9:16 am Predmet: |
|
|
Dalsia kapitola:
SYMPÓZIUM ubytovenie !!!
Vážení šermiari,
upresňujeme, že ubytovanie v hoteli GRANDCASTLE****, kde sa bude konať aj samotné sympózium, je už obsadené pre prednášajúcich a prvých záujemcov, ktorí sa záväzne prihlásili. Tí, ktorí tak urobili do dnešného dňa budú mať ubytovanie zabezpečené tam. Ostatní záujemci o ubytovanie možu využiť ďaľšie dve ponuky alebo si zabezpečiť vlastné ubytovanie. Po 31. auguste vám už nebudeme schopní zaručiť rezervovanie ubytovania a budete si ho zabezpečovať sami. Pozor, opakujem, že peniaze za sympózium, obed, ples a ubytovanie (podľa záujmu), môžete posielať na účet uvedený v 2.spresnení na tejto stránke.
Prípravný výbor |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Pi Júl 18, 2008 1:05 pm Predmet: |
|
|
Vechter: Nie je to vobec tak. Viem 100% ze ked su sympozia na FF UK tak sa zborniky pripravuju dopredu. To iste plati aj pre sympozia SAS a sympozia v Polsku a Slovinsku na univerzitach v Krakove a Vojvodine. Tam sa tiez zborniky tlacili dopredu a rozdavali sa na samotnej akcii. A toto su seriozne vedecke sympozia s medzinarodnou ucastou, kde chodia vazne kapacity na urovni profesorov a docentov v danom odbore. Jednoducho ked je nejaky prednasajuci na serioznom sympoziu, tak sa od neho ocakava ze si prednasku pripravi, napise a poriadne spracuje, preto nie je problem nikde s takouto poziadavkou, kazde sympozium co poznam ma uzavierku prispevkov. |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Tibenský Tlčhuba

|
Zaslal: Pi Júl 18, 2008 3:13 pm Predmet: |
|
|
To že pride každý čo najviac pripravený je predsa samozrejmosťou, preto je potrebný ku každému príspevku patričný hĺbkový výskum (a preto je nemysliteľné odovzdávať príspevok 3 mesiace pred ním) a snáď toto sympózium neklesne do opisovania knižiek a nepodložených rokmi zosmiešnených tvrdení. Ak bude pred sympóziom vydaný zborník na čo sa má konať sympózium? Aspoň v archeológii a histórii je preto samozrejmosťou vydávať zborník až po sympóziách kde samozrejme majú odznieť aj kritiky a diskusie. (viď archaeologia historica, etc. co je celkom seriozna zaležitosť) _________________ Keby si mlčal bol by si filozofom, keďže si prehovoril stal si sa volom.
www.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Kakos - Kakac Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006 Príspevky: 139
|
Zaslal: Pi Júl 18, 2008 3:47 pm Predmet: |
|
|
Ako 3 mesiace je vazne dost to suhlasim, ale podla mna nemas pravdu ze v zborniku by mali byt aj diskusie a kritiky. Teda aspon na poli literatury a jazyka som sa stym nestretol, aj ludia ktori na tieto sympozia chodia tak odovzdavaju prispevky dopredu, aby sa mohol vytlacit zbornik. Zbornik by podla mna mal obsahovat prednasky, ktore odozneli na danom sympoziu. Sympozium sa potom kona na to aby tieto prednasky odozneli a mohli o danej problematike ludia podiskutovat, respektive na papier nevies hodit vsetko co odozneje - moze ti dojst k skresleniu. Ved zbornik nie je o tom vydat stenograficky zapis z diskusii a prednasok. |
|
Návrat hore |
|
 |
Ato Bežný tlachal
Založený: 24 Júl 2008 Príspevky: 21
|
Zaslal: St Aug 06, 2008 10:35 am Predmet: |
|
|
ale, ... teda aj tono kohutovič bude prednášať na sympóziu,...zaujímavé
tipujem, že vznikne debatná hádka so scénickými šermiarmi
ale môžem sa mýliť |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|