|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 7:31 pm Predmet: |
|
|
Herrin: Náhodou Barborka byla fajn....sice mírně dominantní.... Vůbec nic se nestalo,každý máme jinou opicu...
No,já musím také pochválit Revertar za to,že jsme byli schopni se vůbec probudit na sobotní zahájení...
Tatranský čaj s vargarským ríbezlákom byla smrtící kombinace i pro mne.  _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 8:03 pm Predmet: |
|
|
este k tej sobotnej nocnej zurke...bola evidentne super zabava, ale do buducnosti by som poprosil ludi, ktori maju problem so zvladanim alkoholu, aby si nas tabor nemylili s miestom urcenym na pokracovanie svojich radovanok po skonceni zuru, ono vrieskajuci opilci tuziaci robit bordel v cudzich vecia ma kapanek irituju a nerad by som ich nabuduce riesil..holt sme aj taky, co sa radsej vyspime...to len tak naokraj...
jo inak servis Argyllakov bol naozaj super, za co im dakujem, hlavne za pomoc pri odnasani nasich veci...este raz dik _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 8:07 pm Predmet: |
|
|
Triarius napísal: | este k tej sobotnej nocnej zurke...bola evidentne super zabava, ale do buducnosti by som poprosil ludi, ktori maju problem so zvladanim alkoholu, aby si nas tabor nemylili s miestom urcenym na pokracovanie svojich radovanok po skonceni zuru, ono vrieskajuci opilci tuziaci robit bordel v cudzich vecia ma kapanek irituju a nerad by som ich nabuduce riesil..holt sme aj taky, co sa radsej vyspime...to len tak naokraj...
jo inak servis Argyllakov bol naozaj super, za co im dakujem, hlavne za pomoc pri odnasani nasich veci...este raz dik |
Tak to jsme nebyli my.Od nás by nahoru k Vašemu pěknému táboru v noci z pátka na sobotu po svojích nikdo nedošel  _________________ Jsem jako zrcadlo.
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 8:12 pm Predmet: |
|
|
ja viem, my totizto vieme, kto to bol, ale naco menovat, staci upozornit... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
sphinx Bežný tlachal

Založený: 05 Feb 2007 Príspevky: 78
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 9:10 pm Predmet: |
|
|
mne sa naopak brusne tance pacili velmi. je pravda ze ich je vsade uz pomerne dost, ale to je aj tych klasickych . po technickej stranke boli podla mna zvladnute uzasne, ono to totiz nie je jednoduche zatancovat take veci takymi castami tela, o ktorych ani netusite ze ich mate. a jedno zistenie. brusny tanec boli. takze holkam fakt klobuk dolu, tancovali dost tazke prvky. a tancovat dve pesnicky nie je vobec dlho.mna naopak nudia tance klasicke, kde su sice nenormalne krasne kostymy, ale krutit sa okolo klaciaceho partnera a tlieskat rukami mi nepride zas az tak akcne.tot vse. _________________ spes, eam etiam habent, qui nihil aliud... |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 9:18 pm Predmet: |
|
|
No čo sa týka tancov, tak RUSTIQUA sa mi páčila a ako povedal Kcio asi sto krát viac ako bežné brušné tance. |
|
Návrat hore |
|
 |
Orber Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 11
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 9:42 pm Predmet: |
|
|
Nám nechýbal len jeden člen, ale piati, a dvaja vystupujúci začali trénovať po pol roku dva týždne pred vystúpením. ale máte pravdu - diváka to nemôže zaujímať. No je mi ľúto, že marcipán to vedel a predsa si neodpustil to rozmazávať na fóre a to je to, čo mi pripadá ako zlomyselnosť, a prečo ma to primälo sa vyjadriť.
Jabčo: Až teraz som si uvedomila, ako strašne som ti ublížila, ked to nemôžeš rozchodiť ani po toľkých rokoch. Prepáč |
|
Návrat hore |
|
 |
Pali Regrút

Založený: 19 Sep 2006 Príspevky: 8 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 1:04 am Predmet: |
|
|
Priatelia,
paci sa mi ako sa tu stale v medziach slusnosti opakuje jeden motiv, akasi idee fix ktora zostala visiet na polceste lebo ved preco si urobit nepriatelov ked ich mozeme ignorovat, ze? Ale keby sme veci pomenovali jasne, ze porovnanie festivalu spred roka, a festivalu ktory prebehol pred par dnami, tak v rozpakoch zakrutme vsetci hlavami a uprimne si namazeme maslo na hlavu. Minulorocny festak mal obrovsku vypravu, Vyborne dramaturgicky zvladnuty program, s citlivym vyberom skupin vysokej kvality, ktore urobili z minulorocneho festivalu festival z ideou, a nie len akusi seriu vystupeni sermiarskych skupin, ktore sa ani akosi nedokazali najst navzajom v celom tom "programe". Velmi ocividne, a kazdy producent akejkolvek zabavy by asi skoncil keby takyto produkt pustil. Ludove zabavy maju svoje caro, ale len pokial neaspiruju na Oscara. Komercny produkt sa musi tvarit aj profesionalne technicky. Ziadne trapne prestoje kedy sa vytracaju divaci, siahodlhe divadelne predstavenia ochotnickych hercov ktori nevedia ci idu predvadzat serm alebo zaujat divaka kostymami.(samozrejme cest vynimkam) Neskutocna kvalita zucastnenych hudobnych skupin, ked sa miesto 10 minutoveho postavenia kapely 30 minut na podiu nic nedeje. Skoro klubove prostredie, ale priatelia, Cerveny Kamen nie je klub. Je to vystavna plocha pre ludi ktori si odnesu domov rozpacity dojem a kysle usmevy typu - bolo to dobre.. celkom sme sa tam zabavili )))). Za vsetko toto je zodpovedny organizator. Ako za vyber skupin, ich repertoar, kvalitu, dramatrugiu etc. Ked sa citil povolany udrzat latku na takej istej urovni ako sa podarilo v minulom roku, tak potom preco sa tak nestalo? Kam sme sa prepadli, a aka bude uroven na buduci rok. Vysledok je neporovnatelny. Urobila sa nizkorozpoctova nahrada zabehnutej Sermovacky, bez headlinerov, bez dramaturgie, a vsetci sa tvarime ze ved divakovi sa tato lacna zabava urcite pacila. Sa tvarme dalej velmi zasvatene a potlapkavajme sa po pleciach ako sme tych par tisic divakov pripravili na este vacsie sracky ktore ich ak sa to nezmeni urcite este len cakaju. Prepacte za vyraz. Thats all. _________________ diverti nescio |
|
Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St Máj 21, 2008 4:07 am Predmet: |
|
|
mozno na tom cosi pravdy bude, ale zaraza ma jedna vec - nie je to prvy fest, ktory Argyll organizoval a skupiny na nom vystupujuce su skoro tie iste, ako pred tym ( a dokonca tu vystupovali aj terajsi kritici) a vy mate brutalne vyhrady na kvalitu az teraz, po par rokoch? cim to je? bez urazky, ale je to take cudne... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Ciri Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007 Príspevky: 31 Bydlisko: BA
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 6:58 am Predmet: |
|
|
triarius- nemyslim ze sa ta kritika zacala az teraz. Teraz sa podla mna len vyraznejsie prejavila po festivale CK 2008 organizovanom Argyllakmi,pretoze uz dlho vladlo urcite napatie, ako to cele dopadne. a prave preto,ze to bola svojim sposobom kontroverzna tema si myslim ze sa stala takou dobrou zivnou podou pre taketo debaty.
Podla mna sa tu ludia nechcu potlapkavat po pleciach stylom "boze, sme my ale uzasni". Navyse si myslim, ze kazdy rozumny clovek vie ze sa ma kam posuvat dalej. Ale zaujimat cisto jednostranny pohlad (ci uz uplny pozitivny, alebo negativny) extrem nie je podla mna fer. Myslim si, ze ked uz hodnotit, tak to hodnotit ako celok, a nevytahovat odtial len kusky ktore sa mi skritizovat chce. Hovori sa tomu konstruktivna kritika. Toto nemienim na nikoho z vas konkretne, je to moj vseobecny pocit. |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 7:14 am Predmet: |
|
|
myslim si ze kritiky tu uz bolo povedanej dost, kazdy rozumny clovek ci skupina si z toho opdnesie to, co uzna za vhodne a pokusi sa zlepsit (alebo aj nie )
nemylsim si ze na CK boli iba veci, ktore si nesaluzili nic ine ako len negativnu kritiku... boli tam i veci chvalihodne a znacne pozitivne, o tych tu vsak mnoho kritikov ani len nepiplo, pokial som to nenacrtol...
mozno by bolo fajn skusit obcas hladat aj nejake to pozitium a nie len stale demotivovat ludi tym co spravili zle... uznavam treba povedat a otvorene poukazat na veci ktore nie su v poriadku, ale podla mna taktiez na to co je fajn! A mozno prave vtedy sa odzrkadli ten posun slovenskej sermiarskej sceny smerom dopredu, o ktorom tu vsetci tak hovoria....
