|
serm.sk Fórum pre a o šermiaroch
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 1:01 pm Predmet: |
|
|
Posudzovat kto comu rozumie sa neodvazujem. Tak pridam len svoj nazor.
Urcite je super, ked sa na nejakej akcii zidu ludia, ktory si maju co povedat a dlho s nevideli. Pre ucinkujucich je to v tomto pripade skutocne potesenie sa zucastnit. Po dlhom case sa mi podarilo dostat sa na nejaku akciu nie ako ucinkujuci, ale ako divak. Takze z tohto pohladu mozem povedat, ze v celom dni (sobota) mam 3 svetle body. Vargar (premieru Piratov som zial nestihol, ale o to viac som si to uzil teraz. To vikingske vystupenie som nevidel), Exulis (podarene predvedeny stret talianskej a francuzskej sermiarskej skoly) a Rustica (brusnych tancov som desne presyteny z kazdej sermiarskej akcie, ktoru som navstivil a aj napriek tomu som bol vykonom bab milo prekvapeny). Dalsie pozitivum, ktore som si vsimol, bol fakt, ze materialne vybavenie skupin islo zase o kus hore. Tu pozitiva koncia a nastupuju negativa. Je ich o dost viac ako menovanych pozitiv, ale radsej si ich necham pre seba, kedze sam som v tejto veci dost zaujaty a preto nie nestranny. _________________ Under Jolly Roger
Naposledy upravil Marián Baran dňa Po Máj 19, 2008 1:09 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 1:07 pm Predmet: |
|
|
Kuno napísal: | Palo:Nechci se s Tebou zbytečně dohadovat ale několikrát jsem psal,že se cítím spíše jako divadelník než šermíř.Jistě tím nemohu omluvit to,co na mě kritizuješ ale k tomu abych ve své zbroji dokázal předvádět harnisch ještě nedozrála doba.
A jen na okraj- zatím jsem to u žádné skupiny (ani u těch u kterých bych to čekal) předvádět přesvědčivě neviděl. |
Takze tym, ze to iny nerobia dobre ospravedlnujes to, ze ani ty to nerobis dobre? Nejaky cas sledujem debaty na ceskyserm.cz a hodne sa mi lubi ako sa snazite prevychovavat roznych pseudorytierov zvanych keckarov. Ty svoje vybavenie tiez vela krat ospravedlnuju tym, ze iny su na tom este horsie. Je toto to spravne kriterium ako hodnotit sam seba? Za seba by som povedal jasne nie. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Aňa Bežný tlachal
Založený: 21 Máj 2007 Príspevky: 17 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 3:02 pm Predmet: |
|
|
Za Galthilion vrucne dakujem Palovi Luxovi za krasne ohodnotenie. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jill Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: "Modrdorf"
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 4:11 pm Predmet: |
|
|
boli veci lepšie aj horšie...ale celkovo bolo fajn...ani sa mi odchádzať nechcelo...škoda len že to uplynulo tak rýchlo _________________ phalanx distalis digiti minimi pedis sinistri  |
|
Návrat hore |
|
 |
Ladislav Vyoral Tlčhuba

Založený: 12 Jún 2007 Príspevky: 354 Bydlisko: Malenovice Morava
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 4:41 pm Predmet: |
|
|
Majlo: Neospravedlnujem-neomlouvám tím sebe,to je z mého příspěvku přece jasně patrno.Jen mi chybí příklady hodné následování.
Nechci s Tebou hrát "slovní fotbal" a obhajovat donekonečna to,co dělám a hlavně proč to tak dělám.
Ad šerm cz : Neexistuje jedinný příspěvek ode mne,ve kterém bych kritizoval úroven vybavení jiných,nazýval je keckaři..atd. a myslím,že bych mohl,protože před "vlastním prahem mám skoro zameteno." Přesto nebo právě proto to nedělám,nemám protřebu kritikou ostatních-hlavně těch,co spolu nejsou "na jedné lodi" na sebe upozornovat a hladit si vlastní ego.
Preferuji spíše vtřícnost,nekonfliktnost,schopnost akceptovat názory jiných... _________________ Jsem jako zrcadlo.
Smějte se a já se budu smát na vás. Mračte se a já se budu mračit též. |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 5:20 pm Predmet: |
|
|
No ja som si v prvom rade na feste prijemne oddychol.
Co sa tyka nasho vystupenia, je pravda, ze nam nevyslo, tak ako by sme chceli, holt nasa chyba, snad sa poucime, ale to uz je nasa vec.
Co sa tyka ostatnych skupin, poviem pravdu, vela som si toho ani nepozrel, nejak som sa k tomu nedostal. Na mna osobne najviac zaposobili lukostrelci na konoch, bolo to nieco nove a docela posobive. _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Ciri Bežný tlachal

Založený: 13 Aug 2007 Príspevky: 31 Bydlisko: BA
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 5:34 pm Predmet: |
|
|
necitim sa kompetentna hodnotit sermiarsku uroven jednotlivych skupin, a podobne zalezitosti, preto len pridam svoj nazor.
Mne sa festival pacil. Bolo to podla mna dobre zvladnute aj po organizacnej stranke. Vystupenia ktore sa mi hlavne pacili boli madari s konmi a Exulis- i ked mi obe ich vystupenia prisli take, ze stoja na tom jednom clovekovi, ktory to herecky tahal, tahal to ale velmi, velmi dobre. Taktiez sa mi velmi pacila ohnova show v podani Argyllu. co sa tyka spomenutych vycitiek zo strany viacerych z vas- myslim ze chybicky krasy sa najdu na kazdej jednej akcii, staci len dostatocne dlho hladat. Nevravim, ze tam boli same top spickove skupiny zo slovenska alebo ciech, myslim ale, ze tam bola zastupena siroka skala sermu z tychto krajin. divak si tak aspon mohol utvorit nazor a prehlad na to, co tu doma mame. |
|
Návrat hore |
|
 |
dodok Regrút
Založený: 19 Máj 2008 Príspevky: 1 Bydlisko: BA
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 6:17 pm Predmet: ako bolo na čk |
|
|
nuž, je to moj prvý príspevok na tomto fóre, lebo moc na iné naž naše forum nechodím. Preto Vás varujem, aby ste si ho nečítali , lebo asi bude o ničom a na hovno.
Keď sme vznikli (samozrejme odídením s inej,veľkej a uznávanej, skupiny) tak sme sa báli, že nebudeme mať kde šermovať, veď kto by si pozval neajkých mladých odkundesov. Potom na moje veľké prekvapenie sme vystupovali prvý krát na ČK, nepametám sa už presne, kedy to bolo a čo to bolo a ani či to organizovali Havrani alebo Žoldnieri (alebo ešte terajší žoldnieri, vtedy ešte havrani . A boli sme fakt radi. Jak sme vznikli, tak Vôbec po prvý krát sme vystupovali s Argyllákmi (ktorý nás pozvali na festák na Korlátku) , ktorý nám prvý rok vypomohli na našej vtedajšej sebevražednej "stálej scéne" na Devíne (taktiež sa tam konala jedna legendárna stanovačna na brehoch moravy). No a odvtedy sme vždy radi vystupovali na na ČK, či už na výborných žoldnierskych šermovačkách (zatiaľ myslím všetkých) alebo na vynikajúcich havranáckych festivaloch historického šermu alebo spoločne alebo oddelene na rôznich firemných akciach. (Hoci legendy hovora, že aj bojníci majú na čk festival, nikdy som sa o nom viac nedozvedel) a súbežne s tým sa argylláci snažli vyrobiť (prvý ročník festáku sme spolu organizovali) nejaký festák na devíne, lebo bola hanba že tam nejaký v tej dobe nebol (a ten hrad si ti zaslúži) . Tam sme sa stretli aj s Revertarákmi a tak začala naša tradícia malenovických každoročných hostovačiek. A odvtedy sme boli na každom argylláckom devíne (teda možno okrem jedného) , na každej žoldnierskej šermovačke, na každeom corvusáckom čk a na každých revertaráckych skriženych mečich - malenoviciach. A na každej s týchto akcí som sa výborne bavil a podľa môjho názoru každá s týchto akcí bola pre diváka zaujímavá a tým posunula nás, šermiarsku obec , vpred.
A toš prečo som to sem písal, možno preto aby som sa pochváli, kde som všade bol a aj preto aby ste mi neverili, lebo som zaujatý (lebo sa pokrytecky snažím byť kamarát zo všetkými)
A teraz k pointe, bol som aj tento rok, tentoraz na argylláckom čk, robil som len dve vytupka a tri hromadné bytky (jedna viking vs. norman v so. a dve peší vs. kone v ne.) Ku kvalite skupín sa nemôžem vyjadrovať, lebo sám to neviem. Ku svojmu "šermu" by som sa mohol, ale radšej nebudem. Atmosféra bola medzi vystupujúcimi výborná a podľa môjho názoru sa diváci tiež bavili.
Ja osobne som prežil výborný víkend a preto sa chcem poďakovať shš Argyll, že to spískali, ostatným že došli a divákom že prišli a zatlieskali. Diki moc.
A na záver dva citáty:
Hovorí jeden člen druhému :
"Keď sa niekdo kope do riti tak to neni šerm" A ten odvetí "Ale veď aj mi sa kopeme do gulí na vystúpku a ľudom sa to pači" a ten prvý na to "Ale kopať do gulí je zložitejšie".
A neviem kde som to počul, či čítal
"šerm je len jeden, ale mnoho ciest k nemu" (lebo niečo také)
P.s: Ako vždy som nevidel jedniné celé vystupenie (ako koniec koncou na skoro žiadnom festivale na ktorý chodíme - asi by som sa mal dojsť pozret niekedy aj ako divák) lebo mám menežersko-workoholicko-šermiarsky komplex a musím furt niekoho do niečoho nútiť (npr. zbiehať duely a pripravovať sa pred vystupkom).
Jediné vytupko ktoré som ako tak videl (a aj pred tým , inde) bolo vystupenie shš VARGAR, ktoré bolo ak vždy dietne, kedže tí starý buď šermovať zabudli (česť vynimkám) alebo nikdy nevedeli, a mladý a ešte nenaučili (česť vínimkám). A dokonca som počul, že sa jednému z členov zmenil prst na penis. |
|
Návrat hore |
|
 |
bio Regrút
Založený: 19 Máj 2008 Príspevky: 8
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 7:21 pm Predmet: |
|
|
Ahojte všetci, aj ja by som chcel poďakovať Argyllákom za príjemný festival, ja osobne som sa bavil výborne. Čo sa týka kvality vystúpení, neprináleží mi nič hodnotiť, okrem toho čo sme si neodšermovali sami. A to tiež - ako Dodo už spomenul - radšej nebudem robiť nahlas Tento festival nám ukázal, že je stále dostatok vecí, na ktorých treba popracovať.
Ďakujem tiež všetkým za hodnotenie našich oboch vystúpení, veľmi ste nás potešili, aj keď pochybujeme o objektívnosti hodnotenia, keďže sme videli, koľko ste toho počas sledovania vypili.
A keďže je tento príspevok absolútne bezobsažný, diplomatický formulovaný a obsahovo sterilný (všetkých ostatných chválim, nikoho neurážam, o nás píšem s predstieranou skomnosťou), zakončil by som ho citátom jedného klasika slovenského šermu:
"mladý muž, nedá sa sedieť jednou riťou na dvoch stoličkách".
Pekný deň prajem. |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 8:43 pm Predmet: |
|
|
Ten citát správne znie: Je to věc Ťežká, prevelice těžká, chcíti holou prdelí prizabíti ježka....
Tak isto kritizovať nie je úplne dobré, ak nepredvediem lepšie. Každopádne, môj názor, po organizačnej stránke OK, po šermiarskej bodaj by to bol dôvod na hľadanie toho, v čom sa kto má zlepšiť, a nie na plácanie sa po pleciach.... Tada u väčšiny skupín asi áno... |
|
Návrat hore |
|
 |
Matej Biroš Tlčhuba

Založený: 05 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Iglov
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 8:44 pm Predmet: Zbytocnosti v prispevkoch |
|
|
Velmi by som vas vsetkych chel poprosit o jednu vec v ramci skvalitnenia prispevkov na tomto fore. Nebol som na CK a zaujima ma ako tam bolo, ale ked v polovici prispevkov je napisane "Čo sa týka kvality vystúpení, neprináleží mi nič hodnotiť" a podobne (bio neber osobne prosim, len uvadzam ako priklad) tak je to realtivne dost zbytocna vec. Radsej nech sa kazdy vyjadri k tomu, k comu sa chce vyjadrit a zvysok nech preskoci ja (a mozno aj dalsi) vopred dakujem(e).
p.s.: podla moznosti nereagovat na tento prispevok, aby nevznikol zbytocny off topic. rad by som aj dalsie komentare cital a hlavne tie k veci  _________________ Piroha |
|
Návrat hore |
|
 |
bio Regrút
Založený: 19 Máj 2008 Príspevky: 8
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 9:07 pm Predmet: ck |
|
|
Uff, aby neprislo k nedorozumeniu! Za mojim citatom nehladajte ziaden skryty zmysel, alegoriu, ani nijako zakodovane hodnotenie festivalu Cerveny Kamen 2008 (ci po organizacnej alebo akejkolvek inej stránke) !!
Jedna sa o cisto interny for pre zainteresovanych pamatnikov slovenskeho sermu pociatku 21. storocia. Uviedol som ho iba preto, aby - ako Piroha spravne podotkol - mal moj prispevok aspon nejaky obsah. Koniec OT. Piroha - pre Teba je teda urcena prva cast prispevku s dodatkom, ze ako vystupujucemu mi bolo na Festivale CK 08 velmi prijemne a bolo o mna skvelo postarane.
Ale aby som len nechvalil - ako hlavne negativum z pohladu vystupujuceho by som videl TECHNO podium, ktore bohuzial mne osobne rusilo "historickost" vystupeni. Hodilo by sa skorej na Pohodu. Tak. |
|
Návrat hore |
|
 |
Orber Bežný tlachal
Založený: 09 Jan 2007 Príspevky: 11
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 9:31 pm Predmet: |
|
|
Ja na tému červený kameň mám len toľko: Výborne som si to užila, organizátorsky výborne zvládnutá akcia, nič mi nechýbalo okrem pár naších členov, ktorí mali ťahať vystúpenie a ja stará korytnačka som mohla byť celý deń vyvalená s pivom v ruke na tráve a komentovať jednotlivé výkony skupín. ale čo už - skúškové obdobie.....
Od vtedy čo mám deti, hodnotím akciu z pohľadu ich spokojnosti, a predstavte si, im je jedno akú školu šermu kto vyznáva , oni sa buť bavia, alebo nudia, až na jednu výnimku sa na všetkom výborne zabávali - a to je z môjho pohľadu - to skutočne najdôležitejšie. Prajem veľa úspechov....
P.S. brušné tance nehodnotím - som príliš zaujatá, ale keby dievčatá zaujímal môj postreh z ich produkcie - ja im to radšej poviem osobne a do očí, a nebudem to rozmazávať po nejakom fóre ....  |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 11:31 pm Predmet: |
|
|
Ty vole aky obkec. Dodo tomu tvojmu som ako vzdy neporozumel celkom.
Za seba hovorim ze organizacne bola akcia pekne spravena. Nieco dobre nieco mi uplne nevyhovovalo ale celkovy dojem dobry.
"Kvalita" skupin je otazna. Niektore skupiny ma prekvapili alebo ani nie. Hlavne nie v dobrom. Niektore prave naopak. Co mi na nich vadia a co nie nieje podla mna potrebne rozoberat na fore ale kludne im to poviem.
Argument stylu ze hlavne nech sa divaci bavia nieje podla mna az tak najstastnejsi. Ked je niekto sermiarska skupina tak scenka by mala by zalozena bud na dobrom divadle alebo serme. Pripadne sa to da aj kombinovat . Male deti rozosmeje aj klaun s drevenym mecom a budu to povazovat za serm ale nie vzdy sa vystupuje pred malymi detmi. A serm by mal mat aspon nejaku uroven. Tiez aj vystupovanie na podiu a zaklady herectva. Ale to je uz na inu diskusiu....
ak sa neurazite tak nepridam ziaden citat . _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Anton Kohutovič Tlčhuba

Založený: 18 Okt 2006 Príspevky: 375 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: Po Máj 19, 2008 11:37 pm Predmet: |
|
|
Marcipan: Zacinas sa pozerat veci kritickejsie? Nebudu ta mat ludia radi. Pozname Ale suhlasim s tebou. Ja by som mozno isiel aj hlbsie v kritike. Rad sv. Galahada sermuje 10 rokov rovnako, rovnako zle. Ale bohuzial ani ostatne skupiny sa veru nevyznamenali po sermiarskej stranke. (ci inej) Marcipan: tiez ma ista skupina znacne sklamala, zeby rovnaka? _________________ Stettner
Wer nach get hawen der darff ich kunst wenig fräwen.
Alle kunst haben leng und masse.
http://tsc.sk
http://forum.tsc.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Janičina Tlčhuba

Založený: 29 Okt 2006 Príspevky: 355
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 7:26 am Predmet: |
|
|
Stettner: asi hej, pojde o tu istu skupinu. Ze ma nebudu mat radi? To je bohuzial vec ktoru musim za taku kritiku prijat. Ale stale si stojim za tým čo som napísal. Bolo to veľmi zlé bohužial. Alchy: divák má vždy právo kritizovat. |
|
Návrat hore |
|
 |
Kicio Bežný tlachal
Založený: 20 Máj 2008 Príspevky: 13
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 7:35 am Predmet: |
|
|
No ked sa to tu uz tak rozbehlo tak sa skusim vyjadrit aj ja. Z mojho osobneho pohladu poznam na slovenskej scene mozno dve skupiny, ktorych serm sa da nazyvat sermom (a asi viete, ktore to su). Rovnako po divadelnej stranke by som povedal, ze je malo skupin, ktore by podali slusny vykon (prijemne ma prekvapili Exhulis-francuzko, kde bol krasny divadelny vykon a aj serm bol velmi pekny. No oto viac ma sklamalo ich druhe vystupenie, ktore snad chcelo divaka uspat a aj po tej kostymovej stranke mi pripadalo dost zvlastne). K ostatnym skupinam musim len tolko ze okrem Zitnoostrovakov, ktorych som videl naposledy pred 5 rokmi a uz v tedy boli borci, mna osobne nic nezaujalo po sermiarskej a divadelnej stranke- priam som bol sklamany (je mozne, ze som toho celeho presyteny po 15 rokoch co chodim po akciach-no a za tento dlhy cas som videl snad 10 dobrych vystupeni). Pekny vstup boli baby s RUSTIQUA, ktorym osobne fandim lebo z mojej stranky je Tribal Fussion asi sto krat lepsi ako klasicke brusne tance.
No a teda nasypem aj nam trocha popolu na hlavu- je pravda ze aj nasa skupina ma vela co zlepsovat a vela sa ucit (snazime sa) , problem je ze to nebereme profesionalne, len ako hobby a preto nase vystupenia nedosahuju az takej urovne aku by som si prial ja sam a presne toto si myslim ze funguje aj u vacsiny ostatnych skupin.
Este po organizacnej stranke musim povedat ze festival bol na dobrej urovny aj ked mal urcite nedostatky ale to si necham na posedenie pri pive.
Uzavrel by som to asi, ze jedlo bolo, pivo bolo, slunce bolo, o serme sa da diskutovat ci bolo, ale hlavne bolo dobre-pohodicka a myslim ze vacsina divakov, ci uz zo strany laikov ci sermiarskej obce sa bavila to je to hlavne.
No a este jedne citatik: Skutocny majster je ten, ktoreho pycha neprevysuje jeho schopnosti a sam viem uznat, ze sa ma stale co ucit. |
|
Návrat hore |
|
 |
Andrej Janičina - Jabčo Tlčhuba

Založený: 17 Jún 2006 Príspevky: 325
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 7:55 am Predmet: |
|
|
Páni, hoci tiež môžem byť označený za zaujatého (a asi aj budem, nech poviem čokoľvek) o hodnotenie festivalu ako takého mi vôbec nejde. Zainteresovaný asi pochopia moju antipatiu, ale aj napriek nej musím povedať, že tu sa to chlapcom podarilo rozhodne lepšie ako na Devíne. neviem možno je to prostredím a tradíciou, naučenými návštevníkmi,...
Zaráža ma ale, ako hneď v prvom príspevku k tejto téme Kuno začal slovne všetkých potľapkávať po ramenách a chváliť vysokú kvalitu.
Nuž potom máme asi úplne rozdielny pohľad na vnímanie výrazu vysoká kvalita. Okrem Vargaru a Exulisu (to prvé vystúpenie) to bolo po šermiarskej stránke páni hrozné a to sa na mňa kľudne hnevajne. Nechcem niekoho poučovať (to je mi v skutku fuk) a chápem aj Kiciov citát a súhlasím s ním. Ale kým to páni nebudete počuť tak to nebudete vedieť. a vedieť by ste to asi mali, aby to nabudúce mohlo byť lepšie.
Stener: Sklamala nás všetkých asi tá istá skupina. A to zásadne, najmä preto že to žiaľ sama nevidí,... |
|
Návrat hore |
|
 |
mrk Regrút
Založený: 27 Mar 2008 Príspevky: 5 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 8:08 am Predmet: |
|
|
Často sa tu okrem výhrad ku kvalite účinkujúcich spomínajú akési ďalšie "drobné nedostatky". Prečo ich konktrétne nepomenujete? Organizátori už vedia, že pri príprave svojho ďalšieho festivalu si majú dať viac záležať pri výbere vystupujúcich, prečo teda adresne nespomeniete aj ostatné veci, ktoré Vám, či divákom, alebo vystupujúcim prekážali/chýbali? Ak si organizátori vstúpia do svedomia a poučia sa z Vašich postrehov, na Devíne to zas bude môcť byť o čosi lepšie.
Ja som totiž po organizačnej stránke na festivale nenarazil na nič, čo by sa dalo organizátorom vytknúť. Snáď s výnimkou počiatočnej nedôvery, k miestu kam, nainštalovali pódium, no to sa nakoniec ukázalo byť tiež ok. Alebo len nechcete, aby Argyll zo samej chvály nespyšnel? |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Kertész Tlčhuba
Založený: 19 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: Hlohovec, Bratislava
|
Zaslal: Ut Máj 20, 2008 8:21 am Predmet: ... |
|
|
Takže, aby bolo jasné. Povedal som, že úroveň ČK ma príjemne prekvapila, to znamená, že ma príjemne prekvapila, nie že bola dokonalá, ani veci obdobné. Tie vystúpenia, čo som videl boli poväčšinou minimálne slušné. Nevidel som všetky, tiež som človek a aj ja musím jesť a piť atď. Čo ma naozaj dobre pobavilo bol Exvlis s ich gladiátormi (mne sa to nezdalo vôbec zdĺhavé, ale naopak strhujúce) a aj ich predchádzajúcim vystúpením (už neviem, ako sa volalo, ale bolo dôkazom toho, že vtipné vystúpenie sa dá spraviť aj bez zhadzovania samého seba...).
Čo mi vadilo na TT Žoldnieroch som už napísal. Ale nevyjadril k hromadným bitkám, kt. sa odohrávali v jazdiarni (?). Podľa mňa tam bojovalo priveľa žien, kt. neboli takmer vôbec chránené nejakou zbrojou. Vysvetlím: natáčal som to, a preto to môžem analyzovať. Vikingovia a Normani sa na seba vrhli, proste klasika, a tu nastáva ten moment. Ľahko odetá vikingská deva bez zbroje, prilby a rukavíc bola so svojím mečom cieľom útoku 2 Normanov, a keďže ju nechceli nijak zraniť, tak jeden s ňou bojoval a druhý pri nich nečinne stál, potom po chvíli odišiel k inému "cieľu". Pekne absurdná situácia, kt. si síce laický divák možno nevšimne, ale predsa existuje...
Ja osobne som sa pobavil, to znamená, že som sa bavil a nie, že ČK bol dokonalý. Mal chyby, ale aj tak to bola zábava (tým nemyslím len vystúpenia, ale aj iné "atrakcie"). Nemám vôbec, ale vôbec potrebu nejakej suchej pseudo-gastronomicko-reštauračno-šermiarskej kritiky...
Ja verím, že tie skupiny, kt. by mali tak sa poučia...
P.S.: Páni, menujte skupiny...  |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|