Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
PierLeBreton Bežný tlachal
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 56 Bydlisko: Bratislava alte Stadt
|
Zaslal: St Máj 28, 2008 12:56 pm Predmet: skotsky stit |
|
|
mam prozbu pre vsetkych co sa vedia k danej veci vyjadrit mal by som zaujem o informacie ohladne zhotovovania skotskeho okruhleho kozeneho stitu obrazkov mam dost potreboval by som konkretne rady skusenosti abo informacie k zhotovovaniu vopred dakujem _________________ Und uns kann die ganze Welt
Verfluchen oder auch loben |
|
Návrat hore |
|
 |
Embleton Regrút
Založený: 26 Máj 2008 Príspevky: 9
|
Zaslal: St Máj 28, 2008 8:13 pm Predmet: |
|
|
...podla toho do akého obdobia by si ten škotsky štít zaradil, ale myslím že máš asi namysli tie, ktoré bývali obšívané vzormi, však?? ..myslím teda, že oni ich, tak ako aj iní bojovníci používali v roznych obdobiach v roznych premutáciach... neviem ti povedat nič konkrétne, ale skúsim sa na to opýtat jedného mojho známeho, ktorý sa týmto smerom angažuje  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 8:52 am Predmet: |
|
|
mno velmi by mi to helflo sorrac ze ta otazka vyznela tak nekonkretne ale ja fakt nemam k tomu ziaden pisany material ale mislim te kozene s takym bohatym pobitim ornametalnym niekedy som nasel vyobrazenie aj s bodcom v strede ale naozaj nevem nazov toho a pouzival sa aj spolu s broatswordom napr _________________ Und uns kann die ganze Welt
|
Návrat hore |
|
 |
Embleton Regrút
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 2:38 pm Predmet: |
|
|
mno, šak sa ti popýtam teda... ale s tým umbo, neviem či ho mali aj škótske štíty.. ale može byt : )) ...sa nehádam  |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 3:25 pm Predmet: |
|
|
Hej aj ja som myslel tieto.
na ake obdobie to chces? Inac ked nevies tak odporucam si najskor nieco o skotoch nastudovat nech nemas potom vseskotsky kostym.
napr tu:
http://scottish.livinghistory.cz/ tak neskorsie _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 3:48 pm Predmet: |
|
|
TAK STRELIM ZBRUCHA ....od renesancie vyžšie.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 4:05 pm Predmet: Re: skotsky stit |
|
|
PierLeBreton napísal: | mam prozbu pre vsetkych co sa vedia k danej veci vyjadrit mal by som zaujem o informacie ohladne zhotovovania skotskeho okruhleho kozeneho stitu obrazkov mam dost potreboval by som konkretne rady skusenosti abo informacie k zhotovovaniu vopred dakujem |
Predpokladam, ze si nemyslel ze stit je vyrobeny z koze ale dreveny korpus kozou potiahnuty.
Po zadani scottish targe do google mi to hned vyhodilo napriklad aj toto http://www.scottishtarges.com/ _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Teodomir Bežný tlachal

Založený: 26 Mar 2008 Príspevky: 43 Bydlisko: Lipany
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 4:11 pm Predmet: |
|
|
no uz aj mna bi zaujimalo ako davaju tam tie nity? _________________ Luky šipi to je moje... |
|
Návrat hore |
|
 |
Embleton Regrút
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 4:14 pm Predmet: |
|
|
Inac ked nevies tak odporucam si najskor nieco o skotoch nastudovat nech nemas potom vseskotsky kostym.
...sa mi podobné stalo... spravil som si jednosúknový kilt aj s plétom na gotiku a nakoniec som zistil že ide o renesančné obliekanie škótov  |
|
Návrat hore |
|
 |
harlequin Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2006 Príspevky: 66
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 7:05 pm Predmet: |
|
|
no hej, kilt je az od 16. storocia (a great kilt je aj potom dost zriedkavy), a tartany podla klanov sa pouzivaju az od 19. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 10:39 pm Predmet: |
|
|
mno nemajte strachy teto infosky mi su zname to ze je to neskora zalezitost som vedel ako kostym si zatial skladam s vyobrazeni co mam len tenhle stit bol pre mna docel a zahada mal som pocit prave ze drevo vnom nebude ze to je len viac vrstiev tvrdenej koze ... hm mozem sem pak hodit co som zatik dal dokopi ku skotovy a vy mi skomentujete a skot je ajtam mimo aj nasej skupiny je to taka moja hm fetis ale dik za info co ste zatim poskytli a potesia ma aj dalsie a pali presne ten stit aj dirk aj aj scotisch pointsword som myslel _________________ Und uns kann die ganze Welt
|
Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št Máj 29, 2008 11:14 pm Predmet: dakovanie |
|
|
oooo velmi dakujem mailovy za jeho link  _________________ Und uns kann die ganze Welt
|
Návrat hore |
|
 |
Embleton Regrút
|
Zaslal: Pi Máj 30, 2008 5:49 am Predmet: |
|
|
to harlequin: ...myslím že tartany sa používali aj skor, napr. neskorostredoveká šlachta síce nenosila kilty, pretože tie do módy prišli až o pár storočí neskor, ale okolo pleca si vešali pléd, ktorý mal tartan a označoval ich príslušnosť k rodu... mno, nie som si teraz istý, bo myslím že ten zákaz v nosení tartanu trval v 18.stor., kedy ho vydal jeden s vtedajších anglických panovníkov, ale už neviem ktorý : )) ...ved vraj kvoli tomu sa na mnoho druhov vzoru tartanov zabudlo... a tie čo sa poznajú teraz, sú len nejakou náhražkov starých, povodných... |
|
Návrat hore |
|
 |
harlequin Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2006 Príspevky: 66
|
Zaslal: Pi Máj 30, 2008 10:13 am Predmet: |
|
|
Embleton napísal: | to harlequin: ...myslím že tartany sa používali aj skor... |
ano, sa pouzivali, ale len tak "nahodne", kedze az do polovice 19. storocia nemal kazdy klan vlastny tartan.
inac teraz to uz maju okrem klanov aj nejake spec. institucie (napr. niektore vojenske jednotky: (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Watch)) |
|
Návrat hore |
|
 |
Embleton Regrút
|
Zaslal: Pi Máj 30, 2008 11:54 am Predmet: |
|
|
to harlequin: o black watch som počul už vela... za napoleonských vojen a celkovo v 19.stor. patrili vraj medzi elitu britskej armády, čo sa pechoty týka.. ved kto by nedal do boja horalov, pre ktorých bol vojenským tréningom ich samotný život  |
|
Návrat hore |
|
 |
|