Aby ste ma zle nechapali, nenam na mysli, aby sme sa potlapkavali po pleciach a hovorili si navzajom to vystupenie bolo super, ked sme v skutocnosti predviedli slaby vykon, to urcite nie. Ale mozno otvorene povedat co bolo zle a co sa nam naopak na tej ktorej skupine pacilo a nie jednoducho zavrhnut skupinu a povedat na zaklade jedneho ci dvoch vystupeni, tak vy nestojite vobec za nic.
Dufam ze je pochopitelne, co som chcel tymto povedat _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Orber Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 11
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 8:05 am Predmet: |
|
|
triatitorus to plne vystihol! Viete argyl urobil jednu fatálnu chybu. Mal odvahu a dostatočné sebavedomie. A to je neodpustiteľné! Pre budúcnosť! Stiahnuť chvost, láskavo poprosiť o pomoc "tých jediných".
Nič by sa nezmenilo, iba by sa ti tam motalo pod nohami pár .....
Potom by správa z červeného kameňa znela asi takto: Urobili sme čo sa za daných okolností a finančných možnostíí dalo, ale sme radi, že sa tradícia neporušila a že sa majú kde slovenské skupiny prezentovať, porovnávať a dúfame, že sa stane dostatočnou motiváciou na prípravu kvalitných programov.
Argyláci - dúfam, že ste zarobili - prajem vám to zo srdca a nezávidím vám ani halier. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 8:12 am Predmet: |
|
|
konan2: Pokial sa nemylim, vacsina z kritikov uviedla aj veci, ktore ich na festivale zaujali. V svojom príspevku som napisal, ze negativa radsej neuvediem. Asi to nebol najlepsi napad, pretoze kazdy si to moze vztiahnut k sebe. Preto sa v ramci negativ podpisujem pod to, co tu napisal Pali. Skupiny a ich serm je jedna vec, organizacia akcie druha.
Kuno: Sorry ale na to som jednoducho musel reagovat. Nie je v tom nic osobneho, ale ten tvoj vyrok je do neba volajuci alibizmus. Taku nahravku na smec som nemohol odmietnut.
Hodnotit uroven sermu skupin na zaklade jedneho dvoch zhliadnutych vystupeni si ozaj netrufam. Ale na druhej strane sa kritikom nedivim. Niektore veci bolo lepsie nevidiet. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 8:28 am Predmet: |
|
|
Orber napísal: | ...Potom by správa z červeného kameňa znela asi takto: Urobili sme čo sa za daných okolností a finančných možnostíí dalo, ale sme radi, že sa tradícia neporušila a že sa majú kde slovenské skupiny prezentovať, porovnávať a dúfame, že sa stane dostatočnou motiváciou na prípravu kvalitných programov... |
Tak tu si uplne mimo. Aby si vedela ako velmi mimo si, precitaj si prosim toto http://www.sermovacka.sk/2006/2006/sk/sermovacka2008.htm vyhlasenie. Sned len pre lenivsich cast z neho skopirujem.
Oznámenie o odložení Šermovačky 2008 napísal: | Nákladovo sa nám podujatie dostáva do vysokých čísel a otvorene priznávame, že na rok 2008 sme plánovali zabezpečiť iné finančné krytie, než máme v súčasnosti k dispozícii. V žiadnom prípade však, a to najmä kvôli Vám divákom ale aj účinkujúcim,nechceme ustúpiť z kvalitya ísť cestou nízkorozpočtového podujatia, kde by sme si všetko robili sami "na kolene". |
_________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 8:32 am Predmet: |
|
|
Veľmi si cením keď niekto dokáže ustáť kritiku so cťou a aj napriek tomu je slušný ako to spravili konan alebo triarius. Naproti tomu je absolútne smiešne zosypať sa a vyhovárať sa na svojich mladých.
Kuno: Vaše vybavenie sa mi tiež páčilo. Na devíne som si aj zobral od vás pár námetov. Dúfam že to nebude vadiť. |
|
Návrat hore |
|
 |
tarkil Tlčhuba

Založený: 27 Sep 2006 Príspevky: 236 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 9:35 am Predmet: |
|
|
no ja som tam toho roku nebol, (bol som, pre mna, na lepsom ) ale ako nezaintresovany musim povedat, ze obraz som si z vasich prispevkov urobil dostatocny, a vlastne to cele dopadlo tak ako sa dalo cakat. ziadne prekvapenie jednym alebo druhym smerom, standardne vykony na ktore sme uz u mnohych zvyknuty. cize vporiadku, vesmir sa toci stale rovnako. osobne som iba rad za to, ze ludia ktory podla mna maju pravo na nazor (teda ich nazor respektujem) sa pozitivne vyjadrili o Rustiqua. tomu sa tesim. . jo a ak budem moct pridem si pozriet reprizu festivalu na devin.  _________________ "Jaduru arik kek onak" |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
Založený: 21 Máj 2007 Príspevky: 17 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 10:14 am Predmet: |
|
|
sphinx: suhlasim, asi je to tym, ze brusnych tancov sme uz presyteni. Ako som pisala, je to moj subjektivny nazor a technicku stranku nemozem hodnotit, nie som v tom odbornik, a tiez dobre viem, ze to nie je jednoduche (mimochodom, nic nie je jednoduche, ked to mas robit poriadne), tiez som to skusala robit, takze viem, co myslis tymi castami tela, o ktorych ani netusime, ze ich mame.
Mna by zaujimalo, co myslis tymi klasickymi tancami - balet ?, ludove tance ?, spolocenske tance ? alebo country ? Pretoze ak mas na mysli historicke tance, tak ti garantujem, ze v historii europskeho tanca od najstarsich cias sa tento prvok "krutit sa okolo klaciaceho partnera a tlieskat rukami" nikdy nepouziva. Mozes to vidiet pri country tancoch, slovenskych ludovych alebo skotskych tancoch, kde tlieska ten klaciaci chlap, kym partnerka tancuje. (A ak si to nahodou videla u nejakej skupiny, ktora sa prezentuje, ze robi dobove tance, tak ver, ze s dobovymi tancami nema nic spolocne.)
A este jedna poznamka - historicke tance nemaju byt "akcne", ale co najvernejsie podane, to je ich hlavny zmysel. |
|
Návrat hore |
|
 |
Pali Regrút

Založený: 19 Sep 2006 Príspevky: 8 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 10:49 am Predmet: |
|
|
Btw, mam pocit ze by konecne mali pochopit individualisti ktori robia vlastne akcie -) ze sermiarska komunita stoji a pada na urovni kazdeho velkeho podujatia. A to samozrejme smerom von - divak chce vidiet aspon zlomok toho co vidi na obrazovke, a mat to aspon 4d. Ak vzniklo po tomto festaku take vakuum asi sa porusil nejaky eticky status quo vsak ano. Cerveny kamen doteraz zniesol dva festivaly z dielne Zoldnierov a Corvus Arma. Uplne v pohode. Argyllacky Devin ma tiez doteraz vynikajucu uroven, klobuk dole, je to tak. Ale pre ake certovo kopytko sa pustat do festivalu ktory sa bude vzdy obracat v porovnavani na predchadzajuce rocniky a ich kvalitu. Co ste kamikadze? Prepacte za vyraz. Thats all. _________________ diverti nescio |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

|
Zaslal: St Máj 21, 2008 12:01 pm Predmet: |
|
|
Majlo napsal:.....Kuno: Sorry ale na to som jednoducho musel reagovat. Nie je v tom nic osobneho, ale ten tvoj vyrok je do neba volajuci alibizmus. Taku nahravku na smec som nemohol odmietnu......
Nechápu k čemu se Tvůj komentář vztahuje. Připomen mi to prosím. Dík. _________________ Jsem jako zrcadlo.
|
Návrat hore |
|
 |
Lenka "Lenka" Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: tam, kde sa vrany otacaju
|
Zaslal: St Máj 21, 2008 12:02 pm Predmet: |
|
|
Zopár otázok, čo ma ešte napadli......
Triarius: ten ujo, čo plietol tu kružkovicu bol ten dlho utajovaný Lumír, čo sa mu nikto nevie nijak dopátrať? a stan bol fakt krásny, ale vy ste všetci krásny... keby taký boli všetci, blbé keci o kostýmoch by sa tu neviedli... len trochu potiahnite vaše holky aspon na vašu úroveň, sú pri vás ako šedé myšky
Herrin: ak sa správne domnievam v otázke tvojej identity, kedy budete robit ten barok, lebo to čo ste mi ukazovali skoro pred rokom na tréningu bolo fakt super, tak prečo s tým nevyjdete von, možno by ustali reči o neakčných tancoch
prečo na stredoeurópskom festivale hrá hudba z Albánska a pod..... zopár ludom sa vo vrecku otvárali nožíky. Kde sú Vrbovské Vŕby? Alebo nejaká iná dobová hudba
Servant: ty sa nebojíš  _________________ Forma sleduje funkciu.... (H.J. Sullivan)
Ornament je zločin .... (A. Loos)
Ušľachtilá jednoduchosť a tichá veľkosť (J.J. Winckelmann)
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo) |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|