Obsah fóra serm.sk serm.sk
Fórum pre a o šermiaroch

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
Banner MarkOffice Markepee Serm.sk

Festival Červený Kamen 2008
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Kicio
Bežný tlachal

Založený: 20 Máj 2008

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 8:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ako islo tu o to aky ma z CK clovek dojem, podrobnosti poviem chalanom normalne z oci do oci, no ale ked uz tu bola spomenuta ta hromadna bitka, tak ano podla mojho osobneho nazoru a to som povedal aj Arguliakom Smile a neurazte sa na mna, bola hrozna az pre moje pochopenie nelogicka (nemala ani historicku, ani sermiarsku a ani logicku pointu) ale o tom som sa uz s nimi bavil v Zline a dufam, ze si sadneme a dokoncime tu debat a na devine bude na podstatne lepsie urovny. Dalsia vec presuvanie divakov z miesta na miesto pri roznych vstupoch ale papanie bolo dobrucke (odkial berete na kazdej akcii tie kurata mate snad farmu Smile ) aj Nilsov cajik, ktory som doteraz nedostal Very Happy

Naposledy upravil Kicio dňa Ut Máj 20, 2008 1:51 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Orber
Bežný tlachal

Založený: 09 Jan 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 11:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Prečo si "dou dokonalí" myslia, že nevieme, akej kvality šerm sme predviedli. Ale musím citovať klasika: Zabudol vôl, že telaťom bol"
My narozdiel od Vás - a to vieš veľmi dobre sa nezvykneme poplácavať po ramene za pozliepané vystúpenie. Ale naše vystúpenie sa dá nazvať vzhľadom na skúškové, maturiné obdobie - z núdze cnosť. Máte veľmi krátku pamäť obaja bračekovci- asi rovnaký gén......
Návrat hore
Kicio
Bežný tlachal

Založený: 20 Máj 2008

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 12:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Orber: prepac ale ked si myslite ze vas serm nebol nic moc a viete o tom, ze je to z nudze cnost preco idete s tym vystupovat (a presne viem o com hovoris). Bud si najdem cas nacvicit to aspon tak aby som sa nehambil sam pred sebou a pojdem niekam vystupovat alebo si to necham na dalsiu sezonu pokial si sam nebudem vedovy, ze mozem s tym ist pred divakov. Nehovorim, ze my sme mali najsam super vystupenie to by som sa neopovazil ale tak isto by sme sa mohli vyhovarat, ze nam vypadol clovek ale naco je to dobre. Kritiku treba prijat a zobrat si z nej co najviac aby tie vystupenia boli do buducna lepsie a lepsie.
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 12:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Orber: Lenka my sme nezabudli kde sme boli. Práve preto nás to, čo sme videli mimoriadne mrzí.
Na druhej strane sme ani nezabudli prečo sme odyšli. Vidím, že si sa absolútne nezmenila - jedovatosť, hašterivosť, neokrôchanosť a absolútna absencia sebareflexie Ti ostali vlastné. Týmto myslím teba a iba teba, aby si to na seba náhodou nevstiahol nikto z ostatných členov, ktorí za teba nemôžu.
K ďalšiemu komentáru tvojho príspevku by som povedal asi len toľko čo aj Kicio, zhrnul to veľmi dobre.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Martin Janičina
Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 1:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lenka nemal to byť osobný útok ale konštatovanie, a podľa mňa musí mať podobný názor každý súdny človek. Aj tí najväčší diplomati na tomto fóre. Im je to len hlúpe napísať. A k tým volom a teliatkam, myslím, že horšie je tým telaťom zostať.

Ďalšia vec ktorá sa mi nepáčila (aby som nekritizoval len skupiny) bola absencia sprievodného programu. Kde bola nejaká mučiareň, hry pre deti, nešermiarske divadlo, zbrane k vyskúšaniu alebo čokoľvek mimo 84 nekvalitných šermiarskych predstavení jedno za druhým?
Návrat hore
Bohemund
Regrút

Založený: 01 Apr 2008

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 2:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán napísal:
Ďalšia vec ktorá sa mi nepáčila (aby som nekritizoval len skupiny) bola absencia sprievodného programu. Kde bola nejaká mučiareň, hry pre deti, nešermiarske divadlo, zbrane k vyskúšaniu alebo čokoľvek mimo 84 nekvalitných šermiarskych predstavení jedno za druhým?

strelnica: hod vrhacou sekerou a strielanie z luku

stan hore pri brane a dalsi pod podiom: rozsiahla expozicia zbrani a predmetov kazdodennej potreby s obsluhou pre pripadnych zaujemcov o vyskusanie alebo vysvetlenie; klada na bicovanie

trhovisko: kon na kolajnici pre najmensich
Návrat hore
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 2:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán: Víš,já jsem festival hodnotil pozitivně proto,že mi u Vás na Slovensku bylo fajn,byl jsem mezi lidmi,které počítám mezi svoje přátele a věřím,že i oni nás-Revertar.
Co se týká kritiky jednotlivých vystoupení (prý ne béčkové ale dokonce céčkové Very Happy ) myslím,že svoje rezervy a nedokonalosti zná nejlépe každý sám.
Vzhledem k tomu,že kritika zaznívá v největší míře pořád z jedné strany,nabízí se otázka co za tím je.
Během festivalu jsem od více lidí (ani jeden nepatřil k pořádajícímu Argyllu a proto nepředpokládám zaujatost na tu,či onu stranu) dostal info o tom,jakže to letos s pořádáním festvalu na ČK bylo.
Hlasy předpovídaly přesně takové reakce,jaké nyní probíhají.
Je to snaha zdiskredidovat Argyllácký festival na ČK, vyzdvihovat negativa,které se objevují na každé takovéto velké akci a tím vnést do povědomí šermířů,že ten lonský byl tisíckrát lepší.
Jaký ten lonský byl nevím ale vím jaký byl-byly ty před ním. Byl jsem se podívat.
Nikde jsem nevypisoval o kvalitě jednotlivých vystoupení,kostýmové věrnosti..atd. A že by toho bylo.....
Vašemu pojetí šermu,příp.boje nerozumím ale o hist.vojenství,taktice a odění povědomí mám. Very Happy

Neberte můj příspěvek jako příliš objektivní,protože po přečtení nekterých příspěvků předchozích , objektivní a nezaujatý být ani nemůže.
Dodávám ještě,že nemám pocit vlastní vyjímečnosti a ani moje ješitnost také nebyla uražena.
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Martin Janičina
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 2:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuno: Nemienim preberať na fóre ako vznikla tohtorocná situácia. Pravda je, že ma to možno trošku podporilo v tom reagovat na fóre. Ak by to bolo za iných okolností, možno by som to nenapísal takto tvrdo verejne, ale 100% by som si myslel to isté čo teraz. Výsledok je taký, že po trojročnej snahe pri obrovských nákladoch a naučení ľudí chodiť v tento termín bol predvedený nekvalitný low cost s jediným cieľom zarobiť a priživiť sa na práci druhých.

Bohemund: To je žalostne málo.
Návrat hore
fafrnka
Bežný tlachal

Založený: 15 Máj 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 3:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Priznám sa, že som chvíľu čakala, aké názory sa tu objavia, pretože som si chcela overiť, či podobné dojmy a názory, ako mám ja, zdieľajú aj iní, alebo som jediná "divná". Som tanečník a nie šermiar, preto nemôžem objektívne posúdiť kvalitu šermu jednotlivých skupín, na čom sme sa ale viacerí u nás v súbore zhodli, bolo, že mnohé vystúpenia boli neuveriteľne zdĺhavé a zbytočne naťahané. Veru, čudovala som sa, že diváci nezačali pri niektorých pospávať alebo odchádzať. Na niektorých mi prekážala až prílišná teatrálnosť či patetickosť, ale to je asi len moj subjektívny dojem. (Pripadá mi to ako také lacné útočenie na city.) Na malé deti to ale zaberalo, tie vačšinou všetko hltali s otvorenými ústami.

Čo mi chýbalo z organizačného hľadiska, bolo máloklasickej dobovej hudby (teda ak nerátam tú reprodukovanú počas páuz). Aj keď viem, že u nás nie je veľa kapiel, ktoré také niečo robia a z Čiech nie je také ľahké tie kapely k nám doviesť, ale bolo by to určite milé oživenie. (Roc´han bol samozrejme skvely, aj ked ta skoro hodinova snaha naladiť dala trpezlivosti riadne zabrať.)

