Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
malej Bežný tlachal
Založený: 10 Júl 2008 Príspevky: 96 Bydlisko: Třebíč , Münster
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 9:05 pm Predmet: Výroba štítu,pavézy,scuta atd. |
|
|
Jsem tady novej,ale nějak postrádám výrobní postupy nebo rady ostatním jak co dělat. Rád bych si vyměnil informace o výrobě,materiálech apod.. _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Júl 14, 2008 9:51 pm Predmet: |
|
|
Slovaci informacie zo zasady nemenia, tu je vsade vsetko strasne tajne a utajene a ukryte a v bezpeci...
Ale na stity celkom schopne je tu nick Riman, len ci sem chodi, to si nie som isty. Pripadne sa skus na neho kontaktovat cez nick AElfgar. Robi aj nam eraz nejake pavezu a na slovenske pomery nie su zle... |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 9:15 am Predmet: |
|
|
Tak to jsem celkem překvapený! Nebo rozmrzelý? Nevidím jediný důvod proč se o vlastní zkušenosti s někým nepodělit (viz. činění kožěšin). Já razím heslo,že pokud něco dělám dobře,kvalitně a dobověji je třeba to dát vědět a podělit se s ostatními. Protože tím pádem je tady jistá "motivace",aby to zkusily i jiní. Tudíž je vzestupná tendence u všech a jsme zase všichni blíže ke KM.
No přesto budu doufat,že se někdo najde kdo by se chtěl podělit. Vyroba štítů apod. je snad všude stejná,takže snad nebudou takové tajnosti . _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 9:39 am Predmet: |
|
|
malej napísal: | Tak to jsem celkem překvapený! Nebo rozmrzelý? ... |
Olaff hovoril predpokladam za seba. Ja som sa tu teda zatial so ziadnym tajnostkarcenim nestretol a myslim, ze tu na fore je dost ludi, co su v pripade zaujmu ochotny pomoct.
Olaff: To generalizovanie je trapne. Hovor za seba  _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 9:57 am Predmet: |
|
|
Majlo: Ja som poradil, na koho sa ohladom pavez obratit, teraz porad ty, obhajca sermiarskych prav, hehe... |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 10:17 am Predmet: |
|
|
Asi takto: já nepotřebuji pomoci s výrobou! Různých štítů,pavéz,scutum,jezdeckých štítů,tarasů atd. jsem se navyrobil dost a v různých kvalitách dle toho jak kdo měl zájem. Samozřejmě chci dělat především dobověji. Ale tady jde o to zda si chce se mnou někdo vyměnit pracovní postupy,doporučit materiály apod.. Popřípadě má-li někdo zájem se na něco zeptat - no problémo. Jediné co jsem ještě nedělal,ale chystám se na to(včetně získání informací) jsou uherské tarče a italské štíty a pavézy jak střelce z kuší,tak pěšáky a to od 1280 - 1500. Mimochodem zkoušel někdo tady uplést a potáhnout keltský štít cca 2.stol n.l.? _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 10:20 am Predmet: |
|
|
Kedysi veeeeeelmi davno, este pre potreby larpu som pleitol pruteny keltsky stit, ak mas ten na mysli... Ale koza mi ho rozmarovala na prach, hm... Ale ked si dobre pamatam, na fotkach nejakej slovanskej lh akcie som v bitke tento typ stitu videl, asi to bol slnovrat, co ho riadi Pampaliny alebo Jarwinks, asi ti oni skor poradia kontakt na majitela...
Cez stity vseobecne asi skor najdes ludi na livinghistory.sk, ak ti ide hlavne o dobovost... |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 10:36 am Predmet: |
|
|
Jj. Chystám se na Modrou,takže pokud bude mít čas,tak s ním o tom hodím řeč. Jinak nejde mě úplně o dobovost. Jsou prostě věci,které dnes nevím čím bych nahradil a ani nahrazovat nechci (zatím),protože je to nedostupné i po finanční stránce. Já jen koukám co je tady zamrzlých témat o kterých by se dalo bavit. No uvidím! Třeba se někdo chytí?! _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 10:51 am Predmet: |
|
|
Napr. ake veci? _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 11:34 am Predmet: |
|
|
Například ty co jsem psal. _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 11:41 am Predmet: |
|
|
Uhorske tarče odporúčam z kovu h 2mm + lemovanie material ČP |
|
Návrat hore |
|
 |
malej Bežný tlachal
|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 11:58 am Predmet: |
|
|
Mohl by jsi sem prosím hodit fotku nebo jednoduchý nákres popř.rozměry? Díky _________________ Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Júl 15, 2008 9:40 pm Predmet: |
|
|
Olaff napísal: | Majlo: Ja som poradil, na koho sa ohladom pavez obratit, teraz porad ty, obhajca sermiarskych prav, hehe... |
Ja sa drzim zasady, ze pokial nemam co k veci, tak radsej nic. Dakujem za pekne primenie. Moje primenie pre teba radsej nenapisem.
malej: na uhorsky stit je myslim toto vcelku notoricky obrazok.
 _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Júl 16, 2008 5:41 am Predmet: |
|
|
Pekna zasada, drz sa jej... |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

|
Zaslal: St Júl 16, 2008 7:59 am Predmet: |
|
|
Len keby si sa aj ty tak chcel. To by bol svet zase o trosku krajsi. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Júl 16, 2008 8:07 am Predmet: |
|
|
Ja som skromny, mne sa paci.... |
|