Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
miso Tlčhuba

Založený: 02 Nov 2006 Príspevky: 791
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:04 am Predmet: prava a povinnosti moderatora,(alebo pravidla?) |
|
|
nuz...prosim sermiarsku verejnost (vzhladom o snahu na ukoncenie nepokojov,kym sa nenajde ina zabavka) aby vyjadrila svoj nazor a navrhla pravidla pre moderatorov
neviem,ako ostatni modi,ale ak to bude k veci,budem sa nimi velmi rad riadit _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Pavol Uličný Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 808 Bydlisko: Dargov <-> Bratislava
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:14 am Predmet: |
|
|
Nuž popravde som sa nikdy neriadil pravidlami snaď len pocitom či už je to za hranicou alebo ešte v norme.
take veci ako vulgarizmi podľa mna nie je dobre limitovať, je to veľmi prvoplánové a aj tak skoro všetci nadávame ako nam huba narástla a ak sa človek nemá na niečo hrať tak by sa mal vyjadriť slobodne, a teda ak si mysli že je vulgarizmus na mieste a práve on presne vystihuje situáciu alebo náladu, nech ho napiše, tak ja hlasujem za vulgarizmi, pochopiteľne nie bezúčelné.
off topic? to je ťazké čo je off topic v slamníku ? existuje tam vobec možnosť držať sa témy keď debata je živá vec a sama sa vyvíja?
neviem.
Viem to len pri presných témach. Tam je to asi o pocite. |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
Založený: 24 Máj 2006 Príspevky: 224
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:28 am Predmet: |
|
|
Tiez by sa k tomu hodili aj nejake pravidla fora. Nech sa maju moderatori podla coho rozhodovat.
Napr. v rychlosti taketo nieco:
1.Ziaden flame. Cize napadanie sa navzajom bez nejakeho prispenia k diskusii.
2. Off topic udrzovat na primeranej hranici. Snazte sa drzat temy a ak prilis odbacate zalozte si novu temu.
3. Ak nemate co povedat mlcte.
4. Nemusite tiez prispevat obrovsky mnozstvom smajlov popr. prispevky typu: "ok" a pod tiez moc neprispievaju. Toto je forum a nie chat. Na rozpravanie sa napr. dvoch ludi s 30 prispevkami za hodinu sluzia ine stranky a programi.
5. Ak s niecim nesuhlasite tak sa obratte na moderatorov alebo admina. Mali by tu byt presne ta toto.
6. Zakladajte temy v spravnych castiach. Napr. tema "moj novy kostym" sa moc nehodi do casti podujatia. V pripade ak sa seknete dajte co najskor vediet moderatorom nech to presunu. Radsej skorej ako neskor.
7. Nezakladajte duplicitne temy. Stale sa da pokracovat v jednej. Duplicita sa da teoreticky zakladat ak je prvotna tema uz zapadnuta v dejinach. alebo jej koniec bol uz mimo jej zameranie.
8. Tiez nieje potrebne davat tri prispevky za sebou. Lahsie a prehladnejsie je upravit ten stary.
9. Starsím navstevnikom je odporucane venovat sa mladsim navstevnikom s co najvacsou moznou toleranciu a snazit sa nenavazat do ich sposobu pisania prispevkov,oblubenych spevákov, spisovateľov a pod.
10. Nebojte sa zakladat temy. Ak budu spravne zaradene je to len dobre ze sa debatuje.
11. Nebojte sa vyjadrit svoj nazor.
To je asi tak vsetko. Nieco je z inych for nieco som doplnil ja.
Ked sa toto bude dodrzovat tak to bude fajn. podla tychto pravidiel sa daju zvolit aj moderatori. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

Založený: 13 Sep 2006 Príspevky: 226
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:32 am Predmet: |
|
|
Vulgarizmy sú podľa mňa v pohode. Čo v pohode nie je, je mazanie "OT" príspevkov (moderátor má možnosť debatu riadiť nie len mazaním, presúvaním, ale aj prispievaním do nej), napádanie členov komunity kvôli ich názorom (a to sa deje teraz bezhlavým mazaním príspevkov, ktoré boli podľa mňa k téme), zverejňovanie vnútornej pošty bez povolenie odosielateľa (našťastie tu taký prípad zatiaľ nebol - aspoň o ňom neviem). Bolo by dobré k pravidlám pripojiť hlavné body netikety. Alebo aspoň odkaz na stránku, kde je. Mám taký dojem, že niektorý modi tento pojem ešte ani nepočuli.
Toto je v skratke za mňa. Ak ma časom niečo napadne určite to sem hodím.
Ešte poznámka pod čiaru. Všimol som si, že mnoho ľudí, ktorý sem niečo prinášali, sem už dávno nechodia. Len dúfam, že z tohto trendu sa nestane pravidlo. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:38 am Predmet: |
|
|
Woden, Majlo vynikajuco
este by si ludia veci medzi sebou (myslim 2 ludi) mohli vybavovat cez sukromne spravy
a kedze,sa vam nepaci,ze sa nieco zmaze, oki, tak odteraz vzdy najprv napisem PM danej osobe...a pokusime sa to nejak dohodnut  _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum
Naposledy upravil miso dňa Po Máj 05, 2008 8:43 am, celkom upravené 2 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
Bystrík Holeček Tlčhuba

Založený: 17 Sep 2006 Príspevky: 348 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:43 am Predmet: |
|
|
len by som doplnil, ze podla mna vbec nie je zle ak si nazory a skusenosti vymienaju medzi sebou len 2 osoby, to ze clovek neprispieva, neznamena ze ho veci nezaujimaju.... _________________ wer nicht kämpft, kann nicht gewinnen
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:47 am Predmet: |
|
|
ono to bolo skorej myslene (teda v mojej casti) tak ze mozu prispievat ale ked sa rozkecaju na neviem kolko prispevkovza par minut tak to nemusi byt dobre. aj ked toto je skorej individualne pravidlo.
PRedsa len ked je tema kde sa diskutuje, niesom tam den a ked pridem najdem 3 nove strany ako sa dvaja rozpravaju sa mi to nechce citat. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:48 am Predmet: |
|
|
servant napísal: | a kedze,sa vam nepaci,ze sa nieco zmaze, oki, tak odteraz vzdy najprv napisem PM danej osobe...a pokusime sa to nejak dohodnut  |
Tak to si ma zjavne nepochopil. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 10:53 am Predmet: |
|
|
presne tak. netreba sa hned urazat.
neboli stanovene pravidla. len take dietne. pokial budu stanovene tak kludne maz ale az ked je to nevyhnutelne. Alebo ked je vaznejsi prehresok proti pravidlam. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 30, 2008 11:06 am Predmet: |
|
|
Majlo
ale ja som nereagoval na teba
to vseobecne
a nemyslim to v zlom...proste ak nieco napisem a zmazu ma,urcite ma zaujima preco (ak si nie som isty,ze viem pricinu)...cize radsej ako mod napisem danej osobe,ze prispevok je taky,taky,taky a preto ho chcem zmazat
ak da argument,preco tam ma zostat oki,ak uzna,ze to tak ma byt,tak isto v poho
usetri to haldu prispevkov typu: a preco ste toto zmazali (inak,ked uz sa to pytate,staci sa spytat cez PM...moderatorov tem mate napisanych) _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Baran Tlčhuba

|
Zaslal: St Apr 30, 2008 11:13 am Predmet: |
|
|
servant: Ak to bude takto fungovať, tak potom OK. Ja som tým svojim prvým príspevkom chcel toľko, že moderátor ma viacero možností ako debaty moderovať. _________________ Under Jolly Roger |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Holeček - Triarius Tlčhuba

Založený: 04 Aug 2006 Príspevky: 1013 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 2:15 pm Predmet: |
|
|
no konecne sa tu zacina nieco krystalizovat...osobne ako moderator to poviem asi takto - je fakt volovina mazat vsetko hlava - nehlava, ale zase na druhej strane to tu nejaku uroven mat musi...niekedy je tazke rozhodnut, co je a co nie je uplne mimo, ale beriem, vacsinou je lepsie to nechat tak...co sa tyka tych 2-3 radiklanych premazov, co som onehda porobil ja, tak vsetky boli z toho isteho dovodu - islo tom o vzajomne urazanie sa, nic viac a to ma irituje, je pravda, ze som popri tom deletol aj zopar prispevkov naokolo, za co sa este raz ospravedlnujem, dam si na to pozor...
...no a k tym novacikom - viem, ze som na nich niekedy hnusny, ale parkrat som sa snazil pomoct a poradit a nakoniec som bol dotycnym (ktory ma o to aj povodne sam poziadal) oznaceny cca za debila, cize som kapanek zaujaty...ale uz budem dobry a milucky... _________________ Nón est victória sine évocátióne
www.kompania.sk |
|
Návrat hore |
|
 |
Alchy Tlčhuba

Založený: 14 Sep 2006 Príspevky: 305 Bydlisko: Pozsony - Dévényújfalu - (BA)
|
Zaslal: St Apr 30, 2008 6:09 pm Predmet: |
|
|
Moje: 1. Ak niekto s niečím nesúhlasí, mal by to povedať. A v tomto prípade je na zváženie, že sa maže hlavne to, čo sa nepáči moderátorovi. Myslím, že iba diskusia o probléme posunie do predu, a preto moderátor by nemal selektovať názory. Mazať kydy bez názoru.
2. Mne osobne trošku chýba, že neviem, kto je kto. Asi by som inakšie formuloval odpoveď Marcipánovi, ktorého poznám už x rokov, ako keď mi napíše niekto, o kom neviem ani koľko má rokov, koľko robí a čo vlastne vie. Keby že je viac uvedených napr. skupín.... Napríklad Servanta som nenašiel v fóre kto si a čo robíš, a podľa osobných údajov je asi výčapník alebo Yeti..
3. Vždy mazať to, kde je porušená slušnosť. Ale nie je to, ak poviem, že som videl vystúpenie Tatranských Kamzíkov, a stálo to za... Ak to povie slušne - je to silné, ale je to pravda a námet na zamyslenie... pre kamzíkov.
DOPLŇUJEM pre neporozumenie. tento príspevok nie je osobný útok na SERVANTA, a vzal som si ho "do huby" len pre to, že je moderátorom, a práve som ho hľadal. [u][/u]
Naposledy upravil Alchy dňa Po Máj 05, 2008 4:45 pm, celkom upravené 1 krát |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Máj 02, 2008 8:43 am Predmet: |
|
|
Tiez by som obmedzil velkost obrazku v podpise. Nech tu nemame polstranove podpisy. Da sa to nastavit tusim aj v admin sekcii. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
Marián Aldaron Ďuriš Tlčhuba

Založený: 07 Jan 2007 Príspevky: 123 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: Pi Máj 02, 2008 9:39 am Predmet: |
|
|
konan2 napísal: | len by som doplnil, ze podla mna vbec nie je zle ak si nazory a skusenosti vymienaju medzi sebou len 2 osoby, to ze clovek neprispieva, neznamena ze ho veci nezaujimaju.... |
suhlasim ja taketo "duely" sem tam sledujem a poucam sa lebo vela toho o serme neviem tak vela neprispievam ale vela som uz ziskal z tohto fora. _________________ V minulosti mali k sebe ludia blizsie... stare zbrane mali totiz mensi dostrel. |
|
Návrat hore |
|
 |
harlequin Bežný tlachal

Založený: 23 Jún 2006 Príspevky: 66
|
Zaslal: Pi Máj 02, 2008 2:50 pm Predmet: |
|
|
woden napísal: | Tiez by som obmedzil velkost obrazku v podpise. Nech tu nemame polstranove podpisy. Da sa to nastavit tusim aj v admin sekcii. |
niekede som to videl, a dost dobre fungovalo pravidlo: ak podpis je dlhsi nez prispevok -> moderator automaticky vymaze prispevok (samozrejme tiez to bolo dopredu povedane) |
|
Návrat hore |
|
 |
woden Tlčhuba
|
Zaslal: Pi Máj 02, 2008 2:57 pm Predmet: |
|
|
To je extrem. staci v admin sekcii nastavit max velkost suobru. A nikto si nic vacsie neda lebo mu to system nedovoli. _________________ Man only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop. |
|
Návrat hore |
|
 |
miso Tlčhuba

|
Zaslal: Po Máj 05, 2008 8:44 am Predmet: |
|
|
co sa tyka tych pravidiel,co tu nacrtol na zaciatku woden,suhlasite s nimi?
resp. ste niekto proti niektoremu bodu? _________________ tuitio fidei et obsequium pauperum |
|
Návrat hore |
|
 |
|