Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Dobíjačka v Starej Lubovni
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

Založený: 12 Aug 2007

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 10:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Filip len to nieeeeeeeeeee. Lukostrelci streilali na povel a pri ustupe,takže každý mal možnosť vidieť, kam šip letí. K obsahu bitvy, scenar je stale rovnaký, pretože je to stale o živelnosti.Vyjednavanie, každa bitva začinala pokusom o zmier a vyriešenie problemu.Podla mna je potrebne to ukazať. Pozitívne hodnotím použitie a ukažku formacii, no večer sa uhorska formacia zmenila na živelnosť, a dajako sa to čo sa chcelo, nepodarilo.Pali k bodom. Je dobre ak človek boda, da sa to vykriť, len ak z vrchu idu na človeka dve halapartne a zo spodu zaregistruje tri prutke body mečmi,zo zadu ťa tlačia svoji halapartnici, to podla mna je dosť o hubu.A nesmrtelný handraci, raz to niekoho poriadne naštve a začne mlatiť štílom, ak si trufneš na plechača, predpokladam že si tak isto obrnený a teda tí uštedrím čo preto.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 6:20 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To iste, co plati o desiatich bodoch naraz, plati aj o desiatich sekoch... Nebudeme ani sekat??? Co sa tyka upravy scenara, tak ano, vzdy sa vyjednavalo... Ale zvyklo sa aj dlhsie obliehat, vyhladovavat... Aj to ukazeme? Ako dlho by to malo potom trvat?

Podla mna je rozdiel medzi 40-minutovou dynamickou ukazkou a 60-minutovou, kde sa stejne 20 minut prekeca... A ked sa keca, nech to je naskusane podla scenara, pripadne aj zahrate nejakymi amaterskymi hercami, inak z toho vzdy vyjde prehnane natiahnute a nesurode prekrikovanie sa...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 8:13 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff sek je vidieť, bod len zaregistruješ v takej mele. Viem že vyjednavanie trvalo omnoho dlhšie, ale v stručnosti stačí to čo je. K hercom, mal som možnosť aj takuto variantu zažiť.No ak ti poviem že ich bolo počuť na 2 metre, tak do kelu s takými hercami.A čo šermovali by s nami? Scenar na vyjednavanie by bola dobra vec, ale zatial nič neni a improvizacia to zachraňuje. A teba by bavilo, ak by si prišiel na šermiarsku akciu a zrazu by napochodovala armada vo formacii, oproti druha,pri sučasnom počte ludí behom 5 minut sa pobily a klaňačka?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 8:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

My pouzivame hercov bezne... Divil by si sa, co dokaze bezdrotovy mikroport... Bit sa nemusia, aj to sa da zariadit, staci ho obliect ako vysokeho dostojnika ci slachtica, ktory to len "riadi" z pozadia, pricom pohyb formacii riadia velitelia jednotiek... Dokonca funguju aj "moderatori" bitky (Ruskov 2007, tridsiatka, Bitka na Bielej hore, tridsiatka)

5-minutova bitka? Na to si prisiel ako? Postrehol si na uvod ten prolog? Do prologu sa ti zmesti veciiiii, ten ti vsetko rozbehne a vysvetli, potom sa mozes hoci aj hodinu nonstop hlusit (Kosice 2008, tridsiatka, Frydlant, tridsiatka)...

Vyjednavanie je fajn vec, ale len ako zachranna brzda. Vyjednavanie je dobre pouzit vtedy, ked sa cosi na jednej ci druhej strane pokasle, napr. pyrotechnika neodpali v dolezity moment. V taky cas sa dviha biela vlajka a ide sa vyjednavat, potichu, riesi sa problem. Ked mas hercov s mikroportmi, tak ti vyjednavanie odimprovizuju tak, ze si to ani nevsimnes (Kosice 2004, skoro tridsiatka)...

Co sa tyka seku a bodu, sek vidis, ale nevidis vsetkych pat, jeden si ta najst moze, rovnako ako aj piaty bod. Aj body je totiz treba v serme vidiet, sice to je tazsie, ako vidiet sek, ale da sa to... A uprimne, naco jena halapartni alebo dokonca na sidle ci sudlici hrot, ked sa s tym neboda?

EDIT: Inak, skusali sme raz v akcii aj 8 mikroportov, pre kazdu dolezitu postavu jeden... A to bol pruser nad prusery, z viacerych dovodov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 8:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No ja som sa chcel len vyvarovať technike, ale ako povieš.Port dokaže veci,ale pre dosť orgazmatorov je to starosť naviac, zohnať take zariadenia. Prolog uvedie ludí do deja, prečo, načo, kedy. Začne príbeh, ale potrebuješ tam mať pokračovanie. Vyjednavanie šanca zabraniť stretu a urovnať spor diplomaciou. Nesuhlasím s nazorom vyjednavať len v dôležitej situacii. V každej faze boja, sa vyjednavalo a na zaklade toho sa určovala ďalšia strategia. Čo je nezmysel, vyjednať božie sudy. Tie sa uskutočňovali, ale nevyjednavali. To si dohodli jednotlivý šlachtici medzi sebov a stretli sa keď boli vojska v klude.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 8:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kazdy trochu lepsi zvukar dva porty ma, par korun navyse. Nepreplatis cestu 10 kriziakom z cias krizovych vyprav a mas usetrene na zaplatenie portov... Prolog uvedie ludi do deja, ale do prologu mozes dat to, co je pre dalsi vyvoj scenara nevyhnutne, napr. ked sa nema vyjednavat, povies, ze "vsetky vyjednavania boli neuspesne" a uz sa s tym nemusis piplat... Pochybujem, ze sa vyjednavalo v kazdej faze boja... Boj, to je kopa malych stretov, sebedokonalejsi velitel neustrazi vsetko a osobne pochybujem o tom, ze pred rozhodnutim vyslat niekoho na lave kridlo si siel pokecat s velitelom druhej strany o tom, preco on posiela ludi na druhu stranu... Bozi sud je zvalstna kapitola, ako do scenara bitky formacii ci "formacii" prepasovat aj ukazku sermu...
Návrat hore
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 9:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff vyjednavanie pokial si si všimol bolo jedno na začiatku, kde sa utočnici pokusili dať šancu na odchod, potom to nezmyselne na božie sudy,čo mohlo prebehnuť aj bez vyjednavania a posledný pokus o umožnenie odchodu pred zaverečnov bitkov. Takže dve vyjednavania, ak nepočítam ten nezmysel na božie sudy,je moc?Nevyjednavalo sa kadial mam viesť utok a kade poslať pechotu.Išlo o urovnanie sporu bez ďalšých zbytočných strat. Taktika sa rozoberala až po nezdare vyjednavania a medzi sebov.
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 9:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Uprimne si myslim, ze to bolo moc, pretoze podla mna tym utrpela dynamika vystupenia... Jedine vyjednavanie, ktore by som nechal a dokonca natiahol, bolo to pred branou dvorca, pretoze tu sa malo jednoznacne pockat na prichod divakov do tabora... Obrovska cast divakov este len prichadzala, co si musel vidiet aj ty, ked uz si bol vyhanany... A tak strasne vela divakov ani nevedelo, ako sa cela bitka vlastne skoncila... Ale opat, aj toto vyjednavanie naskusat so scenarom v ruke, pripadne zverit do ruk hercom...
Návrat hore
Johann
Bežný tlachal

Založený: 25 Máj 2008

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 4:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

deCarabas: myslim ze vsetko mali pootvarane
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Marián Alfi Cajzel
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Pi Máj 30, 2008 7:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff po vstupe za branu mala byť prestavka 15 minut podla scenara. Tu sa vojska neudržali a Chliev to znova hnal dopredu bez prestania.To sa stalo už aj minulý rok. Ja som Filipa na to upozorňoval a kôli tomu tam bola planovana prestavka.No nevydalo.A je pravda že ludia nechapali, prečo utekam.
Návrat hore
lilithik
Regrút

Založený: 02 Jún 2008

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 5:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mno takze SL...klasicky celkom dobra akcia, jedna s tych na ktore sa uz dopredu velmo tesime:) bitky boli fajn, az na lukostrelcov, zial musim sa na nich postazovat aj ja, ich ulohov totiz nebolo nas naozaj pozabijat, kamaratovi strelili rovno do cela, aj ked mal kruzkovku, mal modrinu a myslim ze to neni len tak.....ja som strielala, a pri odpalovani mi niekto strelil sip do pistali..myslim ze to uz je dost, ked to niekto strelil az tak daleko.....nabuduce treba viac skusenych lukostrelcov, nie niekoho , kto drzi luk druhy krat v zivote v ruke...
ale iank super, klasika nesmrtelny Highlinderi, ktory neumieraju, ale to je myslim vsade, vsade sa najdu frajery, ktory si myslia ze je pod ich uroven zomret...poliaci s ich ,,full contact´´ale apson bola sranda... Very Happy
inak atmosfera super, sikvely ludia,lkeby vecer nezacalo prsat, mokol mi prach:) a nemohla byt ohnovka a nezatancovala som si:)nabuduce viac kurata, kym som tam dosla nebolo ani jedno:)
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 5:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pod kruzkovku si treba tiez obliect presivanu ciapku, vsakano? Navyse, kruzkovka nie je prilba... Aspon nas lukostrelci poucili, co vsetko nam vo vyzbroji chyba, no nie? Rolling Eyes
Návrat hore
Monika Šedíková
Bežný tlachal

Založený: 26 Máj 2008

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 5:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to lilithik:ono po celej sezone ta chut na kurata prejde Very Happy a mas pravdu,ja som to sledovala ako sa tam vsetci nahrnuli a ti co boli na konci radu ci dosli neskor nemali pomaly co jest
Návrat hore
lilithik
Regrút

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 6:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

po prve pod kruzkou mal batvard, a myslis ze je normalne ze ti budu ludia strielat do hlavy???ja si myslim ze nie....nechcem nikoho kritizovat, ale nabuduce poprosime skusinych strelcov.....
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 6:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No, ked ty si prosis skusenych lukostrelcov, tak sa zacni modlit, aby si organizatori nezacali prosit niektore veci... Ak zacnu, mozno sa tam pojdes pozriet ako divak... Cool
Návrat hore
lilithik
Regrút

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 6:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to christine: heh mno to mas pravdu... vzdy po konci sezony sa u nas kurata nejedia:)a na starej lubovni zmizli ako prve..este ze som tam mala stanka, ktory mi ulovil bravcovinu:)
Návrat hore
lilithik
Regrút

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 6:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hehe myslim ze to my nehrozi, preco by som mala byt divak??? len za to ze som niekomu nieco vytkla??sa spametaj.....
Návrat hore
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 6:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Hehe... Pre toto rozhodne nie, keby to tak bolo, tak som prvy, ktoreho vyhodia, Alfi druhy... Uplne vsak postaci, ak zavedu pravidlo, ze kazdy bojujuci musi mat prilbu (nie kruzkovku s batvatom)... Ak daju dokonca pravidlo, ze prilba musi odpovedat 15. storociu, tak ci pana.... Kedze prave pozeram fotky z bitky, no... Pekna tlupa ludi by sa len pozerala, ozaj pekna...
Návrat hore
riso631
Regrút

Založený: 31 Máj 2008

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 7:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

christine napísal:
co sa vam nepacilo na tom ,ze som sla na bozi sud?kde ste teda boli vsetci ked sa hladali sermiari nan?som tam bola sama.a ak som dobre pocula divaci sa aspon zasmiali a aspon nenastalo trapne ticho,ze su neni ziadny udatny bojovnici.a mne osobne sa nechcelo hrat markytanku aj ked mozno to by sa vam pacilo viac.

absolutne stebou suhlasim a ver my ze keby som vedel sermovat tak by som ta tam nenechal cakat Wink
Návrat hore
deCarabas
Tlčhuba

Založený: 05 Okt 2006

PríspevokZaslal: Po Jún 02, 2008 8:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

k lukostrelcom: Ako bolo spomenute, najlepsia ochrana pred sipkou alebo sipom je prilba. Navyse sip nie je mec, miesto hrotu je bezpecna bambulka a taky sip ma tendenciu obcas sa spravat ako sa mu chce. Nie je to o skusenosti strelcov, ale aj o vetre, o blbej nahode a dostrele.

A btw. Headshot to musel byt pekny Laughing Laughing Laughing

P.S.: Radsej modrina od sipu, ako zlomeny prst od Poliaka...
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Strana 5 z 7

Prejdi na: