Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Festival Červený Kamen 2008
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Andrej Kakos - Kakac
Tlčhuba

Založený: 31 Júl 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 2:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno: O to ci sa vies odosobnit alebo nie ale neide.
Ide o to ze ked nieco na vystupeni nesedi tak to aj divak ktory o tom vie trt nejak vyciti. Uvediem ti priklad, sice nie zo sermu ale z filmu (podla mna je to podobne). Urcite poznas film Pribeh Rytiera (teraz zabudni na to ze je to hovadina a vyprava je naprd). Ked som to kukal tak mi stale na tom filme nieco nesedelo, stale mi tam nieco vadilo ale nevedel som co to je. Potom som si to kukol s brachom, ktory je strihac a ten hned ako to videl tak zahlasil ze vsetky zabery z turnajov su "cez os". Je to proste technicka chyba ktoru bezny divak pomenovat nevie, ale aj tak mu tam nieco vadi. Podla mna mas to iste so sermom, ked je nieco co ti takto isto technicky nesedi tak to pozna aj uplne najbeznejsi divak.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 2:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mailo: Tak třeba tady a ani jsem moc nehledal. Very Happy
Marcipán napísal:
Aj keď som v tejto veci zaujatý, to čo teraz napíšem je pravda a môj úprimný názor (podľa reakcií z publika nie len môj). To čo som v sobodu na pódiu vydel, bola zmes veľmi slabých a nekvalitných predstavení (výnimkou boli vargar a exhulis francúzsko). O to viac som prekvapený keď sa navzájom tlapkáte po ramene a hovoríte o vysokej úrovni. Veď tie predstavenia boli otrasné po šermiarskej aj hereckej stránke. Úprimne, aj jedna zo starých slovenských skupín ma neuveriteľne sklamala. Pravdu povediac organizátor je veľmi šikovný, pretože na takýto nie B ale céčkový program zrejme nemal veľké náklady a pri návštevnosti ľudí zvyknutých z minulých rokov zrejme dobre zarobí. No čo už hlavne že bolo pekne a všetci máte z toho dobrý pocit. Dúfam že sa nikto neurazí, aj keď viem, že takáto kritika nikoho nepoteší.

Promin,byl to Tvůj kolega ale zajisté zastáváš stejný názor.
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 2:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale fakt,už toho nechme aspon já s tímto tématem končím. Ahoj a nic ve zlém. Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Milan Olaff Madlenák
Tlčhuba

Založený: 13 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 2:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno, mne to fakt neda... Kazdy ma pravo na svoj nazor, nech je akykolvek... Prejavili ho aj chalani od Zoldnierov, navyse neboli sami, co uz za cosi hovori...

A uz na neviem ktorej strane sa snazis zistit, ci su kompetentni na to, aby opindali nejake vystupenie? Hocaky hlupak ma pravo opindat vystupenie ineho, uplne staci, ci sa mu paci, alebo nepaci, nema to nic s tym, ci je ktosi na to povolany, alebo nie...

Je na ludoch, ci na ten nazor daju, alebo nie. Kto da, da, kto neda, nech robi hovadiny aj nadalej, je to jeho vec, jeho slobodna vola, ale musi ratat s tym, ze na neho svoj nazor povie aj ktosi iny pri inej prilezitosti...

Prirovnavas tu kohosi k reziserovi filmu... Aj filmy sa tocia debilne a neuspesne, takze nemusi byt kazdy co aj viem Geroge Lucas ani medzi rezisermi...

Bud kritiku vezmes, alebo nie, toto nie je o nicom inom. Mozes sa natahovat na curakovinach donekonecna a nicomu a nikomu to nepomoze. Alebo buchnes rukou po stole a budes makat, aby nabuduce nebol dovod pindat tvojim smerom. Toto je jedine, o co tu ide, ze niekto kritiku akceptoval a iny ju neuniesol...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 2:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Olaff: No musim povedat , ze po dlhej dobe s tebou uplne suhlasim Wink

Kuno: V tej tvojej citaci sa Mato neprirovnava k reziserovi len hodnoti divadelnu stranku. A plne s nim suhlasim. Ty si predsa vies urobit nazor na herecke vykony po zhliadnuti roznych filmov alebo divadla? Ci nie?
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 3:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Majlo napísal:
Olaff: No musim povedat , ze po dlhej dobe s tebou uplne suhlasim Wink

Kuno: V tej tvojej citaci sa Mato neprirovnava k reziserovi len hodnoti divadelnu stranku. A plne s nim suhlasim. Ty si predsa vies urobit nazor na herecke vykony po zhliadnuti roznych filmov alebo divadla? Ci nie?

No tak budem pokračovat.... Mad
Umím,tak jako umím třeba "hodnotit" výkony jezdců F1 u piva v hospodě. Very Happy
A myslíš,že si z toho něco Schummi dělá? Very Happy
Já nejsem demagog,neodmítám kritiku.
Ale pokud chcete kritizovat,je třeba kritiku konkretizovat ne furt dokola tvrdit,že všechna vystupka (až na dvě vyjímky) byly sračky. A to se tady stalo. A to se mě nelíbí.
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 3:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno: Ty sa chceš v šermiarskom fachu prirovnávať k úrovni Schumiho v F1? Shocked

Ok môžeme byť aj veľmi veľmi konkrétni, alen neviem či potom budeš spokojný. Inak my to tu dokola neomielame, niekoľko krát tu už bolo pomerne rozumné ukončenie tejto veci, len ty máš stálen nejak pocit, že to treba otvárať.
Ak však chceš môžme prejsť aj k veľmi konkrétnej kritike povedzme konkrétne teba. Dopredu však upozorňujem, že to nepovažujem za dobrý nápad a vhodnú tému na toto fórum.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 6:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabčo: To slovo Umím mělo být v "úvozovkách" Very Happy ale nepodezřívám Tě z toho,žes to špatně pochopil. Very Happy
Já určitě nejsem v šermu ani ze stotiny to,co Schummi v F1.
Dobře si to uvědomuji a právě proto nikoho nekritizuji.
Budu ale vždy bránit sebe a chceš-li i skupiny,které se mnou vystupovaly na společné akci,proti kritice,která jak jsem psal výše je nekonkrétní a tím pádem nemůže být konstruktivní. Takováto kritika neposune nikoho k lepšímu,a jen vyvolá zbytečné vášně a z tohoto důvodu pro mě i mnohé jiné neakceptovatelná.
Proto jsem pokračoval s psaním a otázkami...kdo z Vás je režisér,historik....a doufal jsem,že svoji kritiku z pohledu odborníků zdůvodníte a podepřete svou kvalifikací.
Jedinná,která toto zatím splnila je Lenka.
Ke mně můžeš být klidně ve své kritice konkrétní a to i velmi velmi.
Very Happy J
Přes SS nebo i veřejně zde.
Jen bych chtěl současně vědět z jaké pozice Tvoje kritika vychází,upřesněno- jakou kvalifikaci ke kritice herectví nebo inscenování boje-šermu máš.
Teprve potom,budou mít Tvé připomínky pro mne váhu.

Doufám,že to co jsem napsal bude pochopeno tak jak bylo mým přáním.

Naposledy upravil Ladislav Vyoral dňa St Máj 28, 2008 6:15 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Martin Tibenský
Tlčhuba

Založený: 14 Jún 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 6:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To Kuno: Tak ak sa nemýlim tak Jabčo ma napr. vyštudovanú históriu.

To Tarkil: Neviem mám pocit že z rovnakého tábora sa ku mne stále dostáva, že na kunste sa nedá vystavať duel pre vystúpenie - sory ale hrubá blbosť. (viď Mair kurna chlapci ved tam mate celý navod na duely). Predpokladám že to vyvstáva z povrchnej znalosti celého systému. A ci je magisterium to naj na scenicky šerm? možno je to pravda, len veľká škoda magistéria je, že drvivá väčšina jeho žiakov mu nerobí zrovna dobré meno. Možno aj práve na spomínanom ČK kde by sa určite mnoho žiakov rado poklepkalo svojimi patentami. Česť preto výnimkam.

www.tsc.sk
Návrat hore
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 8:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno, naozaj to uz bolo niekolko krat ukoncene, ale ok. Sice to teraz vyzera ze zly a namysleny marcipan tu kazdeho kritizuje, ale ako chceš. Budem teda konkrétny.

Z akej pozície to hodnotím? Je to moj osobny nazor za ktorym si stale stojim. Hodnotim to z pozicie cloveka, co za 10 rokov sermu videl mnozstvo sermiarskych skupin u nás aj v zahranicí. Videl som prácu mnohých učiteľov, som v kontakte s roznymi prúdmi šermiarstva na slovensku. Aktívne sa venujem rekoštrukcii talianskej školy v období 17 storočia a klasickej školy 19 storočia. Pred pár rokmi som pochopil, že šerm mečom je niekde úplne inde ako som ho poznal a pred zhruba dvomi rokmi som sa tomu začal venovať aktívnejšie. Mám za sebou štúdium mnohých učebníc majstrov roznych období vývoja šermu. Pravdou je že niektoré podrobne, niektoré len povrchne. Dokončujem vlastnú knihu o talianskej škole samotným rapírom, kde ju podávam pohľadom bojového umenia podľa starých majstrov. Na poli školy magistérium mám za sebou mnoho kurzov a videl som všeličo. Scénika a efekty mi tiež nie su cudzie, bol som choreografom bojových scén v projekte elveon (tu šlo o efekt, pohybovú kultúru skor ako o bojovú funkčnosť). V neposlednej rade hodnotím ako divák. Netvrdím, že som najkompetentnejšou osobou a každý to musí prijať, len že to je môj osobný názor.

Aby bola kritika konkrétna: na vystúpeniach sa mi nepáčila nefunkčnosť a neznalosť techník, v mnohých prípadoch chýbala pohybová kultúra, v niektorých nasadenie, nedostatočne zahraté gestá, slabé značkovanie zranení, herecký prejav vyznel často velmi amatérsky (sám nie som herec, preto chápem že to je ťažké), na rýchlo pozliepané divadlo alebo zápletky typu ukradol si mi mešec tiež k dobrému dojmu neprispeli.

V žiadnom prípade si nemyslím že som neomylný a aj ja som predviedol a ešte určite aj predvediem množstvo vystúpení, s ktorými nebudem spokojný a jednoducho sa pokašlú (ok, alebo ich pokašlem ja). Keď niekto uvidí alebo videl vystupovať nás, kludne može povedať že to nebolo kvalitné, má na to právo. Ja hovorím vlastný názor podľa kritérií o ktorých som presvedčený. Prečo by som mal niekoho chváliť ak mám pocit že to nebolo ono? A Kuno, už sa až tak nebráň, lebo nikto sa s tebou hádať nechce. Mňa trochu vyprovokovala hlaška o vysokej kvalite účinkujúcich, keď podľa mňa vystupovali skupiny, ktoré k vysokej kvalite potrebujú ešte niektoré trocha viac skúseností, iné viac tréningu a niektoré bohužiaľ sebakritiku.
Návrat hore
Ciri
Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 9:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

po prve- je fakt ze tato tema je uz niekde uplne inde a trebalo by ju oddelit od povodnej.
po druhe- mam taky pocit, ze niektore veci, resp. temy su tu nanovo otvarane, aj ked sa uz ukoncili a doslo sa v nich k nejakym zaverom. pride mi to celkom zbytocne.
po tretie- myslim si, ze kazdy ma pravo hodnotit, a VZDY to bude subjektivne, neexituje nieco ako uplna objektivita. Jedine co, tak sa clovek moze pokusit byt v ramci svojej subjektivity objektivny (tzn. ze aj ked vystupuje napr. skupina co nemam moc rada, ale ich vystupko je na slusnej urovni, tak sa v nom nebudem snazit hladat len negativa len preto, ze tych ludi moc nemusim. a ak je to vystupko ok, tak to aj priznam).tiez si myslim, ze pravo hodnotit ma kazdy. Divaci totiz nie su jednoliata uniformna masa, aj oni su tvoreni z individui, a ako tie, kazdy z nich inak vnima kazde jedno vystupenie.kazdy ma iny pohlad, iny vkus. Nikdy sa nedosiahne uplne najlepsie vystupko,ktore sa bude pacit vsetkym, prave preto, ze kazdy z divakov je iny. Ale je dobre poznat rozlicne nazory a na zaklade toho si utvorit prehlad. Preto si nemyslim, ze by mali kritizovat len kunsthistorici alebo reziseri. Kritizovat moze kazdy, len nech je to konstruktivna kritika.
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 10:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ciri: súhlasím.

Kuno: Vechter sa nemýli, skutočne som vyštudovaný historik, ale nemyslím, že sa potrebujem oháňať titulom na to, aby som sa mohol k našej téme vyjadriť.
Marcipán to už s konkrétnosťou myslím pokryl dobre, ja by som snáď ešte doplnil, že veľmi zle vyzerá, keď sa napríklad jednoručný meč drží za každú cenu dvoma rukami. Rovnako platí, že niekedy menej je viac a vystúpenia nie je potrebné silou mocou naťahovať, len aby sa vyplnil čas, o šerme v odení myslím bola celá téma, čiže to asi rozoberať nemá zmysel, rovnako práca so vzdialenosťou nebola najlepšia - buď boli bojujúci od seba tak ďaleko že útoky nemali ani len omylom možnosť súpera zasiahnuť, alebo boli duelanti tak blízko, že sa na seba lepili. O tom, či sa má alebo nemá kryť bola celá téme a nám je jasné, že pre inscenovanie a scénické účely sú nejaké kryty asi potrebné, ale rozhodne by nemal brániaci sa čakať v kryte kým mu do neho útočník zaútočí. Práca s tempom v mnohých prípadoch vypadla absolútne. Sekalo sa na pokrčené ruky tak, že sa seky sťahovali popri tele a vlastne ani nemali význam.
Mohol by som takto pokračovať ďalej, ale načo? Ako už bolo niekoľkokrát povedané, kto sa bude chcieť zlepšovať, ten si aj sám zistí na čom treba makať (a to potrebujeme všetci vrátane nás kritikov Very Happy ). A kto nie, tak nech kľudne ďalej na fóre hľadá dôvody prečo sa to nedá, alebo prečo je ten kto si otvorene dovolí povedať, že sa mu niečo nepáčilo zlý či namyslený. Kuno končím s tebou túto debatu lebo je to ako hrach na stenu hádzať. Ako som už napísal vyššie, ak sa našiel čo i len jeden človek ktorého to inšpirovalo ku sebazlepšeniu, tak pokojne so seba v tvojich očiach urobím nafúkanca- je mi to fuk.
Návrat hore
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 10:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán: Děkuji,to je aspon odpověd. Kdybys takto psal od začátku,nemuselo tu být tolik vášní. lada.
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

PríspevokZaslal: St Máj 28, 2008 10:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabčo:Taktéž děkuji za odpověd,toto bylo něco,co se dá nazvat konečně konstruktivní kritika.
Neboj,neházíš hrach na zed aspon v mém případě si takto kritiku představuji. lada.
Marián Baran
Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 7:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno: Neustale sa snazis vytiahnut z nas, z akej pozicie to vlastne hodnotime. Ja ti poviem za seba, tak ako som uz spravil viackrat. Hodnotim ako divak. Nie som ani vystudovany historik ani reziser a ani normansky bojovnik. Toto moje hobby robim plne amatersky a pevne verim, ze pri tom aj ostane.

K veciam, co pisali chalani pridam uz len jeden postreh. Viem, ze v takomto teplom pocasi sa PET flasiam a plastovym poharom v taboroch vyhnut neda. Ale cigarety v rukach kostymovanych priamo medzi divakmi ci v tabore? Ak chces dalsie veci kludne mi napis ss. Myslim, ze je zbytocne to tu rozmazavat.
tarkil
Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 8:25 am    Predmet: Odpovedať s citátom

vechter napísal:
To Kuno: Tak ak sa nemýlim tak Jabčo ma napr. vyštudovanú históriu.

To Tarkil: Neviem mám pocit že z rovnakého tábora sa ku mne stále dostáva, že na kunste sa nedá vystavať duel pre vystúpenie - sory ale hrubá blbosť. (viď Mair kurna chlapci ved tam mate celý navod na duely). Predpokladám že to vyvstáva z povrchnej znalosti celého systému. A ci je magisterium to naj na scenicky šerm? možno je to pravda, len veľká škoda magistéria je, že drvivá väčšina jeho žiakov mu nerobí zrovna dobré meno. Možno aj práve na spomínanom ČK kde by sa určite mnoho žiakov rado poklepkalo svojimi patentami. Česť preto výnimkam.

mas apsolutnu pravdu! neviem sice co sa ktebe dostava (a odkial), ale vobec som nehcel tvrdit to co si napisal. asi som sa nejasne vyjadril, oki, tak asi takto. jasne ze sa da postavit na kunste duel, a dokonca sermiarsky uplne paradny (vid co si napisal). skvor som to myslel ale trosku inac. totis historicky serm, tak ako ho vecinou chapeme dnes, teda scenicky, nesie v sebe umelecke prvki v ktorych je podla mna vitanejsie sermovat magisterium. suboj podla kunstu by bol daleko vhodnejsie predviezd niekde na budo gala, alebo noci bojovnikov, kde by zase naopak ine stvarnovanie boja nebolo tak vitane. cize na pomery ake vladnu, to jest, ze 98% skupin predvadza niaku "umelecku" formu historie. a nie ukazku bojovej techniky, to vhodne ci prakticke az tak mozno nieje. cim samozrejme nehcem tvrdit ze akekolvek bojove umenie sa v svojom zaklade neda predviest ci uz ako forma duelu alebo coho kolvek ineho. ide o to len kde a za akym ucelom. otazkou je len potom to ci by to bolo atraktivne, putave, zaujimave, atd. a to zase vzdy zalezi viac od auditoria ako od ucinkujucich (ak predpokladame ze secko je zvladnute tak ako ma byt).
inak apropo mas pravdu aspon moje znalosti systemu su zatial povrchne, o tom niet pochyb. Wink
no a co sa tyka magisteria, (tam az tak povrchne znalosti nemam Laughing ) tak to je fakt ze to je des co niekedy z ludi vyleze napriek tomu ze apsolvovali niaky ten kurz. strasne casto sa mi stava na sermiarskych akciach, ze kukam na vystupenie a hanbim sa za vystupujucich, napriek tomu ze ich ani nepoznam, a hanbym sa tak ze sa ani pozerat nemozem Laughing . je sice pravda ze mne sa nepaci 80% vystupujucich skupin v ramci ceskoslovenska (teda tie co som videl pochopitelne). Laughing no ale to bohuzial tak je, magisteriu ako take je podlamna dost genialne vypracovane(a stale sa vyvija), ale pokial ho nezvladnes a nedostanes sa aspon na niaku uroven nemas narok, podla mna tvrdit ze ho robis, nedajboze vies. ties je to niaky system ktory vyzaduje zocvicenie. a sam vies a urcite vidis ked sermuje niekdo komu to ziavne ide a niekdo kdo je uplne mimo aky vtom je rozdiel. apropo patenty, preto sa na ne pise doba platnosti aby sa kazdy nemohol aj po desiatich rokoch ohanat ze ja mam skolu magisteria chodte vsetci do analu. Wink
inak mas pravdu, niektory ziaci nerobia dobre meno, a mozno ich je aj vecina (z tvojho pohladu). aby som to niak mudro zhrnul tak asi tak, ze niektory ludia su vsetci kokoti. Laughing Wink
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 8:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Tarkil: super zhrnutie Very Happy Inak myslím, že s Vechterom ste v tomto v zásade v súlade, aspoň sa mi to tak zdá.
Návrat hore
Valter Pajer - Gawain
Tlčhuba

Založený: 05 Apr 2007

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 9:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ludkovia sermiarskeho sveta, bol by som rad, kedy sa niekto vyjadril aj ohladom nasho vystupenia cize Vinedi lukostrelcov nech vieme co sa pacilo, co vam bolo proti srsti alebo co podla vas chybalo nasemu vystupku. (Prosim budte jemny) Rolling Eyes
Návrat hore
miso
Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 9:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mne pripadal zaujimavy ten vas uvod
sice som zapocul komentovanie,ako : pan prstenov,alebo utekaju elfovia,
pacilo sa mi to,lebo to bolo ine,ako u vacsiny skupin,kedze tie vystupovali na podiu,kam prisli a zacali

proste aj ked som nevedel preco vlajkonosic bezi, uputalo to
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Št Máj 29, 2008 9:44 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Gawain: No nakoľko tomu vôbec nerozumiem, tak to moc neviem ohodnotiť. Strieľate asi dobre, ale skutočne tie nábehy a celé aranžmá trochu evokuje pána prsťeňov a elfov so šedého lesa. Aj keď voči tomu nič nemám. Možno menej dlhých šedozelených plášťov s kapucňami (alebo si to tak pamätám zo Sv. Jura?)
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Strana 8 z 10

Prejdi na: