Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

lukostelba
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
maly spooky
Bežný tlachal

Založený: 01 Apr 2008

PríspevokZaslal: Št Apr 03, 2008 10:40 pm    Predmet: lukostelba Odpovedať s citátom

chcem zalozit skupinu historickej lukostelby a neviem ako Crying or Very sad strielat som sa naucil sam. neviem co s treningmi a luky dokazem vyrobit aj sam a dost dobrej kvality.
diky Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Pi Apr 04, 2008 8:31 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A co takto sa k nejakej skusit pridat?
Teodomir
Bežný tlachal

Založený: 26 Mar 2008

PríspevokZaslal: Pi Apr 04, 2008 9:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mam aj zaujem aj ja robim luky a sam strielam... je to fajn napad len kde to bude?? rad bi som bol keby okrem luko sa tam mohlo cvicit aj vstrelbe z kuše praku..
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Apr 04, 2008 11:36 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mozno ked uprosikate Gawaina,urobi pre vas v lete nejaky kurz

trebars LONGBOW 1
Very Happy
maly spooky
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Apr 08, 2008 1:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ma to byt v humennom a okolie podla toho kto moze dojst
Návrat hore
Valter Pajer - Gawain
Tlčhuba

Založený: 05 Apr 2007

PríspevokZaslal: St Apr 09, 2008 11:54 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To zneje zaujimavo chlapi.
Trenujte cca 3x tyzdenne po 2 hodinach, chodievajte na turnaje a preteky.
A za par rokov zz vas budu velmi dobri strelci.
Vela stastia a pevnu ruku.
PS. zacnite so slabsim lukom a postupne prejdite na silnejsi inak to nema cenu.
Az ked dokazes bez problemou vystrelit aspon 100 sipov po sebe zvys libraz luku.
Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007

PríspevokZaslal: St Apr 09, 2008 5:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hmmm ja som z Presova a od septembra chcem tiez nieco zacat z historiou a v lete sa chistam nechat si urobit luk u gawaina (hh dufam ze vyjde cas) a tiez ma najviac fascinuje strelba z luku

Naposledy upravil Marián Aldaron Ďuriš dňa Pi Máj 02, 2008 9:25 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
maly spooky
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Št Máj 01, 2008 9:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

skusal som vystrelit 100 sipov a podarilo sa sise po prvej 50ke som us strielal ako chora vrana. dva dni som si necitil bruska na prstoch a ramena nejak boleli ale od vtedy uz striela omnoho lepsie.
Návrat hore
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 02, 2008 9:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

aspon vies jak sa citil taky strelec po poriadnej obliehacke neakeho hradu Very Happy (klobuk dole som zvedavy ked budem mat ja luk za aky cas podam taky vykon)
igor vitovič
Tlčhuba

Založený: 25 Nov 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 02, 2008 11:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Glaurung napísal:
aspon vies jak sa citil taky strelec po poriadnej obliehacke neakeho hradu Very Happy (klobuk dole som zvedavy ked budem mat ja luk za aky cas podam taky vykon)

dakedy za mnou zaskoc. ti dam zastrielat z luku a 100 x napnut kusu bez heveru Very HappyVery Happy
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

PríspevokZaslal: So Máj 03, 2008 8:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dobre bude prca,jaku mas silnu kusu?
maly spooky
Bežný tlachal

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 10:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

nepoznate nejakeho lukostrelca v blizkosti humenneho popripade presovsky kraj. hlavne longbow
Návrat hore
Valter Pajer - Gawain
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 1:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

My sme mam taky blby dojem asi jediny lukostrelci ELB na slovensku, ak sa mylim, tak ma opravte rad by som vedel o nejakych dalsich. Crying or Very sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
tarkil
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 4:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak ono robit len lukostrelbu, zase nieje ziadna veda. kludne sa to da popri serme alebo hoc com inom zvladnut. Laughing nieje asi potrebne kvoli tomu zakladat specializovanu skupinu. Wink
pravdu popvediac (ale cisto len moje subjektyvne pocity) keby som iba strielal z luku tak ma to celkovo nenaplna, dokonca ani ako hlavna cinost, skvor ju berem len ako doplnok, spestrenie k sermu. (cim samozrejme nehcem znevazovat motivacie niekoho ineho). mna strielanie z luku vpodstate ties bavy velmi moc, ale ako som povedal hlavny motiv zaujmu nemusi byt len jeden. lukostrelba ma jednu velku vyhodu, hned vidno visledok, teda hned vidno ci to clovek vie alebo nie. Laughing
Matej Biroš
Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 5:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tarkil: je pravda, ze lukostrelba sa da v pohode popri serme zvladat, ale predstav si 20 typkov s perfetkne zvladnutymi kostymami, perfektne zohratych.
ja som velmi za, aspon organizatori nebudu mat pri bitkach odvahu pustat handrakov do boja a mozno ich napadne ze ked sa odpali po 10 kanonov na oboch stranach tak by sa handraci dali pouzit ako obete ...
Valter Pajer - Gawain
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 6:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tarkil napísal:
tak ono robit len lukostrelbu, zase nieje ziadna veda. kludne sa to da popri serme alebo hoc com inom zvladnut. Laughing nieje asi potrebne kvoli tomu zakladat specializovanu skupinu. Wink
pravdu popvediac (ale cisto len moje subjektyvne pocity) keby som iba strielal z luku tak ma to celkovo nenaplna, dokonca ani ako hlavna cinost, skvor ju berem len ako doplnok, spestrenie k sermu. (cim samozrejme nehcem znevazovat motivacie niekoho ineho). mna strielanie z luku vpodstate ties bavy velmi moc, ale ako som povedal hlavny motiv zaujmu nemusi byt len jeden. lukostrelba ma jednu velku vyhodu, hned vidno visledok, teda hned vidno ci to clovek vie alebo nie. Laughing

Robit lukostrelbu JE VEDA! Vediet strielat a vediet dobre strielat je obrovsky rozdiel. V tomto sme my lukostrelci odlisny od vas sermiarov, preto nikdy nebudete v bitkach ako lukostrelci plnohodnotnou bojovou silou, lebo to beriete ako vedlajsiu a menejcennu zabavku na volne chvile. Pri lukostrelbe vysledky nevidis hned, to mas nejake milne predstavy. To ci to vie alebo nie nevidis z toho ako mu to ide v danu chvilu. Majster sveta vo FITA cize s olympijskym lukom s kopou stabilizatorou a mieridiel ti z tradicneho longbowu predvedie celkom vtipne divadlo a mnohy sa budu divit ako mohol vyhrat sutaz o majstra sveta. Lukostrelecky trening je jeden z najtazsich co sa tyka techniky, psychyckej pohody, koncentracie a zvladnutia zbrane.
Ako povedal piroha predstav si tych 20 TYPKOV o ktorich vies ze su to perfektne vycviceni a dokonale organizovani lukostrelci s obrovskou chutou niekoho zastrelit Very Happy , komu by si celil v bitke radsej? Razz
Návrat hore
Marián Aldaron Ďuriš
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Jún 10, 2008 7:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

plne suhlasim s gawainom Very Happy niet krajsieho zaberu ako ked velky zastup muzov zavrzga drevom brnknu tetivy a nebo je plne sipov naaaadhera Smile a ked su dobry strelci tak bitka trva aj 10 minut Very Happy
Návrat hore
tarkil
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Jún 11, 2008 7:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

lukopstrelba nieje veda! to nemozes myslet vazne. teda ta sportova sa tomu mozno priblizuje ale historicka ani omylom. akoze nevidis vysledok hned? ja ho vidim. pri lukostrelbe ziadne tralala mimo dany akt okamihu neni dvolezite vtej chvili. ked sa naucis techniku ktorov chces strielat tak potom uz staci len strielat strielat strielat do nemlatom az to nakoniec pojde. ked ide o historicku lukostrelbu, tak rozdiel (teda to co roby historicku lukostrelbu historickov) je iba v dvoch veciach. (odhliadnuc od kostymov a podobnych zalezitosti teraz) cisto technicky vzato ide len o typ luku a o sposob jeho napinania, respektyve uchopu sipa a tetivy. (kazdy luk, a kazde etnikum to ma trochu inak) to je cela ta veda vramci historicna. samozrejme lukostrelba uz ako samotny akt (presnost, rychlost, cistota, atd...) su zlozitejsie veci, ale nie na niake technicke neviem co, ale na zocvicenie. tak isto ako cokolvek ine, hce to cas. co sa tyka tych veci ako bitky a ine sermiarske podivinstva, tak ano tam suhlasim, jasne poriadne zocvyceny manici je zaklad uspechu. Wink apropo v bytkach to nebola uz duplovane ziadna veda, islo len o skoordinovanie povelov aby seci vystrelili naraz. Laughing
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Jún 11, 2008 9:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tarkil: myslim, ze pravda je zase raz niekde uprostred. Cviceni lukostrelci v stredoveku dokazali lukom divy, strielat na pohybujucu sa formaciu a zasiahnut alebo trafit na cca 60 metrov konkretneho cloveka bolo umenie. Ale zase nie take umenie, ako to ospevuje Gawain, pretoze na druhej strane cviceny sermiar dokazal mecom tiez dobre kusky. My ich mozme akurat tak obdivovat, lebo na ich urvoen sa nikdy nedostaneme uz len preto, ze sa nechceme zranit ani pozabijat. Ja beriem lukostrelbu ako peknu rekreacnu cinnost, v bitke ako spestrenie a potrebnu zlozku na ukazanie divakovi, ze aha, aj toto tam bolo. Neviem si predstavit stredoveke bitky bez lukostrelby, ak maju nejak vyzerat, ci je to uz umenie, alebo nie.
Návrat hore
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Jún 11, 2008 10:31 am    Predmet: Odpovedať s citátom

deCarabas napísal:
My ich mozme akurat tak obdivovat, lebo na ich urvoen sa nikdy nedostaneme uz len preto, ze sa nechceme zranit ani pozabijat. .

Ale dokážeš.

Zober si luk a choď loviť zajace...

A živ sa len tým, čo ulovíš.
Very Happy
Very Happy
Než sa naučíš, bude to senzi dieta... Crying or Very sad
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Slamník Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Strana 1 z 5

Prejdi na: