|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Lywen Regrút
Založený: 28 Jan 2007 Príspevky: 9 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 6:50 pm Predmet: |
|
|
Ale Olaff, daj Christine za pravdu, ten zjavny nedostatok rytierov ci hocakych inych bojovnikov musel udriet do oci aj tebe predsa... _________________
|
|
Návrat hore |
|
|
Monika Šedíková Bežný tlachal
Založený: 26 Máj 2008 Príspevky: 32
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 6:52 pm Predmet: |
|
|
preco by sa do teba mal niekto pustat?ja ta dokonca ani nevyhresim. vies,keby som mala aspon kruzkovu a keby som ju aspon uniesla lebo ja mam problem ju pomoct nalozit chalanom aj do auta,tak by som sla do hromadky,aj ked, ked som videla tych poliakov asi by som si to este trikrat rozmyslela,ale ako obycajna handrena zena som si moc netrufla.a markytanku ako som povedala som tiez nechcela robit,este aj ked som videla ako povedla nich padali sipi.
viem,ze to tam z historickeho hladiska nepatrilo,no nikto nesiel,a kamarat bol hned oproti bubenikom.
a nebola som zajatec. |
|
Návrat hore |
|
|
Milan Olaff Madlenák Tlčhuba
Založený: 13 Jún 2006 Príspevky: 929 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 6:52 pm Predmet: |
|
|
Mne neudrel... Ja som bezcharakterny vojak, ktoremu je svaty jeho zivot, nie idealy ci rozkaz nadriadeneho... Aj vdaka tomu som druhu bitku prezil... Co na tom, ze som utiekol? O tom sa nikde v ucebniciach historie pisat nebude... |
|
Návrat hore |
|
|
Monika Šedíková Bežný tlachal
Založený: 26 Máj 2008 Príspevky: 32
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 6:54 pm Predmet: |
|
|
jo lywen,dik za podporu |
|
Návrat hore |
|
|
jany -jan kober Bežný tlachal
Založený: 16 Jún 2006 Príspevky: 81 Bydlisko: Stará Ľubovňa
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 7:08 pm Predmet: |
|
|
vdaka vsetkym co sa zucastnili na akcii.
to gawain: z lukov strielali sermiari. a myslim ze sa triafali celkom dobre. ak samozrejme nedostali do ruk sipy ktore boli na ich luk prilis mäkke:-(.ale aj tak si par zasahov zapisali.vid piroha
To piroha: co si to mal oblecene a v ktorej bitke sa ti to s tym sipom stalo? ak si bol obleceny v bielej plachte a bolo to v prvej bitke tak som ta trafil ja. akurat si pamätam, ze to bolo asi na 30-40 metrov a ten dotycny aj napriek tomu za ho to zohlo napoly nechcel umriet.
pre vsetkych. preco nechcete v bitke umierat? ved by vas holky aj tak zrecyklovali a o minutu by ste sa zase zapojili do boja.
A za dalsie. kaslite na rytierov v postelnej plachte a radsej si spravte kostym lahkoodenca. v presivanici, prilbe a rukaviciach budete dobre chraneny( urcite lepsie ako v postelnej plachte ) _________________ risce mori
Naposledy upravil jany -jan kober dňa Po Máj 26, 2008 7:22 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
|
deCarabas Tlčhuba
Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 7:12 pm Predmet: |
|
|
Gawain: Neslo o to trafit, slo o to, aby tam ta strelba bola a aby to divaci videli, co bolo splnene. S eurosipmi sa tak ci tak striela blbo, zabit sme nikoho nechceli a tak ci tak by nikto nepadol, takze zasahy neboli dolezite. Ale par sa ich, ehm, samozrejme naslo...
Suhlas s Olaffom - nesmrtelnych a handrosov bolo privela. Pekne urobene to mali Spiculatores, sice tiez neviem, ci zapadli do 15teho storocia, ale jednotka vyzerala ako jednotka a aspon co som ja videl, nehnali sa do priamych bojov, nakolko boli velmi nalahko. Len nabuduce by to chcelo hroty na kopije A kruzkovky a prilby a mozte sa salit viac. Samozrejme Lubovna a nasi z KE boli zohrati aj vo formacii, je vidiet, ze to nebola nasa prva spolocna akcia. |
|
Návrat hore |
|
|
wandor Bežný tlachal
Založený: 04 Jan 2007 Príspevky: 56 Bydlisko: všade kde spím a bojujem
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 7:15 pm Predmet: |
|
|
ano olaf nebola zajatkiňa ale nymfomanka a podla mna tobola vtipná vsuvka .
No higlanderov a ktomu zúrivých tam bolo viac ako je zdravé . no to je asi preto lebo niekomu je pod uroveň padnúť v boji . SMUTNÉ hlavne vo večernej bitke to bolo krásne vidieť , UHROV bolo pod bránou pevnosti pomali asi viac ako v poli aspoň mi to tak pripadalo z veže. no ale na druhej strane kto by nechcel vidieť moju finálnú smrť podrezaním a ktomu pár mrtvých okolo mňa môj rozbitý nos ....
inak sa ospravedlňujem že som sa s mnohými z vás nerozlúčil , išli sme hned po bitke ,ale boli sme s manželkou rozbitý celý týždeň sme makali na naších kikiriky kostýmoch dúfam že sa páčili _________________ lepší dobrý zbrojnoš v poli ako tupý rytier na koni |
|
Návrat hore |
|
|
Vlk Bežný tlachal
Založený: 03 Dec 2006 Príspevky: 61 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 8:46 pm Predmet: |
|
|
Chcel by som poprosit ludi co maju nejake fotky z tejto akcie aby mi ich poslali ked mozu na mailovu adresu.
Dakujem pekne _________________ Nežijem aby som bojoval.Bojujem aby som žil. |
|
Návrat hore |
|
|
Matej Biroš Tlčhuba
Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 8:55 pm Predmet: |
|
|
co sa tyka mna, bol som handrak a ak by som shcytal sip normalnym sposobom bolo by to uplne v pohode. avsak chlapik bol jasny kkt. pozrel na mna, nemohol nevidiet ze som handrak, zasmial sa mi do ksichtu natiahol to naplno a s 5 metrov to do mna napalil a pri mne vtedy nebol nikto ani v plechoch ani so stitom zeby mieril nanho. to sa proste nerobi, rovnko ako sa nedrbe chlapikov v kruzkovej kukle po hlave, aj ked tam su a oni vas drbu. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
|
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba
Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 8:59 pm Predmet: |
|
|
sice som tam nebol, ale k tomuto to poviem len tolko - ked si handrak a nemas vystroj tak tam nelez a ked tam uz si, tak zachovaj aspon dobovost a padni po prvej rane, taka je totizto tvoja realna zivotnost v boji a ked si mrtvy, tak sa ti nic nestane, maximalne na teba niekto stupi...a nevyplakavaj, ze si mal bebenko, mozes si za to sam... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
wandor Bežný tlachal
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 9:02 pm Predmet: |
|
|
ano fotky budu min. vajcovým foťákom bolo fotené a pokial viem tak vystúpenia natáčal onďo z panov spiša _________________ lepší dobrý zbrojnoš v poli ako tupý rytier na koni |
|
Návrat hore |
|
|
Matej Biroš Tlčhuba
Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 9:07 pm Predmet: |
|
|
nebudem sa hadat a viac sa k tomu nevyjadrim, ale nebol si tam a ako vzdy nemas paru o situacii. siel som za vedenim s tym, ze my co sme handraci, nech pojdeme niekde po krajoch a ked odstrielaju dela a ine palne zbrane tak padneme a pojdu po nas markytanky. moj napad nebol akceptovany strcili mi do ruky halapartnu (ze je malo drevcov) a povedali ze budem halaprtnik. bol som tam pozvany a tak som robil co mi povedali. nefnukam ze ma trafili, len poukazujem ze su aj kkti. 5 metrov ani ked je clovek bol oplechovany proste nie je vzdialenost na ktoru sa striela z luku do ludi. _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
|
wandor Bežný tlachal
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 9:09 pm Predmet: |
|
|
v tomto má piroha podla mňa PRAVDU...
je to proste tak... _________________ lepší dobrý zbrojnoš v poli ako tupý rytier na koni |
|
Návrat hore |
|
|
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba
Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 9:24 pm Predmet: |
|
|
pre mna je kkt v prvom rade clovek, ktory ide do akejkolvek rizikovej situacie nedostatocne vybaveny (je jedno pri akej aktivite)...sice som tam nebol, ale sajnu mam, podobnych akcii mam par za sebou a podobnych handrakov nadavajucich na bolestive zasahy je vsade habadej (ci su to drevcovky, sipy, palice, obalene mece atd...), vzdy je podla nich kkt ten, od koho to schytali a nie oni, ktori sa ani minimalne nestaraju o svoju bezpecnost - cize moj skromny nazor - ked si blby, trp...tot vsio, vylial som si svoje srdiecko a mozem ist spat...a keby to ti lukostrelci aj hned totalne pomrvili, keby si bol chraneny, nic sa ni nestane, ono na to zbroj od vekov sluzila... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
|
deCarabas Tlčhuba
Založený: 05 Okt 2006 Príspevky: 466
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 9:57 pm Predmet: |
|
|
Piroha, wandor: Piroha pravdu nema, pozeral som fotky a v kazdom utoku ked stali utociaci hned pri hradbe (spominanych 5 metrov), lukostrelci mali spustene zbrane a len sledovali priebeh boja - fungovali na prikazy. A tak to bolo pri kazdom utoku a v oboch bitkach. Fotiek z tohto uhla je pozehnane, navyse som bol medzi strelcami, takze viem, ako to bolo. O pirohovej halapartni toho vela neviem, ale na fotkach drzi mec. ci predtym zahodil halapartnu alebo nie neviem, ale na kazdej fotke ma mec. A ospravedlnenie "som handros, nestrielaj" neberiem. Nemas co byt handros. Lukostrelci tam boli na strelbu. A hovorit niekomu, ze je kkt za to, ze ta trafil do hrude je scestne. Mal ta trafit do hlavy, aspon by si zacal nosit prilbu. A nabuduce fakt zvaz ucast v bitke, na ktoru nemas vybavenie. Alebo sa nestazuj.
A spravaj sa jak chlap.
Btw. z lukov strielali deti do 15 rokov, baby a iba v prvej bitke starsi chalani. Nemyslim si, ze by ich luky boli natolko silne, aby ti natolko ublizili. |
|
Návrat hore |
|
|
Lenka "Lenka" Tlčhuba
Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 10:24 pm Predmet: |
|
|
Vlk napísal: |
Bojovy kon sa na nieco take cvici cely zivot...predsa nemozes poslat kona v cvale proti bande halapartnikov,alebo sa s nim nahnat medzi ludi vies si predstavit aku paseku by spravil taky splaseny kon v takom dave? |
Keby sa bojový kon cvicil celý život, tak to by bolo dost dlho, nemyslíš? Ja osobne ako koniar mozem povedat, ze jazdci dobre zvládali svoje kone a robili s nimi veci, na ktoré boli tie kone prispôsobené a zvyknuté.... a myslím, ze by mohli aj viac, len zodpovednost im nedovolila.
Uz si videl nejakého splaseného kona v dave? kone od davu väčšinou utekajú, jedine, ze by nemali pud sebazáchovy. Ku príkladu policajné kone sa trénujú na to, aby sa davu nebáli.... _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
|
Pepo Bežný tlachal
Založený: 08 Júl 2007 Príspevky: 10 Bydlisko: Poprad
|
Zaslal: Po Máj 26, 2008 10:26 pm Predmet: |
|
|
Chlápci moji !
Čítam tu voľáke fňukačky od Pirohu o preveľkej krivde z jednej strany,argumentoch zo strany druhej,samé pre a proti a blablabla.....
Každý z vás ,ktorý na Lubovňu išiel,vedel že môže dostať po makovici a po papuli,nech už bude obranca či útočník ! Každý o tom riziku vie a je predsa na jednotlivcovi,či riziko bude brať vážne alebo na ľahkú váhu.
Každým rokom sa síce zvyšuje počet plecháčov a vystrojenosť ostatných,ale keď handráci neprestanú frflať, že dostali od niekoho niečím po niečom,tak sa možno na ďalšiu sezónu organizátori naserú a budú pozývať na bitvy len seriózne vystrojených jednotlivcov.
Tiež som bol v bitke aj na hradbách, a hoci som nemal na sebe plátovú zbroj,nejaký-ten škrabanec a modrinu mám doteraz. Išlo predsa o BOJOVÉ stretnutie a nie o šachovú partiu.Viem ,že magori a kkti sa nájdu všade,ale čo mal asi tak lukostrelec robiť pri útoku a ústupe cudzieho vojska.Kosiť lekvár, lúštiť krížovku alebo strieľať z luku???
A ešte ku handrákom pre inšpiráciu:
pred 10 rokmi sa mi tiež zdala zbroj a prilba príliš drahá na to aby som si ju nechal urobiť. Až kým som od bratov Kršiakovcov svorne nedostal do daru zopár modrín a krvavých stehov. Dobrovoľne vám to milí handráci a začiatočníci bude trvať príliš dlho kým sa rozkývete, možnože sa raz aj poďakujete tomu kto vás nakopal a naštartoval na vašej ceste ku lepšej zbroji.
Pretože-aj keď je to všetko len hra-je to hra nebezpečná a nepodceňovať ju sa tu fest velice až prevelice oplatí. A kto si myslí,že šerm je nebezpečný,mal by chodiť hrávať cez víkendy futbal alebo zbierať huby
A v mene BAndy TUpých HLÁv+ Bergfrídu dúfam, že sme ostatných inšpirovali ku kostýmovej zohranosti. A zo srdca ďakujem aj Spiculatórom-tiež ma prekvapili kostýmami a jednoliatosťou. Na bojovom poli to podľa mňa vyznelo dobre
p.s. a tiež som videl (a nie raz) vracať sa sviatočných nedeľňajších futbalistov z ihiska tak skrvavených a dokopaných, že som rád že robím práve šerm - a pochybujem že by som bol citlivka _________________ Za všetko môže neúspešné bránenie Zimného paláca v tisícdeväťstosedemnástom!!! |
|
Návrat hore |
|
|
batta Regrút
Založený: 26 Máj 2008 Príspevky: 6 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: Ut Máj 27, 2008 7:53 am Predmet: |
|
|
Ludkovia, uz tu odznela otazka ohladom fotiek....ak sa teda daju dokopy nejake tie fotecky,ci videjko, prosiiiiiim, keby sa daco poslalo aj mne. Mne dosli baterky a bola som hend odpisana uz vpiatok Vopred dakujem... nooo pise sa tu stalee o bitke, coz je dobree..ale co taka hostinka?? myslim ze chutilo kazdemu z vas A zasneli hlasky ze malo piva bolo....mnoo myslim si ze vsetko bolo ako tak na poriadku. ci? ... tie fotky aspon nejake..ak niekto zachytil delostrelcov poslite, strielala som z pistali a hakovnice....dakujem: batta@post.sk |
|
Návrat hore |
|
|
Najkrajsi Pirad Regrút
Založený: 27 Máj 2008 Príspevky: 7 Bydlisko: Karibik
|
Zaslal: Ut Máj 27, 2008 7:59 am Predmet: |
|
|
Zdravim,ja musim povedat ze akcia bola velmi fajn ako to tu uz odznelo a musim sa velmi podakovat skupine Via Cassa za tie sudy piva. Som im nesmierne zaviazany _________________ Niesom Narcis,vsetko je to pravda |
|
Návrat hore |
|
|
batta Regrút
Založený: 26 Máj 2008 Príspevky: 6 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: Ut Máj 27, 2008 8:31 am Predmet: |
|
|
Najkrajsi pripad: si ten co si myslim hehee...podla prezyvky,a vyplneneho bysliska noo zapivecko dakujem aj ja |
|
Návrat hore |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|