Ale aby som len nekritizovala, musim tiež povedať, že sa mi veľmi páčili najmä dve vystupenia: vargaracki pirati a samozrejme ohňovka. Na babach z Argyllu vidno, že na sebe makaju, perfektna choreografia (od spôsobu: my ti niečo pustime a ty nejak niečo zatoč, to má na míle ďaleko), perfektne zladena s hudbou a so všetkym, skratka nadherne jednoliaty celok. Myslím, že väčšina ľuďí (nielen chlapov) bola nadšená.
No a zo strany účinkujúceho som sa samozrejme perfektne cítila večer, na síce moderne znejúcej, ale nádherne improvizovanej zábave.

No a keď sa tu už bavíme o organizátoroch, resp. o neorganizátoroch, nemyslíte si, že by naša malá (aj keď čo do množstva ľudí početná) šermiarska slovenská obec, nemala zbytočne viesť žabo-myšie vojny? Divákovi je srdečne jedno, kto za tým všetkým je alebo nie je. Príde sa pozrieť, oddýchnuť si, zabaviť sa, a to sa samozrejme dá len vtedy, ak sa niečo niekde koná. Mnoho ľudí by preto isto bolo veľmi sklamaných, keby sa tento rok na Kameni nič nedialo. Samozrejme, sú aj takí, ktorí prídu na Č. Kameň iba obdivovať pávy, ale kvôli nim sa asi nikomu festival organizovať nechce...
Návrat hore
Alchy
Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 3:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán napísal:
Kuno: Nemienim preberať na fóre ako vznikla tohtorocná situácia. Pravda je, že ma to možno trošku podporilo v tom reagovat na fóre. Ak by to bolo za iných okolností, možno by som to nenapísal takto tvrdo verejne, ale 100% by som si myslel to isté čo teraz. Výsledok je taký, že po trojročnej snahe pri obrovských nákladoch a naučení ľudí chodiť v tento termín bol predvedený nekvalitný low cost s jediným cieľom zarobiť a priživiť sa na práci druhých.

Bohemund: To je žalostne málo.

No Marcipánko, musíš sa naučiť, že to, čo robíš Ty iným, budú aj iný robiť Tebe....

Teda Vám...

Teda Nám???

Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Lenka "Lenka"
Tlčhuba

Založený: 26 Feb 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 3:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Priatelia.... Argyllácky a Zoldniersky festival sa nedá porovnávat a každý si to vysvetlite podla seba... každý je z inej ruky a je to cítiť.

Kuno: pochopitelne, ze sa o Zoldnierskom festivale vela nepísalo, pretože ludia radšej hania ako chvália...

Fafrnka: konečne niekto, kto posúdi nieco iné ako šerm... na akej úrovni bol tanec Question , lebo tu sa v tom vela ludí nevyzná....
Architektúra je umelecký čin a dom stroj na bývanie (Le Corbusier)
50 - ročná lebka neandrtalca (Doc. Hoššo)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 4:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hm.... zaujimave si precitat ako ludia vnimali tento festival
ja osobne za seba som si ho moc neuzil, kedze som okrem vystupeni na CK mal aj v sobotu aj v nedelu vystupenie na trencine a tak som pendloval hore dole...
tym padom som nevidel ani jedno vystupenie, co ma skutoce mrzi a nemozem tak hodnotit...
k nasmu vystupenie (TT zoldnierov) mozem povedat len tolko, ze nam to nevyslo, ako sme si predstavovali...
na druhej strane sme mali, dovolim si tvrdit, dobry (aj ked maly Very Happy ) historicky tabor s dost dobrou vybavou..., predvadazili sme dobove varenie, mali sme tam kruzkara (vyrobcu kruzkovej zbroje).....
po tejto stranke si myslim ze sa nam CK aspon z casti vydaril a ked uz nam nevysli nase vystupenia, zachranil nasu cest urcite tabor
Laughing

tolko s mojho skromneho postrehu z toho, co som videl a odpozoroval za ten cas, ked som bol na CK

www.kompania.sk
Návrat hore
Martin Janičina
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 4:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Alchy: To bola uplne ina situacia a dobre to vies. My sme uroven zvysili ale toto nie je tema o nasich sporoch. Mozes chrlit siru a rozpravat hluposti, nezakryjes tym vsak svoju nekvalitu a to, ze vystupenie bolo o niekolko tried horsie ako som vas poznal (a skutocne ma to uprimne mrzi). Asi nema vyznam dalej kritizovat, povedal som co som chcel. Mozte sa zacat chvalit ake to bolo super. Tri styyy ri.

Konan2: Vase vybavenie je pekne, to nepopieram.
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 4:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Konan2: S brachom síce kritizujeme úroveň šermu za čím si na 100% stojím, rozhodne máš však pravdu, že úroveň vybavenia sa u mnohých skupín medziročne zlepšuje, čo je pozitívny fakt.
A máš pravdu aj v tom, že Váš tábor bol pekný. Osobne sa mi napríklad veľmi páčilo aj vikingské vybavenie Vargaru a musím povedať, že medziročne vidno posun vo výbave aj draco flameus, hoci tu mám vážne výhrady k šermu. Naopak niekde sa zasa neposunulo nič, za všetkých bude stačiť ak budem menovať Galahádov.

Alchy: no comment, bavíme sa tu o úrovni účinkujúcich, čo by malo mať za následok posun (aspoň teoreticky), nie o starých sporoch.
Návrat hore
Bystrík Holeček
Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 5:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to jabco:
to ze sermiarska a divadelna stranka maju znacne rezervy bolo urcite znacne badatelne a bolo tu o tom i dost povedane...
kazdy si z toho odnesie to co uzna za vhodne a hlavne dufam, ze to budu vsetci brat ako moznost a podnet na zlepsenie sa v tychto oblastiach.
na druhej strane je podla mna taktiez velmi dolezite vyzdvihnut vybavenie skupin, ktore sa rok od roku (u väcsiny) zlepsuje a prisieva tak rovnovcenne ako serm ci divadlo k vyssej urovni slovenskej sermiarskej sceny

cielom mojho prispevku bolo poukazat na znacne a dolezite pozitiva v prezentacii mnohych skupin, ktore sa predstavili na CK a nie len demotivavat ludi kritikou, i ked vo velkej miere opravnenou a dufam ze pre mnohych v istom zmysle i napomocnou

www.kompania.sk
Návrat hore
Aňa
Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 5:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jabco, Marcipan: myslim, ze ste to prehnali a vase reakcie na adresu Lenky (Orber) su silna kava. Na normalnych, vzdelanych, kultivovanych chalanov (dzentlmenov ?) sa fakt nepatri, aby tymto sposobom verejne osocovali zenu, bez ohladu na to, ake spory ste kedysi mali a aky nazor mate na konkretne sermiarske vystupenie.
Moj nazor je taky, ze ta skupina bola postavena predovsetkym na ludoch vynikajucich sermiarsky, herecky a tvorivo, a ich odchodom, resp. neucinkovanim, vystupenia velmi stratili na atraktivnosti. Snahu maju, ale s 2 starymi a ostatnymi novacikmi to nie je "ono", na co sme boli zvyknuti z minulosti.. (mozno to casom zase dobehnu)

Nepoznam pozadie tej situacie, preco ste vy neorganizovali festival a preco ho organizoval Argyll, ale suhlasim s fafrnkou, ze je ovela lepsie, ked sa nieco kona (aj ked mozno na nizsej urovni), ako keby sa nekonalo nic.. Budme teda radi, ze mame vobec co hodnotit, chvalit a kritizovat, a nielen smutit, ze sa zase nikde nic nekonalo.
Návrat hore
Andrej Janičina - Jabčo
Tlčhuba

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 5:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Konan2: pochopili sme sa správne a vidíme veci asi rovnako. No a kritika sa síce ťažko počúva, tomu rozumiem.

Aňa: mýliš sa nie sú. niekedy je potrebné povedať veci tak ako sú. Lenka už raz potrebuje spätnú väzbu. Nemyslím, že by som ja alebo Marcipán vystupoval hulvátsky. Ale máš pravdu staré spory sem nepatria a nikto na ne nie je zvedavý. Na pravdivosti toho čo bolo povedané však musím trvať. žiaľ.
Návrat hore
Ladislav Vyoral
Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 6:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Marcipán:.....že po trojročnej snahe pri obrovských nákladoch a naučení ľudí chodiť v tento termín bol predvedený nekvalitný low cost s jediným cieľom zarobiť a priživiť sa na práci druhých......

Tento Tvůj pohled se dá pochopit a já ho i chápu. Možná bych byl také naštvaný ale určitě bych to potom neřešit tak bouřlivě.
Na druhé straně-žijeme v tržním prostředí,svoboda podnikání je zaručena,monopol na festivaly nemáte..tak proč se rozčilovat?
Aňa
Bežný tlachal

Založený: 21 Máj 2007

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 6:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Lenka: co sa tyka tanecnych vystupeni na festivale, uplne skvela a dychvyrazajuca bola ohnovka dievcat z Argyllu, klobuk dole, fakt vymakane. Tiez sa mi osobne pacilo vystupenie Rustiqua, ci ako sa to vlastne dievcata volaju, neviem sice o tom style tanca dokopy nic, ale zaujalo ma to a posobili pekne.
Brusne tance nie su moja parketa a neviem ohodnotit vystupenie po technickej stranke, ale mna osobne to nudilo, choreografie neboli nejako zaujimave, a bolo to prilis dlhe.

A ak mi odpustite hodnotenie do vlastnych radov, (podla hesla - ked ta nikto nepochvali, musis sa sam) vystupenia historickych tancov v podani Galthilionu boli velmi kvalitne, kolegovia zatancovali a zahrali svoje roly velmi dobre. Takisto si dovolim vyzdvihnut zosuladenie vsetkych prvkov konkretnej historickej epochy a spolocenskej vrstvy, ktore sme predvadzali v jednotlivych vstupoch, tj. samotne dochovane choreografie a tanecne prvky, hudbu, predvedenie tancov, spravanie sa, gesta, rec tela, kvalitu a vernost kostymov, doplnkov, ucesov,.. atd. Samozrejme, nikto nie je dokonaly, a stale je na com pracovat, ale dovolim si tvrdit, ze Galthilion patri medzi tie skupiny, ktore sa rok od roka viditelne zlepsuju rastucou kvalitou vystupeni a kvalitou kostymov.
Návrat hore
Herrin
Bežný tlachal

Založený: 13 Nov 2006

PríspevokZaslal: Ut Máj 20, 2008 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Aňa: suhlasim Very Happy, aj ja nas chvalim, ale samochvala smrdi, tak to radsej moc neprehanajme.
Na margo akcie, musim povedat ze ja som celkom spokojna, vcelku docela som si oddychla a tak dlho do noci ci do rana Very Happy som nebola hore ani nepamatam. Paci sa mi, ze sme mali vsecko zabezpecene ( ubytko, "satnu 2x"Very Happy, jedlo, pitie, zabavu,... ), pomaly pri kazdom stretnuti kuka alebo tibora otazka ci nam nieco nechyba, ci sme spokojny,... Po tejto stranke zorganizovany uplne super aj co sa tyka programu, nepostrehla som hluche miesta.
Negativa vidim v tom, ze mi tiez chybala nejaka hudobna skupina ktora by to potiahla v nedelu. Sobotnajsie skupiny boli skveleeee!!!
Sermiarske skupiny hodnotit nechcem, ale uz nedokazem drzat pozornost pri niektorych vystupeniach niektorych sermiarskych skupin.

Marcipan a Jabco: Vas festak bol tiez super, bola som minuly rok kuknut, dobre zorganizovany s peknym programom, ale tiez sa mi nepacili niektore skupiny ktore ste tam mali. Ale nie kazdemu sa paci to iste.
Musim povedat ze obe skupiny, aj zoldnieri aj argyllaci maju vyborny organizacny talent a bolo by skoda nezorganizovat takuto akciu, ked ich byva tak malo svojho druhu.
Vzdy sa da niekde najst chyba, keby som sla viac do hlbky urcite najdem viac negativ ale aj viac pozitiv.
Este by som chcela podakovat gentlemanom z argyllu za pomoc pri noseni kostymov, ktorych mame a ja sama mam neurekom Laughing a este raz ospravedlnit nasmu susedovi Kunovi za nasu Barborku Embarassed Laughing
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra serm.sk -> Podujatia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Strana 3 z 10

Prejdi na: